Erkek İnfertilitesi İleri hız ve morfoloji yi çözdük sadece sayı kaldı :)

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba, su anda 2 yaşında bir kız çocuğum var ve ikinci bebeğimize 12 haftalık hamileyim. Eşimde sperm sayı ve hareketlilik çok düşük çıktığından doğal yollardan hamile kalmamızın çok zor olacağı söylenmişti (bir de varikosel çıkmıştı), tüp bebek denemeden önce aşağıdaki formülü eşim için uyguladık ve hem ilkinde hem de ikincisinde uyguladıktan sonraki ay hamile kaldım. Sizlerle de paylaşmak istedim. Saraçoğlu sitesinde yazmış oradan almıştım.

"Kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 6–7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatınız ve 20 dakika dinlendiriniz. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra kaşıkla keçiboynuzu parçalarını çıkartınız. Soğuduktan sonra yarısını sabah aç karna, diğer yarısını da akşam yatağa giderken içiniz. Bu uygulamaya bir hafta boyunca her gün devam ediniz. Birinci haftadan sonra 3 ay boyunca her gün akşam yatağa giderken bir su bardağı içiniz. Daha sonraki aylarda zaman zaman uygulayınız."

Merhaba, su anda 2 yaşında bir kız çocuğum var ve ikinci bebeğimize 12 haftalık hamileyim. Eşimde sperm sayı ve hareketlilik çok düşük çıktığından doğal yollardan hamile kalmamızın çok zor olacağı söylenmişti (bir de varikosel çıkmıştı), tüp bebek denemeden önce aşağıdaki formülü eşim için uyguladık ve hem ilkinde hem de ikincisinde uyguladıktan sonraki ay hamile kaldım. Sizlerle de paylaşmak istedim. Saraçoğlu sitesinde yazmış oradan almıştım.

"Kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 6–7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatınız ve 20 dakika dinlendiriniz. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra kaşıkla keçiboynuzu parçalarını çıkartınız. Soğuduktan sonra yarısını sabah aç karna, diğer yarısını da akşam yatağa giderken içiniz. Bu uygulamaya bir hafta boyunca her gün devam ediniz. Birinci haftadan sonra 3 ay boyunca her gün akşam yatağa giderken bir su bardağı içiniz. Daha sonraki aylarda zaman zaman uygulayınız."
Canım sadece bu yöntemle mi hamile kaldin eşinin değerleri kaçtı peki hatırlıyor musun

Merhaba arkadaşlar lütfen bana da yardımcı olun eklemiş olduğum dosyada dün yaptırmış olduğumuz sperm testi sonucumuz var.Sonuçların yanına kalemle yazdığım rakamlar mart ayında yaptırmış olduğum sperm testi sonuçları.. O zaman doktor eşime proxeed plus ve klomen vermişti.eşim 1 kutu proxeed plus ve 2 kutu klomen kullandı. fakat başka nedenlerden dolayı tedaviyi yarıda bıraktık.şimdi tedaviye kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz.İlk yaptırdığımız sperm testinde sadece hareketlilik sorunu vardı sperm sayısı 63 milyondu.Şimdiki teste ise toplam sperm sayısı 34 milyona düşmüş yerinde hareketlilik %10 artmış diğerlerinde pek değişen bişey olmamış.Toplam hareketlilik 30,5 dan 37'e yükselmiş.Burda önemli olan ileri harekli spermin yüksek olması lazım ama ileri hareketlilik %17 araştıra araştıra kendi çapımda bişeyler öğrenmeye çalışıyorum.
Son sperm testini henüz doktora göstermedik bir kaç gün içerisinde göstereceğiz.Yine aynı şeyleri diyeceğini ve aynı ilaçları vereceğini biliyorum.Sonuçta vermiş olduğu ilaçları tam olarak kullanmadık 6 ay kullanmamız gerekiyordu.
Bu noktada kafamın karıştığı konu ise bir yandan doktorun vereceği ilaçların yanında test sonucumuza göre hangi kürü kullanmamız gerekiyor?Bir çok kişi kürlerle iyi sonuç almışlar..keçiboynuzu kürü,keçiboynuzu özü,keçiboynuzu pekmezi,taze havuç suyu,arı sütü bal polen karışımı,zeytinyağında bekletilmiş kuru incir vs.daha bir sürü kürler..Benim hangisini uygulamam gerekiyor bilemiyorum kafam çok karışık.Ayrıca ilk sonuçtan sonra eşime keçiboynuzu kürünü yaptım 2 gün içti daha içemedi her içişten sonra midesi bulandı içmem ben bunu dedi.Sizden ricam keçiboynuzu kürünün dışında hangi kür bize uygun olur bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

