• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlahiyatçılar Nuh dedi yolsuzluk demedi

Zaten beni şaşırtmadı ki bu tutum. Ama yapılan yanlış söylemiyim mi. Hep oldu nasılsa diye şimdi de mi susalım. Ya tamamen kendini siyasetten geri çekiceksin ya da adam gibi çıkıp konuşucaksın. Hükümeti pohpohlamaya gelince evet, siyasi hutbeler hazırlamaya gelince evet ama bakara makaraya ağızlarını açmazlar. İki yüzlülük bu.

iyide yeni yapmmaışki sana göre bunu. daha öncede iktidara dayanıp başörtülülere karşı aynı şeyi yapmış. o zaman niye bu kadar ateşli eleştirlmemişde şimdi bir filmi eleştiriyor diye haber yapılıyor.
tekrar söylüyorum ben haberin bakış açsını sorguluyorum. çıkş noktasını sorguluyorum. eleştireceksen filmi bi tarafa bırak neden neden bunları eleşetirmedin ey diyanet diye yüklen. ama yok . gündmede olan bir film ya. haber böylece daha çok tepki bulacak

orda imamın görevinden alnımdağı karısının rahatsızlığı dolayısı ile görev yeri nin değiştiğini biliyoruz. onunla ilgili haberlerde mevcut zaten.
anlatmak istediğim şeyi dnsmaure ye cevap verirken de yazdım. çok alakasız bir konu üzerinden diyanete yüklenmeye çalışanlar bunu her dönemde yapsınlar lütfen.

Pardon da karısı uzun süredir tedavi gören birisi bu zamana kadar tayin istememişte tesadüf o dur ki o açıklamayı yaptıktan hemen sonra görev yeri değişiyor. Ayrıca karısın tedavi gördüğü hastanaye uzak bir yerde yani onun yararına olmuyor ki. Bakın benden link istedin asıl konu o yani linkler yukarıda işte diyanet ne zaman akp için hutba okutmuş karşı olanları muhalif geminin dibini delmeye çalışanlar olarak göstermiş hutbeye devlet işi katmış dedin haber göster dedin gösterdim. konumuz oydu aslında. Yolsuzluk iddialarına neden günah, kul hakkı demiyorlar deyince diyanet devlet işlerine mi karışsın dediniz ama işlerine gelince karışıyorlar işte gördüğünüz gibi konumuz buydu.

iyide yeni yapmmaışki sana göre bunu. daha öncede iktidara dayanıp başörtülülere karşı aynı şeyi yapmış. o zaman niye bu kadar ateşli eleştirlmemişde şimdi bir filmi eleştiriyor diye haber yapılıyor.
tekrar söylüyorum ben haberin bakış açsını sorguluyorum. çıkş noktasını sorguluyorum. eleştireceksen filmi bi tarafa bırak neden neden bunları eleşetirmedin ey diyanet diye yüklen. ama yok . gündmede olan bir film ya. haber böylece daha çok tepki bulacak

evet ben her dönemde diyanetin duruşunu yanlış buluyorum. Ama şu devirde gözümüze soka soka olan şeyler dururken tabi ki şu an bunları konuşucaz. O zaman eleştrilmedi şimdi de susalım demenin kimseye faydası yok.

bi de adamlar yabancı yani
dikkate almamaları çok normal
akıllarına bile gelmez bence

saçma buluyorum ben bu konuların bu kadar abartılmasını
bi sürü ülkede yasaklanmış
umarım burda da öyle birşey olmaz
cidden hoş durmuyo çünkü

Aynen öyle kendi halkımız yapmıyor ki ayrıca İslam dini değil ki bu mitolojik bir olay bir dinle alakası yok yani. Nuh tufanı ile ilgili sadece rivayetler var hiçbir yerde illa şöyle olmuştur diye bir şey yazmaz yazamaz çünkü o zamanı kanıtlayan bir delil yok. Hep şöyle olmuş böyle olmuş hatta efsaneye göre Ağrı dağında derler gemisi de ama sadece rivayet ve rivayet üzerinden konuşuılanlar yazılanlar üzerinden bir film yapılıyor. Kesin böyleydi bunlar çarptırıyor diye bir şey diyemeyiz bir eser neden yasaklanıyor anlamıyorum çok merak ettiğim fragmanlarından etkilendiğim bir film üstelik mutlaka gitmek istiyorum.

