• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkizlerine tek başına bakan anneler var mı?

Ben degil ama samimi arkadasim bakiyor. En basindan beri yalniz, sadece esi var. yurtdisindayiz o nedenle yardim edecek kimsesi olmamis. Biz tanistigimizda bebekler yaklasik 1 yasindaydi. Hersey sirayla oluyor, cocuklar birbirlerini bekliyorlardi. Eger biri emerken digeri aglarsa arkadasim anlatiyordu “annecim sira kardesinde o bitirsin seni alacagim”gibi. Salonda oyun citleri ile cevrili bir alanda duruyordu yavrular, oyuncaklari ile birlikte bu sekilde guvende olduklarina emindi aile.

Simdi 4 aylik ikizlere yine tek basina bakan birini biliyorum ama onu dogumdan beri hic gormedim o nedenle neler yapiyorlar bilmiyorum ama yapiyorlar sonucta. Bebeklerin birini uzerine baglayip digerini bebek arabasina alip yuruyuslere cikiyor, fotograf paylasiyor.

Sonuc itibariyle yapilmayacak sey degil. Is basa dusunce yapiliyor. Yapanlar var. kendinizi imkansiz gibi sartlandirmayin. Bol sans.

bence kesinlikle uzak durun sadece kayırma ile kalmaz bu cahillik farkli seyler de yapar mesela ben annemin bebegi emzirmeye calistigindan suphelendim bir süre yakalasaydim ömür boyu gorusmezdim herhalde

Ayyy yapmaz diyemem vallahi. Gidip kendine anne bebek çantası almış. Benimkinin aynısından. “Bunu ne yapacaksın” diye sordum, “çocukları alıp kardeşime götürürüm lazım olur mamalarını koyarım” dedi.
Kardeşiyle evimin arası 10 saat!!!!
“Çocuklarımı ben olmadan kimse götüremez bir yere boşuna almışsın” dedim ama niyetini belli etti yani. Mantık 0

Ay nasıl sinir oldum nasıl hem eşinize hem o kadına ne zihniyet Yarabbi 😳 Allah yardımcınız olsun ben geçirdiğiniz zor zamanları hatırlıyorum bununda üstesinden gelirsiniz dengesiz bir insanla uğraşmaktansa bu durum size daha kolay gelir ben eminim esinizde inşallah doğum sonrası değişir düzelir yoksa her lafı sözü hakediyor vallahi

Ay nasıl sinir oldum nasıl hem eşinize hem o kadına ne zihniyet Yarabbi 😳 Allah yardımcınız olsun ben geçirdiğiniz zor zamanları hatırlıyorum bununda üstesinden gelirsiniz dengesiz bir insanla uğraşmaktansa bu durum size daha kolay gelir ben eminim esinizde inşallah doğum sonrası değişir düzelir yoksa her lafı sözü hakediyor vallahi

İnşallah gelebilirim. 🙏🏼

Eşim aslında annesinin ne kadar dangalak olduğunun farkında. Hatta geçen gün annemle konuşurken söylemiş (annemle eşim çok iyi anlaşırlar) “anne, farkındayım annem çok zor biri ve cahil ama bir tek ben varım hayatında kırmak istemiyorum eşimden sadece anlayış bekliyorum” demiş.

Ama benimle konuşurken asla kabul etmiyor annesinin hatalı olduğunu.
Çünkü annesi manipüle ediyor eşimi sürekli.
Mesela “ben hermione’yi çok seviyorum o bana soğuk davranıyor” diyerek ağlıyor. Eşimde “annem seni çok seviyor, sen niye böyle yapıyorsun” diye bana kızıyor.

Bana zorla “anne de bana” dedi. Ağzım alışana kadar “x anne” dedim. Sonrasında x’i kaldırmamı istedi. İyi dedim. Ağzımdan kaçıyordu “x anne” diye. Bunun bile yasını tutuyordu eşime karşı 🤦‍♀️🤦‍♀️

İnşallah gelebilirim. 🙏🏼

Eşim aslında annesinin ne kadar dangalak olduğunun farkında. Hatta geçen gün annemle konuşurken söylemiş (annemle eşim çok iyi anlaşırlar) “anne, farkındayım annem çok zor biri ve cahil ama bir tek ben varım hayatında kırmak istemiyorum eşimden sadece anlayış bekliyorum” demiş.

Ama benimle konuşurken asla kabul etmiyor annesinin hatalı olduğunu.
Çünkü annesi manipüle ediyor eşimi sürekli.
Mesela “ben hermione’yi çok seviyorum o bana soğuk davranıyor” diyerek ağlıyor. Eşimde “annem seni çok seviyor, sen niye böyle yapıyorsun” diye bana kızıyor.

