merhabalar ben uzun zamandır sizi takip ediyorum. ancak şimdi yazmak cesareti buldum. hikaye uzun ama buradaki herkesi az çok tanıdım sabırla okuyacağınızdan eminim sorularınızı da sabırla cevaplarım.Amacım size umut olmak. ben 46 yaşındayım doğal yolla hamile kaldım 25 haftalık hamileyim Allahın izniyle oğlumu kucağıma alacağım günü bekliyorum. yol uzun değildi ama çok yıpratıcı üzücü yıkıcı oldu zaman zaman ama Allaha inandım sığındım bugunu gösterdi bana.
ben 44 yaşında evlendim. hayat böle denk getirdi kısmet böyleymiş eşiminde ilk evliliği çocuk yok. böle olunca baştan konuştum yaş var çocuk olmayabilir dedim herşeyi kabul etti Allah bizi buluşturdu hediyemizide verir dedi. hiççççç umutsuz olmadı. evlendik hemen doğal yolla başladık tabi ama sürede babası çok rahatsızlandı hastane yoğun bakım derken 6 ay geçti. biz bu arada günleri değerlendiremedik doktora da gitmedim. öle bir süre bilinçsizce bekledik. 1 sene geçince ben doktora gittim amh 0.45 çıktı tsh 9 doktor baktı
tüp bebek yapın acele dedi. ama orda da şansınız çookk az dedi. biz hemen araştırmaya başladık tabi çevremizde yok bunu yaptıran zaten bizim çocuğumuz olma olasılığını olmadığını düşünen yakınlarımız bile sormuyordu çocuk meselesini. ayrıca eşimle karar aldık ikimiz dışında hiçkimse bilmeyecek diye. ben bahçeciyi buldum hemen randevu aldık gittik bize yüzdelerden bahsettiler yaş itibariyle yumurta olsa da kalitesiz olacağından falan. yine başladık burada çok ayrıntıya girmicem klasik tüp bebek basamakları yani kişiye özel hiççççç bişey yok. ilk toplamada bir yumurta 3.gün birinci sınıf kalite transfer sonuç negatif. yılmadık ikinci de 3 yumurta 2 birinci sınıf transfer negatif. nedenini sordukça yaş dediler hiç rahime bakalım neden bu kadar kaliteli embriyolar tutmuyor diye sorgulamadılar. tabi ben yıkıldım sinirlendim üzüldüm ve pes ettim. eşim hala umutlu olacak diyor. neyse bir arkadaşımla konuşurken kardeşinin eşinin tüp bebek beklediğini öğrendik eşim ısrarla gidelim görüşelim dedi. gittik iyiki de gitttiikkk. doktor gibi değil aile dostunuz gibi butun olasılıkları olumsuzlukları anlattı sonra bunları bir kenara bırakalım biz sana bakalım dedi belkide sen o yüzde 5 tesin dedi. genetik testler hormon testleri bakıldı burada da beslenme ve vitamin takviyeleri verdi 3 aylık bir sürecimiz var hazır ol sabırlı ol dedi. ilk ay geçti. ikinci ay rahim filmi istedi ve tüplerden biri tıkalı çıktı açılamadı tam olarak. o ayı boş geçirmedik tabi çünkü 4 yumurta oluşmuştu aşılama yaptı. sonuç pozitifti ama sonrasında kimsayal gebelik olduğu belli oldu ve düştü. ilk adette gittik bize buda bir aşama bu ay dinlen gez kafanı dağıt bir dahaki ay tüp yaparız dedi. ama yumurta takibine devam o ay 1 yumurta oluştu tabiii tıkalı tüpte. ben olmaz dedim ama doktorumuz olmaz diye bişey yok herşey olabilir ama siz bu ay rahatça birlikte olun çocuk için diil kendiniz için dedi. öle yaptık gezdik misafir ağırladık bol bol nasılsa bu ay olamaz dedim düşünmedim. 10 nisan adet tarihimdi ama cesaret edemedim test yapmaya düşkten sonra düzensizleşir diye duymuştum. 12 sinde eşimden gizli evdeki ovulasyon testini yaptım çıktı çift çizgi. sabah normal test yaptım orada da çıktı ama yinede korkuyla kan tahliline gittim. sonuç pozitifti. kalp atışını duyana kadar hala inanamadım. Rabbime çok şükür bugune geldik ailemiz dahil herkese 3 ay dolana kadar söylemedik. ben buradaki herkese ilk öğrendiğimden beri dua ediyorum Allah hepimizin kucağını doldursun. sizlerde bana dua edin.
çok uzun oldu hakkınızı da helal edin.