Bu tarihi filmlerde, dizilerde, kitaplarda muhakkak öyle değildi böyleydi diyen çıkıyor maalesef. Kardeşim belgesel değil film. Hayır belgesel bile olsa Nuh tufanı sadece Kuran'da geçen bir şey de değil.
Diyanete zaten karşıyım böyle bir kurumun varlığı bile anayasaya göre tartışmalı.

Aynen öyle kendi halkımız yapmıyor ki ayrıca İslam dini değil ki bu mitolojik bir olay bir dinle alakası yok yani. Nuh tufanı ile ilgili sadece rivayetler var hiçbir yerde illa şöyle olmuştur diye bir şey yazmaz yazamaz çünkü o zamanı kanıtlayan bir delil yok. Hep şöyle olmuş böyle olmuş hatta efsaneye göre Ağrı dağında derler gemisi de ama sadece rivayet ve rivayet üzerinden konuşuılanlar yazılanlar üzerinden bir film yapılıyor. Kesin böyleydi bunlar çarptırıyor diye bir şey diyemeyiz bir eser neden yasaklanıyor anlamıyorum çok merak ettiğim fragmanlarından etkilendiğim bir film üstelik mutlaka gitmek istiyorum.

bununla ilgili daha önce de filmler yapıldı zaten
hatta çok saçma gelmişti bana biri
ama bunları tartışmak anlamsız
adamlar izliyici en çok nasıl etkileriz diye düşünüp ona göre bi senaryo oluşturuyo
biz islama bakabiliriz de onlar başka kaynaklara da bakar
ki pek çok yerde nuhla ilgili kaynaklar var

bu devirde hala bunların tartışılıyo olması çok acayip
isteyen okuyup öğrenir yani
bi de başvuru yapıyolar
bu şekilde gündeme gelince bile hoş olmuyo işte
iyice yasakçı ülke konumuna giriyoruz algı olarak

ben de merak ettim filmi çıkınca gidicem
ama en çok türkiyede çektiği filmi merak ediyorum

evet ben her dönemde diyanetin duruşunu yanlış buluyorum. Ama şu devirde gözümüze soka soka olan şeyler dururken tabi ki şu an bunları konuşucaz. O zaman eleştrilmedi şimdi de susalım demenin kimseye faydası yok.

konuşmanın (haberi kasdediyorum) daha ilkeli yollarıda olmalı. bel altından vurmak dik duruş getirmez.

diyanet dini konularda yorum yapabilir tabiki .
lakin bu ne saçma bir yazı ..
diyanet neden siyasete karışsın ,neden tutup da bu konuda yorum yapsın .
hırsızlık yolsuzluk dediğiniz şeyler sanki kanıtlandı da yorum yapacak ..
somut olarak birşeyler kanıtlanıp birileri içeri girmiş olsaydı o zaman dinen yorum yapabilirdi.
diyaneti kendi işlerine alet edip de siyasete bulaştırmak isteyenlerin oyunu bu .
bi o kalmıştı bulaştırmadıkları ,bu tip yazılarla bunu amaçlıyorlar..
halk baskısına hiç girmeyin tamamen konu dışına kayıyor .
meseleyi başıörtülüye baskı yapılmış öbürüne yapılmamışa getirmeyin
hakeza bu tamamen insan meselesi ,ben 10 yıllık meslek hayatında örtülü olduğumdan dolayı çok taciz edildim ,hiç bir mini etekliye de taciz görmedim ,hatta özellikle mini eteklileri kayıranları da gördüm ,fakat bu konu asla genelleme yapılacak bir konu değildir ...
herkes kendi yaşadığı ortamda bir takım tacizlere maruz kalmıştır ,bu onu yapanların terbiyesizliği ahlaksızlığıdır ,bunu bir kesime yıkmak son derece yanlış
bana o kadar zulum edilmesi karşısında benim solculardan nefret etmem lazım ama asla etmiyorum ,çünkü bunu genellemek doğru olmaz ,her kesimin iyisi kötüsü var ,cahili var ..
yalnız şunu da belirtmeden geçemeyeceğim ,28 şubat bir Türkiye gerçeği ve o devirde örtülülere yapılan eziyet bu ülkede hiçbir kesime yapılmadı ,bunu da bizzat yaşadığım için çok iyi biliyorum .
neyse konu dağılmasın

