• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkizlerim var boşanmak istiyorm çocuklarımı benden alabilirmi tecrubeliler avukat olanlar yardim ltf

Avukat degilim ama avukat yaninda caliştim uzun yillar.mahkeme 7 yaşina kadar cocuklari anneye veriyor.sadece annenin yüz kızartıcı yaşamı varsa ( fuhuş) babaya veriyor.keşke şiddet uyguladığında hastaneden darp raporu alsaydınız.şiddet ihanet varsa ve ispatlarsanız kendinizede nafaka alırsınız.iki çocuk icin ayri ayri zaten nafaka alacaksiniz.

Ruh hastası adamdan niye cocuk yaptın dicem sordular zaten.
Bide donuna kadar alıcam lafı hiç hoşuma gitmedi oldum olası illet olurum boşanırken bu tavrı takınanlara.
Cocuğuklarım ve ben daha önemliyim mutsuzsam alır ceketimi giderim.
Yavrularınızla huzurlu bir ömür dilerim

Dine kadar bende ayni fikirdeydim asla bi kuruş almam diyordum ama karşımda utanmadan bi lira vermem altınları da haketmedin gibi sozler söyleyip hala kubuzluk yapınca çocuklarımin hakkini alicam mecburum bu kadar kolay atlatmamali o da aci ceksin madem maddiyattan anlıyor onunla ceksin

Bosanmis biri olarak rahatlikla soyleyebilirim ki o yastaki cocugu kesinlikle anneye veriyorlar. Sadece belli gunler babanin gorme hakki var. Bildigim kadariyla 5 yasina kadar yatili alamiyor. 5 yasindan sonra ayda iki kez cumartesi sabah belli bir saatte alip pazar gunu hakimin belirledigi saatte birakiyor. Bunun haricinde somestr tatilinde bir hafta ve yaz tatilinde ( genelde temmuz ayinda) 1 ay babada kaliyor. Ancak bu olaylar 5 yasindan sonra. Cocuklar kucuk oldugu icin simdilik ayda iki kez hafta sonu bir kac saat gorebiliyor. ( hakimin belirledigi saatlerde)
Onun disinda maddi ve manevi tazminat alabilirsiniz eger ki eve kapatma ve siddet olayini taniklarla ya da darp raporuyla kamnitlayabilirseniz. Kufur ve hakaretleri de varsa ve taniklarla kanitlarsaniz tazminat alabilirsiniz.
Cocuklar ve sizin icin de (eger calismiyorsaniz) nafaka verilir. Nafaka bedeli genelde babanin maasinin dortte biri oranini gecmiyor bildigim kadariyla.
Onun disinda takilariniz ondaysa takilarinizi da alabilirsiniz (dugun fotograflari ve dugun cd sini delil gostererek).
Evlilik birlikteligi boyunca elde edilmis mallarinizla ilgili de mal paylasimi yapilir.
bu arada eger size bir sey yapacahindan korkuyorsaniz koruma talebi isteyebilirsiniz. O zaman 50 metreden fazla size yaklasamiyor. Ama karar bildigim kadsriyla 6 ayligina veriliyor.
Bir avukata danismaniz da yarar var. Daha saglikli bilgiyi onlar verirler. Gecmis olsun.
TSK ederim Allah razi olsun

