• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkizlerine tek başına bakan anneler var mı?

Artık telefonda dahi görüştürmüyorum bile.
Ya kadın yılan. Annemin söylemediği şeyleri söyledi, söylediği şeyleri çarpıtarak konuşuyordu. Mesela “annen cahil dedi senin için” demişti bana. Halbuki annem “daha 2 aylık evli, hiçbir şey bilmiyor haliyle öğrenir zamanla” demiş. 🤦‍♀️

Şey düşünüyorum zaten çocuk odasına koltuk koydum, oyuncak bebek gibi bi birini bi ötekini rahatlatırım inşallah diye düşünüyorum inşallah, çok amin.😂😂

Ya bana da bakamazsın diye kayınvalidemin ailesi söylüyor. Kayınvalidemi vana postalayacaklar ya, şimdi dank etmeye başladı.🤦‍♀️
Aynısı. Kadına eğlence lazımdı görümcem beraber büyütün diye bana telkinlerde bulunuyordu bilinçaltıma işliyordu. Annem var iyi ki. Büyük kızım 4 yaşındaydı o zaman baktım elhamdülillah üçüne de❤️ Zaten şimdi anlıyorum da en kolay zamanları yeni dogduklari zamanmış. İlerde bölüm bölüm daha zorlaşıyor Emekleme yürüme zamani🙈🙈

Bir de benimkiler kuvozde kaldı. Bir odada 10 bebek falan oluyordu ortalama. Hemşireler tek başına hepsine bakıyordu. Besleme gaz alma alt değiştirme.. Biz 2 bebise mi bakamicaz 😁

Aynısı. Kadına eğlence lazımdı görümcem beraber büyütün diye bana telkinlerde bulunuyordu bilinçaltıma işliyordu. Annem var iyi ki. Büyük kızım 4 yaşındaydı o zaman baktım elhamdülillah üçüne de❤️ Zaten şimdi anlıyorum da en kolay zamanları yeni dogduklari zamanmış. İlerde bölüm bölüm daha zorlaşıyor Emekleme yürüme zamani🙈🙈

Bir de benimkiler kuvozde kaldı. Bir odada 10 bebek falan oluyordu ortalama. Hemşireler tek başına hepsine bakıyordu. Besleme gaz alma alt değiştirme.. Biz 2 bebise mi bakamicaz 😁

Çok ilginçler ya, gelin değil kumayız sanki.

Ya kuvozden korkuyorum bende, ciğer geliştirici verdi doktorum onu vuruldum. İyiler ama değil mi şimdi?😍

Bak bu aşırı motive edici bir şey, ohoo 10 çocuğa bakıyorlarsa onlar ben huyunu suyunu bildiğim bebelerime mi bakamıycam 😝

Ya aslında öyle de olabilir ama eşim annesi gelsin istediği için temizlik için yardımcıyı kabul etmez.🤦‍♀️
Mülakata girmiştim, atanırsam bakıcı tutarız demiştim de “ben bu eve yabancı bakıcı,temizlikçi sokmam” dedi.
Adamın derdi anası yalnız kalmasın, bize gelsin çünkü kayınvalidem covid aşısını bile bahane edip 1 hafta eşime Naz yapan biri. 🤦‍♀️

Yıllık izni kalmadı sanırım ama biraz esnek çalışmayla idare edebilir amiri belki. Aslında ben hastanede bile eşimi istiyorum yanımda ama kendisi göbeğime dokunmaktan bile korktuğu için bebekleri tutabilir mi tereddütlüyüm 😬

Yaa ben de hastanede ilk gece eşimle kaldım. İkinci gece annem geldi dengemi bozdu. Saçma sapan şeyler yaptı. Neyse hiç oralara girmiyim 😂

Tek başına bakabilirsin sonuç olarak.