diyanet dini konularda yorum yapabilir tabiki .
lakin bu ne saçma bir yazı ..
diyanet neden siyasete karışsın ,neden tutup da bu konuda yorum yapsın .
hırsızlık yolsuzluk dediğiniz şeyler sanki kanıtlandı da yorum yapacak ..
somut olarak birşeyler kanıtlanıp birileri içeri girmiş olsaydı o zaman dinen yorum yapabilirdi.
diyaneti kendi işlerine alet edip de siyasete bulaştırmak isteyenlerin oyunu bu .
bi o kalmıştı bulaştırmadıkları ,bu tip yazılarla bunu amaçlıyorlar..
halk baskısına hiç girmeyin tamamen konu dışına kayıyor .
meseleyi başıörtülüye baskı yapılmış öbürüne yapılmamışa getirmeyin
hakeza bu tamamen insan meselesi ,ben 10 yıllık meslek hayatında örtülü olduğumdan dolayı çok taciz edildim ,hiç bir mini etekliye de taciz görmedim ,hatta özellikle mini eteklileri kayıranları da gördüm ,fakat bu konu asla genelleme yapılacak bir konu değildir ...
herkes kendi yaşadığı ortamda bir takım tacizlere maruz kalmıştır ,bu onu yapanların terbiyesizliği ahlaksızlığıdır ,bunu bir kesime yıkmak son derece yanlış
bana o kadar zulum edilmesi karşısında benim solculardan nefret etmem lazım ama asla etmiyorum ,çünkü bunu genellemek doğru olmaz ,her kesimin iyisi kötüsü var ,cahili var ..
yalnız şunu da belirtmeden geçemeyeceğim ,28 şubat bir Türkiye gerçeği ve o devirde örtülülere yapılan eziyet bu ülkede hiçbir kesime yapılmadı ,bunu da bizzat yaşadığım için çok iyi biliyorum .
neyse konu dağılmasın

Sanırım burada yazılan şeyleri okumadan yorum yapıyorsunuz herzaman ki ezbere bende cevap verme gereği duyuyorum bu sitedeki yazan herkes gibi.

Hani diyanet siyasete girmez diyorsunuz ya hani buna çekilmeye çalışılıyor diyorsunuz ya aynı diyanet seçime az zaman kala cuma hutbesinde bakın camide dinle ilgili vaaz verilmesi gerekirken tuttu ne dedi işte hükümetizi indirmeye çalışan muhalifler var dedi, bu muhalifler geminin alt katında bulunanlar ve delik deliyorlar batırmaya çalışıyorlar dedi akpye oy verenleri ise üst katta olanlar olarak niteledi inanmıyorsan başka inanmayan arkadaşa 3 gazeteden link yolladım videosu da var bakabilirsin yani bunlara gelince siyaset olmuyor mu din konuşulması gereken camilerde siyaset konuşmak ne demek. Bunu başkası yaptırmıyor kendisi konuşuyor hocanın.

Kaldı ki sadece devlet üzerinden değil genel olarak yolsuzluk, hırsızlık, halkın malını gaspetme zaten dinen caiz olan şeyler değil genel olarak devleti hedef almadan bunlar haramdır, günahtır, kul hakkı yemektir demek zaten dini bir vaazdır ve asıl camilerde bu gibi şeylerin konuşulup insanların bunlardan uzak durması sağlanmalıdır. Söylemekten usandım ama delil yok kanıt yok dediğiniz şeylerde ses kayıtları var inkar etseniz de, asıl bunların montaj olduğuna dair kanıt, belge yok hiçbir kuruma analiz ettirme yok elimizde başbakanın söylemleri var sadece aynı şeyi chp yapsa ses kaydı çıksa burada öyle demezdiniz ama neyse konumuz bu değil konumuz diyanetin işine gelince siyasete çokta güzel karıştığı, işine gelmeyince de sus pus olması ya hiç siyaset konuşmasınlar kimsenin aleyhinde ya da konuşacaklarsa herşeye yorum yapsınlar.

