- 17 Ağustos 2015
- 61
- 66
-
- Konu Sahibi delikelebek
Başka bir doktora daha gitmeni tavsiye ederimhayırlı geceler arkadaşlar..öncelikle konuyu buraya mı acsam bilemedim..burada daha çok kişi görebilir benim gibi vardır belki diye buraya yazmaya karar verdim..ben bipolar manik depresif hastasıyım..kullandığım bir ilaç bende el titremesi yaptı yan etki olarak..doktoruma söyledim titreme için bir ilaç verdi..ama tam olarak geçmedi..misafitlikte felan çay kahve icemiyorum..misafirlerime çay vb ikram edemiyorum..ellerimin titremesindrn tepsiyi goturemiyorum..artık yoruldum..hiçbir yere gitmek istemiyorum.acaba elim yine titretse diyedoktoruma yeniden danisacagim ama benim gibi olan var mı..şimdiden teşekkürler
hayırlı geceler arkadaşlar..öncelikle konuyu buraya mı acsam bilemedim..burada daha çok kişi görebilir benim gibi vardır belki diye buraya yazmaya karar verdim..ben bipolar manik depresif hastasıyım..kullandığım bir ilaç bende el titremesi yaptı yan etki olarak..doktoruma söyledim titreme için bir ilaç verdi..ama tam olarak geçmedi..misafitlikte felan çay kahve icemiyorum..misafirlerime çay vb ikram edemiyorum..ellerimin titremesindrn tepsiyi goturemiyorum..artık yoruldum..hiçbir yere gitmek istemiyorum.acaba elim yine titretse diyedoktoruma yeniden danisacagim ama benim gibi olan var mı..şimdiden teşekkürler
2014 nişan öncesi 8 yıl atak geçirmemişken atak geldi ve ellerim titredi doktor da bana dideral verdi ve hiç bir şeye yaramadı kahve ikram ederken zangır zangır titredim herkes nişan isteme heyacanına verdi ama evliliğimin ilk 1 yılı elim titriyerek düşüncesi bile beni mahvetti. Evime misafir gelince sofrada servis yapamıyorum yemekleri masaya koyuyorum herkes kendi alıyor. Heyacan ve kandaki lityum düzeyiyle alakalı hruvsnlanınca ve sinirlenince hep titriyorhayırlı geceler arkadaşlar..öncelikle konuyu buraya mı acsam bilemedim..burada daha çok kişi görebilir benim gibi vardır belki diye buraya yazmaya karar verdim..ben bipolar manik depresif hastasıyım..kullandığım bir ilaç bende el titremesi yaptı yan etki olarak..doktoruma söyledim titreme için bir ilaç verdi..ama tam olarak geçmedi..misafitlikte felan çay kahve icemiyorum..misafirlerime çay vb ikram edemiyorum..ellerimin titremesindrn tepsiyi goturemiyorum..artık yoruldum..hiçbir yere gitmek istemiyorum.acaba elim yine titretse diyedoktoruma yeniden danisacagim ama benim gibi olan var mı..şimdiden teşekkürler
başka ilaç niye vermiyorhayırlı geceler arkadaşlar..öncelikle konuyu buraya mı acsam bilemedim..burada daha çok kişi görebilir benim gibi vardır belki diye buraya yazmaya karar verdim..ben bipolar manik depresif hastasıyım..kullandığım bir ilaç bende el titremesi yaptı yan etki olarak..doktoruma söyledim titreme için bir ilaç verdi..ama tam olarak geçmedi..misafitlikte felan çay kahve icemiyorum..misafirlerime çay vb ikram edemiyorum..ellerimin titremesindrn tepsiyi goturemiyorum..artık yoruldum..hiçbir yere gitmek istemiyorum.acaba elim yine titretse diyedoktoruma yeniden danisacagim ama benim gibi olan var mı..şimdiden teşekkürler
Lityum kullanmak zorundayım diğer el titremesi için olan ilacı kullanmıyorum. Bipolar da depakin de kullanılıyor ama bana dr hiç vermedi.başka ilaç niye vermiyor
tek bi ilacı mı varmış o rahatsızlığın
Ben 12 yıldır tedavi görüyorum ilk 2 yıl çeşitli ilaçlar kullandım. Takriben 10 yıldır lityum kullanıyorum atak zamanı serequel alıyorum uyumama durumuma göre 25 den başlayıp 300 e kadar çıkıyorum. Diderali dr bıraktırdıNe kadar zamandir kullaniyorsunuz ilacinizi? Antidepresanlarin ilk aylarinda el, cene titremesi, ani terleme, usume gibi yan etkiler gorulebiliyor, eger durum sureklilik gosterirse yine doktorunuzla gorusun ve ona guvenin, ilaclarinizi aniden birakmayin.
