Ikizlerim 2 yasinda ama konusmuyor. 😔

Çok degıskenlık gosterıyor evet, 6 aylıkken abısının adını soyledı, 10 aylık yurudu.
Suanda neler soyluyor dersen

Anne , Ege , Arda , Hopta(hoppa) , mama, amma(meme) ,pu (su), eeee(uyku) , ann (araba) ,atta ,at,attı, aç
Oldu ,Orda Cok nadır anane, dede dıyor, abı yerınede ada gıbı bısı soyluyor ama nadır.

19 aylık . Allahta dıyorum buyuk oglumda cok tv ızlemıyor ızlese herhalde bu kelımelerın yarısını en ıyı ıhtımalle kaybedecektı.
Pekı ne dıyosunuz az mı kelıme soyluyor sızce? Bızımkınınde dıslerı cok az, uste 4 alta 2. Ve azılar geldı. Kurt adamsı bısı oldu

Uzman değilim tabii bilemem de gayet iyi bence büyük kardeşi olanlar daha hızlı gider derler sizin ufaklık da abiyi izleye izleye her leyi görür yapar merak etmeyin

Kızınız 7 aylık hepsiyle ilgilenmeye çalışıyorsunuz ama ikizlerle daha fazla tabiki
Sebep
7aylik olanda bebek hala biliyorsunuz degil mi ?
Valla hepsı kucuk, napsın kadın.

Keske bu kadar az aralıklarla olmasaymıs tabı , olan kadına oluyor bın parca

2 yaşında İkizlerin üstüne 7 aylık bebek sizcede birşeylerin gecikmesi normal değil mi?mutlaka ya ikizlerin yada bebeğin zamanından çalınacak.neyse artık tv,tablet,telefonu bırakın.onların bir faydası yok çocuklara.eğitici oyunlar oynayın,kitap okuyun.birşey istediklerinde ismini söyleyin öyle verin zamanla kendileri ismini söylemeye çalışırlar.çok fazla sosyalleşme imkanları yoksa kreşe yazdırmak en iyisi.sizde mümkün olduğu kadar parka insan içine çıkarın.

Oğlum 2 yaşında ve onunda kelimeleri kısıtlı. Arkadaşımın 1,5 yaşındaki kızı ise çatır çatır konuşuyor maşallah. Erkek çocukları gerçekten de biraz daha geç konuşuyorlar.

benimde kizim ayni sizin gibi. 23.5 aylik suan. Neler yaptiniz konuşması için. Ben tv telefon tamamen kapadim. Oyun oynayamiyoruz hemen sıkılıyor. Hep gezmek istiyo

Kuzeniminde ikizleri var ikiside erkek 3.5 yaşındalar onlar çok akıllı annesiyle bir sürü aktivite yapıyorlar,şimdididen rakam yazıyorlar,okuyorlar vs ama konuşmaları çokta net değil.2 yaşındayken onlarda öyleydi hala da konuşmaları çok düzgün değil ve çok hırcınlar istedikleri olmasın yerden yere atıyorlar kendilerini.Telaşa kapılmayın erkek çocuklarında konuşma daha geç oluyor.

23.5 aylik kizim bu kadar konusmuyor sizin gayet iyi bence

Görümcemin oğlu 4 yaşına kadar anne dışında başka bir şey demedi. Yavaş yavaş konuşmaya başladı şimdi 6 yaşını doldurdu hala söyleyemediği kelimeler var.
Hastalık araştırmak yerine doktorla görüşün, size doğrusunu söyler. Kreşe yazdırmanız hem siz hem de çocuklar için çok iyi olmuş.

Benim kardeşim neredeyse üç buçuk dört yaşında konuşmaya başladı zaten doktorlar dört yaşına kadar bekleyin diyorlar. Bilgisayardan veya tabletten eğitici videolar açın benim kardeşim bir de bu sayede konuşmaya başladı şimdi sekiz yaşında Allah'a şükür hiçbir anormal bir durum yok

Televizyon çocukların dil gelişimine katkıda bulunmuyormuş, tam aksine konuşma geriliğine sebep oluyormuş. En az 2 yaşına kadar televizyondan uzak tutmak lazım çocukları. Siz de biliyorsunuzdur aslında.

Bizim de çevremizde kimse yok, çekirdek aileyiz koca şehirde. O yüzden oyun grupları bulmuştum büyük kızım için. 1-2 yaş arası oyun gruplarında takıldık, 2 yaşında kreşe başladı. Her çocuğun gelişimi farklıdır elbette, kıyaslamak çok doğru olmaz. Lakin kızımın konuşması oldukça ileriden gidiyordu, kreşe de buna güvenip başlatmıştık zaten. Olan biten, hissettiği her şeyi anlatıyordu. Nasıl bu kıvama geldi kısmına gelirsek; bence en büyük pay kitapların, bol bol kitap okuyorduk. Bayılıyordu kitaplara, hala bayılır. Sadece okumuyorduk, hikayeden bağımsız sayfalardaki resimleri konuşuyorduk, ben ona sorular soruyordum, komiklik olsun diye zor kelimeleri tekrar ettirmeye çalışıyordum.

