- 29 Mayıs 2017
- 13.264
- 42.640
- 598
- 43
Ahaha Anne olunca bazı sözler kaçınılmaz mı acaba :) kendi kalıplaşmış sözlerimi merakla bekliyorum :)Biraz daha annece; seni o arkadaşların yaptı böyle diyorum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ahaha Anne olunca bazı sözler kaçınılmaz mı acaba :) kendi kalıplaşmış sözlerimi merakla bekliyorum :)Biraz daha annece; seni o arkadaşların yaptı böyle diyorum
E güzel bir nedenle devamı gelmeyecekse bize uyar :) ilk bebek haberini senden alırız yani bizim için uygundur :)Benim regl bi ay yularından boşanmış gibi coşup geliyor, bi ay da nazlı nazlı, ağırdan alıyor bu ay
Dün pembe akıntı gördüm zamanı da olunca başladı dedim hala bişey yok ortada
Yani gerçekten ne kadar kendime çeki düzen vermeye kalksam bazı sözler çıkıyor ağzımdan.Ahaha Anne olunca bazı sözler kaçınılmaz mı acaba :) kendi kalıplaşmış sözlerimi merakla bekliyorum :)
Ben annemden duymadım ama hiç eksiklik hissetmiyorum çünkü babam saolsun bu konuda annelik yaptı bana :)Valla ben de diyorum, "oğlum sana çok güveniyorum ama şeytanın aklına uayrsın, yanlış arkadaşın olursa onun gibi olmaya çalışırsın bundan çok korkarım" diye... annelik bu sözleri soylemeyı gerektırı cunku :)
Ne güzel olurdu da bu ay galiba yumurtlama olmadı bende, o yüzden de regl böyle sürünüyor gibi geliyor bana çünkü ovulasyon sonrası belirtiler, göğüs şişkinliği falan hiç olmadı bu ay, iki gündür göğüslerimde dolgunluk başladı, tam tersi regl zamanı azalacağına:)E güzel bir nedenle devamı gelmeyecekse bize uyar :) ilk bebek haberini senden alırız yani bizim için uygundur :)
Benim de babam sessizdir hep anneme iş düşüyor o zamanda:)Ben annemden duymadım ama hiç eksiklik hissetmiyorum çünkü babam saolsun bu konuda annelik yaptı bana :)
Annem bana o dönemlerde hep şöyle konuşmalar yapardı ; “ ben söylüyorum diye hemen reddetme, bir dinle anlattıklarımı bir düşün. Ben senden daha uzun süre yaşadım belki bazı tecrübelerim işine yarar. Anlattıklarımı düşün işine geliyorsa al kendine ekle beğenmiyorsan at çöpe gitsin.”Yani gerçekten ne kadar kendime çeki düzen vermeye kalksam bazı sözler çıkıyor ağzımdan.
Bir de insana en ağır gelen,bu hayatı senden daha çok biliyor gibi davranıyor ya o zaman 'annelere karşı söylenmez' sözünü daha iyi anlıyorum.
İnsanın zoruna gidiyor, 'hadi be ben senin şu kadarcık halini bilirim' diyesi geliyor insanın:)
Aynen babam da bana bunu derdi, annem "seni ordu içine koysam yine de sana guvenırım" derdi, bu söz bana babamın dedıgınden daha cok sorumluluk ve dikkatlı davranma duygusu verırdı bana açıkcasıBen annemden duymadım ama hiç eksiklik hissetmiyorum çünkü babam saolsun bu konuda annelik yaptı bana :)
İşte bazen o sabrı gösteremiyorum,anlasın istiyorum. Senin için seninle tartışmaktan bıktım diyorum bazen..Annem bana o dönemlerde hep şöyle konuşmalar yapardı ; “ ben söylüyorum diye hemen reddetme, bir dinle anlattıklarımı bir düşün. Ben senden daha uzun süre yaşadım belki bazı tecrübelerim işine yarar. Anlattıklarımı düşün işine geliyorsa al kendine ekle beğenmiyorsan at çöpe gitsin.”
Ama kan deli akıyor bazen işine yarıyorsa da o anda çöpe atıyorsun :) şimdi olsa ne kadar farklı yaşardım o günleri diyorum. Ki işte bunlar hep tecrübe, hep büyüme belirtileri :)
Dolayısı ile çocuklar için de böyle olacak sanırım. Sen konuşmalarınla kulağına bir şeyler fısıldıyorsun ya bence onlar kaybolmuyor. Sadece çocuğun için o an anlamını bulmuyor. Ama zamanı gelince herşey yerli yerine oturacak.