Ama mesela kv gelse işini yapsa sen onu bakıcı temizlikçi olarak görsen. Aşırı rahat ederdin. sınırlarını çizebilir misin mesela? İletişiminiz nasıl bilmiyorum.
Gece oğlanı alırım dediğinde hayır gece benimle uyuyacaklar gündüz uyumak istediğimde alır ikisine bakarsın dersiniz mesela. Bir şeylere karıştığında kavga etmeden ben böyle istiyorum. Anne benim. Böyle olacak der misiniz?
He yok çirkefe bağlar iyice, eşimden de çekinirim cevap veremem kavga çıkar eşim annesini haklı görür muhabbeti olacaksa bilmiyorum tabi ama. Benim de kv geldi kaldı. Gıcık oldum bir sürü şeye ama he dedim geçtim çünkü evimi mis gibi temizliyordu dağınıklığımı topluyordu. Üşüyor bu çocuk dedikçe üşümüyor anne. Aç bu çocuk. Tok anne. Sinirini bozmadan sürece devam edebilirsin 😂😂

Çook teşekkür ediyorum, nasıl iyi geliyor böyle deneyimler..🙏🏼 ikizleriniz sağlıkla büyüsünler inşallah🙏🏼

Ah bende güveniyordum aslında kendime ama eşim yalnız annesini eve getirmek için sanırım bu psikolojiye itti beni biraz. “İşimiz zor, yalnız yapamayız” gibi cümleleri oluyordu. Oysa tedavi başlangıcında “ev dört dörtlük olmayacak artık, yemek süpürge bende olur, akşam işten gelince en azından çocuklarla ilgilenirim sen birkaç saat uyursun” diyordu.

İnşallah üstesinden gelebilirim, zira insanın kendi annesine bile muhtaç olması üzüyor😢
Sağ ol canım😍Kolay olmuyor ama inan unutup 3.yü bile yapıyorsun.O derece unutuluyor.
Boşver ev kirli kalsın ne olacak sen kendine bak yeterli olacaktır.
Oturmaya,sürünmeye başladıktan sonra ilk zamanlar kadar zor olmaz.
Tabi çocuk bu kolay olmayacak.Herkes 1 taneye bakamıyor.
Ama sen bakarsın,eşinde destekmiş🥰
Çok haklısın rabbim kimseye muhtaç etmesin🤲🏻
Benimkiler Martta 17 olacaklar.
İkiz annesi olmak kolay değil ama çok özeldir.
Eksileri olduğu kadar artılarıda çok fazla🤗
Benimkiler okulda bile hiç ayrılmadılar🤗

Son düzenleme:
Yaa ben de hastanede ilk gece eşimle kaldım. İkinci gece annem geldi dengemi bozdu. Saçma sapan şeyler yaptı. Neyse hiç oralara girmiyim 😂

Tek başına bakabilirsin sonuç olarak.

Ama mesela kv gelse işini yapsa sen onu bakıcı temizlikçi olarak görsen. Aşırı rahat ederdin. sınırlarını çizebilir misin mesela? İletişiminiz nasıl bilmiyorum.
Gece oğlanı alırım dediğinde hayır gece benimle uyuyacaklar gündüz uyumak istediğimde alır ikisine bakarsın dersiniz mesela. Bir şeylere karıştığında kavga etmeden ben böyle istiyorum. Anne benim. Böyle olacak der misiniz?
He yok çirkefe bağlar iyice, eşimden de çekinirim cevap veremem kavga çıkar eşim annesini haklı görür muhabbeti olacaksa bilmiyorum tabi ama. Benim de kv geldi kaldı. Gıcık oldum bir sürü şeye ama he dedim geçtim çünkü evimi mis gibi temizliyordu dağınıklığımı topluyordu. Üşüyor bu çocuk dedikçe üşümüyor anne. Aç bu çocuk. Tok anne. Sinirini bozmadan sürece devam edebilirsin 😂😂
Aslında en başında bu yüzden karşı çıkmadım. O düzeni, yemeği yapar annemde haftada bir geldiğinde temizlik, yemekte yardımcı olur bende çocuklarımla ilgilenirim diye düşünmüştüm.