Halam Eniştem ve kuzenlerim avukat onlardan aldığım bilgi ve tecrübelerim üzerinden sizi bilgilendirmek istiyorum.
Bende boşandığım zaman kızım 4 yaşındaydı ve genelde boşanma hakimleri bayan oluyor bu da sizin için bir avantaj.
Maddi imkanın bir gelirinin olması yada kalacak yer çocuklarla ilgilenecek kişiler vs. bunların hepsi çok önemli detaylar.
Çocuklar henüz çok küçük olduğu için hakim hemen boşamaz bu sebepten boşanmada ki gerekçeli iddian bunun kanıtı ve şahitler çok önemli.
Sizin iddia ettiğiniz şeyleri kanıtlayacak bir darp raporu bunlara şahit bir komşu vs olmalı.Ve mahkeme de maddiyatı ön plana çıkarırsanız hakim size madem maddi gücün yok çocuklar babada kalsın der.Bu sebepten psikolojik anlamda çöktüğünüzü evde huzurunuzun olmadığını vr kavgalardan şiddetten çocuklarınızından ruhen etkilendiğini öne sürün.Çocuklarınız için nafaka alabilirsiniz ama eşinizin aldatma darp ettiğine dair elinizde bir kanıt yoksa maddi manevi tazminat kesinlikle alamazsınız ve böyle bir talepte mahkeme sizi samimiyetsiz ve maddi çıkarcı olarak gözetir buda sizin için iyi olmaz.
Ve eşiniz sizden intikam almak için 2 tane yalancı şahit gösterse ortaya bir iddia atsa dava uzadıkça uzar.
Eliniz de bahsettiğiniz darp vs. iddialarla ilgili kanıt yoksa işiniz zorlaşır.
Ve kesinlikle eşiniz yada ailesi hakkın da "Ruh hastası" gibi bir yorum da bulunmayın.
Siz davayı artık eşinizle anlaşamadığınız sevgi saygı ve evlilik birliğinizin bozulması ve çocuklarınızın bunlardan etkilendiği üzerine yoğunlaştırın.
Maddiyat en son ki iş.
Çocuklarınızı istiyorsanız onların nafakalarını talep edin ama kendi adınıza asla bişey istemeyin.
Sormak istediğiniz birşey olursa yazın.
Öncelikle TSK ederim cvp verdiğiniz için . tazminat konularında hakimin boyle diyeceği hic aklıma gelmemişti bilmiyorum da konuyu tabi. Allah korusun kalsın ozaman 5kurusunuda istemem yterki evlatlarım bende kalsın Allah korusun olurum öyle bisey olursa tekrar tskler aydinlattiginiz icin

Cocuklari mumkun degil alamaz.. eger gercekten bosanmak istiyorsan ve beraberinde butun haklarini talep etmek istiyorsan, saglam bir avukat bul kendine, delillerini topla ve davani ac.. Allah yardimcin olsun..
Çok TSK ederim bilgilendirdiginiz için Allah razi olsun

Yahu burda milyonlarca kez açıldı bu konu hangi hakim vericek minicik çocukları babaya mantıklımı hiç bacım :KK66:
Başka biri soz konusu iken bende bu şekilde soylerdim ama inanın isin içinde kendi canın kanın olunca insan panik oluyor çok tşk ederim cvbiniz icin

ama bak boşancaksın dimi yanlış anlamanı istemem ama burda ne boşanmalık konular açıldı biz burda kendimizi yırttık yırttığımızla kaldık konu bazı sahipleri kendi konusuna dönmeye tenezzül bile etmedi

ama bak boşancaksın dimi yanlış anlamanı istemem ama burda ne boşanmalık konular açıldı biz burda kendimizi yırttık yırttığımızla kaldık konu bazı sahipleri kendi konusuna dönmeye tenezzül bile etmedi

Estf.yanlış anlamam tabiki de kararimi verdim su rapor olayını ispat etmem gerekiyor oyuzden beklemedeyim çocuklarımı benden hic bi zaman ve şekilde alamaması için olurya belli bi yaştan sonra dava acar ne bileyim o evlenir evlendi diye düzenli hayati var diye vermeye kalkarlar korkuyorum o psikopata çocuk falan vermesinler kuzularimi benden ayirmasinlar dayanamam Allah im imtihan etme beni onlarla lütfen dua edin dayanamam ölürüm lütfen kulun kula ettiği kula daha makbul insallah

Merhaba kızlar 3senelik evliyim ikizlerim var 1yasindalar olup olmadık çok şeyleri yuttum sustum şiddette oldu eve hapis etmede evime kimsem gelemiyor eşim ve ailesi istemiyorlar beni kimseye gondermiyor haftada anneme giderim onuda kavgayla bin nazla eşimin ailesi tamamı ile ruh hastasi sorunlu insanlar kv zaten canimdan bezdirdi oğlunu kiskandi yetmedi çocuklarım olunca birini ben alacağım dedi evimden kovdular neler neler.. Maalesef yakın oturuyoruz çat kapı gelir bi haber verseydiniz müsait olmaya biliriz derim eşim tarafından yine suçlu olurum en son yine evi tasiyalim huzurumuz yok dedim imkansiz dedi artik biktim ve bu evlilikten gidiyorum yeminle tek korkum çocuklarım almaya kalkarsa alabilirmi bir yasindalar ve tabiki donuna kadar alicam maddi manevi bitirdi beni tazminat kararı verirmi hakim lütfen bilenler yazsin

