• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkizlerim var boşanmak istiyorm çocuklarımı benden alabilirmi tecrubeliler avukat olanlar yardim ltf

HakimeHNMMM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2016
1.704
2.005
48
Merhaba kızlar 3senelik evliyim ikizlerim var 1yasindalar olup olmadık çok şeyleri yuttum sustum şiddette oldu eve hapis etmede evime kimsem gelemiyor eşim ve ailesi istemiyorlar beni kimseye gondermiyor haftada anneme giderim onuda kavgayla bin nazla eşimin ailesi tamamı ile ruh hastasi sorunlu insanlar kv zaten canimdan bezdirdi oğlunu kiskandi yetmedi çocuklarım olunca birini ben alacağım dedi evimden kovdular neler neler.. Maalesef yakın oturuyoruz çat kapı gelir bi haber verseydiniz müsait olmaya biliriz derim eşim tarafından yine suçlu olurum en son yine evi tasiyalim huzurumuz yok dedim imkansiz dedi artik biktim ve bu evlilikten gidiyorum yeminle tek korkum çocuklarım almaya kalkarsa alabilirmi bir yasindalar ve tabiki donuna kadar alicam maddi manevi bitirdi beni tazminat kararı verirmi hakim lütfen bilenler yazsin

Avukat değilim ama bildiğim kadarıyla küçük çocuklar anneye veriliyor ve sizinkiler daha çok küçükler alamazlar gibi

Alamaz çocukları. İffetsizlik yapmadığın sürece veya bir suç işlemediysen. Biraz büyük çocuklara bazen soruyormuş hakim ki de kalmak istersin diye. Hakkı'nda hayırlısı olsun.

Ruh hastası madem bunlar keşke çocuk yapmasaydin genler önemli
Boşan korkma alamaz
Hoş burdan derken kolay tabi insan evlat söz konusuyken risk te almak istemiyor avukata danis önce sonra karar ver

Alamaz çocukları. İffetsizlik yapmadığın sürece veya bir suç işlemediysen. Biraz büyük çocuklara bazen soruyormuş hakim ki de kalmak istersin diye. Hakkı'nda hayırlısı olsun.
Hakime göre de değişiyor
Arkadasimin ailesi boşandi o zaman 17 yaşındaydı hiç sormadan direk anneye verdiler

Bosanmis biri olarak rahatlikla soyleyebilirim ki o yastaki cocugu kesinlikle anneye veriyorlar. Sadece belli gunler babanin gorme hakki var. Bildigim kadariyla 5 yasina kadar yatili alamiyor. 5 yasindan sonra ayda iki kez cumartesi sabah belli bir saatte alip pazar gunu hakimin belirledigi saatte birakiyor. Bunun haricinde somestr tatilinde bir hafta ve yaz tatilinde ( genelde temmuz ayinda) 1 ay babada kaliyor. Ancak bu olaylar 5 yasindan sonra. Cocuklar kucuk oldugu icin simdilik ayda iki kez hafta sonu bir kac saat gorebiliyor. ( hakimin belirledigi saatlerde)
Onun disinda maddi ve manevi tazminat alabilirsiniz eger ki eve kapatma ve siddet olayini taniklarla ya da darp raporuyla kamnitlayabilirseniz. Kufur ve hakaretleri de varsa ve taniklarla kanitlarsaniz tazminat alabilirsiniz.
Cocuklar ve sizin icin de (eger calismiyorsaniz) nafaka verilir. Nafaka bedeli genelde babanin maasinin dortte biri oranini gecmiyor bildigim kadariyla.
Onun disinda takilariniz ondaysa takilarinizi da alabilirsiniz (dugun fotograflari ve dugun cd sini delil gostererek).
Evlilik birlikteligi boyunca elde edilmis mallarinizla ilgili de mal paylasimi yapilir.
bu arada eger size bir sey yapacahindan korkuyorsaniz koruma talebi isteyebilirsiniz. O zaman 50 metreden fazla size yaklasamiyor. Ama karar bildigim kadsriyla 6 ayligina veriliyor.
Bir avukata danismaniz da yarar var. Daha saglikli bilgiyi onlar verirler. Gecmis olsun.

O yaştaki çocukları anneden almazlar kolay kolay. Ancak aldatmış olacaksın mesela, kanıt sunacak adam, ahlaksız adını verecek sana, ve onları senden alacak.
Böyle büyük bi şey olmadığına göre çocukları senden almazlar.

Halam Eniştem ve kuzenlerim avukat onlardan aldığım bilgi ve tecrübelerim üzerinden sizi bilgilendirmek istiyorum.
Bende boşandığım zaman kızım 4 yaşındaydı ve genelde boşanma hakimleri bayan oluyor bu da sizin için bir avantaj.
Maddi imkanın bir gelirinin olması yada kalacak yer çocuklarla ilgilenecek kişiler vs. bunların hepsi çok önemli detaylar.
Çocuklar henüz çok küçük olduğu için hakim hemen boşamaz bu sebepten boşanmada ki gerekçeli iddian bunun kanıtı ve şahitler çok önemli.
Sizin iddia ettiğiniz şeyleri kanıtlayacak bir darp raporu bunlara şahit bir komşu vs olmalı.Ve mahkeme de maddiyatı ön plana çıkarırsanız hakim size madem maddi gücün yok çocuklar babada kalsın der.Bu sebepten psikolojik anlamda çöktüğünüzü evde huzurunuzun olmadığını vr kavgalardan şiddetten çocuklarınızından ruhen etkilendiğini öne sürün.Çocuklarınız için nafaka alabilirsiniz ama eşinizin aldatma darp ettiğine dair elinizde bir kanıt yoksa maddi manevi tazminat kesinlikle alamazsınız ve böyle bir talepte mahkeme sizi samimiyetsiz ve maddi çıkarcı olarak gözetir buda sizin için iyi olmaz.
Ve eşiniz sizden intikam almak için 2 tane yalancı şahit gösterse ortaya bir iddia atsa dava uzadıkça uzar.
Eliniz de bahsettiğiniz darp vs. iddialarla ilgili kanıt yoksa işiniz zorlaşır.
Ve kesinlikle eşiniz yada ailesi hakkın da "Ruh hastası" gibi bir yorum da bulunmayın.
Siz davayı artık eşinizle anlaşamadığınız sevgi saygı ve evlilik birliğinizin bozulması ve çocuklarınızın bunlardan etkilendiği üzerine yoğunlaştırın.
Maddiyat en son ki iş.
Çocuklarınızı istiyorsanız onların nafakalarını talep edin ama kendi adınıza asla bişey istemeyin.
Sormak istediğiniz birşey olursa yazın.

Ruh hastası adamdan niye cocuk yaptın dicem sordular zaten.
Bide donuna kadar alıcam lafı hiç hoşuma gitmedi oldum olası illet olurum boşanırken bu tavrı takınanlara.
Cocuğuklarım ve ben daha önemliyim mutsuzsam alır ceketimi giderim.
Yavrularınızla huzurlu bir ömür dilerim

Yahu burda milyonlarca kez açıldı bu konu hangi hakim vericek minicik çocukları babaya mantıklımı hiç bacım ;)

Cocuklari mumkun degil alamaz.. eger gercekten bosanmak istiyorsan ve beraberinde butun haklarini talep etmek istiyorsan, saglam bir avukat bul kendine, delillerini topla ve davani ac.. Allah yardimcin olsun..

Back