Ama sonra farkettim ki kayınvalidem işimi yapmaz ki. Mesela kardeşinin kızı doğum yaptı, annesinde kaldı 2 ay. “Hiç ev işine yardım etmemiş annesine öyle şey mi olur akşama kadar kucağında çocukla oturmuş” dedi. Bildiğin taş attı bana.
Yani onun için gelmeyecek bunu belli etti konuşmalarıyla da.
“Ben gelirim, sen ev işini yaparsın oğlana bakarım ben, sen kıza bakarsın” diyor sürekli. Halbuki epey dinç ama kanamam varken bile önüme bulaşık yığıp, evini süpürmemi bekliyordu.

E gelip sadece bir çocuğuma bakacaksa (ki öyle olacak) boşu boşuna sinirimi bozduğuna değmeyecek. Yani peşin peşin “annen haftasonu temizliğe gelir” dedi. Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama doğru gelmedi bu cümle mesela bana.

Kayınvalideme “ben böyle uygun görüyorum” cümlesi kurunca ağlıyor oğluna gidip. Küsüyor. Geçen gün battaniye aldım çocuklara diye aradı, “anne niye harcadın paranı, evde 15 tane battaniye oldu başka eksik alırdık” dedim diye suratıma telefon kapattı küsüz konuşmuyoruz 🤣🤣🤣

Bir kayınvalideyle ne kadar az samimi olunabilirse o kadar olmaya çalışıyorum inanın, o bile yetiyor kadına. Aşırı cahil ya. Oğlumun kilosu kıza göre fazla ve kızın suyu biraz daha az çıkmıştı detaylı ultrasonda. Çok üzgündük eşimle. Oğlan iyi diye sevindi “oh oh çok şükür” dedi de kızıma bir tek kelime etmedi. Geçen gün eşime de söyledim, kadın beni taşıyıcı anne sanıyor oğlumu ona vereceğimi falan düşünüyor galiba.🤦‍♀️
Ruh hastası. 💩

Sağ ol canım😍Kolay olmuyor ama inan unutup 3.yü bile yapıyorsun.O derece unutuluyor.
Boşver ev kirli kalsın ne olacak sen kendine bak yeterli olacaktır.
Oturmaya,sürünmeye başladıktan sonra ilk zamanlar kadar zor olmaz.
Tabi çocuk bu kolay olmayacak.Herkes 1 taneye bakamıyor.
Ama sen bakarsın,eşinde destekmiş🥰
Çok haklısın rabbim kimseye muhtaç etmesin🤲🏻
Benimkiler Martta 17 olacaklar.
İkiz annesi olmak kolay değil ama çok özeldir.
Eksileri olduğu kadar artılarıda çok fazla🤗
Benimkiler okulda bile hiç ayrılmadılar🤗
Ayy maşallah kocaman olmuşlar, en güzel zamanlarıdır şimdi arkadaş gibisinizdir rabbim o günleri görmeyi bize de nasip etsin inşallah.🤲🥰🥰

Ayy maşallah kocaman olmuşlar, en güzel zamanlarıdır şimdi arkadaş gibisinizdir rabbim o günleri görmeyi bize de nasip etsin inşallah.🤲🥰🥰
Canım çocuk olunca zorluklar bitmiyor.Her yaşın ayrı bir zorluğu var.Ergen oldular. Hepsi aynı olmuyor. Bazısı zor geçiriyor.
Karakter olarak hiç benzemiyorlar.
Çok şükür🤲🏻
Zaman öyle çabuk geçiyor hiç anlamıyorsun🥰Amin inşaallah🤗

Biraz zor geçti son dönemlerim, çok şükür bebeklerim iyi ama kayınvalidemin gel gitleri, eşimin aşırı anneci olması derken açıkçası fazla gergin bir dönem geçirdim. Pek bakamadım buraya, baktığımda da biriken mesajları pek takip edemedim :/

Ben tek başıma bakabileceğim konusunda aslında kendime güveniyordum. Ki tedaviyle hamile kaldım çok şükür ve ikizler sürpriz değildi, yani ennn başından ölçüp tartmış ona göre karar vermiştim.

