- 27 Aralık 2012
- 1.983
- 440
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
leonela ne kadar zamandır bekliyorsun ? imkansız diye de düşünme ben ne imkansızların geri dönüşlerine tanık oldum inanamazsın. bu bahsettiğim adam 3 ay sonra geldi, o 3 ay hiç gelmeyecek gibiydi imkansız gibiydi. hayatına bi başkası girdi vazgeçmedi, nişanlandı vazgeçmedi, mayısın 11inde yani 12 gün önce evlendi, evlenmeden 1 gün öncesinde bile beni aradı. ben bütün bu duaları bedduaları ederken kaderim o olsun bi gün dönüp dolaşıp birbirimizi bulalım diye de dua etmiştim çok.. o yüzden bi an kafam karışmadı değil.
şu an benim de beklediğim bi sey var. o kadar çok inanıyorum ki gerçekleşeceğine. benim hislerim kuvvetlidir tam kalbimde hissederim. o bedduayı ederken de, dualarımı ederken de tam yüreğimde hissettim dualarımın duyulduğunu.
mantıklı düşününce imkansız geliyor ama benim mucizelere inanasım var.
hepimizin duaları kabul olur inşallah kızlar
Ben hıc cok buyuk ah edıpte tuttugunu gormedım canım.
Ama benım annemın halasının kızı var. Evlı bır adamı ayartıp karısından ve 1 kızından ayırmıs adamı. Adam karısını bosayıp bu bashettıgım kadınla evlenmıs. Adamın karısının aılesı cocugunu ıstemeyız gelceksen yanlız gel demıs. Kadında kızını ıstemeyerekte olsa babasına bırakmıs. Sonra adamın yenı karısından 2 tane daha kızı olmus. Ama kadın uvey olan kızına okadar ezıyetler etmıskı annem her seferınde aglayarak anlatır. Sonra kız evden kacıp bır adamla evlenmıs ve mutlu olmus. Ama kadın kızının bırı 23 bırıde 28 yasındayken kanser hastası oldu. Oyle bır kanserkı bagırsakta basladı. Bagırsagının yarısını aldılar. Karacıgere sıcradı karacıgerınınde yarısını aldılar 5 ayda öldü. Onların mutluluklarına sahıt olamadı. kadın annemın kuzenı olmasına ragmen hıc uzulmedım. Kı ben hasta olan bırısını gorunce bıle cok duygusallasan bırısıyım.
Bende peygamber efendımızın bır hadis-i şerifini cok severım,
"Unutmayın yaktığınız kadar canınız yanacak, üzdüğünüz kadar üzüleceksiniz"
Ben hıc cok buyuk ah edıpte tuttugunu gormedım canım.
Ama benım annemın halasının kızı var. Evlı bır adamı ayartıp karısından ve 1 kızından ayırmıs adamı. Adam karısını bosayıp bu bashettıgım kadınla evlenmıs. Adamın karısının aılesı cocugunu ıstemeyız gelceksen yanlız gel demıs. Kadında kızını ıstemeyerekte olsa babasına bırakmıs. Sonra adamın yenı karısından 2 tane daha kızı olmus. Ama kadın uvey olan kızına okadar ezıyetler etmıskı annem her seferınde aglayarak anlatır. Sonra kız evden kacıp bır adamla evlenmıs ve mutlu olmus. Ama kadın kızının bırı 23 bırıde 28 yasındayken kanser hastası oldu. Oyle bır kanserkı bagırsakta basladı. Bagırsagının yarısını aldılar. Karacıgere sıcradı karacıgerınınde yarısını aldılar 5 ayda öldü. Onların mutluluklarına sahıt olamadı. kadın annemın kuzenı olmasına ragmen hıc uzulmedım. Kı ben hasta olan bırısını gorunce bıle cok duygusallasan bırısıyım.
