İlişki Bağımlıları / İnsan Bağımlıları / Terkedemeyenler Destek Grubu - Buraya!!

6 yıl devam eden birlikteliğim oldu. bitirmeyi çok istiyor, bir türlü bitiremiyordum. yıllarca verdiğim emeklerime acıdığım için, ayrılık kelimesi geçtiğinde onun üzüldüğünü gördüğüm için, birbirimizin ailesi gibi olduğumuz için, alışkanlık olduğu için vs vs bir sürü sebep. ama bitmeliydi,bunu iyi biliyordum. kendimce sebeplerim vardı, bunu o da çok iyi biliyordu. birgün karar verdim. önüme çıkan ilk fırsatta ilk kavgada onu terkedecektim. tesadüf bu ya ertesi günü istediğim fırsat geldi, o fırsatı tamamen bahane ederek bir anda bitirdim. birdaha da geriye dönmedim. benim aslında onu neden terkettiğimi bildiği için vicdanım da rahattı. 1 sene oldu.... bitirememek diye birşey yoktur. bağımlılıktan kurtulmak için bir kerede kesip atmalı. sonra biraz acır ama toparlar yara iyileşir. sigara da böyledir mesela, beyinde karar verip bir kerede atılmalı o paket.
Nasil basardiniz? Sonrasindan korkuyoruz yani bitiririrz bir cirpida ama sonrasinda ysayacagimiz derin endise uzuntu gunlerce aglama bosluga dusme hissi ? Kac gun surer bu aglama?

Gerçekten çok sevmeme rağmen bazı anlarda ben de ayrılmayı düşünüyorum en azından kafam rahat olur diyorum. Böyle insan kendini yiyip bitiriyor çünkü.. :işsiz:

Arkadaş edinmek için benim çözümüm spor salonuna yazılmak olacak. Orada hem spor yapıp kafa dağıtırım hem de benim yaşlarımda spor yapan diğer bayanlarla tanışıp arkadaşlık kurarım. 10 kişiyle tanışsam 2 tanesi kafa dengi çıksa onlarla yürür giderim.

Tek başına olunca problem başlıyor. Şu an mesela koca gün geçireceğim ve günün %90'ı nişanlım ne yapıyor acaba diye düşünmekle geçecek. Halbuki bir şeylerle meşgul etsem kendimi ona da kendime de nefes aldırabilirim. :bicak:
Spor salonuna yzilmak iyi bir fikir. Eger kolay arkadas edinebiliyorsaniz orada kafaniza uyan kisiyle samimiyer kurmakta sorununuz olmaz. Ben bir iki ay pilates yapmistim.orda 40dk birebir hoca ile calisiyorduk arkadas edinemedim. En cok arkadasi hamile yogasinda edindim whatsapgrubumuz da vardi ama Iclerinden sadece 1 kisi kafa dengi cikti hala gorusuyoruz. Dusunebiliyormusunuz 50-60 kisilik grupta bir kisi.

Gerçekten çok sevmeme rağmen bazı anlarda ben de ayrılmayı düşünüyorum en azından kafam rahat olur diyorum. Böyle insan kendini yiyip bitiriyor çünkü.. :işsiz:

Arkadaş edinmek için benim çözümüm spor salonuna yazılmak olacak. Orada hem spor yapıp kafa dağıtırım hem de benim yaşlarımda spor yapan diğer bayanlarla tanışıp arkadaşlık kurarım. 10 kişiyle tanışsam 2 tanesi kafa dengi çıksa onlarla yürür giderim.

