- 6 Ekim 2008
- 2.603
- 10.609
- 408
Geçmiş olsun. O neymiş öyle ya. Şu gelmeyen eşek sipalarini bir güzel totolarına saplagi patlatmak lazım doğunca.nedir bu çekilenler ya. Bana kalırsa sen yarın bir kontrol ol. Sperm geçişi saçma değil mi? Zaten bu spremler ilişki sırasında da yoğun geçmiyor mu? Yoksa 3-5 mi geçiyor normalde. Hani öğlen bir ağrı girdi demistin öğlen onun gibi ağrı bende birkaç defa olmuştu ilişkiden sonra.
Ilaclarla ilgili bir yan etkide olabilir.
Aşılamadan şu an için vazgeçtim, normal yola devam. Senin aşılama pahalı oldu.seheryeli77 senin doktora nasıl gidip aşılama talep edilir.
gecmis olsun yavrum.. bende yasadim benim ilk aşılama feciydi sonrada zaten eski ben olamadim o ayri.. belden asam şöyle ki ben feci adet sancisi cekerim hep, bazen tirnaklarim avcumu kanattir sıkmaktan. kac adet sancimi ust ustte koysam o agri ederdi bilmiyorum.Bilmiyorum artık. Sperm kimyası nadiren uterin kasılma yapar o da seni bulmuş dedi. Tüplerden geçiş yoğunluğu bittiğinde sancın bitecek, spermlerin tamamı hareketli dedi. O basıncı, sağ ve sol tüplerimi hissettim resmen. Sanırım bi de sancı esnasında yumurtam da çatladı. Yeni yeni akıntım var. Şu an çatlatma iğnesi sonrası tam 36. Saatteyiz. Benim aşılama 30. Saatte yapıldı. Tüpler sperm doluyken yumurtanın çatlamasını planlayacağım demişti. Dediği gibi de oldu galiba.
20 milyon ve yüzde 99 ileri hareketli spermin rahim ağzına hiç takılmadan tüplere yakın bırakıldığını düşününce içimdeki savaş alanını normal karşılıyorum şu an :)
Eski iş yerimde her şeyi 2 arkadaş yapıyorduk. Fatura kesme, sisteme evrak girişi, beyannameler, sgk, bordro, Yönetim Kurulu, Genel Kurul hazırlıkları, raporlamalar, finansal tablolar. Ama iyiki olmuş, çok şey katmış bana.Personel bordroda bizde.. ithalat ihracat beyannameler biz acayip bir muhasebeyiz.. bi fatura kesme bizde degil :)
Bizimkiler Logo e-defter den GİB'e gönderiyor.Burayı smmm ler basmış :) bu meslek adama her türlü zarar veriyor. Stresten çocuk olmuyor ortada sonuç :) kimler smmm şimdi? Ben de kendim takılıyorum ama bıktım, önce bağımliydim şirketim iflas edince hadi açayım dedim ama iyi bir şirkette olsaydım daha iyi kazanacaktım. Ve al raporu gitme işe ama bunda öyle bir sans yok. E defteri hangi programdan gönderiyorsunuz. Ben ilk defa yollayacağım nisanda bakalım neler gelecek başıma.
panic_attack aşılama güzeli aşıladın mi sen :) hadi inşallah aşk başlar :)
@dennisgo durumun nasıl?
tabii katmaz mı? hiç demedim bu da benim işim değil bakmam diye.. ama belgesiz kuru kuru muhasebe personeli olarak kaldık böyle bölüm haricinde verdiklerine veriyorlar.. çok dertliyim o konuda sorma... bir muhasebe sorumlusu olamadımEski iş yerimde her şeyi 2 arkadaş yapıyorduk. Fatura kesme, sisteme evrak girişi, beyannameler, sgk, bordro, Yönetim Kurulu, Genel Kurul hazırlıkları, raporlamalar, finansal tablolar. Ama iyiki olmuş, çok şey katmış bana.
Hay Allah ya, kıyamam, korkmuşsundur. Çok geçmiş olsun, daha geçen ay aşılama olan biri olarak çok şaşırdım, sonu güzel olsun kuzumKızlar neler oldu neler. Toplaşın anlatıyorum.