Bu süreçte eşim babasını kaybetti, annesi yalnız kaldı. Eşim babasının ölümünü epey zor atlattı ve bu süreçte çok problem yaşadık, hıncını benden aldı hep çünkü ailesi başka şehirdeydi ve hem eşimin izni, şehir dışı yasakları, tüp bebek tedavim, covid sebepleriyle eşim gidemedi.

Kayınvalidem bi kavga esnasında bu durumdan beni suçlu tuttuğunu itiraf etti, eşimi ilmek ilmek işledi deyim yerindeyse. “Baban gelmek istedi, tedaviniz vardı. , baban seni bekledi, siz doktora gittiniz. , babanın gözü açık gitti.” gibi şeylerle çok yıprattı eşimi. Kayınpederimi aniden kaybettik çünkü.

Hâl böyle olunca, eşim “annem gelir bakar” dediğinde bir şey söyleyemedim. Çünkü “babamı senin yüzünden göremedim.” demişti bana… Esasen gelmemesi, gelmesinden bin kat daha hayırlı.

Şuan özetle Nosking; karnımda en kıymetlilerim evlatlarlarım, manyak bir kayınvalide, annesine iyice bağlanmış beni kolayca suçlayabilen bir eş var.

Yıpranacağımın, tükenmişlik hissinin dibini sıyıracağımın farkındayım ama dediğin gibi neler neler çekmedik bu günleri görebilmek için değil mi?
Başınız sağ olsun canım. Erkekler öyle. Babalarını kaybedince anneye iyice yapışıyorlar. Üstünden biraz zaman geçince ailesine bağlanır ama.
Seni suçlamasına da aldırma. Sonuçta sen onu zorla yanında tutmadın gidebilirdi gitmek istese. Insana her zaman başkalarını suçlamak daha kolay gelir.
Kaynanan normalde ters biri olabilir. Aslında onun da şimdiki durumda tepkileri normal. Yalnız kaldığı için geriye kalan sadece oğlu var kime saracak başka?
Benim de babam babasını kaybettiğinde aynı tepkileri verdi. Babaannem de öyle. Annemle babam boşanma noktasına geldiler babamın 3 yaşındaki çocuk gibi annesine bağlanması sonucunda. Ama hepsi geçti. Şimdi ne babam babaanneme yapışık, ne babaannem babamı dolduruyor. Herkes kendi işine bakıyor deyim yerindeyse.

Çok ilginçler ya, gelin değil kumayız sanki.

Ya kuvozden korkuyorum bende, ciğer geliştirici verdi doktorum onu vuruldum. İyiler ama değil mi şimdi?😍

Bak bu aşırı motive edici bir şey, ohoo 10 çocuğa bakıyorlarsa onlar ben huyunu suyunu bildiğim bebelerime mi bakamıycam 😝
İyiler😊 çok şükür. tabi benim 33 haftadan biraz once bazı problemlerim vardı sen hiç buna takılma. Zamanında doğuruyor çoğu ikiz annesi. Ben motive olsun diye yazdim❤️❤️

Kızlar selam.
Bir aksilik olmazsa 5 hafta sonra inşallah ikizlerim doğacak.

Normal şartlarda kayınvalidem bize taşınıp yardımcı olacaktı, kendisi de yalnız yaşıyor teklifi o yaptı baya da hevesliydi. Eşim de öyle istedi açıkçası annesi biraz sancılı biri olunca aklım onda kalmasın dedi. İkizleri duyunca “yalnız yaşayamıyorum, kapıyı açık unutmuşum, hasta oluyorum yalnız kalıyorum” diye yol yaptı aslında bize gelmek için. Kendisi bize 5-6 saat uzaklıkta yaşıyor ve eşim tek çocuk kayınpederim yok. Bende eşim için sessiz kalıp bir yorum yapmadım, olur dedim.

Kendi annem başka şehirde yaşıyor, okula giden kardeşim var o yüzden annem ne yazık ki sadece haftasonları gelip temizliğim ve yemeğim konusunda yardımcı olabilecek.