Tek başına olunca problem başlıyor. Şu an mesela koca gün geçireceğim ve günün %90'ı nişanlım ne yapıyor acaba diye düşünmekle geçecek. Halbuki bir şeylerle meşgul etsem kendimi ona da kendime de nefes aldırabilirim. :bicak:
Esimsiz / nisanlimsiz bir gun gecirmek benim icin kabustu. O evi terkedene kadar da boyleydi. Onsuz gecirecegim bir gun saate bakarak gecerdi.halbuki kendimizin yapabilecegi aktiviteler var.ev hanimlari koca gun eslerivolmadan ne yapiyorlar? O seyahate gittiginde her gun aglamakla gecerdi surekli birileri ile bulusmaya calisirdim ki zaman gecsin.mesela ucagi saat 10da 12de inicek ben kiz arkadasimi arardim 12ye kadar cafede otururduk hava alanindan eve gelene kadar da telefonda adami esir ederdim.seyahattyken aramadiginda ya da uzun sure mesaj alamadigimda aglama
Krisine girerdim.seccadede bu sene seyahate gotmesin diye aglar dua ederdim. Ucuncu bir kisiyle yapilan program, tek basimiza kalmak, prtnerimizin arkadaslariyla bulusmasi bunlar 1 numarali problem!!!

@Ahuu14 En azından evde sıkılarak bir şekilde hayatını ve ilişkini sürdürebilmişsin bir müddet de olsa. Ben ne yapayım? Dün gece mesela gizli gizli gidip iş yerinin önünde 2 saat ne yapıyor diye camdan içeri bakarak onu izledim.:olamaz: Hayatımdaki tek derdim bu ilişkinin bitmemesi, beni aldatmaması ve benim onu sevdiğim kadar beni sevmesini sağlamak üzerine kurulu gibi. :kızgın:

Hani dersin aman olursa olur olmazsa denizde balık çok. Ben de öyle değil, hayatımda ilk defa birisine bu kadar derin bağlandım ve her şeyimi onu düşünerek yaşadığım için ilişkim şu anda patolojik kıskançlık dedikleri evreye ulaştı.:oha:

Psikoloğa gitmeyi düşündüm ama ondan önce kendi yöntemlerimle kendimi iyileştirmeyi deneyeceğim. Bugün akşam üzeri spora yazılıp orada insan içine karışmayı düşünüyorum.
Haytimizin odagi bu insanlar olmus. Merkezinde o kisi var.ne ypiyor,isteyim dedi ama ya baska biryedeyse, hadi kontrol edeyim, istem kacta cikacak, isim cikti dedi acaba dogru mu. Inanin bu takintilar,zihin, bilinc altimiz bizi yiyip bitiriyor. Psikologumun ilk sordugu soru suydu -“seni sevmemesinden deger gormemekten korkuyorsun.seni sevmezse ne olur?” Uzulurum yikilirim ben onu boyle severlen o benim sevgimden vazgecemez. Uzulursen yikilirsan nolur?

Tatlım benimde böyle bir sorunum vardı hemde oyle böyle degil şükür ki aştım ama tabi yıllarımı aldi bu yolculuk böyle bir grupta olmaktan çok memnun olurum cok tanıdık benim için bu konu okuduğum kitapları izlediğim videoları paylasabilirim
Merhaba cok memnun oldum atlattiginis icin Allaha sukurler olsun sizin adiniza cok sevindim. Paylasalim dertleselim.

Şakın böyle yapma ben bile kendi kendime kızardım ki yanında hiç kalıyor kıskançlığım bide sen evlenmişsin daha ne istiyorsun ben evli oksam mutmelen kıskançlığım kalmazdı , yani kapmışsın işte adama hem korkutuğun şey başına gelir insanın Benim geldi ve kaybettim onu :KK43:
Evlenince azalmiyor bagimlilik kiskanclik artiyor. Biliyor musunuz evli degilken kafam daha rahatti. Annem de bu lafimi onaylar.evlendikten sonra daha da hastalandin der.ayni evde olmak beni asiri takintili yapti cunku o kisiye sahip olsam da kiskancligim kacta gelecek kacta gidecek takibim , telefonuna olan bagimliligim kontrol etme istegim gecmedi artti. Ben genelde telefondan takip ettim. Ve allah beni affetsin ki surekli fal baktirdim... guwensizlik...

