:)) inşallah Rabbim gönlüne göre en kısa zamanda nasip etsin canım..Ben yeğenime bayılırım aynen öyle bir çocuğum olsa dünyanın en mutlu insani ben olurum. Ama kardeşim bazen öyle zorlanıyor ki, ben bunu yapamadım al sana vereyim diyor o sinirle :) burada anne ve çocuğun karakteri ile de alakalı. Yeğenim tarz olarak benimle daha uyumlu. Biz çocukken hayal kurardık, benim çocuğum ona benzeyecek onun çocuğu bana.. hayalimizin yarısını başarmış görünüyoruz :)
Ah o çocuklar karşıdan güzel öyleBen yeğenime bayılırım aynen öyle bir çocuğum olsa dünyanın en mutlu insani ben olurum. Ama kardeşim bazen öyle zorlanıyor ki, ben bunu yapamadım al sana vereyim diyor o sinirle :) burada anne ve çocuğun karakteri ile de alakalı. Yeğenim tarz olarak benimle daha uyumlu. Biz çocukken hayal kurardık, benim çocuğum ona benzeyecek onun çocuğu bana.. hayalimizin yarısını başarmış görünüyoruz :)
az önce yazdığın da doğru baba yokken baba olmaya çalışmak... ama benim dediğim de etkili... düzgün çocuksa vicdan yapmana gerek yok aranızdaki bağ da her şeye rağmen kuvvetlidir ben öyle düşünüyorum.. büyük de büyüdü artık baksana sevgilisi var küçük yanında olduğu için de daha bağlısınız, inan küçük büyük çocuğun olsaydı yine aynı şeyleri yaşardınız :)Aynen canım boşuna mı diyorum çocuğa ne verirsen onu alıyorsun diye, senin yaklaşımın çocuğun da hayatı ve seni görmesini şekillendiriyor.
Farkındayım farkında olmasına ama geç oldu işte biraz..
belki ama, o sozler sayesınde hıc hata yapmadım, yanı buyuk hatalar yapmadım, gecmısıme bakınca yasadıklarımdan, kararlarımdan memnunum, uyarılmasam, düştükten sonra kalkmaya calısmak daha zor olurdu, tecrubeler ınsanı buyutur evet ama kendı hatalarımdansa baskalarının hatalarından ders almak daha az acvı verıcı benceBazen de bu veya bunun gibi sözler fazla bir yük/sorumluluk yüklenmiş gibi hissettirdi mi?
Evet ilk çocuklar hep kurbandır:)az önce yazdığın da doğru baba yokken baba olmaya çalışmak... ama benim dediğim de etkili... düzgün çocuksa vicdan yapmana gerek yok aranızdaki bağ da her şeye rağmen kuvvetlidir ben öyle düşünüyorum.. büyük de büyüdü artık baksana sevgilisi var küçük yanında olduğu için de daha bağlısınız, inan küçük büyük çocuğun olsaydı yine aynı şeyleri yaşardınız :)
Kesinlikle çok haklısın. Kuralcı, kısıtlayıcı ve can sıkıcı oluyorsun :) benim yeğen bir gün “ hadi gidelim baba bu kadın yine konuşmaya başladı” demişti.kardeşim için o tarih kötü polisliğin son günüdür :) bir de ergenlikte erkek çocuklarının baba ile eşleşmesi önerilir ya. Bir kuzenimde oğlu ile sıkıntılar yaşıyordu eniştem de gerçekten Cumartesi bile işe giden bir adamdı. Yeter ki evde bir sorumluluk almasın 7/24 işe gidip çalışabilir yani. Ama danıştıkları doktor anneye siz biraz geri çekilin babaya da siz biraz vaktinizi oğlunuzla geçirecek şekilde planlayın diye önerdi ve çocuk kendine geldi.Ama biliyor musun bazen böyle babalar (kendi babam ve eşim için diyorum) yani biraz daha iyi polisi oynayıp anneyi kötü polis yapan babalar, aslında annenin, annelik yapmasını da engelliyorlar.