Sanırım burada yazılan şeyleri okumadan yorum yapıyorsunuz herzaman ki ezbere bende cevap verme gereği duyuyorum bu sitedeki yazan herkes gibi.

Hani diyanet siyasete girmez diyorsunuz ya hani buna çekilmeye çalışılıyor diyorsunuz ya aynı diyanet seçime az zaman kala cuma hutbesinde bakın camide dinle ilgili vaaz verilmesi gerekirken tuttu ne dedi işte hükümetizi indirmeye çalışan muhalifler var dedi, bu muhalifler geminin alt katında bulunanlar ve delik deliyorlar batırmaya çalışıyorlar dedi akpye oy verenleri ise üst katta olanlar olarak niteledi inanmıyorsan başka inanmayan arkadaşa 3 gazeteden link yolladım videosu da var bakabilirsin yani bunlara gelince siyaset olmuyor mu din konuşulması gereken camilerde siyaset konuşmak ne demek. Bunu başkası yaptırmıyor kendisi konuşuyor hocanın.

Kaldı ki sadece devlet üzerinden değil genel olarak yolsuzluk, hırsızlık, halkın malını gaspetme zaten dinen caiz olan şeyler değil genel olarak devleti hedef almadan bunlar haramdır, günahtır, kul hakkı yemektir demek zaten dini bir vaazdır ve asıl camilerde bu gibi şeylerin konuşulup insanların bunlardan uzak durması sağlanmalıdır. Söylemekten usandım ama delil yok kanıt yok dediğiniz şeylerde ses kayıtları var inkar etseniz de, asıl bunların montaj olduğuna dair kanıt, belge yok hiçbir kuruma analiz ettirme yok elimizde başbakanın söylemleri var sadece aynı şeyi chp yapsa ses kaydı çıksa burada öyle demezdiniz ama neyse konumuz bu değil konumuz diyanetin işine gelince siyasete çokta güzel karıştığı, işine gelmeyince de sus pus olması ya hiç siyaset konuşmasınlar kimsenin aleyhinde ya da konuşacaklarsa herşeye yorum yapsınlar.
hakikaten bana cevap vermek ne çok hoşunuza gidiyor
siz benim yazdıklarımı okumuyorsunuz asıl
herkese aynı cevapları papağan gibi tekrar edip veriyorsunuz ,çok sıkıyorsunuz herkesi yeter artık .
hutbede söyleyen adamın suçu o genelleme yapmak yanlış diyorum hala aynı şeyi tekrar ediyorsunuz hayret bir şey ya
ben artık sizin kapalı gözle okuduğunuza emin oldum ,yoksa bu kadar aynı şeyleri defalarca tekrar etmezdiniz
diyanetin genel tavrımı bu ,onu yapan imamın hatası bu ,ben de doğru bulmuyorum ki bunu
diyanet kendi işiyle ilgilensin ,işiniz gücünüz bir kişiden yola çıkıp genelleme yapıp belli bir kesimi kötülemeye çalışmak ama maalesef başarılı olamayacaksınız.
bahsettiğiniz fetvaları zaten normal zamanda anlatıyorlar ki ,sizin camiye gitmediğiniz çok açık belli ,hutbelerde neler anlatılır bunlardan da haberiniz yok ,her cuma halka neler anlatılıyor ,cami sohbetlerinde neler konuşuluyor ,din adamları neler yapar bu konu hakkıdna bile bir fikriniz yok belliki böyle fetvalar verilmediğini sanıyorsunuz
din adamları camilerde sürekli bu konuları zaten anlatıyorlar görevleri bu zaten dini anlatmak .
ama bu dönemde anlatmadıklarını nerden biliyorsunuz anlatan da vardır anlatmayan da ,mecburen anlatmak zorunda da değiller ayrıca ,bu haberler çıktıktan sonra özellikle bunu yapmak siyasete bulaşmak olur çünkü ..
siz kendi emellerinize diyaneti alet etmeye istediğiniz doğrultuda fetva vermelerine çalışıyorsunuz anladık da başarılı olmanız mümkün değil çünkü din adamlığı böyle bir şey değil ,sizsiyasi fikirlerinizi din adamlarıyla dikte ettirmeye çalışacağınıza daha geçerli yollara başvurun ,hakeza çok komik oluyorsunuz

