Sanırım burada yazılan şeyleri okumadan yorum yapıyorsunuz herzaman ki ezbere bende cevap verme gereği duyuyorum bu sitedeki yazan herkes gibi.
Hani diyanet siyasete girmez diyorsunuz ya hani buna çekilmeye çalışılıyor diyorsunuz ya aynı diyanet seçime az zaman kala cuma hutbesinde bakın camide dinle ilgili vaaz verilmesi gerekirken tuttu ne dedi işte hükümetizi indirmeye çalışan muhalifler var dedi, bu muhalifler geminin alt katında bulunanlar ve delik deliyorlar batırmaya çalışıyorlar dedi akpye oy verenleri ise üst katta olanlar olarak niteledi inanmıyorsan başka inanmayan arkadaşa 3 gazeteden link yolladım videosu da var bakabilirsin yani bunlara gelince siyaset olmuyor mu din konuşulması gereken camilerde siyaset konuşmak ne demek. Bunu başkası yaptırmıyor kendisi konuşuyor hocanın.
Kaldı ki sadece devlet üzerinden değil genel olarak yolsuzluk, hırsızlık, halkın malını gaspetme zaten dinen caiz olan şeyler değil genel olarak devleti hedef almadan bunlar haramdır, günahtır, kul hakkı yemektir demek zaten dini bir vaazdır ve asıl camilerde bu gibi şeylerin konuşulup insanların bunlardan uzak durması sağlanmalıdır. Söylemekten usandım ama delil yok kanıt yok dediğiniz şeylerde ses kayıtları var inkar etseniz de, asıl bunların montaj olduğuna dair kanıt, belge yok hiçbir kuruma analiz ettirme yok elimizde başbakanın söylemleri var sadece aynı şeyi chp yapsa ses kaydı çıksa burada öyle demezdiniz ama neyse konumuz bu değil konumuz diyanetin işine gelince siyasete çokta güzel karıştığı, işine gelmeyince de sus pus olması ya hiç siyaset konuşmasınlar kimsenin aleyhinde ya da konuşacaklarsa herşeye yorum yapsınlar.
hakikaten bana cevap vermek ne çok hoşunuza gidiyor
siz benim yazdıklarımı okumuyorsunuz asıl
herkese aynı cevapları papağan gibi tekrar edip veriyorsunuz ,çok sıkıyorsunuz herkesi yeter artık .
hutbede söyleyen adamın suçu o genelleme yapmak yanlış diyorum hala aynı şeyi tekrar ediyorsunuz hayret bir şey ya
ben artık sizin kapalı gözle okuduğunuza emin oldum ,yoksa bu kadar aynı şeyleri defalarca tekrar etmezdiniz
diyanetin genel tavrımı bu ,onu yapan imamın hatası bu ,ben de doğru bulmuyorum ki bunu
diyanet kendi işiyle ilgilensin ,işiniz gücünüz bir kişiden yola çıkıp genelleme yapıp belli bir kesimi kötülemeye çalışmak ama maalesef başarılı olamayacaksınız.
bahsettiğiniz fetvaları zaten normal zamanda anlatıyorlar ki ,sizin camiye gitmediğiniz çok açık belli ,hutbelerde neler anlatılır bunlardan da haberiniz yok ,her cuma halka neler anlatılıyor ,cami sohbetlerinde neler konuşuluyor ,din adamları neler yapar bu konu hakkıdna bile bir fikriniz yok belliki böyle fetvalar verilmediğini sanıyorsunuz
din adamları camilerde sürekli bu konuları zaten anlatıyorlar görevleri bu zaten dini anlatmak .
ama bu dönemde anlatmadıklarını nerden biliyorsunuz anlatan da vardır anlatmayan da ,mecburen anlatmak zorunda da değiller ayrıca ,bu haberler çıktıktan sonra özellikle bunu yapmak siyasete bulaşmak olur çünkü ..
siz kendi emellerinize diyaneti alet etmeye istediğiniz doğrultuda fetva vermelerine çalışıyorsunuz anladık da başarılı olmanız mümkün değil çünkü din adamlığı böyle bir şey değil ,sizsiyasi fikirlerinizi din adamlarıyla dikte ettirmeye çalışacağınıza daha geçerli yollara başvurun ,hakeza çok komik oluyorsunuz