• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikizlerin biri öldügünde beta hormonu düser mi?

eylenaz

Guru
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2008
29
9
286
47
İsviçre
Merhaba kizlar

Merak ettigim bir konu var. Gebelikte ikizlerin biri öldügünde beta hormonunda kisa süreli bir düsüs olabiliyor mu? Böyle bir durum yasayan var mi aranizda? Belki kendi durumumu özetlesem iyi olur..

Yasim 41 ve 6 yasinda saglikli bir oglum var

22.03.2018 tarihinde iki tane blastozyt transfer edildi bana.
04.04.2018 tarihindeki kan tahlilinde beta hormonu 542,8 cikti
30.04.2018'de ilk ultrasonum vardi ve iki kese görüldü, ama embryolari göremedi doktor. Gelisimi yavas dedi ve bir süre önce durmus olabilecegini söyledi. Doktor kan tahlili yapalim dedi. Cikan beta hormonu 9814 idi. Yane 26 gün icerisindeki artis biraz düsük geldi bana. Henüz doktorumla konusmadim, bugün tekrar kan vericem ve haftaya 2. ultrasona gidicem.

Ha, keselerden biri biraz kücük gibiydi. Acaba diyorum, embriyolardan biri ölmüs ötekiside gizlenmis olabilir mi diye düsünüyorum. Ikiz gebeliklerde biri ölünce beta hormonu düsebiliyor gibi biseyler okudum netde. Bu konuda bi fikri olan var mi? Veya yasamis olan arkadaslar var mi?

Sevgiler
Ely

Belirtmeyi unuttum. Haftaya uzman bi doktorda özel bi ultrason kontrolüne gidicem. Ordaki klinikle konustugumda sunu söylediler. Ikizlerin gelisimi bazen yavas olabiliyor, kadin doktorunun keseyi görüpte embriyoyu görmemesi olabiliyor. Rahat olmamizi söylediler. Ikiz gebeliklerde gercekten farkliliklar olabiliyor mu?

Dün yine bi kan testi yaptim ve maalesef sonuc kötü, beta hormonu sadece 11096 cikti, yane cok cok az... Iki haftad sevinc ve maalesef sonu hüsran :-(

Back