İlginç bir soru

Gülmekten yazamıyorum ben de aksine çocuk aklı annemin beni emzirmesini istemiştim:rolleyes: süt gelir diye düşünüyorum tabi. :KK70: :KK70: Umarım yalnız değilimdir. :confused:
Sonra amcamın eşinin göğsünden bızt diye süt sağıp kuzenimin kulağına(ne manaysa)dökmesini görünce tiksinmiştim renginden falan.
İyi ki yengeme göz hakkı ver de bi fırt çekelim dememişim.:kusmuk:

Ben de sevişme ve emzirmenin aynı yerde olmasına takılıyorum. Biraz garip geliyor açıkçası :)

Toplum içinde memeyi açmak da bana göre değil yine. Başka oda ararım direkt. Bebeğin karnını doyurması normal diyenlere de katılıyorum. Anormal olan memeyi açmak. Yoksa biberona özel oda arayan yok ki.. 🤷‍♀️
Ama işte normal olan biberon degil ki :) kac milyon yillik insanlık tarihinde biberonun gecmişi ne? Bu kadar insan nasıl beslendi?
Bu modern zaman bizim kafalari çok karıştırdı valla.

Ben emziremedim sütüm yoktu. Ve zorluğunu hep yaşadım . Mama almak maddi sıkıntı. Hali hazırda kaynamış ılımış su bulundurcaksın.mamalarla, biberonlarla dolaşçaksın.
Birgün avm den dönerken otobanda bebeğimin suyu kalmadığı için açlıktan bağıra çağıra ağlayan bebeğime belki tutar diye meme versemde süt gelmeyince yine ağlamıştı yarım saat .. o günü unutmuyorum . Emziremediğim için en çok üzüldüğüm gündü.
Yani insanın kendi bebeği olunca bırak emmesini dışkısı kusmuğu bile tiksinç gelmiyor anneye.

Gülmekten yazamıyorum ben de aksine çocuk aklı annemin beni emzirmesini istemiştim:rolleyes: süt gelir diye düşünüyorum tabi. :KK70: :KK70: Umarım yalnız değilimdir. :confused:
Sonra amcamın eşinin göğsünden bızt diye süt sağıp kuzenimin kulağına(ne manaysa)dökmesini görünce tiksinmiştim renginden falan.
İyi ki yengeme göz hakkı ver de bi fırt çekelim dememişim.:kusmuk:
Ay senin yanında mı yaptı onu
İğrenç be :KK70:

Hak veriyorum size kesinlikle. Ben de küçükken arkadaşımın ablası öyle açıp emzirmişti ve çok koyu idi,çok korkmuştum ürkmüştüm. Uzun süre bilinçaltımda kaldı,sonra kardeşim doğdu annemin emzirme sürecinde yanındaydım yaşım da küçük değildi aklım eriyordu,aslında çokta korkunç olmadığını o koyuluk vs geçici olduğunu görünce o kafamdaki senaryolar da uçtu. Eğer bebek sahibi olursanız değişeceğini düşünüyorum,olmayı düşünmüyorsanız da heeec sıkıntı yok bence. :confused:

Şimdi tiksinenler kusmasin ama ben sabun yaptim ve kullaniyorum- bitmesin diye haftada bir sürüyorum yüzüme.
Önceden keci sütünden olan sabunum vardi ve şahane bir üründü. Sonra aklima geldi ve sütü bol olan bir arkadaşdan buzluk stoğunu aldim. Kendim yaptim sabunu...
Derim zaten fena değildi ama o sabunu kullandığımdan günden beri resmen 10 yaş genleştim.
Benimde göğsümden süt geliyor (prolaktinom) kendiminkini denedim...tadi gayet hoş.
Anne sütünün cilde iyi geldiğini biliyorum, ilk kızımın doğumuna girerken ağlıyordum hemşire kafamı dağıtmak için bir şeyler anlatıyordu. O söylemişti, arada sütünü sağ cildine sür diye. Hiç denemedim gerçi ilkinde çok sütüm de vardı ama onu yapmaya zaman bile bulamıyordum :KK70:

Yengemin de ebe akrabası var. O da temiz doğum yapan kadınların (yani bebekle temiz çıkan) amniyon sıvısını aldıklarını ve ciltlerine sürdüklerini söylemişti. Bu da çok enteresan gelmişti.

