- 29 Nisan 2024
- 406
- 826
Benzer şeyler yaşadım ben de. Boşanma süreci de aşırı sancılı oldu, evlilikten daha beterdi hatta. Yine de o süreçte öğrendiğim şey ne kadarı değerli olduğumdu. Ortam kötü bari buna tamah edeyim diye hissetmedim hiç, aksine tahammül seviyem düşerken standartlarım yükseldi. Sevilmeyecek biri olduğumu değil de, karşımdakinin sevgi kapasitesi olmadığını anladım. İkinci eşimle evliyim şimdi, o da bana değersiz hissettirirse hiç düşünmem, gene boşanırım. Annemin eski eşimden sonraki süreçime dair çok güzel bir lafı var; "krala ***tir çeken soytarıya ne yapmaz” der. Soytarılara pabuç bırakmayın.Iste düşun ne kadar sevilmemişim
Evet ben de öyle hissetmeye başladım anne gibiSizin 1 değil 2 çocuğunuz var. Genç bir kadınsınız anladığım kadarıyla. Böyle ergenden hallice tiplerle kendinize, enerjinizi düşürmeye değer mi? Adam ilişkisine sahip çıkacak kapasitede bile değil çok açık bu. Hayatınızda biri olmak zorunda değil bence, en azından bir süre yalnız kalıp kendinize zaman ayırın. Analarının büyütemediği adamlarla vakit kaybetmeyin.
Evet aslinda tercüman olmuşsunuz.Bir de evlilin düşünmedigim icin tabularim yok.Sadece şunu öğrenmek istiyorum aslinda ben mi large düşunüyorum cidden ortada büyük bir sorun mu varBen sizden şunu anladım.
Siz zaten bu adama okeysiniz, bu yaşadığınız şeyleri de bi anlık yoğun duyguyla buraya dökmüşsünüz ama çok da sorun olarak görmüyorsunuz.
Muhtemelen bazı korkularınız var, artık yaşlanmakla ilgili olabilir, yetersiz hissettiğiniz noktalar olabilir, çocuklu olmanız olabilir, çevre baskısı ya da kendinizi kısıtladığınız her ne ise.
O nedenle bulabileceğiniz optimum aday bu ve kaçırmak istemiyorsunuz.
Bu durumda burdaki negatif gelecek her yoruma bir cevabınız olacaktır zaten, çünkü alan satan memnun durumu, bizlik bir şey yok.
Ben dışardan bazı net güvenlik açıkları görüyorum bu ilişkide ama bunu yalnızca alıcıları açık birine anlatırım, aksi zaman israfı ve hatta sınır ihlali.
Tavsiye isteyene verilir neticede.
Mutluluklar diliyorum.
Seninki değişik bir bakış açısı.Aslında konu açmayacaktım ama sinir içindeyim uyuyamadım3 aylık bir ilişkim var çok seviyorum ve sevildiğimi hissediyorum.Hatta sevilme duygusunu onunla tattım dersem yalan olmaz.Kendisi kıskanç ve kısıtlayıcı bir insan ama yaş ve tecrübe olarak ondan büyük olduğum için sınırlarımı güzel çizebiliyorum bir sekilde idare ediyoruz.Mevzu dün gece bir kız arkadasıyla instadan mesajlaşmasıyla başladı.Kız arkadaşı olabilir tabii demeye çalışıyorum ama mesajlara bakıyorm" yavrum, canım, bebeğim, balım" dedim ki insanlara karşı biraz ağırlığın olsun bu seninle nasıl böyle konuşuyor? Kaç yıllık arkadaşım, dedi.Sonra tam hareretli konuşma sırasında ona cevap veriyor falan.Ben de şalter attı artık şuna söyle kız arkadaşım rahatsız oluyor konuşmayalım, de dedim.Ayıp olur falan dedi tartıştıktan sonra attı.Aslında o kadar önemsememiştim ama mesajdan sonra kız Ergenekon Destan'ını atti.Benim ne ergenligim ne liseliliğim kaldı oz guvensiz hareketmiş ona göre bir yandan benimkini yalıyor canım arkadaşım sen benim icin çok değerlisin ne zaman başın sıkışırsa ara,her zaman yanında olduğumu unutma...Ben de cevap yazma dedim ama hâlâ yazıyor.Dedim bu ne arabesk ben on yıllık evlilik bitirdim böyle mesajlar düzmedim.Aldım engelledim.Bir daha beni boyleleriyle muhatap etme bana hakaret eden bir insanla da konuşma.Konustugunu görür ya da duyarsam yüzümü bir daha göremezsin dedim.Kızın resmen bi umudu varmıs ki sepetlemesine bu kadar bozulmuş olarak yorumladım.
