İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Aşılama yaparsa önemi kalmıyor o nedenle öyle dedim canım. Tüp bebeğe foliküllerin boyutları uyumsuz diye devam etmiyorsa aşılamaya geçerse sağdakileri saymaya başlıyor haliyle. Aşılama düşünmeye başladığı için de sağdakileri söyledi.

Herkeste aynı oranda düşüş olmuyodur kuzum. Bazı kişilerde ani düşüşler olabiliyomuş. 35 üzeri yaş, sigara, radyasyon ve genetikten ötürü. Sen şanslısın bence.
Aynen oyle. Ayni yastaki her insanda amh degeri ayni olmadigi gibi dususler de ayni oranda olmayabiliyordur.
Zaten senin amh degerin de iyiydi yanlis hatirlamiyorsam Senella . Demek dususun de fazla olmuyor. Sanslisin

Anladım canım, bu arada doktorun çok iyi. Benim doktor iki yumurtayla opu yaptı. Sonuç elimizde patladı. Iki yumurta var bu ay aşılama yapalım demedi. Seni boşu boşuna opu ya sokmayacak.

FSH 6.5
E2 35
AMH 0.35
Yaş 38

panic_attack what do u think?

Gayet iyi bence :)
Amh mız aynı senle, benim Fsh 10 çıkmıştı. E2 51 çıkmıştı. E2 mi düşük biraz. Meryem ana otu östrojen iceriyormus yumurtlama zamanı içmek lazım sanki.

Aynen oyle. Ayni yastaki her insanda amh degeri ayni olmadigi gibi dususler de ayni oranda olmayabiliyordur.
Zaten senin amh degerin de iyiydi yanlis hatirlamiyorsam Senella . Demek dususun de fazla olmuyor. Sanslisin

Yok canım iyi değil 0.34 durumlar kritik. %4.2 düşüş yaşamışım panic_attack verdiği veriye göre doğru cikti. Yani 55 yaş menopoz yaşım. Ortalama 50 imiş.

Tüp bebek yoluna doğru gidiyorsun galiba. Vitaminler takviyeler alıyor musun. Tüp bebekte yumurta kalitesizse rezerv düşükse mucize olmuyor buna göre hareket et. Herkesin 10 15 yumurtası oluyor elbet biri tutar. Bizde öyle değil tek yumurta ile kaçıncı denemede kaliteli gelir Allah bilir.

FSH 6.5
E2 35
AMH 0.35
Yaş 38

panic_attack what do u think?

Amh'yi önemseyen, panik doktor mode on: Rezervin çok azalmış. Bu yaşa kadar nerdeydin? Acilen tüp bebek tedavisine başlaman lazım! - mode off

Amh'yi önemsemeyen doktor mode on:
Bu yaşlarda rezervde düşüş olması normal ve tek başına anlamlı bi sonuç değil. Ama yine de hızlı düşüş olmuş, tedbirli olmakta fayda var. Diğer değerlerin gayet iyi. Bu da düzenli ve muhtemelen kaliteli yumurtlamanın olduğunu gösteriyor. Ultrasonda da sağ ve solda toplam en az 7 yumurta görürsek 1 yıl içinde yumurta takibiyle bebek sahibi olabileceğini düşünüyorum. :)

Fsh'ın maksimum 10, E2 değerinin de 20 ile 50 arasında olmasının iyi olduğu söyleniyor.

Benim 1 yıl önce Fsh: 6,2 E2: 57 Amh: 1,71
4 ay önce Fsh: 7,91 E2: 45

Dünkü tahlil sonucum niyeyse hala çıkmadı. :/

Ben de Türkiye’de az yumurta ile opu yapılıyor diye biliyorum. burada yapmıyorlar. Senin söylediğin açıdan bakmamıştım aslında. Sonuçta az yumurta elinde patlayabilir. Aşılama o açıdan daha iyi bir seçenek olabilir.

