• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İletişim problemleri ve zor ayrılık dönemleri

Lullaby

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2009
3.061
11
0
Kocaeli
Merabalar Meltem Hanım,
bi süre önce erkek arkadaşım benden ayrıldı ama hala görüşmeye devam ediyorduk. dün kafasını toplamak için bir süre istedi benden. kabul ettim. ama bu süre içinde çok zorlanıyorum. ruh sağlığımdan endişelenmeye başladım. ayrıca ayrı olduğumuz ama görüştüğümüz süre içerisinde erkek arkadaşımla psikiyatra gitmeye karar vermiştik. ancak öyle kaldı tabi ki dünden sonra. ben bazı huylarımdan da çok rahatsızım, insanlarla ilişkilerim (ailem, arkadaşlarım, sevgilim) gergin olduğum anlarda çok kırıcı oluyorum ve buna sonra çok pişman oluyorum. hem bu huyumdan vazgeçmek istiyorum, hem de bu ayrılık acısını atlatmak istiyorum. daha doğrusu bu zamanda daha sağlam durmak istiyorum. aslında ayrılık acısı diyemiyorum çünkü erkek arkadaşım da çok dengesiz davranıyor şu ara bana bi gün çok iyiyiz barışacak gibi, ertesi gün "bi süre görüşmeyelim" diyor. yani bu böyle gidip gelen bi durum haline geldi. bu amaçla bi uzmana başvurmak istiyorum ama ilaç kullanmak istemiyorum. sağlık camiasından olmama rağmen ilaça karşı önyargılı duruyorum biraz kendi gücümle halletmek istiyorum bazı şeyleri ama bunun için psikoterapi gerekli sanırım ve psikologa gitmem daha uygun olur gibi geliyor bana. siz ne önerirsiniz? bi uzmana başvurmalı mıyım? yoksa bazı kitaplar olsun kendimi mi geliştirmeliyim?

bir de erkek arkadaşım da bu ara çok dengesiz. biliyorum çoğu insan ayrılık zamanı böyle olur ama kendi verdiği karardan çok fazla acı çekiyor yani bi nevi mazoşist gibi çok çok fazla hem de. hem ayrılık istiyor hem beni sevdiğini söylüyor vs vs. hem de çok fazla (belki benden fazla) zorlandığını görüyorum. daha önceden de çok korumacı ve etraftaki insanlara karşı sinirli bir yaklaşımı vardı. bana 2sene boyunca birkez bile bağırmadı ters bir laf söylemedi. ancak kendi kişiliği gibi davranamadığını, yanımda rahat edemediğini söylüyor (normalde çok rahattır ve hep düşündüğünü söyler) beni kırmaktan çok korktuğunu ve o yüzden yanımda kendi gibi olamadığını söylüyor. rahatsız olduğu şeyleri hiç bi zaman söyleyememiş bana. bunu aşabileceğimizi söyledim ama benim konuşmalarımla ikna olmadı. sizce bu davranışını değiştirebilir mi? yoksa bu kişiliğini mi değiştirmek olur? ben normalde rahat bi insan olduğu için aramızda iletişim problemi olduğunu düşündüm ve bi şekilde çözülebileceğini düşündüm. ama şuan ara verdiğimiz için görüşmüyoruz. sizce bu sorunu nasıl aşarım? aramızdaki problemleri konuşabileceğimiz bi danışman var mıdır?

ayrıca kendisi psikiyatra gitmeye hevesliydi en son ama benim desteğimle gitme hevesi vardı biraz kendi başına gideceğini sanmam. kendi başıma psikologa gitsem ve ondan aldığım telkinleri ona aktarsam böyle bişey olabilir mi? ya da tek başıma ilişki terapistine gidebilir miyim?

kafam çok karışık ama mantıklı olmaya çalışıyorum.

önerilerinizi bekliyorum. teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevgili Doc, ayrılık her iki taraf için de öyle ya da böyle, sancılı bir süreç. Bu süreçte bir uzmana başvurarak destek almak en doğru davranış olur. Yakınınızda bulunan bir meslektaşıma başvurarak bir süre psikoterapi almanız çok fayda getirecektir.
Erkek arkadaşınızın durumuna gelince; biz ilişkilerde elbette ki kendimizi temelden değiştirmemeliyiz. Ama kendimizi temelden değiştirmeden, öğrenebileceğimiz ve rahatlıkla uygulayabileceğimiz birçok iletişim sistemi var. Siz de bu sistemi bir çift terapisine girerek rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Erkek arkadaşınız kendisini sıkmadan sizin dilinizle sıkıntısını ya da düşüncesini ifade etmeyi, siz de ifade edilenden alınmamayı, kırılmamayı öğrenirsiniz. ıletişim kurallarını doğru uyguladığımızda birbirimizi kırmadan kendimiz olabiliyoruz.
Erkek arkadaşınızın neden bir psikiyatra gitmeye karar verdiğini bilemiyorum. Ama ortada patalojik bir durum yoksa, sıkıntılarınızı uzman yardımı alarak aşabilirsiniz.
ıyiliklerle,

Back