001.jpg

XXYYXXYY XXYYXXYY arkadaşım öncelikle şuna dikakt çekmek istedim ..
sperm sayısı 34 milyon değil ...

1 ml de 17.2 milyon sperm sayısı ..
eşin 2 ml sperm örneği vermiş ve bu sayı 17.2 milyon * 2 ml = 34 milyon total sperm sayısı ..

fakat doktorların önemsediği rakam 1 ml de bulunan sperm dir..
yani bir önceki tahlilinizde 21 milyon muş ml de ve eşin 3 ml örnek verdiği için sen 63 milyon diyorsun ..

yani bu sizi yanıltmasın aslında sperm sayısında çok büyük bir azalma yok mililitrede 4 milyon gibi bir azalma
ama bu bence çok önemli değil .

zaten 1 ml sıvı da 15 milyon ve üzeri sperm yeterli sayılıyor...

sen direk sanki 30 milyon azalma var gibi düşünüyorsun sanırım .. ama öyle değil 1 ml de sayının toplam ml ile çarpımı ile çıkmış o sonuçç
ve eşin ilk tahlilde 3 ml ikinci tahlilde 2 ml örnek verdiği için birden bire sana çok az gelmiş rakam

eşin 2 ml sperm örneği vermiş ve bu sayı 17.2 milyon * 2 ml = 34 milyon total sperm sayısı ..

yani bir önceki tahlilinizde 21 milyon muş ml de ve eşin 3 ml örnek verdiği için sen 63 milyon diyorsun ..

yani bu sizi yanıltmasın aslında sperm sayısında çok büyük bir azalma yok mililitrede 4 milyon gibi bir azalma

sen direk sanki 30 milyon azalma var gibi düşünüyorsun sanırım .. ama öyle değil 1 ml de sayının toplam ml ile çarpımı ile çıkmış o sonuçç
ve eşin ilk tahlilde 3 ml ikinci tahlilde 2 ml örnek verdiği için birden bire sana çok az gelmiş rakam

yani benim yazdıklarından anladığım şu mesela 1 testte volüm 3 cc yazıyordu...2.testte hacim 2 ml yazıyor buradan mı çıkartıyorsun bu sonucu ?

evet dediğin doğru hiç bu şekilde bakmamışım ilk teste 3 ml de 2.teste 2 ml de değerlendirilmiş..Benim de içim içimi yiyordu hareketlilik problemi vardı birde sayı problemi çıktı diye çok teşekkür ederim beni aydınlattığın için.içim rahatladı gerçekten :)

evet dediğin doğru hiç bu şekilde bakmamışım ilk teste 3 ml de 2.teste 2 ml de değerlendirilmiş..Benim de içim içimi yiyordu hareketlilik problemi vardı birde sayı problemi çıktı diye çok teşekkür ederim beni aydınlattığın için.içim rahatladı gerçekten :)
RİCA EDERİM CANIM ..BU SIKINTILAR İNSANI EKSTRA ÜZÜYOR BİLİYORUM..

yani benim yazdıklarından anladığım şu mesela 1 testte volüm 3 cc yazıyordu...2.testte hacim 2 ml yazıyor buradan mı çıkartıyorsun bu sonucu ?
EVET CANIM Aynen öyle dediğin gibi 1 ml eksik olunca otamatikman sperm sayısıda 1 ml deki kadar eksik görünüyor.
sende totali dikkate aldığın için gereksiz panik yapıyorsun .