Anne sütünün cilde iyi geldiğini biliyorum, ilk kızımın doğumuna girerken ağlıyordum hemşire kafamı dağıtmak için bir şeyler anlatıyordu. O söylemişti, arada sütünü sağ cildine sür diye. Hiç denemedim gerçi ilkinde çok sütüm de vardı ama onu yapmaya zaman bile bulamıyordum :KK70:

Yengemin de ebe akrabası var. O da temiz doğum yapan kadınların (yani bebekle temiz çıkan) amniyon sıvısını aldıklarını ve ciltlerine sürdüklerini söylemişti. Bu da çok enteresan gelmişti.
Vay canına cok ilginç
Ise yariyor mu bari gördünmü hic ebeyi🙂

ben gercekdende cok severek kullaniyorum- göz cevresinde inci kirisiklarim vs vardi- sigara kullanmama ragmen suanda cildim pürüzsüz. tertemiz oldu. ben bide sabun yaptim ve haftada bir sürüyorum. yani hergün taze cikan sütü sürsem acaba nasil olurdu :)

Şimdi tiksinenler kusmasin ama ben sabun yaptim ve kullaniyorum- bitmesin diye haftada bir sürüyorum yüzüme.
Önceden keci sütünden olan sabunum vardi ve şahane bir üründü. Sonra aklima geldi ve sütü bol olan bir arkadaşdan buzluk stoğunu aldim. Kendim yaptim sabunu...
Derim zaten fena değildi ama o sabunu kullandığımdan günden beri resmen 10 yaş genleştim.
Benimde göğsümden süt geliyor (prolaktinom) kendiminkini denedim...tadi gayet hoş.
Sabunu nasıl yaptınız
Ben yapmicam da sadece sabunun nasıl yapıldığını merak ediyorum :KK70:

Bir de prolaktin için herhangi bir şey kullanıyor musunuz

Sabunu nasıl yaptınız
Ben yapmicam da sadece sabunun nasıl yapıldığını merak ediyorum :KK70:

Bir de prolaktin için herhangi bir şey kullanıyor musunuz

Youtube da videolar var:) ben keci sütü yerine diger sütü kullandim :)
suanda kullanmiyorum ama degerlerim tavan yapinca günde 1mg cabergolin aliyorum.
benim prolaktin degerim beyindeki kitleye bagli- son yillarda kücültmeyi basardim ve ilaclarimi birakabildim :)

Youtube da videolar var:) ben keci sütü yerine diger sütü kullandim :)
suanda kullanmiyorum ama degerlerim tavan yapinca günde 1mg cabergolin aliyorum.
benim prolaktin degerim beyindeki kitleye bagli- son yillarda kücültmeyi basardim ve ilaclarimi birakabildim :)
Çok geçmiş olsun:) bende de o tarz bi sıkıntı var gibi de o yüzden sordum

Yani keçi sütü olanı da kendiniz yapıyordunuz öyle mi

Çok geçmiş olsun:) bende de o tarz bi sıkıntı var gibi de o yüzden sordum

Yani keçi sütü olanı da kendiniz yapıyordunuz öyle mi

sizede gecmis olsun. MRTde cikar aslinda eger öyle bir sorun varsa.

evet- keci sütü olanida kendim yapiyorum. cok güzel oluyor.
icine zeytin, argan yagi karistiriyorum bide. krem sürmeye gerek bile kalmiyor.

sizede gecmis olsun. MRTde cikar aslinda eger öyle bir sorun varsa.

evet- keci sütü olanida kendim yapiyorum. cok güzel oluyor.
icine zeytin, argan yagi karistiriyorum bide. krem sürmeye gerek bile kalmiyor.
Aa ne kadar güzel bende hazır almaktansa kendim uğraşıp yapmayı severim de becerebileceğimi sanmıyorum o yüzden denemedim
Yapabiliyorsanız ne kadar güzel:))