Şakın böyle yapma ben bile kendi kendime kızardım ki yanında hiç kalıyor kıskançlığım bide sen evlenmişsin daha ne istiyorsun ben evli oksam mutmelen kıskançlığım kalmazdı , yani kapmışsın işte adama hem korkutuğun şey başına gelir insanın Benim geldi ve kaybettim onu :KK43:
Benim de korktugum sey basima geld. Kaybetmedim belki henuz ama telefonunda arkadasli sitesine uye oldugunu kanitladim. Ve bana ofklendi ilk cumlesi su olmustu (tabi bu olay dort yil once oluyor) “sen daha beni kisitla. Sen daha beni bog. Sen daha beni arkadaslarimla bir yere gonderme. Bak gor daha neler neler yapicam!! “

Ben evli değilim canım konu sahibi arkadaşı bilmiyorum da nişanlılık sürecindeyim ama zaten evlensem de bu durumun düzeleceğini düşünmüyorum bendeki ilişki bağımlılığı patolojik kıskançlık düzeyinde. Eskiden daha kötüydüm böyle kıskançlık konularında fiziksel olarak da kavga ederdim kollarını falan tırmalardım. Şimdi o huylarımı bıraktım artık sözlü olarak tartışıyorum sadece.

İzleme konusuna gelince sanırım benimkisi de biraz manyak izlememe birşey demiyor yani hatta neden içeri gelmiyorsun dışarda bekliyorsun gel kahve ısmarlıyım falan dedi dün gece. :işsiz::işsiz: Yani benim kıskançlığımın ona olan sevgiyle büyüyen bir şey olduğunun farkında olduğundan ötürü beni anlamaya çalışıyor, alttan alıp hoş görüyor. Hatta komik gelecek belki ama hep beni böyle kıskan hiç vazgeçme benden falan diyor. :KK43:

Ama nasıl diyeyim çok yoruldum. Hayatımı ona endeksli yaşamaktan çok yoruldum. Eskiden çok ağlayan birisi değildim o hayatıma girdikten sonra o kadar kırılgan ağlak birisi haline geldim ki anlatamam sana. Şuan eskiye göre bir tık daha iyiyim. Eskiden sürekli yazar cevap vermediğinde de kavga çıkarırdım. Şuan yine merak ediyorum ama sabredip onun yazmasını müsait olmasını bekliyorum. Yazdığında ya da aradığında da güzellikle konuşuyorum nerdeydin diye saldırmak yerine. :KK22:

Kendi kendimi oto kontrol etmeye çalışıyorum kimi zaman başarıyorum kimi zaman yapamıyorum. Bir şekilde yaşıyoruz işte.

Evlenmedim henüz balım nişan dönemi halen. Para biriktiriyoruz eksiklerimizi tamamlayınca evleneceğiz.:KK60:

Ben de öyle düşündüğüm için kaybetme korkusu ile biraz olsun frenledim kendimi. Eski halim olsa her gün iş yerine gider uzaktan gözetlerdim saplantı derecesinde seviyorum çünkü. Şimdi en son iş yerine gideli 2 haftadan fazla olmuştu dün gece bir anda heyheylerim geldi öyle gidiverdim işte.:işsiz:
Ben evliyim canm bir tik daha tecrubelwndim iliski bagimlilignda esimle tanisal 10yil olacak.ilk gunku gibi degil bagimliliigim vazgecemeyisim artarao devam etti Allah yardimcimiz olsun kurtulmak icin birbirimize destek olalim karsimdaki insan sunan benden sogudu onu bogdugum icin kacti gitti ruh hastasi oldugumu dusunuyor.. bebegimz olmasina ragmen evimizde kalmiyor cunku kacti bu kisitlamalardan erkekler hic gelemiyor.
Ancak nisanliniz da da karsilikli bagimlilik baglilik var sizi normal karsilamasi alttan almasi karsilikli bagmliluginz oldugunu gosterir. Bir sure sonra partnerlerimizi de bu cembere cekiyoruz. Psikologum bagimlilik uzmaniM eskiden yaptigimiz terapilerde esimin de bana bagimlilik gostermwye basladigni kavga etsek de onu kontrol etsem de onun da benden vazgecemedigini soylemisti

