İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Aa estağfurullah utandırıyorsun beniama güzel şeyler duymak da insanın hoşuna gidiyor hani
Akrep ve koç bir ortamda karşılaştığında birbirinden çok çabuk etkilenir ama uzun süreli bir ilişki sürdüremezlermiş.
Ben akrep burcuyum ama bir koç ile karşılaşınca mı değiştim yoksa yükselenim mi farklı bilemiyorum, ilk gençlik zamanım dışında akrep olduğuma pek inanmıyor kimse
Sen anne olmak ve evcil bir hayat sürmek için yaratılmış gibisin diyorlar çevremde
Ama kendi özel alanımı korumayı iyi bilirim.
Müsait olduğumda çevremle görüşürüm, benimle ilişki kurmak, sınırlarımı aşmak kolay değildir

evet degisecektir bundan sonra herhalde. catlamamasi icin igne vurdugum halde ve saatine dikkat etmeme ragmen catladi. belki dun gonal f kesilip kullanilmaliydi bilmiyorum. ama zaten asilama yapilip yapilmamasi cok onemli degil. sonucta tup bebek tedavisi olamadi. anlamadigim ikinci gun folikuller dengeli neden aradan birisi siyriliyor. sanki dogal surec gibi geciyor tup bebek tedavilerim. ilac degisince belki sonuc da degisir. ucuncude gorecegiz.

Mis gibi yeni evlisin, ah güzeldir o zamanlar

sinav cok zorlu hocam gecerim umarim. ama sorularin icinde cevaplari sen vermisin :)
-sag tuple bebek sahibi olmaya calisiyorum. sol alindi.
-gonal f 150 ile 2. kez tedaviye basladim. ikinci gun 11 folikul vardi 8 solda 3 sagda. o gun yapilan hormon testi sonuclarini da sonrasinda 3 kontrolde de yapilan hormon testi sonuclarini bilmiyorum doktora gidiyor ben de sormadim. hormon ve ultrasona gore ikinci gun doz belirleniyor 3. gun ignelere basliyorum.
-4. gun igne vurup yani adetin 7. gunu ilk kontrolde onden giden bir folikul gorundu. digerleri kucuktu ama tedavi devam etti.
-2 gun daha ayni doz gonal f kullandim. bu arada buyuk yumurtalar catlamasin diye cetrotide basladim. ( adetin 8. ignenin 6. gununde)
- 2 gun sonra kontrole gittim. sagda iki yumurta oldu. solu bilmiyorum cunku bu asamada aşilamaya dönecegimiz konusuldu. ama orada daha cok olduguna eminim basta da coktu. (esim bugun 6-7 tane olctu dedi)
- dun aksam da ayni doz ilaclari kullandim. bugun duruma gore doktor karar verecekti. sagda yumurta catlamis o nedenle de asilama da iptal oldu.
yani dun sabah 8 ile bu sabah 8 arasinda bir yerde catladi sevgili yumurtam :) igne de kar etmiyor kafasina gore takiliyor manyak :)

unuttugum soru kaldi mi acaba?

bu arada daha eski tarihli ama tedavi oncesi yani agustosta yapilan testlerimi biliyorum.
amh 2.41,
fsh 8.9
lh 4.1
e2 73
progesteron 0.67

Değerler maşallah iyi. Ee sağda o zaman büyüyecek yumurtan var 2 tane daha. Çalışmaya devam hazır ilaçlar vucudundayken. :)

Cok tatlii nasip olsun kuzum insallah.. valla bebekli foto ile totem yapiyorlar o modaya uydun heralde:) iyi olmus.. benimkini gordun mu?

Hmm.. Değerlerin E2 hariç çok iyi. Normalde E2 de ideal sınırlarda görünüyor evet ama benim okuduğuma göre tüp bebek tedavisi söz konusu olduğunda bazı doktorlar E2 50'nin üzerindeyse tedavi protokolünü veya ilacın planlanan dozunu değiştiriyormuş. E2yi düşürmeden tedaviye başlamayan da varmış E2ye hiç bakmayan da. Doktoruna bunları sor. Lh ve E2 hormonlarının yumurtanın erken gelişimiyle ilgisi nedir, niye erken çatlıyor iğneye rağmen diye sor, sıkıştır yani.
Bi de havuz yöntemi diye bi şey varmış ama az sayıda yumurtası olanlara yapılıyormuş. Taksit taksit yumurta toplayıp biriktiriyolarmış. Erken gelişeni alıp dondursalar sadece olmuyo mu acaba. Onu da ayarlayamıyo demek ki. :/
Çatlamasın diye olunan iğneye rağmen yumurtanın çatlaması bence doktor hatası. Gonal f dozu yüksek olabilir.
Ben de iki ay standart yumurta takibinde gonal f 150 kullandım. Ama istenen sadece 1 yumurta olduğu için (ki zaten normalde de gelişiyodu ama amaç ilişki zamanını ayarlamakmış) adetin 3. Günü en az dozla 75lik dozla başlıyoduk. Adetin 8. Günü yani 5 günde yumurtam 20 mm oluyodu ve geriden gelişmeye devam eden ikinci bi yumurta da oluyodu. Doktorum yumurtalarımın çok güzel yanıt verdiğini söylüyodu gonal f'e. Bu en düşük dozla 5. İğneden sonra 20 milim oluyosa benimki, Seninki tüp bebek için verilen dozda uçuşa geçiyodur. :/
Bence yumurtalıklarını fazla uyarıyolar. Önemli olan yumurtayı yavaş yavaş büyütmek. Bunun için de dozun çok ince ayarlanması lazım.
Bi de aşılama iptal bile olsa gün aşırı ilişkiye devam edin. Gonal f sonrası geriden gelen yumurtalardan biri hala sağlıklı ve çatlamaya hazır olabilir. Kaçırmış olma yani. :)