Bende peygamber efendımızın bır hadis-i şerifini cok severım,
"Unutmayın yaktığınız kadar canınız yanacak, üzdüğünüz kadar üzüleceksiniz"
sanırım bu konuyla ilgili bi çok örnek verebilirim
nedendir bilmiyorum ama ahım tutuyo hatta ah etmesem bile içimden geçmesi yetiyor
sondan başlayım anlatmaya
babamın kuzeniyle beni evlendirmek istediler ki benden çok çok büyük ve yargılamak istemem ama fiziksel olarakta bana uygun olmayan biriydi sadece mal yabancıya gitmesin düşüncesi için evlenmek istemediğimi söylememe ragmen babam ve halam sürekli ısrarediyordu ki neredeyse nışan takılmak üzereydi annemii ve beni hiç dinlemediler bi gece dedimki Allahım öyle bişey olsun ki kendi derdine düşsünler beni unutsunlar bitsin bu olay istemiyorum onu (adamın annesine hiç bi şey demedim çünkü oğlu için herkes en iisini ister de halam ve babama noluyosa )
ertesi gün halam kalp krizi geçirdi ve herkes onun derdine düştü şimdi durumu iyi
neyse bi kaç gün geçti ben dalgasına ygs ye girip tercih yapmıştım sadece 1 yer yazdım şehrimde okumak istedigim tek bölümdü onu kazandım 4 yıllık olunca babam tamam dedi ve böylelikle istediğim şey oldu
bi sevgilim vardı ailem biliyordu ki evlenmeyi planlıyorduk 5 yıl önce falan sonra bi anda beni terk etti ne oldugunu anlamadım
bana hakaret edip duruyordu sürekli ve gerçektende ne oldugunu bilmiyordum aynı dönemde ev arkadasımlada aram açıldı evden çıktım vs vs
sonra öğrendimki ev arkadasım arkamdan iş çevirmiş
bi gün arkadaslarını davet etti eve bu sırada sevgilime msj atmış işte sevgilin şimdi seni boynuzluyo şu kişiyle birlikte oldu inanmazsan ara
beni aradı napıyosun dedi bende işte x ler geldi oturuyoruz dedim salak gibi nerden aklıma gelir ki böyle bi iftira sonra beni terk etti
benim haberim bile yoktu aradan 1 hafta geçmeden kız 6 yıllık sevgilisinden ayrıldı ve beni evden kovmuştu 3 hafta sonra komsular şikayet etmiş polisler yaka paça kapı dışarı etmişler
ben beddua bile etmedim bilmiyodum olayı ama ilahi adalet işte
şimdide 8 ay beklediğim insan bana önce sevgilim deyip sonrada sevgilim olacaksan bedel ödemelisin dedi
ayrıldım tabii bekliyorum bedduam ne zaman tutacak madem derdin o 8 ay beni neden oyalıyosun be adam
bayıldım yazdıklarına ahh konularına kesinlikle katılmıyorum bende sevgi ile bakacaksın ne demiş atalarımız iyiliğe iyilik her kişinin karı kötülüğe iyilik er kişinin karı her dakika şe bana bunu yaptı böyle olsun öbürür bunu yaptı söyle iş başına gelsin die yaşarsanız kalbiniz daralıyor insanın ruhu kirleniyor kendinizide o kişiyide yaşadıklarınızdan dolayı affedin adaleti allaha bırakın ve temiz bir yürekle dua edin bence insanların hepsini allah sevgiyle yarattı onlar bizim malımız oyuncağımız yada herhengi bişeyimiz diilller allah bile en kötü bildiği kulunu seviyor bizler kim oluyoruz ki herkes kendi yaptığından sorgulanıcak zaten ve inanın bazı işler bir günde bile tersine dönüyor bence yaradanın ışığına inanın ve bu dünyada başkaları için diil allah için yaşayın geçen gün düşündüm atıyorum sevdiğimimn adı ahmet günde 100 kere ahmet demek yerine allah desek sanırım istediklerimiz daha çabuk olucak canım işllah yüreğin rahatlar bin an önce:)
canım asıl sen sürekli düşünürsen o daha çok mutlu olucak çünkü sen umutsuzlaşıp onu bekledikça rahatlamadıkça senin yaşam enerjin ona akıcak ve hep kendini kötü hissediceksin o bi türlü sana dönmeyecek inan istediğini yaradana söyle ve bırak emin ol ilahi ışıga güvenirsen beklediğin şeyler daha çabuk olucak kendi gücünü kullanmaya onu döndürmeye çalıştıkça o kaçıcak canımallahın gücüne inan ve ona bırak enim ol bu dünya allahın sevgisiyle kuruldu ve temiz kalpler hep kaybediyor gibi gözükecek ama öyle diil kazanıcaksın canım hemde öyle hızlı gelişicekki herşey yeterki kabule geç ve tevekkül et anı yaşa günlük hayatına mutlululklarına odaklan ve her dakika şükret bi süre sonra seninde mucizelerin olucak allhın izniyle korkularının yen canım yüzleş ve korkma üstüne git acıda çesen bunu yap sonrası inan ferahlık mutlulluk sevgiler:)