Yaşadıkların gerçekten çok üzücü. Ben de hakkında yazılanlar ve kendi konuşmalarına bakarak bu işi ticarethane mantığı ile yapmayan bir doktor olduğunu düşünüyordum. Bu işlere dökülen paralar da bir yana insanın umutların ticari kaygılarla böyle kolayca kırılması inanılmaz bir şey. Umarım bundan sonra karşına senin anne olmak isteyen birisi olduğunu önceliklendirecek doktorlar çıkar. Bu süreç maddi manevi zAten yıpratıcı bir de bu tarz hayal kırıklıkları yaşamaman dileği ile..@Senella canım merhaba
Bu günlerde ziyadesiyle canım sıkkın yine bir doktora herşeyimle sonuna kadar güvenmenin hayal kırıklığını yaşıyorum çünki. Hikayeme şöyle başlayayım ;
Son dönemlerde kliniğe haftada bir on günde bir kafama göre gidiyordum o da yumurta var mı yok mu haberdar olmak için. Geçen hafta cumartesi günü sabah muayeneye gittiğimde ne göreyim 22 mm lik çatlamaya saniyeleri kalmış bir yumurta ve hemen opu... Allahtan o gün eşimle gitmiştim kontrole. Bildiğin beni karga tulumba opuya aldılar. Ayılmaya çalışırken kötü haber tellalcısı yumurtayı alan doktor gelip içinin boş olduğunu söyledi. Ve sonuç elde var sıfır. Şimdi... gelelim doktorumun bana yaşattığı hayal kırıklığına...
Aret Kamar dünyada görüp görebileceğiniz en babacan doktor üstüne tanımıyorum. Ancak hasta sayısının çokluğundan mütevvellid yanında staj gördüğünü düşündüğüm bir kadın doktorla beraber giriyorlar muayeneye arada da yalnız bu kadın doktor muayene ediyor beni geçen hafta cumartesi günü yine ikisi vardı muayenede ve Aret hoca yumurtanın canlı olduğunu yalnız kan değerlerime göre içinin boş olabileceğini düşündüğünü söylerken kadın doktor ısrarla bu yumurta çok canlı görünüyor almalıyız diye diretti sonunda Aret Hoca hadi bakalım senin dediğin olsun diyerek beni opuya gönderdi. Buradan puan kaybetti gözümde. Buarada tüm tüp bebek ücretinin opuya girmeden ödendiğini tüp bebek tedavisi gören arkadaşlar bilirler. Malum hazırlıksız da gittiğim için 2 kredi kartı ile ancak ödeyebildik tutarı. Bu umurlarında mı tabi ki değil bildiğin benim üzerimde iddiaya girildi en azından bana öyle hissettirildi. Opu sonrası klinikten çıkmak için hazırlık yaparken çıkmadan hasta bilgilendirme bölümüne uğramamızı söylediler. Burada da bir hayal kırıklığı yaşadım yumurtanın içi boş çıktığı için ödediğimiz tutarın bir miktarını geri almamız gerekiyorken hasta bilgilendirmedeki çalışan neredeyse yalvaracak ödediğiniz tüm ücret içeride kalsın ikinci tedavi 800 tl daha ucuz olacak diye. Bende tedavime burada devam etmeyeceğim diyerek ısrar ettim hatta direttim diyeyim bayağı bayağı geri vermek istemediler çünki. Sonuç itibariyle iade ettirdim. Bir de opudan çıktığımda odama getirilmemin üzerinden 10 dakika geçmeden o bir milyon kafa ile tedaviye başlayalı 6 ay olmuş daha önce yaptırdığınız testleri (bağışıklık,pıhtılaşma,t3,t4 vs ) yeniden yaptırmanız gerekiyor dediler daha doğrusu orada yaptırmam için baskı yaptılar. Eşim de kıyamam orada yaptırmam gereken testler olduğunu düşünüp tamam yapın ne gerekiyorsa demiş. Benim devlet hastanelerinde ücretsiz yaptırdığım testlere tüp bebek için ödediğim tutarın 3/1 ini ödettiler. Yani canım inan elim boş döndüğüm için değil kliniğin yaşattıklarından dolayı çok üzüldüm. Aret Hoca bu kliniğin sahibi olmasa yine devam ederdim ancak tamamen ticarethane mantığıyla hareket edildiği için artık asla gitmem. Özellikle bu kadar ayrıntı yazdım ki gitmeyi düşünen arkadaşlar ne ile karşılaşacaklarından haberdar olsun. Senin vesilenle paylaşmış oldum canım.