Benim eşim de son 8 yıldır sık sık şehir dışında olduğundan, ben özellikle büyük oğluma babalık yapmaktan annelik yapamadım.
Yaşı gereği kontrol etmem gereken, hayır demem gereken zamanlar oldu, eşim hep karşıdan benim üzerime attı ama anneni dinle de demedi.
Hatta sen annene bakma falan dedi.
Kendince uzaktan da olsa çocuğuna iyi görünmeye ve arada bir sevgi bağı kurmaya çalışıyordu.
Çocuklar disiplini babadan, merhameti anneden alır diye bir yazı okumuştum.
Brn oğluma tek başıma disiplin sağlamaya çalışırken, o şefkatli anne omzunu bulamadı çocuğum bende
Yani baba babalık yapmıyorsa, annenin de annelik yapmasına engel olmuş oluyor
Benim eşim o psikoloğu döverKesinlikle çok haklısın. Kuralcı, kısıtlayıcı ve can sıkıcı oluyorsun :) benim yeğen bir gün “ hadi gidelim baba bu kadın yine konuşmaya başladı” demişti.kardeşim için o tarih kötü polisliğin son günüdür :) bir de ergenlikte erkek çocuklarının baba ile eşleşmesi önerilir ya. Bir kuzenimde oğlu ile sıkıntılar yaşıyordu eniştem de gerçekten Cumartesi bile işe giden bir adamdı. Yeter ki evde bir sorumluluk almasın 7/24 işe gidip çalışabilir yani. Ama danıştıkları doktor anneye siz biraz geri çekilin babaya da siz biraz vaktinizi oğlunuzla geçirecek şekilde planlayın diye önerdi ve çocuk kendine geldi.
Ben de bu seneden çok umutluyum. Burada arka arkaya bir çok güzel haber alacağız bence. Ben de Regl olamadım daha. Dün olacağım dedim biraz kahverengi akıntı geldi şimlilik bir şey yok. Bugün 4 ten önce de olmak istiyorum ki doktoru arayacağım. Bende de böyle bir şey var Regl olmaya saat koyuyorum :)Şaka bir yana istiyorsunuz ve karı koca olarak çocuk sahibi olmak için elinizden geleni yapıyorsunuz.
Yani hepinizin ihtimali benden büyük.
Allah nasib etsin hepinize, çok istiyorum ve olmaması için hiç bir sebep de yok gerçekten, ben çok yakında güzel haberler alacağımıza inanıyorum:)
İnşaallah olmazsın canım, aslında arada hatırlatma olarak siklusun kaçıncı gününde olduğumuzu yazalım.Ben de bu seneden çok umutluyum. Burada arka arkaya bir çok güzel haber alacağız bence. Ben de Regl olamadım daha. Dün olacağım dedim biraz kahverengi akıntı geldi şimlilik bir şey yok. Bugün 4 ten önce de olmak istiyorum ki doktoru arayacağım. Bende de böyle bir şey var Regl olmaya saat koyuyorum :)
Ben ilk ve tek. Kardeşim dediğim kişi amcamın kızı ama büyürken ya bizim evde ya onlardaydık. Hangimizi diğer aileye evlatlık vereceklerini bilemedikleri için öyle ortada büyüdük :) Yani biyolojik anne babalarımız farklı sadece duygu dünyamız o kadar birbirine bağlıdır ki. Bünün için bazen konuşmaya bile gerek yoktur. Aramızda 3300 km var ama bazen ben burada kötü olsam daha ne olduğunu anlatmadan o orada zaten çoktan kötü hissediyordur. Sadece ben konuyu anlatınca hislerinin anlamı ortaya çıkar :)Kimler ilk çocuk?