Planlama bu şekildeydi ama zaten çok anlaşamadığım kayınvalidem bi değişik hallere girdi.

Bize komple taşınacakmış gibi konuşmaya başlamıştı son zamanlarda, bir oğlum bir kızım olacak nasipse daha doğmadan oğlumu kayırmaya başladı. Ona 3 alıyorsa kıza 1 alıyor, “sen kıza bakarsın, ben oğlana bakarım geceleri yanıma yatırırım annen temizliği yapıverir haftasonları” gibi konuşmaya başladı en son suratıma telefonu kapattı durduk yere. Bende kendisini aramıyorum, eşime de “suratıma telefon kapatan insanı aramam” dedim 1 aydır konuşmuyoruz.

Şuan görünen o ki, çocuklarıma tek başıma bakacağım. bakıcı tutmaya maddi durumumuz el vermiyor maalesef. Annem haftasonları gelip temizlik,yemek konusunda yardımcı olsa arada bir teyzem gelse bir haftalığına ben bakabilir miyim çocuklarıma?

İkizlerine tek başına bakan var mı? N’olur olsun? Nasıl geçiyor bir gününüz? Nelere dikkat etmem gerekiyor?

En azından kendim bakabileyim ki kayınvalidem minimum süre kalıp gitsin, şimdiden beni aşırı germeye başladı. Allah korusun lohusayken sütüm kesilecek, çocuklarımla ilgilenmeme mani olacak diye korkuyorum.
O ikizler illaki büyür ama kayınvalideyle aynı evde yaşamaya başlarsanız elinize kalan bitmiş bir evlilik olur.
İyi niyetli görmedim ben bu kadını

Aslında en başında bu yüzden karşı çıkmadım. O düzeni, yemeği yapar annemde haftada bir geldiğinde temizlik, yemekte yardımcı olur bende çocuklarımla ilgilenirim diye düşünmüştüm.

Ama sonra farkettim ki kayınvalidem işimi yapmaz ki. Mesela kardeşinin kızı doğum yaptı, annesinde kaldı 2 ay. “Hiç ev işine yardım etmemiş annesine öyle şey mi olur akşama kadar kucağında çocukla oturmuş” dedi. Bildiğin taş attı bana.
“Ben gelirim, sen ev işini yaparsın oğlana bakarım ben, sen kıza bakarsın” diyor sürekli. Halbuki epey dinç ama kanamam varken bile önüme bulaşık yığıp, evini süpürmemi bekliyordu.

E gelip sadece bir çocuğuma bakacaksa (ki öyle olacak) boşu boşuna sinirimi bozduğuna değmeyecek. Yani peşin peşin “annen haftasonu temizliğe gelir” dedi. Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama doğru gelmedi bu cümle mesela bana.

Kayınvalideme “ben böyle uygun görüyorum” cümlesi kurunca ağlıyor oğluna gidip. Küsüyor. Geçen gün battaniye aldım çocuklara diye aradı, “anne niye harcadın paranı, evde 15 tane battaniye oldu başka eksik alırdık” dedim diye suratıma telefon kapattı küsüz konuşmuyoruz 🤣🤣🤣

Ya işte çocuk bakımında kimseye ihtiyacı olmayacak orası kesin. Kendin halledebilirsin. Yani kayınvalidenin gelip oğlanı alması dediğin gibi ancak sinirini bozacak.
Böyle zamanda temiz ev sıcak yemek lüks oluyor biraz onu yapacak biri lazım anne bebişlerle ilgilenirken. offf ev ne kadar pis diye enerji düşmemeli. Neyse en azından annen gelecek. Eşin de akşamları yardım eder.
Evet annen hafta sonu gelir temizlik yapar çok yanlış. Hafta içi 5 gün o evdeyse Temizliği o yapabilir. Annen 2 güncük geldiğinde de sana manevi destek olsun mesela.
Ay ben de kaynanama gıcık oluyorum bazen ama buraları okuyunca sarılasım geliyor.
Allah kolaylık versin sana.
Sağlıkla kucağına al da gerisi hallolur. 3-4 aylık olunca da ohhh mis bitti gitti 🥰

akıl huzur ve aile saadetiniz icin kayinvalidenizi evinize almayin

Ay biliyor musun, benim kayınvalidem annemi aşırı kıskanıyor zaten.🤦‍♀️ Hemde beni kıskanıyor, anneme davrandığım gibi davranmıyormuşum ona diye. Deli mi ne.☹️