Baskasi ile karistirdim o zaman cnm Senella . Amh senin de yuksekdegilmis de hic bi anlami yoksa neden olmuyor bizim? Bu yumurtanin kaliteli olup olmadigini nasil anliycaz? Bir de ben solgar vitamin kullaniyorum duzenli olarak. Gunaşırı bir tane iciyorum. Baska ne gibi takviyeler onerirsibiz?
Bir de kizlar ben bu kist icin bugune randevu aldim.memoriala. belki bi ilac yazar filan diye ama kararsisizim da dimdi. Cirpindikca battim resmen. Hic ilac filan kullanmadan akisina mi biraksam ne dersiniz? Iptal mi ettirsem randevuyu?

Benim sayımlarım da süper değil açıkçası ama kaliteli yumurta ürer de spermle buluşursa diye ümitle bekliyorum. Nihayetinde 20 tane de olsa 1 tane de olsa çatladığında spermle buluşuyor mu buluşmuyor mu sonra da tutunuyor mu mevzusu değil mi?

Evet mevzu o.
Amhcilere göre de rezerv ne kadar yüksekse, o iyi yumurtanın gelip çatlaması da o kadar yüksek ihtimal işte.

Şu yaş sorununu ortaya atan doktorlara sinir oluyorum. Yaşım 41, amh 3.9, şimdi doktordan çıktım 12 yumurta gördü. Aşılama için merional 75 lik iğne verdi, 310 TL ya ne kadar pahalı, daha çaylatma iğnesi, aşılama işlemi var, hayırlısı bakalım. Bu arada doktorum en son amrliyat derdi şimdi tüp bebek öncesi ameliyat, 6-9 ay bekleme süresi sonra tüp bebek dedi, çikolata kisti, miyım, polip engelliyor demekki, güzel yumurtluyor kadıncağız diyor hemşiresine:) çok uzun süre 6-9 ay, neyse şu an düşünmeyip aşılamaya odaklanmak istiyorum.

Burası ticari işletme o yüzden. Her opu tüp bebek parası. Eğer opu da ücret almasalar eminim yapmazlar

Omega 3 ve Quenzim mi neydi onu bende almadım hala. Ubiquinol mu nediyor kızlar. Ve Multivitamin. Yani en az 3 ayrı ilaç şart. Aylik 500 lira en az.

Ben sadece astalife ve multivitamin aliyorum bunlardan. D vitamini damlası 15 damla. Coraspin (pıhtılaşma icin)

Eutrox 25 mg. Glutensiz beslenme (bu ay kaçırdım hemen karnım sisti) gunde bir yumurta, ceviz, ıspanak, kuru bakliyat, kabak çekirdeği aklıma gelirse, dut kurusu ne bulursam saglikli.

Randevuya 2 saat kaldi. Ne dersiniz kizlar doktora gideyim mi gitmeyeyim mi? Ilac verirse kullaniym mi kullanmiym mi

Kullan bişey olmaz ben bir ay kullandım.

Yasına rağmen Amh çok iyi. Rezerv de çok iyi. Ama başka problemler var desene. Sen nasıl besleniyordun merak ettim. Neleri seviyordun.

Merhaba nasılsınız hanımlar. Ben Dr buldum Brüksel tüp bebek merkezi prof Yücel karaman histerskobi ile lazerle rahim yapışıklığını acacak insallah. Salı yatış Şişli memorial hastanesinde yapacakmış. Carsamba sabah histerskobi yapacak. İnsallah tek seferde acılır yapısıklık birdaha kapanmaz. Dualarınızı bekliyorum. Umarım Bi aksilik olmaz biraz korkuyorum muayenede acımaz cok kapalı acık amaliyat derse diye. İnsallah olur acılır hersey yolunda gider. Yazdıklarınızı okudum çoğunu. Pes etmek yok hanımlar vakti saati gelecek insallah lambadaya devam. Benim uzun Bi süreç var önümde lambada için. Bakalım nasip Allahtan gelene razıyız. Rabbim hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze razı, gönlümüzde olanı hakkımızda hayırlı eylesin insallah...

Hiç uzun değil bence. Daha dün planlıyoduk sanki biz, 8 ay bitmiş bile.
Hem sen bu kapasiteyle 45'te ikinciyi de yaparsın. :)

Hepimizde farklı dert var yav. Kimimizde rezerv az başka sorun yok, kimimizde rezerv dolu kist miyom ırt zırt var, kimimizde tüp tıkalı, kimimizde görünürde problem yok ama adam gibi döllenme de yok. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…