Neyse bunlar yetmezmiş gibi akşm yemekte bana dedi ki is yerindekiler bana birini ayarlamaya çalışıyor.Bilmiyorlar mı beni dedim baştan söylemedim dedi.Ben de neden benden utanıyor musun dedim(bosanmış ve çocuklu olduğum icin)Hayır senden nasil utanırım söyledim ama evlilik istemedigini duyunca buluş diye ısrar ettiler dedi.Ben de buluş o zaman dedim.Bu daha çok koydu nedense hatta gözlerim doldu.Nefret ederim birinin karşısında ağlamaktan kalkalım dedim.Arabda özür diledi sen çok haklısın ben olsam bu muhabbetlerden ayrılırdım bile dedi.Ben de çok yoruldum ben sürekli senin pesinde koşamam bununla konuşma bununla görüsme diye dedim.Ne yapmak istiyorsan yap o yüzden kendin bilirsin dedim.Gercekten sanki yıllardır ilişkinin icinde gibi yoruldum.Biraz da beni kanırtmak icin yapıyor anlıyorum kıskanılmanın sevilmek olduğunu falan zannediyor ama ben soğuyorum haberi yok.Cidden ben bir erkegin pesine düşüp takip edebilecek biri degilim evliligimde yaşadım aynı toksikliği ben de kalmadı öyle bir sabır.Su an ne yapacağım bilmiyorum.Konu ergence oldugu icin arkadaşlarıma dahi anlatamıyorum
Ikisi de vallao yavrum bebeğim balım gibi hitapları arkadaşı dediğiniz kız mı kullanmış?
yoksa sizinki mi?
Evet bence de sorunum kıskanclık degil bir cocukla birlikte oldugunu anlamakArkadaşını engelletiğiniz kısımda haksız görüyorum sizi. Sevgiliniz o kızı bile kıskandırmak için kullandı bence ancak sorun kızda değil sevgilinizde. Bana birini ayarlıyorlar dediği yerden sonrasını da zaten ciddiye almadım 31 yaşında ama akıl yaşı 21 bile değil.
Beni çok kötü gaza getiriyorsunuzSeninki değişik bir bakış açısı.
Ben de senin yanında bile arkadaşlık iyi niyet kisvesi altında alenen flörtleşmesini başkaları ile normalleştirmiş gibi geldi bana.
Medeni durumunu tenzih ediyorum ama zihnimde tutkulu cinsel hayatı rahat yaşayabileceği, bunu bilen kadınla rahatça takılan ama sinyallerini de hala açık tutan erkek profili canlandı gözümde.
Tabi ki sana kıskanıyorum seviyorum diyecek yoksa senle nasıl birlikte olabilir ki?
Kanka mevzusunu geçtim , seni söylememiş orada kıvırmış yeni bir hatunla tanış hikayeleri falan. Olur da yakalanırsam diye heralde. Yarın denk gelirse ya aşkım söyledim arkadaşları kıramadım gittim buluştuk iyi kız muhabbet ettik derse şaşırma
Evet ama ben böyle mukemmele yakin birini bulamadım siz bulabildiniz mi?Hatta eski esimden görmediğim seyleri bile gördüm valla bulduklarımın arasinda en iyisi buyfuTartışmalarınız çok absürt. Yaştan bağımsız, tecrübelerinizle çelişiyor.