Benim babamda çok aktif değildi ya kritik bütün konularda meseleyi anneme devrederdi :) ama böyle gündelik şeylerde ara sıra babalık rolü gereği belki de bir şeyler diyordu işte :)Benim de babam sessizdir hep anneme iş düşüyor o zamanda:)
Bazen de bu veya bunun gibi sözler fazla bir yük/sorumluluk yüklenmiş gibi hissettirdi mi?Aynen babam da bana bunu derdi, annem "seni ordu içine koysam yine de sana guvenırım" derdi, bu söz bana babamın dedıgınden daha cok sorumluluk ve dikkatlı davranma duygusu verırdı bana açıkcası
Ama iste orda da ilkte yaptigin seyleri yapmamandan kaynaklaniyor bence... bizim bi arkadas var o da oyle der biz bunu yapamamisiz olmamis der.Aslında gerçekten olgun yaşta anne olmak çok büyük bir hediye, gençlikteki gibi kendini de çocuğunu da hırpalamadan, anne olmayı daha bir içselleştirerek yaşıyorsun.
İnşaallah en kısa zamanda bütün bekleyenlere nasib olsun.
Ben gerçekten ikinci çocuğumun ilk çocuğum olmasını çok isterdim.
işte ben de o durumdaydım neyse ki farkına varmamı sağladın canım çok teşekkür ederim... ama acaba istemiyor mu ki
Galiba benim de kısa :) Okuyorum ama yanlış anlama olursa diye yazamıyorum, malum hassas konular :)Sizlere bayılıyorum kızlar. Herkes ne kadar naif.. gerçekten sıkıntıda birisini görünce, nedeni ne olursa olsun tekrar tekrar yazmaktan hiç vazgeçmediniz. Sanırım benim fitilim biraz kısa. Bu nedenle bazı yazıları okumadan geçiyorum.
Ya sonuçta küçük oğlun hala senin kanatlarının altında. Büyük ise ufak ufak uçmaya çalışıyor. Tabiki ikisinden beklentin aynı olamaz ve davranışın da aynı olamaz.. bence her zaman yanında olacağına güvenerek kendi yolunu çiziyor. Şu an ona verebileceğin en önemli şey, ne olursa olsun seçimlerinin sonucunu yaşayacağı ve senin de bir anne olarak her zaman orada olacağın fikri.. Mutlu günleri olacak, hataları olacak, acılar göz yaşı göreceksin; izlemek zor olacak ama oradan çıkarken senin yanında olduğunu bilmek öte yandan da kendi sorununu kendisi çözdükçe gülmek onu bu hayata hazırlayacak :)İşte bazen o sabrı gösteremiyorum,anlasın istiyorum. Senin için seninle tartışmaktan bıktım diyorum bazen..
Belki genç yaşta anne olmanın tek kötü yanı bu işte, birlikte büyüdük gibi ve sanki onu çocuk gibi göremiyorum, istiyorum ki her şeyi anlasın
Ama küçük oğlumun hala küçük bir çocuk olduğunu çok kabullenmişim, sanki hiç büyümüyor gibi
Ama biliyor musun bazen böyle babalar (kendi babam ve eşim için diyorum) yani biraz daha iyi polisi oynayıp anneyi kötü polis yapan babalar, aslında annenin, annelik yapmasını da engelliyorlar.Benim babamda çok aktif değildi ya kritik bütün konularda meseleyi anneme devrederdi :) ama böyle gündelik şeylerde ara sıra babalık rolü gereği belki de bir şeyler diyordu işte :)
Şaka bir yana rahat büyüdüm aslında.hep özgürdüm hep kararlarımı kendim aldım.. yaş ilerledi kararlar ve sorumluluklar büyüdü sadece. Ne bileyim üniversiteye gidip özgürleşmedim, evlenip kendi hayatım olmadı, para kazanmaya başladığımda zaten bütçe yapmayı biliyordum. Bütün dönemeçlerde zAten sahip olduğum şeyleri yeni ortamımda yaşamaya başladım.
Ben yeğenime bayılırım aynen öyle bir çocuğum olsa dünyanın en mutlu insani ben olurum. Ama kardeşim bazen öyle zorlanıyor ki, ben bunu yapamadım al sana vereyim diyor o sinirle :) burada anne ve çocuğun karakteri ile de alakalı. Yeğenim tarz olarak benimle daha uyumlu. Biz çocukken hayal kurardık, benim çocuğum ona benzeyecek onun çocuğu bana.. hayalimizin yarısını başarmış görünüyoruz :)Ama iste orda da ilkte yaptigin seyleri yapmamandan kaynaklaniyor bence... bizim bi arkadas var o da oyle der biz bunu yapamamisiz olmamis der.
Ben ve kardesim de cok farkliyiz gerci o erkek cocuk ama.. yine de ilkte yaptigin hatalari tecrubesizlikleri ikincide en aza indirgiyorsun boylece ortaya daha guzel bir cocuk cikiyor... :))
Aynen canım boşuna mı diyorum çocuğa ne verirsen onu alıyorsun diye, senin yaklaşımın çocuğun da hayatı ve seni görmesini şekillendiriyor.Ama iste orda da ilkte yaptigin seyleri yapmamandan kaynaklaniyor bence... bizim bi arkadas var o da oyle der biz bunu yapamamisiz olmamis der.
Ben ve kardesim de cok farkliyiz gerci o erkek cocuk ama.. yine de ilkte yaptigin hatalari tecrubesizlikleri ikincide en aza indirgiyorsun boylece ortaya daha guzel bir cocuk cikiyor... :))