Merhaba
Ben 42 yasındayım, bankacıyım ve 3 yıldır evliyim. Evlenmeden önceki 2 yıl boyunca ve evliliğimin ilk yılı boyunca dogum kontrol hapı kullanmıştım. Cocuk sahibi olma konusunda eşim pek hevesli değildi o yüzden ben de kararsızdım ama etrafımda bebek sahibi olanlar,ya da hamile olanları gördükçe içimde böyle bir istek oluştu ve doktora gittim eşimden habersiz. Doktor yumurtalarıma baktı, bazı testler istedi, bunlardan birisi AMH testiydi ve benim değerim 0,15 çıkmıştı. Bu oran oldukça düşüktü . Ayrıca FSH değerim de 17'nin üzerindeydi yani menopoz döneminde olması gereken bir seviyedeydi . Tiroidim yüksekti. vs vs... fakat 26 günde bir düzenli adet oluyordum. Yani periyot döngüm de kısalmıştı. Yumurta sayım az oldugu gibi yeteri kadar büyümüyordu. Doktor biesteron kullanmamı istedi, arkasından da klomenle yumurtayı büyütüp iğneyle çatlatacaktım ve yaptım da ama bir işe yaramamıştı. Bir daha da denemedim. Yaşımdan dolayı da bana hiç vakit kaybetmeden tüp bebek tedavisi olmam gerektiğini söylemişti zaten. Eşim isteksiz oldugu için bu yol benim için kapalıydı. Ama korunmuyordum ve o da bunu biliyordu. Fakat cok stresli bir evliliğim vardı bazı konulardan dolayı. Bu arada ben ümidi kesip kendi yaşantıma döndüm, diyet yaptım, ve 4-5 ayda 10 kg verdim, 62 kiloya düştüm. Bir süre sonra İzmir'de İsrael Aruh'a gittim kendi başıma yine. Orada karı koca tedaviye gelen bir cok çift vardı ve onları gördükçe moralim cok bozulmuştu. Neyse doktor beye AMH değerlerimi, daha önceki Biesteron hapı kullandıgımı filan söyledim. Kendisi bana ileride yaşta hamile kalma ihtimallerine üzerine yapılmış bir çalışma gösterdi, yani şansımın cok olmadıgını söylemişti açıkça. Sonra da MİNİ TÜP BEBEK TEDAVİSİNİ önerebilecegini söyledi. Yeterli sayıda yumurta toplanabilmesi için uzun bir zamana gerek oldugunu belirtti. Yani ben o gun başlasam hamile kalma ihtimalim belki 1 yıl sonrasıydı. Tabii eşim olmadıgı için ben yine umutsuzca eve dönmüştüm. 1 yıl gecti aradan. Ben verdiğim 10 kiloyu geri aldım . İşe gidip gelirken hep dualar ediyordum ve yalnız kaldıgım o yollar boyunca cok ağladıgımı hatırlıyorum. Neler neler geçti yaaa düşündükçe derin bir nefes alıyorum...Bu arada evliliğimizde tam 3 yıl doldu, bizim bazı şeyler yerine oturdu ve ilişkimiz artık eskisi gibi çok sorunlu değildi. Birbirimize daha bağlıydık. Eşim bir gün bana kıyamadıgını ve tüp bebek tedavisini kabul ettiğini söyledi. Dünyalar benim olmuştu. VE 21 Eylül 2018 tarihi için İsrael beyden randevu almıştık. Çok heycanlıydım. Ama aynı zamanda korkuyordum da. MAddi ve manevi zor bir süreç beni bekliyordu. Arkadaşlar, güzel bayanlar, şimdi beni lütfen iyi dinleyin, Allah çok büyük , hiç bir zaman duayı es geçmeyin nolur, yalnızca O'ndan isteyin, O'na hamdu senalar olsun, yüce Allah sizin niyetinizi gönlünüzü en iyi bilen, nolur ama nolur ümitsizliğe kapılmayın, ben tüp bebek tedavisi randevuma 2 gün kala hamile oldgumu öğrendim !!! Bir mucizeyi yaşıyorum şu an ve şimdilik her şey yolunda, 10 haftalık hamileyim henüz. İnanıyorum ki Allahın izniyle herşey sonuna kadar ilerleyecek ve ben sağlıkla bebeğime kavuşacağım. Onu veren Rabbime hamd olsun. Durum böyle işte...Çok su içen ve fazla abur cubur yemeyen biri olarak bunun da faydası olduguna inanıyorum. Allah nerde varsa isteyen herkese nasip etsin inşallah. Sevgiler...