evet ne kadar güçlü görünmeye çalışsakta içimiz öyle demiyor..senin sıkıntın nedir?
konu zaten bana ait canım ilk başları okuyabilirsin ..
hatta 14 gün önceki sperm sonucumuzuda yazdım bir kaç sayfa ötede..

benim sıkıntım asıl rezerv azlığı ..
yumurtalıklarımda rezerv sıkıntısı var ayrıca çikolata kistim var.
2 yıllık evliyim
hiç bebek denemesi yapmadık henüz,
bu aydan sonra kısmetse başlıcaz

konu zaten bana ait canım ilk başları okuyabilirsin ..
hatta 14 gün önceki sperm sonucumuzuda yazdım bir kaç sayfa ötede..

benim sıkıntım asıl rezerv azlığı ..
yumurtalıklarımda rezerv sıkıntısı var ayrıca çikolata kistim var.
2 yıllık evliyim
hiç bebek denemesi yapmadık henüz,
bu aydan sonra kısmetse başlıcaz

pardon okudum ben dikkat etmemişim konu sahibinin yazdığına..yumurta rezervleriyle alakalı bir bilgim yok fakat çikolata kistini bekarlığımdan beri çekiyorumdum taki geçen seneye kadar..zaman zaman yok olur zaman zaman kendini gösterirdi çikolata kisti bende.en son geçen sene aşırı adet sancısından dolayı acile gitmiştim.ca125 diye bir test yaptılar bana 164 küsür çıkmıştı .. doktor çikolata kisti var bir dahaki ay adet olup bittikten sonra gel testi tekrarlayıp tedaviye başlayalım dedi.bende yine kadınlar kulübünde soğan kürünü duydum ve uyguladım.testi tekrarladığımda değer 21 çıktı yani normal kist falan yok doktor sen ne yaptın çok mu dua ettin dedi bende evet dedim :) tabi soğan kürünü söylemedim birşey der diye.ara ara gidip kontrol ettiriyorum o gün bugün testlerim kontrollerim temiz çıkıyor.tavsiye ederim soğan kürü çok fayrdası var.soğan kürünü kullanıp adet olduğumda hiç ağrım sancım olmadı söylemesi ayıp avuç avuç kan parçaları düştü resmen içimi temizledi..

hayırlısı olsun senin adına inşallah hiç bekletmeden gelir bebeğin..

pardon okudum ben dikkat etmemişim konu sahibinin yazdığına..yumurta rezervleriyle alakalı bir bilgim yok fakat çikolata kistini bekarlığımdan beri çekiyorumdum taki geçen seneye kadar..zaman zaman yok olur zaman zaman kendini gösterirdi çikolata kisti bende.en son geçen sene aşırı adet sancısından dolayı acile gitmiştim.ca125 diye bir test yaptılar bana 164 küsür çıkmıştı .. doktor çikolata kisti var bir dahaki ay adet olup bittikten sonra gel testi tekrarlayıp tedaviye başlayalım dedi.bende yine kadınlar kulübünde soğan kürünü duydum ve uyguladım.testi tekrarladığımda değer 21 çıktı yani normal kist falan yok doktor sen ne yaptın çok mu dua ettin dedi bende evet dedim :) tabi soğan kürünü söylemedim birşey der diye.ara ara gidip kontrol ettiriyorum o gün bugün testlerim kontrollerim temiz çıkıyor.tavsiye ederim soğan kürü çok fayrdası var.soğan kürünü kullanıp adet olduğumda hiç ağrım sancım olmadı söylemesi ayıp avuç avuç kan parçaları düştü resmen içimi temizledi..

hayırlısı olsun senin adına inşallah hiç bekletmeden gelir bebeğin..
Arkadaşım Estağfurullah sadece yazdıklarimi kolay bulman için söyledim ..

Ben bu kurlerden korkuyorum incir kuru bende kist yapmıştı o nedenle ..
Soğan kuru hep aklımda ama yapsammi bilemedim

Arkadaşım Estağfurullah sadece yazdıklarimi kolay bulman için söyledim ..

