• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilacı aniden bıraktıktan sonra

milkycookie

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2020
15
1
1
Merhaba ben 2 yıldır ilaç kullanıyordum, sosyal fobi ve depresyon vardı. 2018 yılında bıraktım ama doktora sormadım çünkü çok iyiydim. Bu dönemden sonra ne zaman başladı hatırlamıyorum ama bazen ruh halim değişiyor, tamamen karanlık düşünceler içerisinde oluyorum. bazen kafamda kendimi ruh hastası gibi hayal ediyorum, bazen birilerine kötü davrandığımı hayal ediyorum, bazen de acı çeken birisi olduğumu hayal ediyorum. eski anılarım aklıma geliyor vs.

uzun zamandır var bu durum ve hoşuma gidiyordu aslında. normal bir durum olduğunu düşündüğüm için kimseye söylemedim. hayatıma devam ediyordum her zamanki gibi

bu arada, dışarıda sokaktaki çocuklar benimle alay eder diye kapısı açık olan mutfağa gitmek istemiyorum. gitsem bile tedirgin oluyorum. buna benzer olayları bazen yaşıyorum.
ilacı bırakırken bu gibi durumlar yoktu.

bunlar TSSB mi, yoksa ilacı bıraktığım için mi oldu? yardımcı olur musunuz.

Hayal ettiğim şeylerdeki duyguları aynen yaşıyorum ve ruh halim ona göre şekilleniyor.

Zamanında antidepresan kullanmış direk doktora sormadan kesmiş biri olarak söylemeliyim ki; içerisinde bulunan etken maddeler en hafif mg da bile yoğunlukla mevcut. Doz düşmeden , yavaş kesmeden anı bırakmalarda tedavi başlangıcında ki şikayetler 2 katı şekilde yoksunluk belirtileri ile beraber gelir. İlaca nasıl doktor kontrolünde basliyorsaniz lütfen doktor kontrolünde bırakın. Aynı şeyi yaşadım ve bu sefer kullandığım mg artık bana yetmiyordu 75 kullanırken 150 çıkmak durumda kaldık. Ve şuan kullanmıyorum bırakma sürecim tam 3 ay sürdü. Yavaş yavaş doz düşürerek, tekrar doktora başvurun bence. 🙏 geçmiş olsun

cevabınız için teşekkür ederim

bu konuda biraz daha düşündüm ve ben bunun hafif düzeyde çoklu kişilik bozukluğu gibi bir şey olduğunu düşünüyorum (hafıza kaybı olmadan)
normalde mantıklı düşünen olumlu bir insanımdır, sorunlar karşısında sakin kalırım. ama aşırı stres altındayken iç sesim adeta beni ele geçiriyor. farklı zamanlarda farklı kişilikler ortaya çıkıyor. benim kendi düşüncelerim değil bunlar.
çoğunlukla olumsuz kişilikli düşünceler oluyor, hatta hepsinin bir hayat hikayesi var.

bunun sebebi neredeyse hiçbir şekilde psikolojik destek almadan sadece ilaç tedavisi kullanmış olmam olabilir.
biraz daha düşününce aklıma geldi, ilaç kullanırken de bu tür değişimlerim oluyordu.

Back