2 saat önce resmen ruhumu teslim ediyodum. Uzanıyodum saat 7 gibi hafif kasık ağrısı başladı normaldir dedim. Sonra birden çılgınlar gibi ağrı başladı. Ne oturabildim ne yürüyebildim. Koltuktan yere attım kendimi ve iki büklüm halıyı tırnaklıyodum sancıdan. Kasıktan ayaklarıma kadar ağrı, soğuk terler, titreme, ellerim uyuşmaya başladı artık dedim bi terslik oldu iç kanama geçiriyorum ölücem heralde. Eşim dışarda progesteron iğnelerini almaya gitmişti. Ellerim titreye titreye aradım doktoru. "Bazı kişilerde yoğun sperme karşı şiddetli rahim kasılmaları olabiliyo, sakin ol, üfleyerek nefes al ver, tüplerden geçiş tamamlanınca krampların bitecek ama dayanamayacak düzeydeysen hastanede buluşalım serum versinler" dedi. Ağrı kesici içtim ve yürüyemiyorum dedim. "O işe yaramayabilir ama 1 saat sonunda geçmezse tekrar haber ver" dedi. Ben geçmeyecek ve hastaneye gidecez diye yerde sürünerek giyindim. O sırada eşim geldi şoka girdi. Dedim konuştum geçecekmiş sakin olalım. Tam 1 saatin sonunda yavaş yavaş geçti. Sonra garip bi hafifleme, gevşeme, uyku hali geldi.
Ben hayatımda böyle bi sancı yaşamadım. Uyuşmamış ve parçalanmış dişi çektirdim, yirmilikler çıkardım, damar yolu için 20 kere delindim morardım, lazerlerde yaktırdım komple vücudumu. Gık demedim. Ağrı eşiğime hep hayran kaldılar ama bu rahim sancısı töbe yareppim ibretlikmiş. Soğuk soğuk terledim tam 1 saat doğru düzgün nefes aldırmadı. Bağırdıkça coştu itoğlusu.
Az önce konuştuğumuzda da "Doğum simülasyonu yaşadın, hastaneye gelmeyerek evde normal doğuma dayanabileceğini gösterdin bravo ve geçmiş olsun" dedi doktorum. Karnım parçalanıyodu, ölüyodum yahu dedim niye söylemedin böyle bi şey olacağını. Çoğu kişide olmuyomuş. Ben talihsiz azınlıkmışım. Ühü
Fulyada muayenehanesi var, Çağlayan Florance de de çalışıyor. Randevu alıp muayene, sonra aşılama istediğinizi söylersin. Fiyatı sorarsın, zaten kendisi aşılama ücreti almıyorum diye belirtir, belirtmezse beni söyleyebilirsin:)Geçmiş olsun. O neymiş öyle ya. Şu gelmeyen eşek sipalarini bir güzel totolarına saplagi patlatmak lazım doğunca.nedir bu çekilenler ya. Bana kalırsa sen yarın bir kontrol ol. Sperm geçişi saçma değil mi? Zaten bu spremler ilişki sırasında da yoğun geçmiyor mu? Yoksa 3-5 mi geçiyor normalde. Hani öğlen bir ağrı girdi demistin öğlen onun gibi ağrı bende birkaç defa olmuştu ilişkiden sonra.
Ilaclarla ilgili bir yan etkide olabilir.
Aşılamadan şu an için vazgeçtim, normal yola devam. Senin aşılama pahalı oldu.seheryeli77 senin doktora nasıl gidip aşılama talep edilir.
hayırlı olsun inşallah, güzel güzel haberler gelsin arkasından, sevinelim hep birlikte inşallahArkadaşlar olay yerinden yazıyorum an itibariyle aşılandım ve tavana bakıyorum
aslına bakarsan senin anlattıgın posızyonda cok guzel maaslar alınıyor, buroculukta gelır kısıtlı, malum son zamanlarda pıyasa da berbat, haksız rekabet cok kotuBen ve muhasebe müdürüm sadece işin beyan kısmına bakıyoruz diyebilirim. Bünyesinde 12 iştiraki, bağlı ortaklığı olan bir holding. Herkesin 2-3 firması var onunla ilgileniyor. Biz sadece kontrol ayağı ve beyanname verme ayağını yapıyoruz. Personel bordro İK da. İş anlamında çok rahatım, huzurlu bir yer, çoğu kişi emekli zaten. Fabrikalar hariç sadece merkezde 60 kişiyiz. Ama maaşı az işte.
Ben de düz lise ve iktisat mezunuyum. Müşavirlik sınavını kazanınca yöneldim muhasebeye. Üniversitede muhasebe dersim iyiydi ama pek sevmezdim. Kızkardeşim liseyi bitirdi muhasebe kursuna başladı, şimdi muhasebe şefi şirkette, kendini çok geliştirdi, bir de çalıştığı şirket de önemli. Bizim mali işler koordinatörümüz de müdürümüz de lise mezunu.tabii katmaz mı? hiç demedim bu da benim işim değil bakmam diye.. ama belgesiz kuru kuru muhasebe personeli olarak kaldık böyle bölüm haricinde verdiklerine veriyorlar.. çok dertliyim o konuda sorma... bir muhasebe sorumlusu olamadım
personel de en sıkıntılısı zaten, yok ekrana duzmeyen saglık raporları yok işlenmeyen besler amannnnnPersonel bordroda bizde.. ithalat ihracat beyannameler biz acayip bir muhasebeyiz.. bi fatura kesme bizde degil :)
Burayı smmm ler basmış :) bu meslek adama her türlü zarar veriyor. Stresten çocuk olmuyor ortada sonuç :) kimler smmm şimdi? Ben de kendim takılıyorum ama bıktım, önce bağımliydim şirketim iflas edince hadi açayım dedim ama iyi bir şirkette olsaydım daha iyi kazanacaktım. Ve al raporu gitme işe ama bunda öyle bir sans yok. E defteri hangi programdan gönderiyorsunuz. Ben ilk defa yollayacağım nisanda bakalım neler gelecek başıma.
panic_attack aşılama güzeli aşıladın mi sen :) hadi inşallah aşk başlar :)
@dennisgo durumun nasıl?