Ben bu kurlerden korkuyorum incir kuru bende kist yapmıştı o nedenle ..
Soğan kuru hep aklımda ama yapsammi bilemedim

İncir kürü yumurtaları büyüttüğü için adet kanamasıyla tam olarak atılamadığından kist oluşuyor bir yerde okumuştum..soğan kürüne sonuna kadar güvenebilirsin..tam olarak uyguladığında tamamen içinin temizlendiğini farkedeceksin..yan etkisi olacağını sanmıyorum aksine faydası çok..kimisi tadını beğenmemişti ben tadıyla alakalıda hiç bir sorun yaşamadım tadını hatta kıymalı pide yersinde bir tat kalırya ağzında aynı o tat hiç bir farkı yok dene bence..

eşimin ilk tahlilinde sperm sayısı 1,7 milyon du. ileri hareketli %0 yerinde hareketli %20 ve morfoloji %0 idi şoka girmiştik ..
tahlillerden sonra hemen keçiboynuzu özü içti 15 günde 1 şişeyi bitirdi ama çok zor bitirdi ..
sonra artık içmek istemiyorum deyince keçiboynuzu kürü ne başladık tazesini alıp her akşam kaynattım içti..

hemen her sabah 1 tane zeytinyağında beklemiş incir yedi .
son zamanlarda ara ara katı meyvede havuç suyu sıktım
ve sabahları 1 tatlı kaşığı bal 1 çay kaşığı polen döktüm üzerine onu yuttu (her sabah değil)
ve zinco-c kullandı (her gün değil aklına geldikçe)
haftada 3-4 defa akşam muz yedik ..
1 ay kadar ekşam 1 avuç çiğ badem yedik .

tabi keçiboynuzuna 21 gün devam ettim ama diğerlerinde sapmalar oldu.. arada 1 hafta tatile gittik hiçbirşey yapamadık falan derken ;

ve pazartesi yapılan tahlilimizde aşağıdaki tabloyu gördük inanılmaz mutlu olduk şuanda tek sıkıntımız sayı gibi görünüyor ..allaha şükürler olsun ..
sizlerde bunları uygulayarak değerleri yükseltebilirsiniz...

biz aynı tedaviyi uygulamaya devame edicaz sayıyı arttırmak içinde ya proxeed yada gnc nin ilaçlarından arkadaşların tavsiye ettiklerinden kullanıp tekrar tahlil vericez inşallah sonuçlar daha hayırlı çıkar herkes için..

inşallah yazdıklarımın size de faydası olur ..

TAHLİLLERDEN ANLAYAN ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ SONUÇLAR HAKKINDA DEĞERLENDİRME YAZABİLİRSİNİZ.. BİZ HENÜZ DOKTORA GÖSTERMEDİK . ÖYLE AYAK ÜSTÜ GÖRDÜ DOKTOR HİÇ İLERİ HIZA BAKMADAN SAYI DÜŞÜK AMELİYAT EDELİM DEDİ..
DOKTORLAR KASAP OLMUŞ BİZLER DOKTOR MAALESEF.

bu arada ben bir yerde okumuştum sayı dan ziyade ileri hız daha önemli diye doğrumu sizce ?

DÜN SONUCU ALDIĞIMIZ SPERMİYOGRAM

volüm : 6,02 ml

sayı : 4,6 milyon

ileri hareketli %61
yerinde hareketli %5
hareketsiz %39

morfoloji normal % 5
1 AYDAKI SONUCLAR MI CANIM?