Ben de boşanmış bi kadınım. Şimdiki ilişkimde de daha ilk aylardan böyle toksikçe şeyler yaşasam şunu sorgularım, boşuna mı yaşadım onca şeyi ?
Bi de şu kafada olmamız gerekmiyor mu boşanmış kadınlar olarak : eğer mükemmele yakın bi ilişki olmayacaksa hiç olmasın daha iyi. Evlendik, tecrübe ettik, boşandık, yükümüzü attık, bundan sonra hayatımıza girecek adam beklentilerimizin hemen hemen %80'ini karşılamalı, aksi taktirde neden onca kahrı çektik ki ?
Saf değiliz, çocuk değiliz, gördük geçirdik, onca şeyle mücadele ettik, sonra gece bizi uyutmayacak bi ilişki yaşamak için mi ? Beni gece huzurla yatırmayan, stresimi sinirimi almayan, hayatımı güzelleştirmeyen ilişkiyi ne yapayım ki ?
Kadının tepkisi bana sacma geldi en yakın arkadasim bile bana artık görüsmeyelim dese sen bilirsin der gecerim bu kadar pesinde koşmanın anlamı ne yani?Kızı sildirmeniz bence gayet ergence, kadının yerinde olsam ben de tepki verirdim. Adamda gözüm olduğu için değil eğer arkadaşsak sevgilisi var diye benimle görüşmediği için.
Kıza canım, balım demesi erkeğin karakteriyle ilgili; kadının düşünce yapısını bilmem, erkek arkadaşlarım da(sadece arkadaş) bana böyle hitap etmez/edemez ama muhatabınız sevgiliniz.
Sizi arkadaşlarına söylememiş olma ihtimalini de düşündüm ben.
Yanlış anlaşılmak istemem ama cinsellik noktasında da tatmin oluyorsa erkekler sırf bu yüzden bazen böyle ilişkiler sürdürüyor. Bazı bekar kadınlardan bunu alamayacağı için...
Ve genel tavrından sevilmiyorsunuz gibi hissettim.
Uçuk bir yaş farkınız da yok bence
Ya ben huylandım. Takip et gözlemle bence. Sadakatsiz bir ilişkiye ihtiyacın yok. Zaten önceki ilişkin yıpratmış ki ayrılmışsın. Tekrar bir daha birinin seni kullanmasına izin verme.Beni çok kötü gaza getiriyorsunuz
Zaten öyle bir şey yapsa o dakika ter ederim ama kendisi bunları normalleştirip benim eski eşimi kıskanıyor veya kıskanacak birini icat ediyorYa ben huylandım. Takip et gözlemle bence. Sadakatsiz bir ilişkiye ihtiyacın yok. Zaten önceki ilişkin yıpratmış ki ayrılmışsın. Tekrar bir daha birinin seni kullanmasına izin verme.
Dikkatli ol diyorum gazdan ziyade
Yani hepimizin ilişkisi olmuştur. Bazı erkekler böyle yaparak iletişim şekli oluşturuyor. Bunu canı isterse seviyorum seni ondan deyip ilgi haline getiriyor canı istemezse bunu silah gibi kullanıp terör estiriyor. Senin eşinden ayrılmış bir kadın olduğunu biliyordu, zoruna gidecekse ilişkiye başlamayacaktı. Sen kahır çekecek olsan çocuğun babasının kahrını çekerdin.Zaten öyle bir şey yapsa o dakika ter ederim ama kendisi bunları normalleştirip benim eski eşimi kıskanıyor veya kıskanacak birini icat ediyor
Evet ama ben böyle mukemmele yakin birini bulamadım siz bulabildiniz mi?Hatta eski esimden görmediğim seyleri bile gördüm valla bulduklarımın arasinda en iyisi buyfu
Bu ilişkide de anne çocuk var. Sevgili yok.Neden olmuyorum? Cunku öyle biri yok.Günümüz ilişkileri yatalım kalkalım siradakine geçelim seklinde
Erkege kıran girmese de erkekliğe girdi benceYani hepimizin ilişkisi olmuştur. Bazı erkekler böyle yaparak iletişim şekli oluşturuyor. Bunu canı isterse seviyorum seni ondan deyip ilgi haline getiriyor canı istemezse bunu silah gibi kullanıp terör estiriyor. Senin eşinden ayrılmış bir kadın olduğunu biliyordu, zoruna gidecekse ilişkiye başlamayacaktı. Sen kahır çekecek olsan çocuğun babasının kahrını çekerdin.
