Erkek İnfertilitesi İleri hız ve morfoloji yi çözdük sadece sayı kaldı :)

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
biz bu haftasonu üroloğa gittik tekrar bu defa acıbadem e gittik çok ta güzel bilgili bir doktora denk geldik çok aydınlatıcı açıklamalar yaptı uzun uzun ..
birde eşimi ve beni tebrik etti :)
tedbir amaçlı yaptığımız bu testler için .. çoğu insan yıllarca doktora gitmez gitsede yıllarca önce eşini götürür erkek için bu tahliller sanki leke gibidir ..
bravo kutlarım ikinizide bu kadar bilinçli hareket ettiğiniz için dedi..

sonra eşimin tahlillerini değerlendirdi .. aynen ileri hız ve morfoloji için güzel görünüyor ama testestoron için düşük dedi fakat u hormonda aynı spermler gibi farklı zamanlar farklı değerler verir dedi.

sonra eşim doppler çekildi . ve şükürler olsun allahıma ne elle muayenede nede dopplerde reflü fıtık varikosel hiçbiri tespit edilmedi..

biz hala bebek düşünmediğimizi birkaç ay beklemek istdiğimizi söyleyince o halde düşündükten 2 ay önce proxeed plus kullanın o şekilde birdaha tekrarlayalım tahlilleri dedi..

bizde tamam dedik.
keçibounuzu küründen bahsettim kanıtlanmış bir çalışma yok ama allahın yarattığı meyveninde zararı olmaz tüketin tabiki dedi..
biz çok memnun kaldık doktordan inanımaz sakin bilgili uzun açıklamalar yapan bir doktor ve de tabiki 47 yaşın getirdiği bir tecrübesi var isteyen e adını yazarım ..

yani arkadaşlar durum bu. :)

canm diğer ilacın ismi bıesteron.bizde o ilaçla ilgili araştırma yapıyoruz ama nasıl bir ilaç hala çözemedik.

biesteronu tüp doktoru bana verdi yumurtaları çogaltıp kalite kazandırıyomuş ama hala almadım faydalı olurmu sizce bayana.bide nekadar kullanmak lazımkı sormadım doktora

biesteronu tüp doktoru bana verdi yumurtaları çogaltıp kalite kazandırıyomuş ama hala almadım faydalı olurmu sizce bayana.bide nekadar kullanmak lazımkı sormadım doktora
bizde eşime verdi anladığım kadarı ile hormonlarla ilgili bir ilaç hem erkeğe hemde bayana verilelebilen bir ilaç

Merhaba arkadaşlar. Bizde de hareket ve morfoloji sorunu var. Eşim varikosel ameliyatı oldu. Keçi boynuzu kürüne başladık. Başka bişey yiyip içmiyor eşim. Bu konuda çok huysuz :KK43:

Merhaba arkadaşlar. Bizde de hareket ve morfoloji sorunu var. Eşim varikosel ameliyatı oldu. Keçi boynuzu kürüne başladık. Başka bişey yiyip içmiyor eşim. Bu konuda çok huysuz :KK43:
canm ameliyattan sonra doktor herhangi bir ilaç vitamin falan vermedi mi

Benim eşimde başlarda yemesem içmesem falan dedi ama bence bunları yapmalarının nedeni psikolojik kendilerini o konuda hasta gibi hissetmek istemiyorlar ..
arkadaşım kuru incir falan da tüketsin zeytinyağında beklemiş olursa daha faydalı hergün yemesede günaşırı yedirmeye çalış

Benim eşimde başlarda yemesem içmesem falan dedi ama bence bunları yapmalarının nedeni psikolojik kendilerini o konuda hasta gibi hissetmek istemiyorlar ..
arkadaşım kuru incir falan da tüketsin zeytinyağında beklemiş olursa daha faydalı hergün yemesede günaşırı yedirmeye çalış[/QUOT
Dün konuştum eşimle. Zeytinyağında beklemiş inciri yedireceğim artık zorla. Sorun erkekde de olsa acıyı, çileyi kadın çekiyor.

Ameliyattan sonra doktor ilaç vermedi. 3 ay sonra gidip tahlil yaptıracağız. O zamana kadar ben keçi boynuzu kürü içiriyorum eşime.
sizin sayınızı falan bilmiyorum ama bizim sayı hız morfoloji düşük olduğu için sanırım baya bir vitamin ilaç falan verdi

bizede 2 ay proxeed yazdı ama almadık henüz bebiş tam düşündüğümüzde alıcaz fiyat fena yalnız..

135*4 =2 aylık toplam 540 tl yapıyor ..
allah yardımcımız olsun

sizin sayınızı falan bilmiyorum ama bizim sayı hız morfoloji düşük olduğu için sanırım baya bir vitamin ilaç falan verdi

sayı 76 milyondu. morfoloji yüzde 1, ileri hız yüzde 6. İnşallah düzelir ben çok stres yapıyorum.

eşimin ilk tahlilinde sperm sayısı 1,7 milyon du. ileri hareketli %0 yerinde hareketli %20 ve morfoloji %0 idi şoka girmiştik ..
tahlillerden sonra hemen keçiboynuzu özü içti 15 günde 1 şişeyi bitirdi ama çok zor bitirdi ..
sonra artık içmek istemiyorum deyince keçiboynuzu kürü ne başladık tazesini alıp her akşam kaynattım içti..

hemen her sabah 1 tane zeytinyağında beklemiş incir yedi .
son zamanlarda ara ara katı meyvede havuç suyu sıktım
ve sabahları 1 tatlı kaşığı bal 1 çay kaşığı polen döktüm üzerine onu yuttu (her sabah değil)
ve zinco-c kullandı (her gün değil aklına geldikçe)
haftada 3-4 defa akşam muz yedik ..
1 ay kadar ekşam 1 avuç çiğ badem yedik .