Bana zorla “anne de bana” dedi. Ağzım alışana kadar “x anne” dedim. Sonrasında x’i kaldırmamı istedi. İyi dedim. Ağzımdan kaçıyordu “x anne” diye. Bunun bile yasını tutuyordu eşime karşı 🤦‍♀️🤦‍♀️
Aman bosverin bu yaşına kadar duzelmemis bu yaştan sonra düzelmez onun zihniyeti en güzel zamanlarınızın tadını çıkarın güzel şeyler düşünün bildiğim kadariyla hamilelik dönemindeki stres elbet etkiliyordur bebekleri sizde sakin kalın kötüsünü düşünmeyin hakkınızda hayırlısı olsun inşallah 😍

Aman bosverin bu yaşına kadar duzelmemis bu yaştan sonra düzelmez onun zihniyeti en güzel zamanlarınızın tadını çıkarın güzel şeyler düşünün bildiğim kadariyla hamilelik dönemindeki stres elbet etkiliyordur bebekleri sizde sakin kalın kötüsünü düşünmeyin hakkınızda hayırlısı olsun inşallah 😍
Saldım artık, yeni mottom “ışıkları kapattım, beni bulmak isteyen kendini yaksın.” 🤪

Allah razı olsun, cümlemizin inşallah 🤲🥰🥰

Nasıl rahatladım, çok teşekkür ederim 🙏🏼🙏

Ya imkansız olmadığını biliyorum ama ah şu dangalak insanlar ve moral bozmaları yok mu. Tedaviyle sahip olduğum kuzularıma kavuşacağım için heyecanlı olmam gerekirken bakabilecek miyim tedirginliği yaşıyorum. Seni bol bol rahatsız ederiz tosun paşa teyzemiz💞💞
Seve seve yardımcı olurum. Hamile takvimine baktım da 2 yıl önce aynı durumdaymisiz 😁😁. Boşver onları benim de görümcem kaynanam bakamazsin dedi ama annem bakarsın diyerek beni destekledi ve çok şükür o günleri atlattık. Her emmeden sonra muhakkak gaz çıkar. Uğraş. Çıkmaz diye düşünme. Gaz çıktı mı rahat edersin uyurlar zaten sen de uyursun onlarla. Başını birinin beklemesine gerek yok.
Bir de bir arkadaş yazmış ben de yazayım kayınvalidenle anneni çok bir araya getirme bebeklerin yanında. Ben ikisi arasında çok kaldım. Senin kayınvalide de kiskancmis.aklinda olsun. İlk zamanlar mecburen bir araya gelirler ama sonraki günlerde dikkat et 😬

Bakıcı değil ama haftalık temizliğe yardımcı alabilirsiniz belki ona bütçe ayırabilirsiniz.
Bu arada sütüm kesilir moduna girmeyin şimdiden. Süt kesilmez. Stres olursanız azalır bir uyursunuz şırıl şırıl akar. Hiç azalmasın hep aksın inşallah ❤️🥰

İkizler topiğinden tanıyorum sizi ama takip edemiyorum orayı çok sık giremediğim için.🥲

Ya aslında kayınvalideme hiç teklif etmedim gelip bakar mısın diye, zaten en son 1 hafta aynı evde kaldık (en uzun kalışımızdı) yapamadım yani kavga ettik bana “boşanacaksın” bilmem ne neler neler dedi üstelik yeni hamileydim ve düşük riskim vardı, kendisi gerçekten dangalak biri.

Eşimle ikisi kendi kendilerine gelin güvey oldular, eşim de çok düşkün annesine. Bende bir şey diyemedim açıkçası tam o dönem mülakata girmiştim ve iyi geçtiğini düşünüyordum, bütün gün işte olurum zaten akşamda çocuklarımı alır odama geçerim diyordum. Birkaç kere “çalışmazsam zaten ihtiyacım olmaz yardıma” dedim, nitekim mülakatım olumsuz geldi çok mutluyum 🤪

Böyle deneyimleri okudukça kendime güvenim geliyor, çok teşekkür ederim sağlıkla büyüsün kuzuların💞
Sen güçlü bir kadin eş ve annesin ustesinden gelecegine inaniyorum birak ev daginik ocak yemksiz kalsin cocuklarinla kaliteli vakit gecirdin mi onlarin ihtiyaci olan sevgiyi verdin mi tamamdirr 🌸 bizim farkimiz 2 minnik bebelerle mücadele etmk zaten extra kayinvalide kldrmaz bu bunyeler😄

Saülıkla kucağınıza alırsınız inşaallah 🤲🏻
Yakın zamanda değil ama bende ikizlerime yalnız baktım.Hatta sağ olsun eşimin bile hiç desteği olmadı.Annem sadece ilk 40 gün gelip gitti.
Rabbim kimseye kaldıramıyacağı yükü vermezmiş.
Olmaz diye bir şey yok kimseye bel bağlamayın.
Anneniz temizlik için gelecekmiş.Bu sizin için büyük nimet olacaktır. Hatta o çocuklarla ilgilenir. Siz bile işinizi yaparsınız.
Farzedin zor oldu.Bu zorluk en fazla 6-7 ay olur.Sancıları için çözümler bulursunuz.
Bitkisel çaylar vs...
Hiç korkmayın elbet yaparsınız.

