Iktisat mi isletme mi?

Hangisi daha avantajli

• Iktisat

OY: 5 55,6%
  • Isletme

OY: 4 44,4%

• Ankete Katılan
    9

Haziranyagmuru

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2016
69
24
26
Bu iki bolumun cok icice oldugunu ve ortak calisma alanlarinin oldugunu soyluyorlar.
Peki bu iki bolum arasindaki farklar nedir?
Hangisi daha avantajli?
Bu alanlardan birinden mezun olan ya da bilgisi olanlar yardimci olabilirler mi??

Bu iki bolumun cok icice oldugunu ve ortak calisma alanlarinin oldugunu soyluyorlar.
Peki bu iki bolum arasindaki farklar nedir?
Hangisi daha avantajli?
Bu alanlardan birinden mezun olan ya da bilgisi olanlar yardimci olabilirler mi??
Evet içiçedir çoğu dersleri aynıdır. Ama işletme daha kapsamlıdır pazarlamadan hukuka, muhasebeden matematiğe hepsini içerir.

Boyle bir konu gecmiste acilmisti. Gecmis konulara bir goz atin isterseniz.

Iktisatta sadece sayilarla ugrasiyorsun isletmede insan iliskileri falan daha on planda. Sen hangisini daha cok severek okuyacaksan onu yazmalisin bence. Cunku zaten is alanlari neredeyse ayni.

Açılın ben işletme mezunuyum :)

Hukuktan başlayayım. İşletmelerin hukuki işlemleri olduğu için ticaret hukuku iş hukuku gibi dersler vardır. Muhasebe dersi yoğundur. İktisat ise daha çok teori, matematik içerir. Bir de daha ağırdır. Ben bir soru ile istanbul üni.ing.iktisatı kaçırıp marmara işletme okudum. İyi ki de kaçmış iktisat ağır.

Iktisatta sadece sayilarla ugrasiyorsun isletmede insan iliskileri falan daha on planda. Sen hangisini daha cok severek okuyacaksan onu yazmalisin bence. Cunku zaten is alanlari neredeyse ayni.
Dersler hakkinda pek bi bilgim yok sadece calisma alanlarinin ortakligini biliyorum.
Ders programlarina bakayim ozmn
Tesekkurler..

Cok yardimci oldunuz tesekkurler
Peki bankacilik mulakatlarinda hangi bolumun mezunlarina oncelik veriliyor sizce?

Cok yardimci oldunuz tesekkurler
Peki bankacilik mulakatlarinda hangi bolumun mezunlarina oncelik veriliyor sizce?
Ben bir kaç banka görüşmesine gittim. Kabul edildim çoğunda. En önemlisi ziraat bankası olmak üzere. Ama hep bir aksilik çıktı bankacı olamadım. Muhasebe yaptım hep. Şimdi de devlet memuruyum zaten.

Özel sektörde bankacılıkta iki bölüm arasında fark yok. Ama devlette uzmanlık düşünüyorsan iktisat okursan çoğu kişiye zor gelen iktisat sorularını daha kolay yaparsın. Memurluk düşünüyorsan işletme bölümünden alımlar daha çok olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…