Kesin diyecek en ufak bir şüphem yok. Nasıl yeğenim hadi ben teyzemle gidiyorum diyor çocuğum da teyzesine böyle yapacak :)Ah o çocuklar karşıdan güzel öyle
Senin de olsun da o da: 'teyzem beni anlıyor sen anlamıyorsun der mi acaba:)'
Olsun da desin yapacak bir şey yok:)Kesin diyecek en ufak bir şüphem yok. Nasıl yeğenim hadi ben teyzemle gidiyorum diyor çocuğum da teyzesine böyle yapacak :)
Bir gün annen beni yıkayacakmış düşmüşüm kafamı vurmuşum. Annem de beni tamamen yıkamaktan vazgeçmiş sadece saçımı yıkamaya karar vermiş. Kafamı vurduğumu, annemin hemşire olduğunu hatırlatırım. Neyse banyo sonrası ben bir donuklaşmışım. Annem de hemen hastaneyi aramış ama o aralar da böyle bir iki vukuatı daha olmuş. Doktor arkadaşı galiba sen bu çocuğa bakamayacaksın bir çocuk esirgeme kurumuna mı versek diye dalga geçermiş :)Evet ilk çocuklar hep kurbandır:)
Ben de ilk çocuğum, hem de abla olduğumu bile anlayamayacak kadar küçükken abla olmuşum.
Ben 5 aylıkken annem hamile kalmış, yüzüm kıpkırmızı olmuş, doktora götürmüşler, doktor anneme; emzirmeyi bırakacaksın, hamilesin süt dokunmuş demiş.
Ne acelen vardı diyorum anneme:)
Bir de derler ki hamileyken eğer sütün ilk çocupu rahatsız ediyorsa ikinci çocuğun cinsiyeti farklı olurmuş.
Gerçekten de süt bana dokununca anneme hep demişler ikinci erkek olacak diye, erkek kardeşim var:)
Kızlar regl olmuşken bi hormonlarıma baktırayım dedim ;
FSH 8,76
LH 5,67
Prolaktin 13,72
E2 41
TSH 2,62
AMH 2,29
Yaş 38e yeni girdim :) eşimin sperm sıkıntısı var takviyeler kullanıyor bakalım okadar çok isiyorym ki tüpe gerek kalmadan hamile olmayı çünkü bi kere kalabildim ama 13 haftalık sonlandı kromozom anomolisi nedeniyle bana da dua edin kızlar
Çok şanslısın, çünkü aynı anne babayı paylaşmak gibi bir kötü etken:) olmadan, yaşına yakın bir kuzenle birlikte büyümüşsün.Ben ilk ve tek. Kardeşim dediğim kişi amcamın kızı ama büyürken ya bizim evde ya onlardaydık. Hangimizi diğer aileye evlatlık vereceklerini bilemedikleri için öyle ortada büyüdük :) Yani biyolojik anne babalarımız farklı sadece duygu dünyamız o kadar birbirine bağlıdır ki. Bünün için bazen konuşmaya bile gerek yoktur. Aramızda 3300 km var ama bazen ben burada kötü olsam daha ne olduğunu anlatmadan o orada zaten çoktan kötü hissediyordur. Sadece ben konuyu anlatınca hislerinin anlamı ortaya çıkar :)
Bir gün annen beni yıkayacakmış düşmüşüm kafamı vurmuşum. Annem de beni tamamen yıkamaktan vazgeçmiş sadece saçımı yıkamaya karar vermiş. Kafamı vurduğumu, annemin hemşire olduğunu hatırlatırım. Neyse banyo sonrası ben bir donuklaşmışım. Annem de hemen hastaneyi aramış ama o aralar da böyle bir iki vukuatı daha olmuş. Doktor arkadaşı galiba sen bu çocuğa bakamayacaksın bir çocuk esirgeme kurumuna mı versek diye dalga geçermiş :)
Sanırım bana babaannem ve Ciciannem baktığı için tek parça büyüyebildim :) acemilik gerçekten zor :)
Güzel bir şey yalnız olmamak..bir de biz çok yakınız, duygusal olarak da çok bağlıyız. Hayatta birimizin olan herşeye ikimiz heyecan duyduk. Konu çocuk olunca bu daha keyifli bir şeye dönüştü. Ben yaşıyorum ve Harika bir duygu , umarım o da yaşar :)Olsun desin yapacak bir şey yok:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?