Amiiiiii işallah canımArtık yapacak bir şey yok canım,unutup yeni ufuklara yelken açma vakti,Allah iyi insanlarla karşılaştırsın,hepimize tattırsın anne olmayı inşAllah canım,yaşın kaç bu arada,
Canım çok çok teşekkür ederim ilgineYaşadıkların gerçekten çok üzücü. Ben de hakkında yazılanlar ve kendi konuşmalarına bakarak bu işi ticarethane mantığı ile yapmayan bir doktor olduğunu düşünüyordum. Bu işlere dökülen paralar da bir yana insanın umutların ticari kaygılarla böyle kolayca kırılması inanılmaz bir şey. Umarım bundan sonra karşına senin anne olmak isteyen birisi olduğunu önceliklendirecek doktorlar çıkar. Bu süreç maddi manevi zAten yıpratıcı bir de bu tarz hayal kırıklıkları yaşamaman dileği ile..
Canım benim çok çok geçmişler olsun Allah bir daha yaşatmasın düşük çok daha zor bebeğin karnında seninle olduğunu bilip sonra kaybetmekben 36 yı bitirdim canım,5,5 yıldır evliyim,iki kez düşük yaptım,en son kürtajı mı 14 ocakta oldum
testlerle uğraşıyorum,düşüklerin nedeni araştırılıyor,ve neden şu an için bulunamıyor,sadece adetten sonra rahim filmi çekileceğim,inşAllah onda da sorun çıkmaz,inşAllah çok zor zamanlar,Allah bugünlerimizi aratmasın arkadaşım,
İnşAllah canım ya,ilk gebelikte hiç aklımda yoktu,hamile kalınca olay bitiyor sanıyordum ama maalesef öyle değilmiş,elimi kolumu sallaya sallaya kontrollerime gidiyordum,doktorlar ne kadar ilk bebeklerde olur deselerde hiç ikna olmadım,teste gerek yok dediler ben yinede elimden ne geliyorsa kendi imkanlarımla yaptım,çünkü devlet 3 kere düşük yapınca araştırmaya gidiyor maalesef,ikinciye hamile kaldığımda hep korku vardı,kan sonuçlarımı ağlayarak açıyordum mailimden,kurtulamadığım bir korku vardı,kiii nitekim onu da kaybettimCanım benim çok çok geçmişler olsun Allah bir daha yaşatmasın düşük çok daha zor bebeğin karnında seninle olduğunu bilip sonra kaybetmekgebeliklerin doğal yolla olduysa işallah tekrar olacaktır bir an önce sorun neyse bulunur tedavini olursun arkadaşım.
Sana da iyi haftalar kuzum.. bu sabah hareketli bir güne uyandım. Tedavi protokolüme göre Cuma kan ve ultrason için merkeze gitmem lazım. Ama onlar Pazar çağırdılar. Ben de tedavi protokolünü alıp doğru hastaneye :) neyse düzeldi Cuma kontorlüm :)Kizlaar gunaydiin guzel saglikli mutlu bir hafta daha diliyoruumm
Kayıpların için üzüldüm canım umarım en kısa zamanda bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. Kayıplardan kaynaklı ya da başka nedenle genetik sorun varsa bazen tüp bebek daha güvenli oluyor. Onun haricinde sadece takvimdeki yaş değil biyolojik yaşımız da önem kazanıyor. Tahlillerin iyi ise bir süre daha denemen isteyebiliyor. Bende tek tüp varken bile doktor bir süre daha dene demişti. 35 ten 37 ye geldim. Ama en sonunda da bir sorun olmasa bile, ama o nedenle ama bu nedenle şu zamana kadar hamilelik olmadı artık tüp bebek düşünelim dedi ve öyle başladım.İnşAllah canım ya,ilk gebelikte hiç aklımda yoktu,hamile kalınca olay bitiyor sanıyordum ama maalesef öyle değilmiş,elimi kolumu sallaya sallaya kontrollerime gidiyordum,doktorlar ne kadar ilk bebeklerde olur deselerde hiç ikna olmadım,teste gerek yok dediler ben yinede elimden ne geliyorsa kendi imkanlarımla yaptım,çünkü devlet 3 kere düşük yapınca araştırmaya gidiyor maalesef,ikinciye hamile kaldığımda hep korku vardı,kan sonuçlarımı ağlayarak açıyordum mailimden,kurtulamadığım bir korku vardı,kiii nitekim onu da kaybettimAllah hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin tez zamanda inşAllah canım,benim bundan sonraki sürecim tüm testlerimin değerlendirilmesi ile belli olacak,bu kayıplardan dolayı genetik incelemeli tüp bebek öneriyorlar,burada da doktorlar ikiye ayrılıyor gerçi,biri yaşın 36 tüp bebekle dene diyor,(tüp bebek doktoru),biri de ne var yaşında daha ohooo diyor(devletteki doktorum)
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın diyorum arkadaşım,dua etmekten başka çaremiz yok