hakikaten bana cevap vermek ne çok hoşunuza gidiyor
siz benim yazdıklarımı okumuyorsunuz asıl
herkese aynı cevapları papağan gibi tekrar edip veriyorsunuz ,çok sıkıyorsunuz herkesi yeter artık .
hutbede söyleyen adamın suçu o genelleme yapmak yanlış diyorum hala aynı şeyi tekrar ediyorsunuz hayret bir şey ya
ben artık sizin kapalı gözle okuduğunuza emin oldum ,yoksa bu kadar aynı şeyleri defalarca tekrar etmezdiniz
diyanetin genel tavrımı bu ,onu yapan imamın hatası bu ,ben de doğru bulmuyorum ki bunu
diyanet kendi işiyle ilgilensin ,işiniz gücünüz bir kişiden yola çıkıp genelleme yapıp belli bir kesimi kötülemeye çalışmak ama maalesef başarılı olamayacaksınız.
bahsettiğiniz fetvaları zaten normal zamanda anlatıyorlar ki ,sizin camiye gitmediğiniz çok açık belli ,hutbelerde neler anlatılır bunlardan da haberiniz yok ,her cuma halka neler anlatılıyor ,cami sohbetlerinde neler konuşuluyor ,din adamları neler yapar bu konu hakkıdna bile bir fikriniz yok belliki böyle fetvalar verilmediğini sanıyorsunuz
din adamları camilerde sürekli bu konuları zaten anlatıyorlar görevleri bu zaten dini anlatmak .
ama bu dönemde anlatmadıklarını nerden biliyorsunuz anlatan da vardır anlatmayan da ,mecburen anlatmak zorunda da değiller ayrıca ,bu haberler çıktıktan sonra özellikle bunu yapmak siyasete bulaşmak olur çünkü ..
siz kendi emellerinize diyaneti alet etmeye istediğiniz doğrultuda fetva vermelerine çalışıyorsunuz anladık da başarılı olmanız mümkün değil çünkü din adamlığı böyle bir şey değil ,sizsiyasi fikirlerinizi din adamlarıyla dikte ettirmeye çalışacağınıza daha geçerli yollara başvurun ,hakeza çok komik oluyorsunuz

Yaa evet çok hoşuma gidiyor bayılıyorum ben sana sataşmaya :9::9::9:

Hemen işinize gelmeyince genelleme yapmayın oluyor öyle mi. Camide açıkça hutbede devlet işlerinden sözetmek kişisel bir söylemse o zaman başbakan neden bunu kınamadı neden olmaması gereken bir şey demedi sessiz kaldı. Peki yine soruyorum chp böyle birşeyi camide yaptırsaydı genelleme yapılamaz der miydiniz demezdiniz.

Valla bu ne ilk ne de son daha önce de böyle vaazler verildi onu da geçin camide içki içtiklerini görmedim dedi diye sürüldü imam yaa bu mu onların din anlayışı savunduğuuz insanlar dini koruyor da bilmem ne diyorsunuz da adam Allahtan korkup yalan söylemedi başbakanı desteklemedi diye sürülüyor yahu. Asıl siz kendi emellerinize diyaneti alet ettiniz.