1 AYDAKI SONUCLAR MI CANIM?

bunlar2014 yılındaki 2,5 ayda alınmış sonuçlar canım,sonra pek üzerine düşmedik bıraktık sonra tekrar başladık falan eşim arada arginin kullandı omega vs ara ara başka şeyler keçiboynuzu falan derken
düzensiz oldu herşey
en son kasım 2015 ayında kesin bebeğe karar verdik
eşimde bende doktora gittik
o tahlilde 10 milyon çıktı
şuanda 1,5 aydır proxeed plus kullanıyor nisan başına kadar kullanıp tahlil yaptırcaz

tabi bu arada bende çikolata kisti illeti var maalesef
bende çatlatma iğnesi falan deniyoruz işte

bunlar2014 yılındaki 2,5 ayda alınmış sonuçlar canım,sonra pek üzerine düşmedik bıraktık sonra tekrar başladık falan eşim arada arginin kullandı omega vs ara ara başka şeyler keçiboynuzu falan derken
düzensiz oldu herşey
en son kasım 2015 ayında kesin bebeğe karar verdik
eşimde bende doktora gittik
o tahlilde 10 milyon çıktı
şuanda 1,5 aydır proxeed plus kullanıyor nisan başına kadar kullanıp tahlil yaptırcaz

tabi bu arada bende çikolata kisti illeti var maalesef
bende çatlatma iğnesi falan deniyoruz işte
canım cok geçmiş olsun cıkolata kisti için karbonat denedin mi?

eşimin ilk tahlilinde sperm sayısı 1,7 milyon du. ileri hareketli %0 yerinde hareketli %20 ve morfoloji %0 idi şoka girmiştik ..
tahlillerden sonra hemen keçiboynuzu özü içti 15 günde 1 şişeyi bitirdi ama çok zor bitirdi ..
sonra artık içmek istemiyorum deyince keçiboynuzu kürü ne başladık tazesini alıp her akşam kaynattım içti..

hemen her sabah 1 tane zeytinyağında beklemiş incir yedi .
son zamanlarda ara ara katı meyvede havuç suyu sıktım
ve sabahları 1 tatlı kaşığı bal 1 çay kaşığı polen döktüm üzerine onu yuttu (her sabah değil)
ve zinco-c kullandı (her gün değil aklına geldikçe)
haftada 3-4 defa akşam muz yedik ..
1 ay kadar ekşam 1 avuç çiğ badem yedik .

tabi keçiboynuzuna 21 gün devam ettim ama diğerlerinde sapmalar oldu.. arada 1 hafta tatile gittik hiçbirşey yapamadık falan derken ;

ve pazartesi yapılan tahlilimizde aşağıdaki tabloyu gördük inanılmaz mutlu olduk şuanda tek sıkıntımız sayı gibi görünüyor ..allaha şükürler olsun ..
sizlerde bunları uygulayarak değerleri yükseltebilirsiniz...

biz aynı tedaviyi uygulamaya devame edicaz sayıyı arttırmak içinde ya proxeed yada gnc nin ilaçlarından arkadaşların tavsiye ettiklerinden kullanıp tekrar tahlil vericez inşallah sonuçlar daha hayırlı çıkar herkes için..

inşallah yazdıklarımın size de faydası olur ..

TAHLİLLERDEN ANLAYAN ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ SONUÇLAR HAKKINDA DEĞERLENDİRME YAZABİLİRSİNİZ.. BİZ HENÜZ DOKTORA GÖSTERMEDİK . ÖYLE AYAK ÜSTÜ GÖRDÜ DOKTOR HİÇ İLERİ HIZA BAKMADAN SAYI DÜŞÜK AMELİYAT EDELİM DEDİ..
DOKTORLAR KASAP OLMUŞ BİZLER DOKTOR MAALESEF.

bu arada ben bir yerde okumuştum sayı dan ziyade ileri hız daha önemli diye doğrumu sizce ?

DÜN SONUCU ALDIĞIMIZ SPERMİYOGRAM

volüm : 6,02 ml

sayı : 4,6 milyon

ileri hareketli %61
yerinde hareketli %5
hareketsiz %39

morfoloji normal % 5

Merhabalar çok uzun bi zaman olmuş yazdıklarınız ama umarım mesajımı görürsünüz. Bende kendi derdime çare bulabilmek için bütün başlıkları okudum. Yeni eski demeden.Size sormak istediğim bi kaç birşey var yardımcı olur musunuz

X