Canım yorumlara bu kadar takılmamak lazım. Ben Türkiye’ye her gittiğimde bebek konusu açılınca ben kısırım diyordum :) etraftakiler bu defa yok öyle bir şey olacak sen merak etme falan filan.. içimden diyorum ben merak etmiyorum ki siz ediyorsunuz :) böyle dediğim kimse sonra bir daha sormuyordu. Sanırım içinden yazık kısır şimdi sorup canını sıkmayayım diye geçiriyordur :)şarkıcı bengüde hamileymiş hemde 4 aylık..benden de büyük 1-2 yaş..benden sonra evlenen en yakın arkadaşlarımda şu an hamile, hatta doğuranlar oldu, üzülmeyim diyorum ama evlenip de hamile olanlar sır saklama moduna giriyorlar. Sınav puanımı merak edenler hamile olunca nedense arayı kestiler. İnşallah Allah bizlere de nasip eder . senelerce iş için çabaladım Allaha şükür işim var dertlenecek bir durumum yok ama işte hamile değilim :)))) İnsanlarla Sohbet ederken konuları özellikle hamileliğe getiriyorlar başka konu yok çünkü..Doktora gittinmi neden tüp bebek yapmıyorsun..birde hani anlarsın ses tonundan seni vuracak üzecek konu yoktur özellikle bu konuda ses tonuyla sanada nasip olsun yarım ağızla. Doğurmam dan kime ne sanane!!!!!
bu arada yorumlarda hep görüyorum burçlara neden taktınız aslan dı yengeçti ne farkeder hayırlı bir evlat doğurayım da burcunu ne yapayım
İnşAllah canım,hepimiz sağlıkla alalım evlatlarımızı kucağımıza,görünürde genetik bir sorun yok,hatta ikinci düşükte sende ve eşinde genetik sorun olmaması bebekte olmayacağı anlamına gelmez dediler,bebeği de genetiğe gönderdik,Kayıpların için üzüldüm canım umarım en kısa zamanda bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. Kayıplardan kaynaklı ya da başka nedenle genetik sorun varsa bazen tüp bebek daha güvenli oluyor. Onun haricinde sadece takvimdeki yaş değil biyolojik yaşımız da önem kazanıyor. Tahlillerin iyi ise bir süre daha denemen isteyebiliyor. Bende tek tüp varken bile doktor bir süre daha dene demişti. 35 ten 37 ye geldim. Ama en sonunda da bir sorun olmasa bile, ama o nedenle ama bu nedenle şu zamana kadar hamilelik olmadı artık tüp bebek düşünelim dedi ve öyle başladım.
Ben de doktoruma çok severim ve güvenirim. Ama ikinci tüp bebek tedavisinde hatalı tedavi başladığını öğrenince çok üzüldüm. En çok da o hayal kırıklığı üzdü beni. O nedenle seni çok iyi anlıyorum. Ama ne kadar can sıkıcı olursa olsun bitti ve geride bırakmak lazım. Doktorla bağ kurmak bana yanlış gelmiyor yine de. Kendimi güvende hissediyorum inandığımda ve bağ kurduğumda..Canım çok çok teşekkür ederim ilgineyarım kalan tedavidense doktorumun yaşattığı hayal kırıklığı gerçekten çok üzdü beni bildiğiniz baba kız iletişimi yaşıyorduk duygusal bir bağ kurmuştum. Eşim her zaman temkinliydi duygusal bağ kurmama kızıyordu para alışverişi yaptığın doktorla bu bağı kurmamalısın diyordu vizitesini ödediğin için hastasısın,ödemeden hastası olabilseydin bu onu ayrıcalıklı kılar diyordu haklı çıktı
Evet bazen ne kadar çok doktor o kadar çok seçenek gibi oluyor kafa iyice karışıyor karışıyor. Daha önce üç kez ameliyat oldum hepsini de tek doktor görüşü ile karar verdim. Doktora güvenirsen tek doktorla daha rahat ediyorsun aslında :)İnşAllah canım,hepimiz sağlıkla alalım evlatlarımızı kucağımıza,görünürde genetik bir sorun yok,hatta ikinci düşükte sende ve eşinde genetik sorun olmaması bebekte olmayacağı anlamına gelmez dediler,bebeği de genetiğe gönderdik,
Elhamdülillah onda da bir sorun çıkmadı,artık tek yapılacak rahim filmi kaldı,inşAllah onda da sorun çıkmazsa tekrar bir durum değerlendirmesi yapılacak,işte mesele şu ,gerçekten gittiğim tüp bebek doktoru,ticari kaygı gözetmeden yaptır ya da yaptırma dese inan dediğini dinleyeceğim ama güvenecek doktor bulmak çok zor,daha da fikir alayım yada bende bir sorun var mı farklı göz görsün deyip doktor araştırdıkça her kafadan bir ses çıkıyor maalesef,ve insan kime güveneceğini şaşırıyor.
