Aşılama yaparsa önemi kalmıyor o nedenle öyle dedim canım. Tüp bebeğe foliküllerin boyutları uyumsuz diye devam etmiyorsa aşılamaya geçerse sağdakileri saymaya başlıyor haliyle. Aşılama düşünmeye başladığı için de sağdakileri söyledi.Amh değeri konuşulmuş. Benim 1 yılda 0.01 deger kadar azalma olmuş. O kadar korkulacak bir düşü olmuyor demekki.
dennisgo tüpün sorunlu olduğu yumurtaliktaki yumurtalar neden önemli değil onu merak ettim. Sonuçta opu da yumurtayı karin boşluğundan geçerek alıyor. Tüp den ilerleyip almıyor.
Aynen oyle. Ayni yastaki her insanda amh degeri ayni olmadigi gibi dususler de ayni oranda olmayabiliyordur.Herkeste aynı oranda düşüş olmuyodur kuzum. Bazı kişilerde ani düşüşler olabiliyomuş. 35 üzeri yaş, sigara, radyasyon ve genetikten ötürü. Sen şanslısın bence.
Aşılama yaparsa önemi kalmıyor o nedenle öyle dedim canım. Tüp bebeğe foliküllerin boyutları uyumsuz diye devam etmiyorsa aşılamaya geçerse sağdakileri saymaya başlıyor haliyle. Aşılama düşünmeye başladığı için de sağdakileri söyledi.
Aynen oyle. Ayni yastaki her insanda amh degeri ayni olmadigi gibi dususler de ayni oranda olmayabiliyordur.
Zaten senin amh degerin de iyiydi yanlis hatirlamiyorsamSenella . Demek dususun de fazla olmuyor. Sanslisin
Ben de Türkiye’de az yumurta ile opu yapılıyor diye biliyorum. burada yapmıyorlar. Senin söylediğin açıdan bakmamıştım aslında. Sonuçta az yumurta elinde patlayabilir. Aşılama o açıdan daha iyi bir seçenek olabilir.Anladım canım, bu arada doktorun çok iyi. Benim doktor iki yumurtayla opu yaptı. Sonuç elimizde patladı. Iki yumurta var bu ay aşılama yapalım demedi. Seni boşu boşuna opu ya sokmayacak.
Gayet iyi bence :)
Amh mız aynı senle, benim Fsh 10 çıkmıştı. E2 51 çıkmıştı. E2 mi düşük biraz. Meryem ana otu östrojen iceriyormus yumurtlama zamanı içmek lazım sanki.
Yok canım iyi değil 0.34 durumlar kritik. %4.2 düşüş yaşamışımpanic_attack verdiği veriye göre doğru cikti. Yani 55 yaş menopoz yaşım. Ortalama 50 imiş.
Tüp bebek yoluna doğru gidiyorsun galiba. Vitaminler takviyeler alıyor musun. Tüp bebekte yumurta kalitesizse rezerv düşükse mucize olmuyor buna göre hareket et. Herkesin 10 15 yumurtası oluyor elbet biri tutar. Bizde öyle değil tek yumurta ile kaçıncı denemede kaliteli gelir Allah bilir.
Benim sayımlarım da süper değil açıkçası ama kaliteli yumurta ürer de spermle buluşursa diye ümitle bekliyorum. Nihayetinde 20 tane de olsa 1 tane de olsa çatladığında spermle buluşuyor mu buluşmuyor mu sonra da tutunuyor mu mevzusu değil mi?Amh'yi önemseyen, panik doktor mode on: Rezervin çok azalmış. Bu yaşa kadar nerdeydin? Acilen tüp bebek tedavisine başlaman lazım! - mode off
Amh'yi önemsemeyen doktor mode on:
Bu yaşlarda rezervde düşüş olması normal ve tek başına anlamlı bi sonuç değil. Ama yine de hızlı düşüş olmuş, tedbirli olmakta fayda var. Diğer değerlerin gayet iyi. Bu da düzenli ve muhtemelen kaliteli yumurtlamanın olduğunu gösteriyor. Ultrasonda da sağ ve solda toplam en az 7 yumurta görürsek 1 yıl içinde yumurta takibiyle bebek sahibi olabileceğini düşünüyorum. :)
Benim sayımlarım da süper değil açıkçası ama kaliteli yumurta ürer de spermle buluşursa diye ümitle bekliyorum. Nihayetinde 20 tane de olsa 1 tane de olsa çatladığında spermle buluşuyor mu buluşmuyor mu sonra da tutunuyor mu mevzusu değil mi?