Seve seve yardımcı olurum. Hamile takvimine baktım da 2 yıl önce aynı durumdaymisiz 😁😁. Boşver onları benim de görümcem kaynanam bakamazsin dedi ama annem bakarsın diyerek beni destekledi ve çok şükür o günleri atlattık. Her emmeden sonra muhakkak gaz çıkar. Uğraş. Çıkmaz diye düşünme. Gaz çıktı mı rahat edersin uyurlar zaten sen de uyursun onlarla. Başını birinin beklemesine gerek yok.
Bir de bir arkadaş yazmış ben de yazayım kayınvalidenle anneni çok bir araya getirme bebeklerin yanında. Ben ikisi arasında çok kaldım. Senin kayınvalide de kiskancmis.aklinda olsun. İlk zamanlar mecburen bir araya gelirler ama sonraki günlerde dikkat et 😬
Artık telefonda dahi görüştürmüyorum bile.
Ya kadın yılan. Annemin söylemediği şeyleri söyledi, söylediği şeyleri çarpıtarak konuşuyordu. Mesela “annen cahil dedi senin için” demişti bana. Halbuki annem “daha 2 aylık evli, hiçbir şey bilmiyor haliyle öğrenir zamanla” demiş. 🤦‍♀️

Şey düşünüyorum zaten çocuk odasına koltuk koydum, oyuncak bebek gibi bi birini bi ötekini rahatlatırım inşallah diye düşünüyorum inşallah, çok amin.😂😂

Ya bana da bakamazsın diye kayınvalidemin ailesi söylüyor. Kayınvalidemi vana postalayacaklar ya, şimdi dank etmeye başladı.🤦‍♀️

Sen güçlü bir kadin eş ve annesin ustesinden gelecegine inaniyorum birak ev daginik ocak yemksiz kalsin cocuklarinla kaliteli vakit gecirdin mi onlarin ihtiyaci olan sevgiyi verdin mi tamamdirr 🌸 bizim farkimiz 2 minnik bebelerle mücadele etmk zaten extra kayinvalide kldrmaz bu bunyeler😄
Kayınvalideye alerjim var artık 😂😂

Ya temizlik konusunda hem avantajlı, hem dezavantajıyım. Eşim kirli evden nefret eder, temizlik de yapar. Artık söylene söylene toparlar 😂

Bakıcı değil ama haftalık temizliğe yardımcı alabilirsiniz belki ona bütçe ayırabilirsiniz.
Bu arada sütüm kesilir moduna girmeyin şimdiden. Süt kesilmez. Stres olursanız azalır bir uyursunuz şırıl şırıl akar. Hiç azalmasın hep aksın inşallah ❤️🥰
Çok teşekkür ederim 🥰

Annem yapacak sağ olsun temizlik işini, mesela 2 hafta önce Allah razı olsun dip köşe yapıverdi. Onun üstüne eşim 2 kere anca süpürge tuttu, ben sadece yemek, bulaşık hallediyorum ona rağmen ev temiz hala.

Şimdi de haftada 2-3 gün eşim yemek yapıyor, ben yaparsam 2-3 çeşit aynı anda yapıp atıyorum dolaba 3-4 gün yiyoruz. Ütü, çamaşır eşimde. Biraz rahatım temizlik, düzen konusunda🙏🏼

Saülıkla kucağınıza alırsınız inşaallah 🤲🏻
Yakın zamanda değil ama bende ikizlerime yalnız baktım.Hatta sağ olsun eşimin bile hiç desteği olmadı.Annem sadece ilk 40 gün gelip gitti.
Rabbim kimseye kaldıramıyacağı yükü vermezmiş.
Olmaz diye bir şey yok kimseye bel bağlamayın.
Anneniz temizlik için gelecekmiş.Bu sizin için büyük nimet olacaktır. Hatta o çocuklarla ilgilenir. Siz bile işinizi yaparsınız.
Farzedin zor oldu.Bu zorluk en fazla 6-7 ay olur.Sancıları için çözümler bulursunuz.
Bitkisel çaylar vs...
Hiç korkmayın elbet yaparsınız.
Çook teşekkür ediyorum, nasıl iyi geliyor böyle deneyimler..🙏🏼 ikizleriniz sağlıkla büyüsünler inşallah🙏🏼

Ah bende güveniyordum aslında kendime ama eşim yalnız annesini eve getirmek için sanırım bu psikolojiye itti beni biraz. “İşimiz zor, yalnız yapamayız” gibi cümleleri oluyordu. Oysa tedavi başlangıcında “ev dört dörtlük olmayacak artık, yemek süpürge bende olur, akşam işten gelince en azından çocuklarla ilgilenirim sen birkaç saat uyursun” diyordu.