Mutlu olacağın huzur bulacağın yerde uğraştığın şeylere bak. Karşındaki kişi ya olgun değil ya toksik ya da fırlama seni elde tutmak için yapıyor gözü dışarda.
Her versiyonda da ben belli bir yaştan sonra böyle bir erkeği çekmeni tavsiye etmem.
Keyif veriyor mutlu isen takıl gözlemle. Ama hep böyle arıza durumu varsa ufaktan yol ver. Erkeğe de kıran girmedi ya boşver.
Evet gönderdim zaten ama icim rahat degil.bilmiyorum belki ben cok toksik kötü insanlari buluyorum sorun bende de olabilir.Benim sorunum kıskanmak degil aralarında bir sey oldugunu da hic sanmiyorum ama beni nasıl muhatap eder kıza nasıl bana laf sòyletir ve buna güler aklıma geldikce daha da kuruldumKimse dört dörtlük değil ama ufacık bir toksikliğe de artık yer açmamamız gerekiyor.
Elbette çatışmalar olacak, kıskançlık da dozunda olacak ama şu tartışmalarınız hiç uyuşmuyor tecrübelerinizle.
Eski kocalarımız tarafından sevilmedik diye iki sevgi kırıntısı gösteren, başımızı okşayıp gönlümüzü avutan adamlarla aynı toksik ilişkileri yaşayıp duracaksak neden ayrıldık o zaman ? Kendimizi bulmak için değil mi ?
Sert yazacağım kusura bakmayın ama sizin de adamın arkadaşını engelletmeniz olgunca bi davranış değil.
Aralarındaki muhabbetten rahatsız olduysanız - ki çok haklısınız aşırı cıvık - sevgilinize çizeceksiniz sınırı. "Ben böyle ilişkilere gelemem, ya arkadaşlarınla arana sınır çizersin ya da ben yokum" diyip çekileceksiniz sahneden. Gerisi sevgilinize kalmış. Mesafe mi koyar, siler mi ne yaparsa yapar. Top ondadır artık. Sizi meseleye bulaştırmadan, başka kadınlara sizle ilgili söz hakkı vermeden kuracak dengeyi. Kuramıyor mu ? Def edeceksiniz arkadaşım. Bu saatten sonra önceliğimiz bizi seven bir erkek değil, olgun, huzurlu, dingin, sağlıklı bi ilişki olmalı.
Adamın cümlesi ise fiyasko. Benim için kesinlikle bitirme sebebi. İş yerinde böyle bi muhabbet geçti ise ve sevgilim alık alık dinleyip bi de utanmadan bana gelip anlattıysa beni üzmekten kaybetmekten hiç korkmuyordur derim. Orda kestirir atarım.
Bakın gemileri yakmışız biz bi defa di mi ? Çocuğunun babasını boşamış bi kadınsın sen. 2 sevgi kırıntısı olmasın aradığın artık. Güçlü, ne istediğini bilen bi adam al hayatına. Ya böyle olsun ya da hiç olmasın. Ama senin de büyümen, olgunlaşman lazım. Yoksa onca tecrübe çöp olur.
bugüne kadar çok canım ciğerim gibi sevdiğim dostlarım oldu ama hiçbirine de böyle bebeğim, aşkım, canım dememişimdirIkisi de valla