Başbakan kızlı erkekli evde oturmak günahtır diyor hemen diyanet açıklama yapıyor, başbakan ne dese diyanet destekliyor bir de devlet işlerine karışamaz diyorsunuz. Aynı diyanet insanları bölmeye nefrete sürüklerken, yolsuzluklar konusunda bir vaaz vermiyor bence muhalefeti kötülemeyi bıraksınlar asıl işlerine odaklansınlar. Yolsuzluk hırsızlık, kul hakkı bunların günahlarına değinsinler. Ama korkarkar tabii maazallah ya onlarda sürülürlerse başbabakana karşı çıkıp neme lazım. Artı kuranda alenen yazan günahlar bile başbakana laf dokundurma olur diye ağıza alınmıyor ama cuma hutbelerinde muhalefete neler deniyor ve genelleme yapmıcak mışım vay bee..

sizin gibiler işte din yoluyla cuma hutbelerinde bunların muhalifleri günahtır dedirterek açıkça cemaate bunların yolundan gitmeyin kafir olursunuz günahkar olursunuz deniyor asıl işte bu zihniyetler din adamları yoluyla dikte ettirmeye çalışıyor cevabı da kendiniz vermişsiniz yani. CHP nin din yoluyla dikte ettiğini hiç görmedin din mevzusu hep başbakanın dilinde hep muhalefet olanlar dinsiz, namaz kılmayan oruç tutmayan insanlar diye gösterildi. Hutbelere kadar vardıysa iş biz dönüp kendinize bakın kim din üzerinden vicdan yaptırıyor insanlara başkasına oy verilirse dinsiz yaftası yiyecek diye günaha girecek diye başkasına oy veremiyor.

acaba devlet işlerine karışmak istemiyorlar mı ? acaba gözleri ile görmedikleri için olabilir mi ? acaba tarafsız kalmak istiyor olabilirler mi ? karışsalar nerde bu laik devlet deyip onada karşı çıkarsınız. :72:

Bu adamlar hırsıza hırsız diyemeyecekse başka ne işe yararlar.....politika yapmalarına gerek yok....

başörtüsüz bacım hangi hakkından mahrumsun. ya birazda biz rahat edelim bırakında hala laf sokuyorsunuz. gel büyükçekmeceye gelde bak bakalım başörtülüye nasıl bakıyorlar ya allah aşkına ben yoruldum artık sizlerden kimsenin başı açığa bişey dediği yok. ben halk tv de arada bakıyorum . halka sordukları zaman koca koca kadın ve adamlar onların hiç biyere girme hakkı yok hiç biryere alınmasın diyorlar .

merak ediyorum pembecim sen başörtünü millete kendini beğendirmek için falan mı takıyorsun? kimin ne düşündüğünün önemi mi var sen kendine örtünüyorsun elden sanane senden kimene... banada arada laf sokuyorlar bende cevabımı yapıştırıp geçiyorum.. bana yakıştığı için değil inancım bu şekilde olduğu için örtünüyorum ve kimsenin düşüncesi beni bağlamıyor pardesü giydiğim için gencecik kızsın hiç yakışıyormu diyen çok oldu bana 30 yaşında gösteriyormuşum yaşıma göre giyinmiyormuşum vs vs... sen bunlara aldırmak zorunda değilsin niye kendini kasıyorsun takma kafana... eğer bi yerlere alınmıyorsan bu senin için kötü olmamalı aksine sevin zaten dinimizde gerçekten zor durumda olmadığın sürece çalışmak yok kadına zira bi erkeğe ikinci kez bakmak dahi günah otur evinde rahat rahat yaşa.. orda çalışanların günah kaygısı yokki senin var otur evinde en güzeli.. yada illa çalışcam dersen sadece bayanlara hitap eden bi iş bul çalış.. devlet işlerinin hepsinde erkek muhattabın olcak diyim ben sana.. günah..