İnşallah üstesinden gelebilirim, zira insanın kendi annesine bile muhtaç olması üzüyor😢

Çok teşekkür ederim 🥰

Annem yapacak sağ olsun temizlik işini, mesela 2 hafta önce Allah razı olsun dip köşe yapıverdi. Onun üstüne eşim 2 kere anca süpürge tuttu, ben sadece yemek, bulaşık hallediyorum ona rağmen ev temiz hala.

Şimdi de haftada 2-3 gün eşim yemek yapıyor, ben yaparsam 2-3 çeşit aynı anda yapıp atıyorum dolaba 3-4 gün yiyoruz. Ütü, çamaşır eşimde. Biraz rahatım temizlik, düzen konusunda🙏🏼

Anneniz geldiğinde başka işlere yardım eder anlamında dedim aslında temizlikçiyi. Hani çok yorulmadan yemek stoklarını doldurur.
Bu arada eşiniz yıllık izne ayrılabilir mi? Bu süreç ne anne ne kv ile çekilmiyor. En güzeli eşle. İlk 1 hafta bence eşler başbaşa kalmalı 🥰
Benim eşim doğumdan sonra direkt vınladı da. Onu aradım hep 😂

Ben ikizleri olup yardım alan görmedim çevremde. Hepsinin aileden birileri ilk bir ay falan kaldı sonra gittiler. Sonra da herkes kendi düzeninde devam etti. Tabii ki zor olur. Eşinizin de desteğiyle halledersiniz. Hafta sonu anneniz gelir, arada bir temizlikçi kadın ayarlarsınız. Alıştıktan sonra bir çocuğun verdiği zorluk gibi gelmeye başlar. Kaynanayı müdahil etmeyin kesinlikle. Erkek kız ayrımı yapan bir cahille ne kadar az muhatap olursanız o kadar iyi.

Anneniz geldiğinde başka işlere yardım eder anlamında dedim aslında temizlikçiyi. Hani çok yorulmadan yemek stoklarını doldurur.
Bu arada eşiniz yıllık izne ayrılabilir mi? Bu süreç ne anne ne kv ile çekilmiyor. En güzeli eşle. İlk 1 hafta bence eşler başbaşa kalmalı 🥰
Benim eşim doğumdan sonra direkt vınladı da. Onu aradım hep 😂

Ya aslında öyle de olabilir ama eşim annesi gelsin istediği için temizlik için yardımcıyı kabul etmez.🤦‍♀️
Mülakata girmiştim, atanırsam bakıcı tutarız demiştim de “ben bu eve yabancı bakıcı,temizlikçi sokmam” dedi.
Adamın derdi anası yalnız kalmasın, bize gelsin çünkü kayınvalidem covid aşısını bile bahane edip 1 hafta eşime Naz yapan biri. 🤦‍♀️

Yıllık izni kalmadı sanırım ama biraz esnek çalışmayla idare edebilir amiri belki. Aslında ben hastanede bile eşimi istiyorum yanımda ama kendisi göbeğime dokunmaktan bile korktuğu için bebekleri tutabilir mi tereddütlüyüm 😬

Ben ikizleri olup yardım alan görmedim çevremde. Hepsinin aileden birileri ilk bir ay falan kaldı sonra gittiler. Sonra da herkes kendi düzeninde devam etti. Tabii ki zor olur. Eşinizin de desteğiyle halledersiniz. Hafta sonu anneniz gelir, arada bir temizlikçi kadın ayarlarsınız. Alıştıktan sonra bir çocuğun verdiği zorluk gibi gelmeye başlar. Kaynanayı müdahil etmeyin kesinlikle. Erkek kız ayrımı yapan bir cahille ne kadar az muhatap olursanız o kadar iyi.
Bir kayınvalideyle ne kadar az samimi olunabilirse o kadar olmaya çalışıyorum inanın, o bile yetiyor kadına. Aşırı cahil ya. Oğlumun kilosu kıza göre fazla ve kızın suyu biraz daha az çıkmıştı detaylı ultrasonda. Çok üzgündük eşimle. Oğlan iyi diye sevindi “oh oh çok şükür” dedi de kızıma bir tek kelime etmedi. Geçen gün eşime de söyledim, kadın beni taşıyıcı anne sanıyor oğlumu ona vereceğimi falan düşünüyor galiba.🤦‍♀️

Back