Bir avukat olarak en hoşlanmadığım ve bir kadına en yakıştıramadığım söz "donuna kadar alacağım" ....Kimse kimsenin donuna kadar alamaz hanımefendi. Ayrıca hukuken bir tarafı zenginleştirirken diğer tarafı fakirleştirmek yoktur. Bunu belirteyim öncelikle. Çocuklarınız henüz çok küçük, ahlak dışı bir durum söz konusu değilse çocukların sizden alınması mümkün değil. Her iki çocuk için nafaka alırsınız. Mutlaka tazminat talebiniz olsun, fiziksel ve manevi şiddeti ispatlamanız şart. Tanıklar,hastane raporları vs gibi. Tazminat miktarını avukatınız ile detaylı görüşecerek tespit edersiniz ama sonuçta son karar hakimin olacaktır. Ayrıca mutlaka çalışın, ilerisi için kendinizi güvenceye alın. Sigortanız ödenir, maaşınız olur. Eşinizin geliri nedir bilemiyorum ama alacağınız nafaka ahım şahım olmayacaktır. Ayrıca bir ömür eski eşinizin eline bakmakta çok hoş bir durum değil. Ve de ilerisi için garantisi yok, oldu ya öldü yada bir kaza geçirdi? Bunları düşünüp ayağa kalkıp, güçlü bir kadın olun.

Estf.yanlış anlamam tabiki de kararimi verdim su rapor olayını ispat etmem gerekiyor oyuzden beklemedeyim çocuklarımı benden hic bi zaman ve şekilde alamaması için olurya belli bi yaştan sonra dava acar ne bileyim o evlenir evlendi diye düzenli hayati var diye vermeye kalkarlar korkuyorum o psikopata çocuk falan vermesinler kuzularimi benden ayirmasinlar dayanamam Allah im imtihan etme beni onlarla lütfen dua edin dayanamam ölürüm lütfen kulun kula ettiği kula daha makbul insallah
amin canım inşallah herşey dilediğn gibi olsun evet hayatın grerçekten zor hele kv kelimesi geçtimi tmm burda seni aydınlatacak arkadaşlar var önemli olan senin kararından dönmemen girdiğn yolda kararlılıkla ilerlemen

Çocukları alması konusunda mi diyorsunuz.. İnşallah Allah im insallah

Evet aynen çocukları alması konusunda.

Zihinsel ağır bir hastalığınız var mı? Çocuklara zarar verecek bir hayat tarzınız mı var? Bunlara cevabınız hayırsa hayatta alamaz çocukları.

Bir avukat olarak en hoşlanmadığım ve bir kadına en yakıştıramadığım söz "donuna kadar alacağım" ....Kimse kimsenin donuna kadar alamaz hanımefendi. Ayrıca hukuken bir tarafı zenginleştirirken diğer tarafı fakirleştirmek yoktur. Bunu belirteyim öncelikle. Çocuklarınız henüz çok küçük, ahlak dışı bir durum söz konusu değilse çocukların sizden alınması mümkün değil. Her iki çocuk için nafaka alırsınız. Mutlaka tazminat talebiniz olsun, fiziksel ve manevi şiddeti ispatlamanız şart. Tanıklar,hastane raporları vs gibi. Tazminat miktarını avukatınız ile detaylı görüşecerek tespit edersiniz ama sonuçta son karar hakimin olacaktır. Ayrıca mutlaka çalışın, ilerisi için kendinizi güvenceye alın. Sigortanız ödenir, maaşınız olur. Eşinizin geliri nedir bilemiyorum ama alacağınız nafaka ahım şahım olmayacaktır. Ayrıca bir ömür eski eşinizin eline bakmakta çok hoş bir durum değil. Ve de ilerisi için garantisi yok, oldu ya öldü yada bir kaza geçirdi? Bunları düşünüp ayağa kalkıp, güçlü bir kadın olun.
Allah in izniyle çalışacağım zaten bende Üniv.mezunyum tabiki ona bagimli hayatımı surdurmuycem kendi adıma beş kuruşunu istemem çocuklarımin hakkini versin bana yeter mali mülkü umurum değil tskler cvp verdiğiniz için peki kaç yaşına kadar alamaz ve alamamasi için benim hangi şartlara sahip olmam gerek lütfen k
Evet aynen çocukları alması konusunda.