merak ediyorum pembecim sen başörtünü millete kendini beğendirmek için falan mı takıyorsun? kimin ne düşündüğünün önemi mi var sen kendine örtünüyorsun elden sanane senden kimene... banada arada laf sokuyorlar bende cevabımı yapıştırıp geçiyorum.. bana yakıştığı için değil inancım bu şekilde olduğu için örtünüyorum ve kimsenin düşüncesi beni bağlamıyor pardesü giydiğim için gencecik kızsın hiç yakışıyormu diyen çok oldu bana 30 yaşında gösteriyormuşum yaşıma göre giyinmiyormuşum vs vs... sen bunlara aldırmak zorunda değilsin niye kendini kasıyorsun takma kafana... eğer bi yerlere alınmıyorsan bu senin için kötü olmamalı aksine sevin zaten dinimizde gerçekten zor durumda olmadığın sürece çalışmak yok kadına zira bi erkeğe ikinci kez bakmak dahi günah otur evinde rahat rahat yaşa.. orda çalışanların günah kaygısı yokki senin var otur evinde en güzeli.. yada illa çalışcam dersen sadece bayanlara hitap eden bi iş bul çalış.. devlet işlerinin hepsinde erkek muhattabın olcak diyim ben sana.. günah..

Ben bu kafadaki insanları asla anlayamayacağım.

Ben bu kafadaki insanları asla anlayamayacağım.

bende anlayamadım zaten asıl garip olanı bana bunu diyenlerin bazılarıda kapalı... :53: bu daha trajik bi durum.. zamane kapalılarından olmadığımdan ötürü heralde.. dar kot pantolon üzeri fakir kol uzun gömlek giymem gerekiyor sanırım... beceremiyorum kapanmayı ben galiba :26:

bende anlayamadım zaten asıl garip olanı bana bunu diyenlerin bazılarıda kapalı... :53: bu daha trajik bi durum.. zamane kapalılarından olmadığımdan ötürü heralde.. dar kot pantolon üzeri fakir kol uzun gömlek giymem gerekiyor sanırım... beceremiyorum kapanmayı ben galiba :26:

Ya kapanıyorsan zaten tayt ya da dar giymenin bir manası yok..Kapanmanın anlamı sadece saçı örtmek değil ki..Bilmiyorum ya..Kılığa kıyafete bu kadar yorum yapılması..Çok anlamsız..Gereksiz.

Ya kapanıyorsan zaten tayt ya da dar giymenin bir manası yok..Kapanmanın anlamı sadece saçı örtmek değil ki..Bilmiyorum ya..Kılığa kıyafete bu kadar yorum yapılması..Çok anlamsız..Gereksiz.

kesinlikle anlamsız işte bu yüzden yapılacak en iyi şey kulakları tıkamak..

aynı kapalılar devlet kurumlarına girememekten yakınanlar.. ve aynı kapalılarki önceleri kapalı bi şekilde okula giremedikleri için yakınanlar.. henüz için kapanmamış senin başını kapasan nolcak demi ama...

bu kapalı girememe mevzusu bizim demokrasimiz içim büyük bi ayıp bu ayrı bi gerçek dünyanın hiç bir yerinde böyle bi sınırlama yok gel gör ki biz çoğunluğun müslüman olduğu bi ülkeyiz bize yakışan bu değil bu ayıbın kapatılması taraftarıyım bende ama bunu dallandırıp budaklandırarak değil kimseyi kötüleyerek yada yücelterek değil olması gerektiği için yapılması taraftarıyım..

kesinlikle anlamsız işte bu yüzden yapılacak en iyi şey kulakları tıkamak..

aynı kapalılar devlet kurumlarına girememekten yakınanlar.. ve aynı kapalılarki önceleri kapalı bi şekilde okula giremedikleri için yakınanlar.. henüz için kapanmamış senin başını kapasan nolcak demi ama...

bu kapalı girememe mevzusu bizim demokrasimiz içim büyük bi ayıp bu ayrı bi gerçek dünyanın hiç bir yerinde böyle bi sınırlama yok gel gör ki biz çoğunluğun müslüman olduğu bi ülkeyiz bize yakışan bu değil bu ayıbın kapatılması taraftarıyım bende ama bunu dallandırıp budaklandırarak değil kimseyi kötüleyerek yada yücelterek değil olması gerektiği için yapılması taraftarıyım..

İnan bu yasak için vakti zamanında biz de çok mücadele verdik..Dediğin gibi, büyük ayıp..Tercihlere büyük saygısızlık. Hele ki eğitim hakkının ellerden alınması olacak iş değil..

