Senella
canım merhaba
Bu günlerde ziyadesiyle canım sıkkın yine bir doktora herşeyimle sonuna kadar güvenmenin hayal kırıklığını yaşıyorum çünki. Hikayeme şöyle başlayayım ;
Son dönemlerde kliniğe haftada bir on günde bir kafama göre gidiyordum o da yumurta var mı yok mu haberdar olmak için. Geçen hafta cumartesi günü sabah muayeneye gittiğimde ne göreyim 22 mm lik çatlamaya saniyeleri kalmış bir yumurta ve hemen opu... Allahtan o gün eşimle gitmiştim kontrole. Bildiğin beni karga tulumba opuya aldılar. Ayılmaya çalışırken kötü haber tellalcısı yumurtayı alan doktor gelip içinin boş olduğunu söyledi. Ve sonuç elde var sıfır. Şimdi... gelelim doktorumun bana yaşattığı hayal kırıklığına...
Aret Kamar dünyada görüp görebileceğiniz en babacan doktor üstüne tanımıyorum. Ancak hasta sayısının çokluğundan mütevvellid yanında staj gördüğünü düşündüğüm bir kadın doktorla beraber giriyorlar muayeneye arada da yalnız bu kadın doktor muayene ediyor beni geçen hafta cumartesi günü yine ikisi vardı muayenede ve Aret hoca yumurtanın canlı olduğunu yalnız kan değerlerime göre içinin boş olabileceğini düşündüğünü söylerken kadın doktor ısrarla bu yumurta çok canlı görünüyor almalıyız diye diretti sonunda Aret Hoca hadi bakalım senin dediğin olsun diyerek beni opuya gönderdi. Buradan puan kaybetti gözümde. Buarada tüm tüp bebek ücretinin opuya girmeden ödendiğini tüp bebek tedavisi gören arkadaşlar bilirler. Malum hazırlıksız da gittiğim için 2 kredi kartı ile ancak ödeyebildik tutarı. Bu umurlarında mı tabi ki değil bildiğin benim üzerimde iddiaya girildi en azından bana öyle hissettirildi. Opu sonrası klinikten çıkmak için hazırlık yaparken çıkmadan hasta bilgilendirme bölümüne uğramamızı söylediler. Burada da bir hayal kırıklığı yaşadım yumurtanın içi boş çıktığı için ödediğimiz tutarın bir miktarını geri almamız gerekiyorken hasta bilgilendirmedeki çalışan neredeyse yalvaracak ödediğiniz tüm ücret içeride kalsın ikinci tedavi 800 tl daha ucuz olacak diye. Bende tedavime burada devam etmeyeceğim diyerek ısrar ettim hatta direttim diyeyim bayağı bayağı geri vermek istemediler çünki. Sonuç itibariyle iade ettirdim. Bir de opudan çıktığımda odama getirilmemin üzerinden 10 dakika geçmeden o bir milyon kafa ile tedaviye başlayalı 6 ay olmuş daha önce yaptırdığınız testleri (bağışıklık,pıhtılaşma,t3,t4 vs ) yeniden yaptırmanız gerekiyor dediler daha doğrusu orada yaptırmam için baskı yaptılar. Eşim de kıyamam orada yaptırmam gereken testler olduğunu düşünüp tamam yapın ne gerekiyorsa demiş. Benim devlet hastanelerinde ücretsiz yaptırdığım testlere tüp bebek için ödediğim tutarın 3/1 ini ödettiler. Yani canım inan elim boş döndüğüm için değil kliniğin yaşattıklarından dolayı çok üzüldüm. Aret Hoca bu kliniğin sahibi olmasa yine devam ederdim ancak tamamen ticarethane mantığıyla hareket edildiği için artık asla gitmem. Özellikle bu kadar ayrıntı yazdım ki gitmeyi düşünen arkadaşlar ne ile karşılaşacaklarından haberdar olsun. Senin vesilenle paylaşmış oldum canım.