Benim de yıkama yöntemiyle enjekte edildi. 18 milyon, %85 ileri hareketli ile yapıldı aşılama. Bu sana bir işaretti bence, bebiş tutacak ve normal doğum olacak:)Aha yaşadığım sancının sebebini öğrendim. Bildiğin doğum sancısı çekmişim ben demek ki.
Aşılamada spermler hiçbir işleme tabi tutulmadan rahim ağzına enjekte edilebileceği gibi, özel metodlarla sadece en hareketli ve iyi olan spermler ayrılarak (sperm yıkama metodları) direkt rahim içine verilebilir. Meninin büyük kısmı prostat salgısıdır. Sperm menide hacim olarak sadece %10'luk orandadır. Sperm yıkama metodları ile spermi, meni sıvısından ayırıp kadın vücuduna enjekte etmekteyiz. Direkt yoğun spermli meninin rahim içine verilmesi menide yüksek konsantrasyonda bulunan prostaglandin denilen hormonlar nedeni ile şiddetli rahim kasılmalarına neden olabilir. O yüzden rahim içi aşılama özellikle subfertil erkeklerde (sperm sayısı az, hafif infertil erkeklerde) tercih edilen bir tedavi yöntemdir. Bu durumun söz konusu olmadığı yani fazla sayıda ve harekette sperm enjekte edilen bazı vakalarda çok şiddetli rahim kasılmaları yaşanabilir. Bunun aşılama başarısına olumlu ya da olumsuz bir etkisi olmaz. Normalde prostaglandin doğum sürecini başlatmak için vücut tarafından salgılanan bir hormondur. Ancak bu hormon suni sancı için de kullanılmaktadır.
bana kendini geliştiremedin mi diyorsunBen de düz lise ve iktisat mezunuyum. Müşavirlik sınavını kazanınca yöneldim muhasebeye. Üniversitede muhasebe dersim iyiydi ama pek sevmezdim. Kızkardeşim liseyi bitirdi muhasebe kursuna başladı, şimdi muhasebe şefi şirkette, kendini çok geliştirdi, bir de çalıştığı şirket de önemli. Bizim mali işler koordinatörümüz de müdürümüz de lise mezunu.
Yok canım ya biraz şans, biraz çalıştığın şirket, biraz da hırslı olmak lazım, onu demek istedim. Tabiki vardır, inanırım.bana kendini geliştiremedin mi diyorsun
yok kuzu onla ilgisi yok.. muhasebede benden 7 sene önce çalışana da pozisyon vermiyorlar.. ama 7 senenin maaş farkı 800 civarı heralde bana verirse haksızlık olur diye mi düşünüyordur nedir. eminim çoğu belgeliden daha çok şey biliyorumdur... bir ba-bs sınırı nedir bilmeyen, daha neyin alacak neyin borca kaydedilceğini bilmeyen smmm gördü bu gözler.
ayy ama o kadar okuyorlar sınavını geçiyorlar.. en azından borç alacak nediri öğren yaniYok canım ya biraz şans, biraz çalıştığın şirket, biraz da hırslı olmak lazım, onu demek istedim. Tabiki vardır, inanırım.
İnşAllah hayırlısıyla evladına kavuşursun canım,Allah emeklerimizi boşa çıkarmasınBilmiyorum artık. Sperm kimyası nadiren uterin kasılma yapar o da seni bulmuş dedi. Tüplerden geçiş yoğunluğu bittiğinde sancın bitecek, spermlerin tamamı hareketli dedi. O basıncı, sağ ve sol tüplerimi hissettim resmen. Sanırım bi de sancı esnasında yumurtam da çatladı. Yeni yeni akıntım var. Şu an çatlatma iğnesi sonrası tam 36. Saatteyiz. Benim aşılama 30. Saatte yapıldı. Tüpler sperm doluyken yumurtanın çatlamasını planlayacağım demişti. Dediği gibi de oldu galiba.
20 milyon ve yüzde 99 ileri hareketli spermin rahim ağzına hiç takılmadan tüplere yakın bırakıldığını düşününce içimdeki savaş alanını normal karşılıyorum şu an :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?