• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ilac tedavisine baslarken adetin 3. günü gitmek zorunda miyiz?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Nosking

Twin mom
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2020
12.655
28.888
528
Merhaba kızlar. Bilen vardır 14 aydır bebek planlıyoruz ama olmadı. Geçen ay hsg çekildi hormon testi yapıldı falan. Doktorum bu ay adetin 3. günü gel ilaca başlayalım dedi. Ilactan kasıt da klomen. Benim doktorum normalde Tekirdağ'da. Ama eşimin aniden çıkan miras işi oldu, tedavi sürecinde de fırsat bulabileceğimizden emin olmadığımız için vekalet vermek istemedi, Malatya'ya geldik. (Eşim Malatya'lı kayınvalidemler de burda yaşıyor miras Malatya'dan kaldı) Gelirken de planı şöyle yaptık, adet olduğum gün hastaneden randevu alıp randevudan bir gün önce Tekirdag'da olacağız. Şimdi bat 9 temmuz ama adetin 3. günü değil de 5. günü veya 6. günü ilaca başlasam sonucu etkiler mi?

5. Günü başladım ben ilaca hep ama 3.gün foliküllere vajinal bakılır. Rahim kalınlığına vs bakılır. Yani o gün muayene şart.

Ben bu konuyu açtığımın ertesi günü adet oldum. O gün apar topar telaş içinde geri mi dönsek diye düşünürken bir yandan doktorla konuşuyorum telefonu kapatıp eşimi arıyorum tekrar doktoru arıyorum falan. Orda teyzemizin bir komşusu sağ olsun kendi doktorundan benim için randevu aldı adetinin 3. günü malatyada doktora gidip klomene başladım. Takibini Tekirdağ'da kendi doktorum yaptı ama.

Back