Benim kayınvalidem zaten hep ağlar, kocamı doldurur sağ olsun kocamda 5 yaşında çocuk gibi hemen gelir dolduruşuna. 😒

Sütümün kesilmesi konusunda bende çok korkuyorum ve geçen bir tartışma esnasında bunu eşime söyledim. “Hamileliğimin başlangıcından beri annen hep benimle uğraştı, doğumdan sonra sütüm onun yüzünden kesilecek diye korkuyorum” diyiverdim. O da “getirmeyeceğim annemi.” Dedi ama kavga esnasında konuşuldu bu inşallah getirmez. 😬

Sanırım ilk zamanlar burada sizi darlayacağım epey, damdan düşmüşüm halini damdan düşmüş anlar hesabı🥲😍

Canım ben damdan düşmedim ki bildiğin itildim 🤣🤣 Ama yaz sen her türlü etiketle beni yardımcı olabilirsek birbirimize ne mutlu 👍
Bende eşime söyledim vallaha annen böyle yapmasaydı sürekli çağırırdım gelsin hem sevsinler hem yardım etsinler diye ama bundan sonra iş o yaş hacı dedim.
Sende kavga anında söyleme böyle şeyleri aklında olsun. Düzgün bir şekilde iletişim kurarken anlat derdini. Daha etkili her zaman. Çünkü insan sinirliyken söylediği ve dinlediğini tamamen başka yorumlayabiliyor. Kavga anında önemli konulardan kaçın 😘

Başınız sağ olsun canım. Erkekler öyle. Babalarını kaybedince anneye iyice yapışıyorlar. Üstünden biraz zaman geçince ailesine bağlanır ama.
Seni suçlamasına da aldırma. Sonuçta sen onu zorla yanında tutmadın gidebilirdi gitmek istese. Insana her zaman başkalarını suçlamak daha kolay gelir.
Kaynanan normalde ters biri olabilir. Aslında onun da şimdiki durumda tepkileri normal. Yalnız kaldığı için geriye kalan sadece oğlu var kime saracak başka?
Benim de babam babasını kaybettiğinde aynı tepkileri verdi. Babaannem de öyle. Annemle babam boşanma noktasına geldiler babamın 3 yaşındaki çocuk gibi annesine bağlanması sonucunda. Ama hepsi geçti. Şimdi ne babam babaanneme yapışık, ne babaannem babamı dolduruyor. Herkes kendi işine bakıyor deyim yerindeyse.
Hep böyleydi ama nosking.

Ben evlenmeden iki hafta önce başladı kayınvalidem ağlamalara sızlamalara. Mesela düğün günümde evimde misafir ağırlamak istedi. Bildiğin çeyizlerimle akrabalarını ağırlayıp oradan düğüne geçip akşama misafir ağırlanmış eve gelmemi bekledi. Bunu kabul etmediğim için eşimi arayıp ağlayarak “düğüne gelmeyeceğim” bile dedi.

Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi de, işte…

ömür boyu yanına yerleşecekse , büyük sıkıntı ,

annenden yardım almaya baksan ,
Ben kısa süreli düşünüyordum ama o yıllık falan düşünüyormuş laf aralarındaki cümlelerinden anladım. Bende bir laf arasında “maksimum 2 ay yardıma ihtiyacım olur” demiştim. Yani gelecekse de uzun süre istemediğimi biliyor, bilmesi lazım söyledim çünkü 😬