Kitaplar dışında, pencereden dışarı bakarken bile hikayeler uydururdum, kuşlar, ağaçlar, insanlar hakkında bir şeyler anlatırdım. Çok fazla şarkı, ninni söylerdim ona. O da eşlik etmeye başladı zamanla bana. İşin özü bol bol konuşurdum kendisiyle. Hiç de öyle bebek ağzıyla agucuk bugucuk attalı mamalı konuşmadık. Şuan 3,5 yaşında. Yetişkin gibi konuşuyor. Çizgi film izlemeye 2 yaşından sonra başladı ama hala günde en fazla 1,5 saat onu da 2 parça halinde izleyebiliyor. Tablet, telefon eline almadı daha.

Bence yapabileceğiniz şeyleri zaten yapmaya başlamışsınız; pedagog, kreş... Buna ek olarak akşamları alın ikizleri yanınıza, bir kitap seçsinler. Belki de yapıyorsunuzdur bilmiyorum. Kitap saati yapın her akşam. Okuyun, sonra kitabın üstünde sözcük ya da uydurmasyon başka oyunlar oynayın.

Benim kizim konusamayan cocuklardandi kendi cocuk doktoru tavsiyesiyle hastaye gelisimsel pediatri bolumune goturdum orada sagirmi diye testler yapildi normal cikinca 1bucuk yasinda dr krese verdirdi once yarim gun 3 ay sonra baktilar degisiklik yok tumgun dediler ben mecburen verdim tumgun 3bucuk yasinda konustu onemli bir konu konusamayan cocuk isaret ettiginde konusarak cvp verin onun hizasina egilip gozlerine bakarak konusun sinirli olmasi anlatamadigi icin benim kizimda sinir krizi gecirirdiaman konusur bekle diyenlere veya bu sagir dilsiz diyenlere aldirmayin ALLAH yardimciniz olsun

benimde kizim ayni sizin gibi. 23.5 aylik suan. Neler yaptiniz konuşması için. Ben tv telefon tamamen kapadim. Oyun oynayamiyoruz hemen sıkılıyor. Hep gezmek istiyo
Onunla daha çok konuşmaya çalıştım. Karşımda Bi büyük varmış gibi düzgün Bi dille bişeyler anlattım. Bununda etkisi olmuştur ama kendisi daha ok çabaladı bişeyler öğrenmeye hevesliydi. Saç göz burun, renkler, sayılar bunları gösterip isimlerini söyledim o şimdi kardeşine öğretiyor bildiklerini

Doktorumuz sizin yaptiklarinizi yaptirmisti bilincli bir annesiniz masaalhbize televizyon yasaklanmisti hatta

Akrabam 6 yaşında konuşmaya başlamış. Doktora yine de gösterin nolur nolmaz

Benım ıkı cocugum ıcınde danıstıgım bırı var , ınstagramdan takıp edebılırsınız.

Cıhan Çelık, ozellıkle vurguluyor aıleler suphelenıyor ama etraf hep benımkı de konusmuyor, benım kı de gec konustu dıye ornek verdıklerı ıcın aıleler maalesef gec kalıyor dıyor .

Yanı otızm teshısı almamıs ama etrafında dolasan, cok benzer belırtılen cocuklar kurtulabılırken maalesef cıkmaza gırıyorlar dıyor.

2 yaş ikizler ve 7 aylık bir bebek mi?

2 yaş için gayet normal. Stres yapmayın.
Bence şu aşamada daha çok algılarına dikkat edin. Öğrettiğiniz şeyleri hemen öğrenip takip ediyorlar mı?

Tv nin başına koyup konuşacaklar diye beklemeyin. Ayına uygun kitaplarla anlatın. Etkinlik yapın.
Siz konuşurken dinliyorlarsa, evdeki nesneyi isteyince getiriyorlarsa gayet akıllı bebeklerdir.

Her bebek aynı zamanda aynı şeyi yapmaz. Prematürelerse bu da etkili olabilir..

Ayrıca 2 yaş sendromunda öfke ve hırçınlık normal..

Doktorumuz sizin yaptiklarinizi yaptirmisti bilincli bir annesiniz masaalhbize televizyon yasaklanmisti hatta
Çok teşekkür ederim. Aslında uyguladığım şeyler zaten doktorların, uzmanların önerdiği, kitaplardan okuduğumuz şeyler genelde. Tv, tablet yok, bol konuşma ve kitap var. =) Gerisi de çocuğa kalmış. Hepsinin aynı aylarda aynı seviyede konuşması beklenemez ama en azından kapasitelerini köreltecek şeylere yönelmeyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…