Aslında güvendiğim doktorum var,devlette prof ,bana tüp yaptırma diyen,adama ulaşmak o kadar zor ki,sadece tek gün muayenesi var,hastaneye gidip sıra bekliyorsun falan,özelde güvendiğim istediğim zaman ulaşabileceğim biri olsun dedikçe doktor işim dallanıp budaklandı benimEvet bazen ne kadar çok doktor o kadar çok seçenek gibi oluyor kafa iyice karışıyor karışıyor. Daha önce üç kez ameliyat oldum hepsini de tek doktor görüşü ile karar verdim. Doktora güvenirsen tek doktorla daha rahat ediyorsun aslında :)
Biraz da şans işi belki ama bazen de içgüdülerinle kendine uygun doktoru buluyorsun. Bazen de sana iyi gelen bana iyi gelmiyor. Böyle şeyler de yaşamak mümkün. Mesela ben Türkiye’ deki doktorumu çok beğeniyorum ve güveniyorum ona. ama bu sitede o merkez ve doktorun, hemşirenin tutumu ile ilgili birisi öyle şeyler yazmış ki, sonuçta yaşamış da yazmış ama benim gittiğim yerle anlatılan yer arasında siyahla beyaz kadar fark var sanki :)Aslında güvendiğim doktorum var,devlette prof ,bana tüp yaptırma diyen,adama ulaşmak o kadar zor ki,sadece tek gün muayenesi var,hastaneye gidip sıra bekliyorsun falan,özelde güvendiğim istediğim zaman ulaşabileceğim biri olsun dedikçe doktor işim dallanıp budaklandı benim
Frekansların tutması sanırım,yada dediğin gibi içgüdü,benim doktorum aslında hiç bana uygun değil,kısa öz konuşup,uzun muhabbetlere girmiyor,bana daha çok böyle kafamdaki bütün soruları sakinlikle yanıtlayacak bana uzun zaman ayıracak bir doktor lazım da ama bir şekilde güvendim ona,Biraz da şans işi belki ama bazen de içgüdülerinle kendine uygun doktoru buluyorsun. Bazen de sana iyi gelen bana iyi gelmiyor. Böyle şeyler de yaşamak mümkün. Mesela ben Türkiye’ deki doktorumu çok beğeniyorum ve güveniyorum ona. ama bu sitede o merkez ve doktorun, hemşirenin tutumu ile ilgili birisi öyle şeyler yazmış ki, sonuçta yaşamış da yazmış ama benim gittiğim yerle anlatılan yer arasında siyahla beyaz kadar fark var sanki :)
kendini fazla dikkatle dinleyince, insan direkt hamile moduna bile giriyor, regl olunca da buyuk hayal kırıklıgı, ama ınsan elınde olmadan o moda gırıyor, cunku gercekten cok ıstıyoruz. inşallah daha fazla çabalamadan kavusursun evladına canımI am out:) Heyecanlanmıştım aslında, bazı şeyleri ilk defa bu ay yaşamışım gibi geldi ama hepsi fazla dikkat kesilmekten kaynaklanıyo sanırım. Reglim başlıyo, yine olmadı.. Hayırlısı ne diyeyim moralim bozuldu ister istemez..
panic_attack kuzum naptin aldin mi genetik sonuclarini saaaffeeeeett :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?