Yalnızlıkla hiç ilgisi yok inanın. Benim bir arkadaşım var, sosyal çevresi çok geniş, işinde çok başarılı. Ama hep yanlış ilişkiler içerisinde. İlk eşi silahla kovaladı, kuzeniyle aldattı yine de ayrilamadi. En sonunda adam bunu terketti. Simdiki eşi çocuğunu istemesi diye çocuğu annesine gönderdi (Daha 4 yaşında) asla hayatındaki erkeğe Hayır diyemez onsuz yaşayamaz. Maddi durumu çok iyi , güzel mesleği var . Bu kocası da aldatıyor. Ne olacak bilmem. Onsuz yaşayamam diyor.
Allah arkadasinizin yardimcisi olsun ne kadar da kotu ne kadar da ilerlemis bir durum yardm almiyor mu silhlami kowaladi yani artik pesimi birak diyemi. Bu iliski bagimliligi tek bircinsanla da ilgili degil ne yazikki birini birqksak digerine de bagmli olacagiz

Aaa evli değilsiniz ay bilmiyorum bende öyleydim beni en çok ta bu yüzden bıraktığını düşünüyorum bunalttım adamı :KK43: senin sevgilin çok seviyor seni demekki
Karsi da ki kiside de bagimlilik olusmaya basladignda bunalsa da o da seni birakmiyor canim. Esin yapisi ile alakali biraz da. Benim esim de bunaldi ama 9 yildir bnimle
Su an son raddelerini oyniyor.

Kavgalarımız oluyor olmuyor değil az önce başka bir tanesini atlattık mesela. Ama finalde barışıyoruz ortalama 5-10 dakika sürüyor ettiğimiz kavgalar. Ben de onu çok seviyorum ama çok da bunaltıyorum. Eskiden daha kötüydüm çaba göstere göstere biraz daha iyileştim şu anda onu artık daha az arıyor ve yazıyorum çok daraltmamaya çalışıyorum.
Nasil basardiniz bu daha az arama daha az yazma olayini?

aynen.cok geniş çevrem var.yanlis insanı sevdim.ayrildik ama onun yaptığı kötülüklere yine onun omuzunda aglamk istedim.arladaslarim aldı beni eğlencelere götürdü turlara katıldım.hatta yanlız gezmeye sinemaya gitmeye bayılırım ki yaptımda.ama o yok illa o illa o.aslinda patolojik bi mesele
Kesinlikte bebeklikten cocukluktan gelen ptolijik bir mesele

Dalgali parcali bulutlu bazen gunesli.. evlilik toz prmbe olmuyo ne yazikki.. zaten onun pesinden kosamsmki bu saatten sonra.. bebeler varken:) tum enerjiyi aliyolar zaten onlar:)

Rabbim sanada gonul ferahligi versin canim:)
Bebegim var ama daha takintiliyim daha bagimliyim Oyle ki adam evi terketti

Burası muhabbet ve grup kurma bölümü değil yalnız bunun için başka bölümler var
Muhabbet etmek icin acmadim konuy ben.iliski bagimliligina ykalanmis, bu duygudurumdan muzdarip kisiler olarak birbirimize destek verelim neler yapabiliriz buna bakalim istiyorum.inanin burda acilan diyet gruplarindan sacmasapan konulardan daha onemli bu rahatsizligimiz birlikteliklerimiz sona eriyor evliliklerimiz bitiyor.bir care bulabilmek adina birbirimize yardimimiz dokunabilsinnduye actim
Konuyu

Banlandigim icin yazamamistm su an ustuste ustuste yzdim farkettim de 20mesaj olmus. Konu kisisel gelisim e tasinmis

Bagimlilik cesitlerine bakarmisiniz saka gibi degil mi???

Son düzenleyen: Moderatör:
X