- 2 Haziran 2016
- 69
- 24
- 26
-
- Konu Sahibi Haziranyagmuru
Evet içiçedir çoğu dersleri aynıdır. Ama işletme daha kapsamlıdır pazarlamadan hukuka, muhasebeden matematiğe hepsini içerir.Bu iki bolumun cok icice oldugunu ve ortak calisma alanlarinin oldugunu soyluyorlar.
Peki bu iki bolum arasindaki farklar nedir?
Hangisi daha avantajli?
Bu alanlardan birinden mezun olan ya da bilgisi olanlar yardimci olabilirler mi??
Evet içiçedir çoğu dersleri aynıdır. Ama işletme daha kapsamlıdır pazarlamadan hukuka, muhasebeden matematiğe hepsini içerir.
Evet biliyrm var ama belki okonuyu gormeyip yorum yapmamis daha kapsamli bilgisi olan kisiler vrdr diye actmBoyle bir konu gecmiste acilmisti. Gecmis konulara bir goz atin isterseniz.
Ticaret hukuku gibi dersler var. Ben aldım hepsini. Daha fazla araştır işletmeyi.Hukukla baglantisi nedir?
Dersler hakkinda pek bi bilgim yok sadece calisma alanlarinin ortakligini biliyorum.Iktisatta sadece sayilarla ugrasiyorsun isletmede insan iliskileri falan daha on planda. Sen hangisini daha cok severek okuyacaksan onu yazmalisin bence. Cunku zaten is alanlari neredeyse ayni.
Sizce hangisini okumak daha eglenceli?Ders icerikleri farkli calisma alanlari tamamiyle ayni. İktisat sayisal agirliklidir.
Peki tesekkurlerTicaret hukuku gibi dersler var. Ben aldım hepsini. Daha fazla araştır işletmeyi.
Cok yardimci oldunuz tesekkurlerAçılın ben işletme mezunuyum :)
Hukuktan başlayayım. İşletmelerin hukuki işlemleri olduğu için ticaret hukuku iş hukuku gibi dersler vardır. Muhasebe dersi yoğundur. İktisat ise daha çok teori, matematik içerir. Bir de daha ağırdır. Ben bir soru ile istanbul üni.ing.iktisatı kaçırıp marmara işletme okudum. İyi ki de kaçmış iktisat ağır.
Ben bir kaç banka görüşmesine gittim. Kabul edildim çoğunda. En önemlisi ziraat bankası olmak üzere. Ama hep bir aksilik çıktı bankacı olamadım. Muhasebe yaptım hep. Şimdi de devlet memuruyum zaten.Cok yardimci oldunuz tesekkurler
Peki bankacilik mulakatlarinda hangi bolumun mezunlarina oncelik veriliyor sizce?
Ben bir kaç banka görüşmesine gittim. Kabul edildim çoğunda. En önemlisi ziraat bankası olmak üzere. Ama hep bir aksilik çıktı bankacı olamadım. Muhasebe yaptım hep. Şimdi de devlet memuruyum zaten.
Tesekkkur ederim baya fikir oldu soyledkleriniz