Ama yine dediğin gibi, bunun dallandırıp budaklandırılarak her bir olayın buna bağlanmasından artık bana gına geldi. Baş örtüsü siyasetinden cidden sıkıldım..Mağduriyet giderildi, niye bunun edebiyatı yapılıyor hala? Kaldı ki bu yasak çok daha önceden kaldırılabilirdi..Niye kaldırılmadı bu düşünülsün.

Yav ben de başlarım şimdi burada, falanca semte giremiyorum, askılı giyiyorum diye linç edecekmiş gibi bakıyorlar diye, ama bir yere varmaz..Bu olaylar başörtülü başörtüsüz, hepimizin başına geliyor.

İnan bu yasak için vakti zamanında biz de çok mücadele verdik..Dediğin gibi, büyük ayıp..Tercihlere büyük saygısızlık. Hele ki eğitim hakkının ellerden alınması olacak iş değil..

Ama yine dediğin gibi, bunun dallandırıp budaklandırılarak her bir olayın buna bağlanmasından artık bana gına geldi. Baş örtüsü siyasetinden cidden sıkıldım..Mağduriyet giderildi, niye bunun edebiyatı yapılıyor hala? Kaldı ki bu yasak çok daha önceden kaldırılabilirdi..Niye kaldırılmadı bu düşünülsün.

Yav ben de başlarım şimdi burada, falanca semte giremiyorum, askılı giyiyorum diye linç edecekmiş gibi bakıyorlar diye, ama bir yere varmaz..Bu olaylar başörtülü başörtüsüz, hepimizin başına geliyor.

eğitim hakkının ellerinden alınması değilde bu durum daha çok bi çoğumuzun dini inançlarından taviz vermesine sebep oldu okumayı dinimize tercih etmiş olduk ve bu gerçekten çok gurur kırıcı düşündükçe gerçekten kendimi kötü hissediyorum ve bu saatten sonra serbestlik gelsede benim için artık çok geç giden gitti ben onun günahını aldım bi kere geçti artık Allah affetsin.. bu durum madem bu kadar can sıkıcıydı bu kural kaç yıldır var niye kimse gıkını çıkartmamış neden serbestlik gelince ağızlarını açıp gözlerini yummuşlar merak etmeden duramıyorum.. nedeni basit zaten kız çocuğu okutmak hevesinde değildi bizim insanlarımız ben sadece buna bağlıyorum bu durumu başka bişeyden değil...

kimsenin açık başına karışılmaz kimsenin kapalı giyimine karışılmaz herkes kendi özgür iradesine göre davranır her yerde ayrı hikaye var bunlarla ilgili nereye girsen ayrı bi gurup bekliyor seni biri din karşıtı diğeri açık seçiklik karşıtı.. orta yollu insan bulmak çok zor bu devirde çook... :19:

diyanet filme laf soyledi neden X e soylemedi tartısmasını anlamsız buldugum kadar,
imamları atamakla yukumlu bir devlet kurumunun, yine devlet temsiliyeti geregi fetva verir gibi herhangi bir konuda acıklama yapmasını da dogru bulmuyorum.

filmde islamiyete gore, ya da baska herhangi bir dine veya mezhebe gore yanlıs/eksik olan yerler varsa bunları eleştirecek kisilerin ilahiyat fakultelerindeki prof.lar olması gerektigini dusunuyorum...
adamlar hollywood a karsı kendi dinlerinin kurallarına gore elestiri sunsunlar, akademik bir makale okur gibi saygı duyar acar okurum.
diyanet neden kendine pay biciyor ki?
oradaki kisi gayet bilgili olabilir fakat makamı geregi her acıklamanın devleti temsil ettigini düsünemiyorlar mı yoksa dusunmek mi istemiyorlar?

yolsuzluklar icin de acıklama beklemiyorum,
fakat kanıt var ise bence onurlu bir kamu calısanı yolsuzluga karsı cıkmalı, bunu digerlerine tepki olarak istifa ederek mi yapar yoksa bireysel olarak elestirir mi bilemem. ancak yine makamını kullanarak yapmaması gerektigini dusunuyorum.

Back