- 1 Şubat 2016
- 1.704
- 2.005
- 48
- Konu Sahibi HakimeHNMMM
-
anladım canım.. mesleğin varmış ailen çocuklara bakarsa sende güzelce çalışırsın.. benimde iki tane..
peki ne yapacaksın şimdi.. ailenin yanıuna mı gideceksin? avukat ne diyor?
kpss sayfasındanda tanıyorum seni.. çalışalım inşallah kazanırız.
Neden bu kadar agir bi yorum yapiyorsunuz.. kadin zaten bosanma psikolojisi iceresinde.. bunu yasayan bilir.. bazi kanunlari bilmemek suc degil.. bunun yilla milla alakasi yok..ya yil 2016 hala cocuklar annelere verildigini nasil bilmezsiniz. cocuklarinizi alamaz
Amin Allah razi olsun. Ben gittikten sonra yaksin kına otursun anasıyla ne diyeyimailenin durumu iyimis bulabildiginiz en iyi avukati bulun allah yardimciniz olsun isinizi erzaman garantiye baglayın madem esin sorunlu diyorsunuz. Eşiniz ilerde cok kafasini duvarlara vurar cok pisman olur.
Amin Allah razi olsun. Ben gittikten sonra yaksin kına otursun anasıyla ne diyeyim
TSK ederim cvbiniz icin-Çocuğun 0-3 yaş grubunda olması; Bu dönemde hemen meydana gelebilecek bir tehlike bulunmaması halinde velayet mutlak surette anneye verilir. Annenin yaşantısının (örn; haysiyetsiz hayat sürme, eşini aldatması vs.) velayet açısından hiçbir önemi bulunmamaktadır. Çünkü çocuk bu yaşlarında annenin yaşantısını idrak edip bu durumdan etkilenebilecek bir yapıya henüz sahip değildir.
-Çocuğun 3-6 yaş grubunda olması halinde; Bu yaşlarda her ne kadar müşterek çocuğun anneye olan ihtiyacı daha az olsa da çocuk yine anneye bağlı olduğu evreden kurtulamamıştır. Dolayısıyla bu yaştaki bir çocuğun annesinin yanında olmamasının kendisinde derin izler bırakabilme ihtimali göz önüne alınarak genellikle velayet anneye verilmektedir.
-Çocuğun 6-13 yaş grubunda olması halinde; Bu yaşta çocuk hem anneye hem de babaya verilebilir. Aile mahkemesi tarafından şartlar değerlendirildikten sonra en uygun taraf hangisiyse aile mahkemesi onu seçecektir.
-Çocuğun 13-17 yaş grubunda olması halinde; Yine bu yaşlarda da artık anne şefkatine ve bakımına muhtaç olma durumunda söz edilemeyeceği için velayete ilişkin kriterler bir arada değerlendirilerek müşterek çocuğun velayeti en uygun taraf üzerine bırakılacaktır.
TSK ederim cvbiniz icin
Hakimlik sınavı için hazırlanıyormuş konu sahibi, bunu bilsin bir zahmet.Neden bu kadar agir bi yorum yapiyorsunuz.. kadin zaten bosanma psikolojisi iceresinde.. bunu yasayan bilir.. bazi kanunlari bilmemek suc degil.. bunun yilla milla alakasi yok..
İdari hakimlik benimki yalniz adli değil ticaret davaları yönetim idare falan hukuk mezunu değilim ki neyse sorun değil zaten araştırıp öğreniyorum tşkler yinedeHakimlik sınavı için hazırlanıyormuş konu sahibi, bunu bilsin bir zahmet.
Cvbniz için tsk ediyorum ayrıca yumuşak tavrinjz ve hoş onerileriniz için kesinlikle dikkate alicam çocuklar için cirkinlesmeden bitirmek gerek çok haklisiniz tekrar tşk ediyorum herşey içinRica ederim, umarım hakkınızda herşey hayırlı olur. Ben bana gelen her bayan müvekkilime aynı şeyi söylüyorum,size de söylemek istiyorum. Lütfen yıkılmayın, biz kadınlar çok güçlüyüz. Sürekli korunmaya kollanmaya ihtiyacımız var gibi görünse de aslı öyle değil. Ne kadar güzel üniversite mezunuymuşsunuz, bir işe girin. Kendinize her zaman güvenin, emin olun çocuklarınız güçlü bir anne olduğunuz için sizinle her zaman gurur duyacaktır. Kim olursa olsun kimseden maddi yada manevi beklentileriniz olmasın, bende bir anneyim biliyorum ki bir annenin hayatta ki en büyük destekçesi evlatları. Ve lütfen düşman olmadan ayrılın eşinizle, ileride çocuklarınız için biraraya gelmek zorunda olacaksınız. İster istemez yüz yüze bakacaksınız. Eşinizden tek beklentiniz çocuklarınıza vereceği sevgisi olsun, milyarlarca lira nafaka ödese de sevginin yerini tutmuyor hiç bir şey. Ben hem mesleğim sebebiyle böyle olaylar çok görüyorum, hem bir anneyim hemde eşimin ilk evliliğinden olan kızı bizimle yaşıyor. Eşinize ceza vermek yada canını acıtmak için küçük hesaplar yapmayın. Umarım verdiğiniz karar doğrudur ve size mutluluk getirir.
Kamu yönetiminden mi mezun oldun.İdari hakimlik benimki yalniz adli değil ticaret davaları yönetim idare falan hukuk mezunu değilim ki neyse sorun değil zaten araştırıp öğreniyorum tşkler yinede
13 yaşına kadar diye biliyorum bendeAlamazlar. 7 yaşına kadar olan çocuklar anneye verilir.
7 yaşına kadar. 7 yaşından sonra baba Velayet davası açabilir. Çocuğun fikrini alabilirler.1
13 yaşına kadar diye biliyorum bende
Bende bi yerde okumuştum 13 yaşından sonra çocuğa soruluyomus nerde kalmak istediği diye tabi bilemiyorum siz daha detaylı biliyorsanız ben çok arastirmadim7 yaşına kadar. 7 yaşından sonra baba Velayet davası açabilir. Çocuğun fikrini alabilirler.
Ara sayfalarda avukat arkadaşda yorum yapmış 7 yaş diye belirtmiş oda.Bende bi yerde okumuştum 13 yaşından sonra çocuğa soruluyomus nerde kalmak istediği diye tabi bilemiyorum siz daha detaylı biliyorsanız ben çok arastirmadim
Önce Rabbime güveniyorum tabiki beni çaresiz bırakmayacak inşallah kendime de güveniyorum inanıyorum bi iki sene içinde hakim olacağım kaybeden üzülen o olacakkendine güveniyorsan gir bir işe çalış ,çocuklarınada ailen yakınsa bakar eyvallah etme o zaman
Avukatla görüştüm dun on yaşına kadar ne yapsa alamaz dedi inşallah tabi hakime ve olaylara da bağlı.Bende bi yerde okumuştum 13 yaşından sonra çocuğa soruluyomus nerde kalmak istediği diye tabi bilemiyorum siz daha detaylı biliyorsanız ben çok arastirmadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?