Ya işte çocuk bakımında kimseye ihtiyacı olmayacak orası kesin. Kendin halledebilirsin. Yani kayınvalidenin gelip oğlanı alması dediğin gibi ancak sinirini bozacak.
Böyle zamanda temiz ev sıcak yemek lüks oluyor biraz onu yapacak biri lazım anne bebişlerle ilgilenirken. offf ev ne kadar pis diye enerji düşmemeli. Neyse en azından annen gelecek. Eşin de akşamları yardım eder.
Evet annen hafta sonu gelir temizlik yapar çok yanlış. Hafta içi 5 gün o evdeyse Temizliği o yapabilir. Annen 2 güncük geldiğinde de sana manevi destek olsun mesela.
Ay ben de kaynanama gıcık oluyorum bazen ama buraları okuyunca sarılasım geliyor.
Allah kolaylık versin sana.
Sağlıkla kucağına al da gerisi hallolur. 3-4 aylık olunca da ohhh mis bitti gitti 🥰
Yaa, bende açıkçası annemi temizlikçi olarak görmesine çok bozuldum. Çünkü annem geldiğinde o da evde olacak, haftasonları evine gitmeyecek.

Benim eşim zaten temiz, çocuk bakımına da yardım eder. Evde kayınvalide,ben ve eşim yaşayacağız kalkıp da temizliğini annemden beklemesi sinirlendirdi beni. Tamam zaten annem haftasonu gelip yapar temizliğimi bunu söylüyor ama kayınvalidemin bunu söylemesi irite etti.

Amiin inşallah çok teşekkür ederim 🥰🥰🤲

Canin ikiz bakmak gerçekten çok zor ama iki güldükleri zaman insan cenneti dünyada görmüş gibi oluyor. Bir de ben de burada ikiz anneleri grubunda sormuştum ikiz bakma zor mu diye, birisi hangisini sevecegimizi şaşırıyoruz demişti ben hamileydim o zzaman.bu sÖz çok hoşuma gitmişti.
Şimdi doyle bir durum var zorluğu surda oluyor bazen ikisi aynı anda ağlıyor, aynı anda altına yapıyor aynı anda acikiyor. Ya da sürekli kucağında bir bebek var tuvalete gitsen vaktin yok, yemek zaten yapmaya fırsat bulamıyorsun . Ilk ay eşimle birlikte baktık doğumdan önceki kilondan bile 6 kilo altına düştüm acliktan😆 sonra annem gelmeye başladı kayinvalidem pek gelmek istemiyordu çok iş yapmayı da sevmez. Annem kovit oldu 21 gün karantinada kalınca kayinvalidem cagirdik. Inan çamaşır asip toplasa, bi çorba karıştırsa o bile kar. Insan tek başına bakmaya elbette alışır ama işte kendinden de biseyler kaybetmeden başarabilirse ne mutlu. Millet tek bebekle depresyonda geziyor. Biz direkt kafamıza huniyi takıyoruz. Yani demem o ki doğumdan onceki planlarla , doğumdan sonra olanlar birbirini tutmuyor. Şimdi 1 hafta annem 1 hafta kayinvalidem geliyor gün içinde neler yaşıyoruz Allahla ben bilirim. Neler oldu neler bebekler 100 günlük olana kadar ne kavgalar edildi. Ama anneler de torunlarına kiyamadiklari için gelmeye devam ettiler. Bi düzen oturttuk şimdilik. Ama gerçekten eski yalnız hayatımı da özlüyorum. Lâkin ikizlere tek başına yetemezsem diye korkup biraz daha gelsinler diyorum. Bakalım az oturup oyun oynamaya başlasınlar, kendi kendilerini oyalasınlar, bir de en önemlisi tüm gece uykusuna geçsinler. daha dinç olup gündüzleri ikisine de koşturabilirim. Mesela bu gece hiç uyumadım nerdeyse bi biri bi biri uyandı. En son oğlanı 5 te anneme verdim , kayinvalidem olunca ona veriyorum çünkü uykusuzluktan bayılacak gibi oluyorum artık. Emzirip veriyorum artık mama veriyorlar, uyutuyorlar. Allah hepimize kolaylık versin inşallah.

Back
X