Son düzenleme:
Gonal f ban uygun bir ilaç değil bu protokol de benim için ideal değil. Bu zamana kadar doktora bırakıyordum ama şu an bir sayfa sorum var. Gidince cevap alacağımı düşünüyorum hepsine.e2 bu tedavide kaçtı bilmiyorum ama hormonlar çıkmadan birşey yapmadıklarına göre önem veriyorlar diye düşünmem istiyorum. Ama 50 altı olmasına takılıyorlar mı bilmiyorum. üçüncü tedavi farklı bir protokol ile olacak. Arkadan gelenlerin çoğu solda ama dediğin gibi belki görünmeyen bir şeyler vardır biz elimizden geleni yapalım :)

Umarım en az bu kadar tatlı bir bebeğe kavuşursun canım
Değerler maşallah iyi. Ee sağda o zaman büyüyecek yumurtan var 2 tane daha. Çalışmaya devam hazır ilaçlar vucudundayken. :)
Evet bence de sahaları boş bırakmamak lazım. Olmadı doğru tüp bebeğe.. olursa da tadından yenmez :)
Cok tatlii nasip olsun kuzum insallah.. valla bebekli foto ile totem yapiyorlar o modaya uydun heralde:) iyi olmus.. benimkini gordun mu?
senin profil fotoğrafındaki yazı şu an benim ruh halim :)

Marjo kayıp şimdi de.
L lyly desen devamsız öğrenci. Süpürgeye binip binip uçuyo.Anam çok yorgunum ben. Çok çalıştım.

Ben biraz bunaldim bu aralar. Hatta gecen bir kac gun cok kotu zamanlar gecirdim. 2016 yilinda bana major depresyon tanisi koymuslardi, o zamanki kadar kotu ve karanlik icinde hissediyordum su bir kac gundur. Bebek, 3. cocuk meselesi falan degil; cok daha ciddi sorunlar var su anda hayatimizda. Onlar da ustune bindi.

Bir de gecen haftasonu Flamanca kursuna basladim. Gunde 4 saat, haftada 4 gun. Sabah 06:30'da kalkip cocuklari hazirliyorum, sonra bir saat bisikletle git gel. Oglen 13:00'de donuyorum, sonra evi topla, alisveris yap, yemek hazirla, cocuklari saat 3'te al vs derken gunler bitiyor.

Ben biraz uzaklasmak istiyorum bir kac gun bebek, cocuk, hamilelik vs islerinden. Biraz kafamin bosalmasi lazim galiba. Arada girip bakarim, ama bir sure buralarda olamayacagim. Bir kac gun sonra yine geri donerim. Sizler de kendinize pek iyi bakin. L lyly panic_attack Senella can09e E Efembahya bearnguin NorthCarolina MASLOW dicilek dennisgo

O arada umarim cok guzel haberler gelir :)

Tamam kuzum. İyi bak kendine. Biz de senden bekliyoruz iyi haberler.

Sen de kendine iyi bak.. umarim guzel haberlerle dön. Umarim sorunlar cok cok buyuk degildir..

Geçmiş olsun. Dikkat et kendine. Sende döndüğünde hamileyim dersin inşallah.

Rabbim rahatlık versin sorun herneyse cözlsün en kisa zamanda insallah. İyi bak kendine. Hayırlı haberlerini bekliyoruz insallah. Saglıcakla kal

Depresyon çok zor birşey biliyorum, ben de çok zor zamanlar geçirdim ama her zaman güneş doğuyor ve güzel şeyler oluyor.
Bazen depresyonun hormonlardan kaynaklandığını düşünüyorum, lütfen spor yap ve en zor anında bile gülümse çünkü bu önemli.
Dik dur pozisyon olarak, bu da önemli.

Umarım bir an evvel kurtulursun bu saçma hissiyattan.

Sana sevgi yolluyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…