tabi keçiboynuzuna 21 gün devam ettim ama diğerlerinde sapmalar oldu.. arada 1 hafta tatile gittik hiçbirşey yapamadık falan derken ;

ve pazartesi yapılan tahlilimizde aşağıdaki tabloyu gördük inanılmaz mutlu olduk şuanda tek sıkıntımız sayı gibi görünüyor ..allaha şükürler olsun ..
sizlerde bunları uygulayarak değerleri yükseltebilirsiniz...

biz aynı tedaviyi uygulamaya devame edicaz sayıyı arttırmak içinde ya proxeed yada gnc nin ilaçlarından arkadaşların tavsiye ettiklerinden kullanıp tekrar tahlil vericez inşallah sonuçlar daha hayırlı çıkar herkes için..

inşallah yazdıklarımın size de faydası olur ..

TAHLİLLERDEN ANLAYAN ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ SONUÇLAR HAKKINDA DEĞERLENDİRME YAZABİLİRSİNİZ.. BİZ HENÜZ DOKTORA GÖSTERMEDİK . ÖYLE AYAK ÜSTÜ GÖRDÜ DOKTOR HİÇ İLERİ HIZA BAKMADAN SAYI DÜŞÜK AMELİYAT EDELİM DEDİ..
DOKTORLAR KASAP OLMUŞ BİZLER DOKTOR MAALESEF.

bu arada ben bir yerde okumuştum sayı dan ziyade ileri hız daha önemli diye doğrumu sizce ?

DÜN SONUCU ALDIĞIMIZ SPERMİYOGRAM

volüm : 6,02 ml

sayı : 4,6 milyon

ileri hareketli %61
yerinde hareketli %5
hareketsiz %39

morfoloji normal % 5

Rabbim hasretimizi dindirsin ..

Bende de hemen hemen aynı olayı yaşandım.
Doktor "..yok olmadan sprem tüp bebek tedavisi yaptırın .. " okadar ümitsizlik vardı yani.. mikro tese ile bulunursa yumurtalarım döllenecekti, eşim mikro ya girmeden sperm örneği verdi ve az da olsa sperm bulundu. Neyse sonuç negativ .. bizede hemen proxeed önerdiler hemde 6 ay boyunca.. sonra tekrar tüp için davet ettiler :) hiç de doktoru dinlemedik çünkü basit miş gibi davranmalari acı geldi.. zaten maddi manevi gücümüz kalmamıştı.
Bir buçuk aydır bitkisel takviyeler vs. Verdim eşime ve ilk 30 gün den sonra böyle bi sonuç geldi hareket vs iyi ama sayı 1mil. az da olsa yinede şükür devamı da gelecek inşallah

Rabbim ardımızdan fatiha okuyacak salih evlat bırakmayı nasip etsin..

arkadaşlar gözünüzü seveyim bir şey diyin.

krugerde %nin karşısında yazan değer neyi gösteriyor.
yani
kuyruk % 2 yazıyorsa %2 si kuyruku mu yoksa %2 si kuyruksuz mu diyor. ne olur bilen biri bilgi versin kafayı yicemmm
:mad::mad::mad:

arkadaşlar gözünüzü seveyim bir şey diyin.

krugerde %nin karşısında yazan değer neyi gösteriyor.
yani
kuyruk % 2 yazıyorsa %2 si kuyruku mu yoksa %2 si kuyruksuz mu diyor. ne olur bilen biri bilgi versin kafayı yicemmm
:mad::mad::mad:

canım tam sorunu anlamadım ama kruger e göre %4 normal morfolojiye sahip spermin olması şart..

örneğin kuyruk %2 yazıyorsa %2 kuyruk anomalisi var demektir.
bunu kuyruğu var yada yok diye değilde %2 spermin kuyruğunda anormallik var olarak algılayacaksın
yada örn. % 5 baş yazarbu demek ki %5 spermde baş anomalisi var.

umarım yardımcı olmuştur

canım tam sorunu anlamadım ama kruger e göre %4 normal morfolojiye sahip spermin olması şart..

örneğin kuyruk %2 yazıyorsa %2 kuyruk anomalisi var demektir.
bunu kuyruğu var yada yok diye değilde %2 spermin kuyruğunda anormallik var olarak algılayacaksın
yada örn. % 5 baş yazarbu demek ki %5 spermde baş anomalisi var.
umarım yardımcı olmuştur

evet canım anladım çok sağol.:KK68:
bir önceki testte normalin karşısında bir şey yazmıyodu. şimdikinde %4 yazıyo demek ki düzelme var de mi :KK28::KK70:

evet canım anladım çok sağol.:KK68:
bir önceki testte normalin karşısında bir şey yazmıyodu. şimdikinde %4 yazıyo demek ki düzelme var de mi :KK28::KK70:

diğer 0 bu 4 ise normal standardı yakalamışsınız canım ..
daha da iyiye gider inşallah.
tabi daha fazlası olsa fena olmaz hamilelik şansı artar.
benim eşiminde %5 bakalım inşallah düzelir.

şu spermiogram için de bi fikrin olur mu acaba
:KK9:
76kXjT.jpg

diğer 0 bu 4 ise normal standardı yakalamışsınız canım ..
daha da iyiye gider inşallah.
tabi daha fazlası olsa fena olmaz hamilelik şansı artar.
benim eşiminde %5 bakalım inşallah düzelir.

2 aydır bi ilaç kullanıyo eşim. hem sayıyı artırdı hem morfolojiyi düzeltti

X