Zihinsel ağır bir hastalığınız var mı? Çocuklara zarar verecek bir hayat tarzınız mı var? Bunlara cevabınız hayırsa hayatta alamaz çocukları.

Yok çok şükür gayet saglikliyim. Hayatımda çok şükür oldukça normal

çocuklarını alamazlar ama seninde hayatını kazanacağın bir işin olmalı bilmiorum var mı? babası nafakada vermezse sorun olacak kötülükle ayrılma niyetini iyi tut...

hayırlısını diliyorum ikiz buyutmek zordur biz birini buyutemioruz kolaylıklar diliorum...

Allah in izniyle çalışacağım zaten bende Üniv.mezunyum tabiki ona bagimli hayatımı surdurmuycem kendi adıma beş kuruşunu istemem çocuklarımin hakkini versin bana yeter mali mülkü umurum değil tskler cvp verdiğiniz için peki kaç yaşına kadar alamaz ve alamamasi için benim hangi şartlara sahip olmam gerek lütfen k

Genel anlamda çocuğun yeri annenin yanıdır,mantığı hakimdir. 7 yaşına kadar herhangi bir olumsuzluk olmadığı sürece sizden alması söz konusu olamaz. Ancak 7 yaşına geldikleri zaman, velayet davası açabilir tabi ki. Çocukların eğitim hayatı başlamış olacağı için, daha iyi şartlar sunabileceğini söyleyebilir. Maddi imkanları kullanabilir bu konuda, yine de kesin alır denebilir mi? Tabi ki hayır. Ama o anki şartlar değerlendirilir.
Ayrıca dava aşamasında ve de dava sonuçlandıktan sonra kesinlikle çocukları babadan kaçırma, göstermeme gibi davranışlarda bulunmayın. Bu babanın velayeti alması için ona kapı açar.

Genel anlamda çocuğun yeri annenin yanıdır,mantığı hakimdir. 7 yaşına kadar herhangi bir olumsuzluk olmadığı sürece sizden alması söz konusu olamaz. Ancak 7 yaşına geldikleri zaman, velayet davası açabilir tabi ki. Çocukların eğitim hayatı başlamış olacağı için, daha iyi şartlar sunabileceğini söyleyebilir. Maddi imkanları kullanabilir bu konuda, yine de kesin alır denebilir mi? Tabi ki hayır. Ama o anki şartlar değerlendirilir.
Ayrıca dava aşamasında ve de dava sonuçlandıktan sonra kesinlikle çocukları babadan kaçırma, göstermeme gibi davranışlarda bulunmayın. Bu babanın velayeti alması için ona kapı açar.
Çok TSK ederim sizi rahatsız ediyorum belki sorularimla ama inanın yardıma ihtiyacım olduğu için peki ben ona güvenmiyorum çocuklarımı alır kaçırır diye korkuyorum ailesinde buna benzer olaylar olduğunu duymuştum polis gözetiminde görmesini talep edebiliyor muyum birde tabiki kimse evliliği bitsin istemez bende istemem ama şartlar mecbur bıraktı şuan ailesi ile dipdibe oturuyoruz buradan uzağa tasinsak sorunlarin %90ni cozebilecegimizi düşünüyorum hakim sorduğunda bunları anlatsam evi taşıma kararı verirmi yuvanın kurtulmasi için yoksa direk bosarmi boyle olan bi kaç olay duymuştum ama eşim su şekilde hayır imkânsız diyor dava da tasinacak derse taşırmi bilmiyorum bunu davada soylemelimiyim ne diyorsunuz

Back