Iyi canim.nolsun agri kesicimi ictim yatış yapiyoruumm:)) gecti gibi ruh hallerim:)
Iyi canim.nolsun agri kesicimi ictim yatış yapiyoruumm:)) gecti gibi ruh hallerim:)
Senin sonuclar cikmadi mi?
Şu yaş sorununu ortaya atan doktorlara sinir oluyorum. Yaşım 41, amh 3.9, şimdi doktordan çıktım 12 yumurta gördü. Aşılama için merional 75 lik iğne verdi, 310 TL ya ne kadar pahalı, daha çaylatma iğnesi, aşılama işlemi var, hayırlısı bakalım. Bu arada doktorum en son amrliyat derdi şimdi tüp bebek öncesi ameliyat, 6-9 ay bekleme süresi sonra tüp bebek dedi, çikolata kisti, miyım, polip engelliyor demekki, güzel yumurtluyor kadıncağız diyor hemşiresine:) çok uzun süre 6-9 ay, neyse şu an düşünmeyip aşılamaya odaklanmak istiyorum.0.57 benim amh degerim ama bi onceki doktor teste bile gerek yok ben yasini duydugum anda soylerdim sana amhin dusuk cilacagini demisti. Yasla da ilgisi var diye biliyorum ben. 35ten sonra gerilemeye geciliyomus. 37den sonra ise baya bi dusus yadaniyormus. Tabi dogustan bi kapasite vardir. Herkssinki farkli da olabilir ancak yas bu kadar ilerlemeseydi bu kadar zor olmiycakti eminim benim icin. Agri nedeni ile vs gittigimde hep yumurta gorurdu doktor. Yumurtlama sorunum olmadigini dusunuyorum daha onceden. Iste sonunda da catlatma ignesi yuzunden olusan kistler nedeni ile 2 3 ay kaybediyorum. Kismetsiz bi insanim da galiba
Ben de Türkiye’de az yumurta ile opu yapılıyor diye biliyorum. burada yapmıyorlar. Senin söylediğin açıdan bakmamıştım aslında. Sonuçta az yumurta elinde patlayabilir. Aşılama o açıdan daha iyi bir seçenek olabilir.
Baskasi ile karistirdim o zaman cnmSenella . Amh senin de yuksekdegilmis de hic bi anlami yoksa neden olmuyor bizim? Bu yumurtanin kaliteli olup olmadigini nasil anliycaz? Bir de ben solgar vitamin kullaniyorum duzenli olarak. Gunaşırı bir tane iciyorum. Baska ne gibi takviyeler onerirsibiz?
Bir de kizlar ben bu kist icin bugune randevu aldim.memoriala. belki bi ilac yazar filan diye ama kararsisizim da dimdi. Cirpindikca battim resmen. Hic ilac filan kullanmadan akisina mi biraksam ne dersiniz? Iptal mi ettirsem randevuyu?
Randevuya 2 saat kaldi. Ne dersiniz kizlar doktora gideyim mi gitmeyeyim mi? Ilac verirse kullaniym mi kullanmiym mi
Şu yaş sorununu ortaya atan doktorlara sinir oluyorum. Yaşım 41, amh 3.9, şimdi doktordan çıktım 12 yumurta gördü. Aşılama için merional 75 lik iğne verdi, 310 TL ya ne kadar pahalı, daha çaylatma iğnesi, aşılama işlemi var, hayırlısı bakalım. Bu arada doktorum en son amrliyat derdi şimdi tüp bebek öncesi ameliyat, 6-9 ay bekleme süresi sonra tüp bebek dedi, çikolata kisti, miyım, polip engelliyor demekki, güzel yumurtluyor kadıncağız diyor hemşiresine:) çok uzun süre 6-9 ay, neyse şu an düşünmeyip aşılamaya odaklanmak istiyorum.
Şu yaş sorununu ortaya atan doktorlara sinir oluyorum. Yaşım 41, amh 3.9, şimdi doktordan çıktım 12 yumurta gördü. Aşılama için merional 75 lik iğne verdi, 310 TL ya ne kadar pahalı, daha çaylatma iğnesi, aşılama işlemi var, hayırlısı bakalım. Bu arada doktorum en son amrliyat derdi şimdi tüp bebek öncesi ameliyat, 6-9 ay bekleme süresi sonra tüp bebek dedi, çikolata kisti, miyım, polip engelliyor demekki, güzel yumurtluyor kadıncağız diyor hemşiresine:) çok uzun süre 6-9 ay, neyse şu an düşünmeyip aşılamaya odaklanmak istiyorum.
Randevuya 2 saat kaldi. Ne dersiniz kizlar doktora gideyim mi gitmeyeyim mi? Ilac verirse kullaniym mi kullanmiym mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?