Perkinson falan mısın?Kız benim ellerim doğuştan titreeeek ben napiiiim
Yoooo genetik Bi durum hiçbir zararı yok. Öyle abartı parkinson gibi değil ama toz şekeri çaya koy desen dökmeden koyuyorum alıştım artık. Ama çayı uzat desen titrerim.Perkinson falan mısın?
Sen öyle doğmuşsun alışıksın benim sonradan oldu ama buna da şükür demek lazımYoooo genetik Bi durum hiçbir zararı yok. Öyle abartı parkinson gibi değil ama toz şekeri çaya koy desen dökmeden koyuyorum alıştım artık. Ama çayı uzat desen titrerim.
Jinekolojik tedavimde sorun yok ama atak sonraları kullandığım serequeller prolaktinimi artırıyor oda gebeliğe engel oluyor. Prolaktinide düzeltmek için dostineks içiyorum. Bipolar tedavisinde lityum karbonat veriyorlar kadın erkek ayırmadan yan etkisi daha az diye ben Qilunum retard kullanıyorum lityumun Alman olanıOrtalama 2 haftalik bir surede vucudunuzun ilaca uyum saglamasi lazim. Muhakkak baska seceneklerde oluyor. Bipolar bozukluk icin epilepsi hastalarinda kullanilan bir ilac var genelde onu tavsiye ediyolar. Lityum kadinlar icin tehlikeli diye biliyorum kisirliga neden olabiliyor tabi yine de dr a danismak lazim.
Allah yardimciniz olsun serroquel cok agir bir ilactir ben 1 ay dahi kullanamadim. Ve gercekten prolaktin seviyelerinde yaptigi degisiklikler yuzunden mens dongusunu de bozuyor. Bipolar tedavisinde lityum disinda yeni bir yaklasim olarak lamictal diye bir ilac var dedigim gibi epilepsi hastalarindada kullanilan. Tabi agirligina gore degisebilir belki hastaligin. Ama dedigim olayi gercekten arastirin lityum ve kadinlarda etkisini. Dr lar artik herkese ilac yazdiklari icin bazen temkinli olup arastirmada fayda oldugunu dusunuyorum.Jinekolojik tedavimde sorun yok ama atak sonraları kullandığım serequeller prolaktinimi artırıyor oda gebeliğe engel oluyor. Prolaktinide düzeltmek için dostineks içiyorum. Bipolar tedavisinde lityum karbonat veriyorlar kadın erkek ayırmadan yan etkisi daha az diye ben Qilunum retard kullanıyorum lityumun Alman olanı
Serequel 300 bile içtim 4-5 tablet kadar sonra kademeli azaldı ama uyumadığım zaman sadece o işe yarıyor. Lamictal çiğneme tableti bir ara kullandım ve nefret ettim üstüne c vitaminli bişi yiyince zehir gibi bir tad veriyor o ilacı içerken de lityum kullandım. Bipolar da yurt dışında Bile lityum veriyorlar. Dr um hamileyken bile al diyor. Başka perinatolijelere sordum onlarda al dedi güvenemedim Cerrahpaşa genetik inceleme biriminde araştırmaya verdim salı günü sonucunu alıcam.Allah yardimciniz olsun serroquel cok agir bir ilactir ben 1 ay dahi kullanamadim. Ve gercekten prolaktin seviyelerinde yaptigi degisiklikler yuzunden mens dongusunu de bozuyor. Bipolar tedavisinde lityum disinda yeni bir yaklasim olarak lamictal diye bir ilac var dedigim gibi epilepsi hastalarindada kullanilan. Tabi agirligina gore degisebilir belki hastaligin. Ama dedigim olayi gercekten arastirin lityum ve kadinlarda etkisini. Dr lar artik herkese ilac yazdiklari icin bazen temkinli olup arastirmada fayda oldugunu dusunuyorum.