Aa ne kadar güzel bende hazır almaktansa kendim uğraşıp yapmayı severim de becerebileceğimi sanmıyorum o yüzden denemedim
Yapabiliyorsanız ne kadar güzel:))

cok cok kolay. yogurt yapmak bence daha zor :)
Konu disi olacak ama son zamanlarda kendim yapmaya heves sardim.
peynir, yag, ekmek, sabun hep kendim yapiyorum.
cok zevkli oluyor. gecende incirli keci sütü peyniri yaptim. bir arkadasim yedi- cok begendi bende sakasina xxx pazarindan 300 gramina 20 Euro verdim dedim- kiz demezmi haftaya bende alim bari.
sonra kendi yaptigimi aciklayinca diyorki ben sana 20 Euroyu verim sen yap bana sat. aklima yatmadi degil- aslinda yapip satmak fena fikir degil galiba:)

cok cok kolay. yogurt yapmak bence daha zor :)
Konu disi olacak ama son zamanlarda kendim yapmaya heves sardim.
peynir, yag, ekmek, sabun hep kendim yapiyorum.
cok zevkli oluyor. gecende incirli keci sütü peyniri yaptim. bir arkadasim yedi- cok begendi bende sakasina xxx pazarindan 300 gramina 20 Euro verdim dedim- kiz demezmi haftaya bende alim bari.
sonra kendi yaptigimi aciklayinca diyorki ben sana 20 Euroyu verim sen yap bana sat. aklima yatmadi degil- aslinda yapip satmak fena fikir degil galiba:)
Bende işte böyle her şeyi kendim yapmak istiyorum:) Yapabilsem bende satardım iyi fikir bence. Sirke kurdum bende bakalım olcak mı🙈
Evlendiğimde bende kendim yapmak istiyorum saydıklarınızı da bakalım malzemeyi temin edebilirsem köydeyken kolayda şehirde doğal süt vs bulmak zor olur

Siz de baya maharetlisiniz demek ki😊

Bende işte böyle her şeyi kendim yapmak istiyorum:) Yapabilsem bende satardım iyi fikir bence. Sirke kurdum bende bakalım olcak mı🙈
Evlendiğimde bende kendim yapmak istiyorum saydıklarınızı da bakalım malzemeyi temin edebilirsem köydeyken kolayda şehirde doğal süt vs bulmak zor olur

Siz de baya maharetlisiniz demek ki😊

zor oluyor- ben bide yurtdisindayim (büyük sehir). yani burda saf zeytinyagi vs. bile bulmak cok zor.
Cig süt satilmiyor yasak oldugu icin. bende sehir disindaki köylülerle anlastim ayda bir gidip 20 litre cig süt aliyorum :)
Kolay degil ama zevkide baska oluyor. hersey elimin altinda olsa belkide bukadar zevkli olmaz.
sirkeyi (elma) bende kendim yapiyorum. sacima sürüyorum bide her sabah iciyorum bi kasik:)
Aslinda bende becerikli degilim fazla ama zevkli oluyor- hobi yaptim kendime.

zor oluyor- ben bide yurtdisindayim (büyük sehir). yani burda saf zeytinyagi vs. bile bulmak cok zor.
Cig süt satilmiyor yasak oldugu icin. bende sehir disindaki köylülerle anlastim ayda bir gidip 20 litre cig süt aliyorum :)
Kolay degil ama zevkide baska oluyor. hersey elimin altinda olsa belkide bukadar zevkli olmaz.
sirkeyi (elma) bende kendim yapiyorum. sacima sürüyorum bide her sabah iciyorum bi kasik:)
Aslinda bende becerikli degilim fazla ama zevkli oluyor- hobi yaptim kendime.
İyi ki konuşmuşum seninle bende böyle yaparım:) kendime güvenim geldi:)

İyi ki konuşmuşum seninle bende böyle yaparım:) kendime güvenim geldi:)

ay cok sevindim.
insallah sende begenirsin yapmasini. dün gece gül yaprakli sabun yaptim. icine bide gül yagi koydum. bakalim nasil olacak. eger iyi olursa kendi nikahim icin hediyelik yapicam :)

ay cok sevindim.
insallah sende begenirsin yapmasini. dün gece gül yaprakli sabun yaptim. icine bide gül yagi koydum. bakalim nasil olacak. eger iyi olursa kendi nikahim icin hediyelik yapicam :)
Bence güzel olur kıvırmışsın işi:) bunları yaparken evde mis gibi kokuyordur illaki:) evde tencerede mi nerde yapıyorsun özellikle de peynirleri