- 6 Ekim 2008
- 2.603
- 10.609
- 408
Geçmiş olsun. O neymiş öyle ya. Şu gelmeyen eşek sipalarini bir güzel totolarına saplagi patlatmak lazım doğunca.nedir bu çekilenler ya. Bana kalırsa sen yarın bir kontrol ol. Sperm geçişi saçma değil mi? Zaten bu spremler ilişki sırasında da yoğun geçmiyor mu? Yoksa 3-5 mi geçiyor normalde. Hani öğlen bir ağrı girdi demistin öğlen onun gibi ağrı bende birkaç defa olmuştu ilişkiden sonra.
Ilaclarla ilgili bir yan etkide olabilir.
Aşılamadan şu an için vazgeçtim, normal yola devam. Senin aşılama pahalı oldu.seheryeli77 senin doktora nasıl gidip aşılama talep edilir.
Aha yaşadığım sancının sebebini öğrendim. Bildiğin doğum sancısı çekmişim ben demek ki.
Aşılamada spermler hiçbir işleme tabi tutulmadan rahim ağzına enjekte edilebileceği gibi, özel metodlarla sadece en hareketli ve iyi olan spermler ayrılarak (sperm yıkama metodları) direkt rahim içine verilebilir. Meninin büyük kısmı prostat salgısıdır. Sperm menide hacim olarak sadece %10'luk orandadır. Sperm yıkama metodları ile spermi, meni sıvısından ayırıp kadın vücuduna enjekte etmekteyiz. Direkt yoğun spermli meninin rahim içine verilmesi menide yüksek konsantrasyonda bulunan prostaglandin denilen hormonlar nedeni ile şiddetli rahim kasılmalarına neden olabilir. O yüzden rahim içi aşılama özellikle subfertil erkeklerde (sperm sayısı az, hafif infertil erkeklerde) tercih edilen bir tedavi yöntemdir. Bu durumun söz konusu olmadığı yani fazla sayıda ve harekette sperm enjekte edilen bazı vakalarda çok şiddetli rahim kasılmaları yaşanabilir. Bunun aşılama başarısına olumlu ya da olumsuz bir etkisi olmaz. Normalde prostaglandin doğum sürecini başlatmak için vücut tarafından salgılanan bir hormondur. Ancak bu hormon suni sancı için de kullanılmaktadır.