- 8 Eylül 2023
- 36
- 53
- 8
- 25
- Konu Sahibi berilr12334
-
İkizlerimi doğuruca oğlum 2 kızım 1 yaşındaydı. İlk 3 ay yanımda sürekli birileri vardı. Sonrasında 8 ay tek baktım.Hanımlar merhaba. 45 günlük ikizlerim var. Doğduklarından beri evimden, eşimden ayrıyım. kayınvalidemin evinde kayınvalidemle bakıyorum. Eşim işinden dolayı başka şehirde. 10-15 günde bir geliyor. Yakında kendi evime geçmeyi düşünüyorum. Yani mecburum. 2 ay sonra doğum iznim bitiyor ve işe başlayacağım. Bu yüzden kendi evime geçip tek bakmaya alışmak istiyorum. Kayınvalidemde olmak üzere çevremdekiler bakamazsın, ağlar iki gün sonra geri gelirsin diyorlar. Psikolojik olarak çok kötüyüm. İnsanların bu söylemlerinden dolayı özgüvenim iyice gitti. Kendi evime geçince de yardımcı olabilecek kimse yok. Eşim devlet memuru ve vardiyalı çalışıyor. Her gece evde olmuyor. Annem ya da kayınvalidemin yanıma gelme durumları yok. İkiz anneleri nasıl baktınız bebeklerinize ? Güzel yorumlarınıza çok ihtiyacım var
2 ay sonra siz işteyken çocuklara kim bakacaksa bu 2 ay içinde o kişiyi bulun çocuklar da alışsın. Herkesin evinde annesi kaynanası olmuyor, bir şekilde bakarsınız.Hanımlar merhaba. 45 günlük ikizlerim var. Doğduklarından beri evimden, eşimden ayrıyım. kayınvalidemin evinde kayınvalidemle bakıyorum. Eşim işinden dolayı başka şehirde. 10-15 günde bir geliyor. Yakında kendi evime geçmeyi düşünüyorum. Yani mecburum. 2 ay sonra doğum iznim bitiyor ve işe başlayacağım. Bu yüzden kendi evime geçip tek bakmaya alışmak istiyorum. Kayınvalidemde olmak üzere çevremdekiler bakamazsın, ağlar iki gün sonra geri gelirsin diyorlar. Psikolojik olarak çok kötüyüm. İnsanların bu söylemlerinden dolayı özgüvenim iyice gitti. Kendi evime geçince de yardımcı olabilecek kimse yok. Eşim devlet memuru ve vardiyalı çalışıyor. Her gece evde olmuyor. Annem ya da kayınvalidemin yanıma gelme durumları yok. İkiz anneleri nasıl baktınız bebeklerinize ? Güzel yorumlarınıza çok ihtiyacım var
Nasıl baktınız, çok zorlandınız mıİkizlerimi doğuruca oğlum 2 kızım 1 yaşındaydı. İlk 3 ay yanımda sürekli birileri vardı. Sonrasında 8 ay tek baktım.
Şimdi nasıl desem ki, herkesin bebeğinin huyu farklıdır. Ben hem bebeklere bakıp hemde onca insana yemek yapıp evi çekip çeviriyodum. Yalnız kalınca da 4 çocukla aynı işleri yapmaya devam ettim. Ama hep evdeydim. Sıfır sosyal hayat. Bazen telefonu elime almadığım günler oluyodu. Bazen kahvaltıyı ikindide yaptığım.Nasıl baktınız, çok zorlandınız mı
Kuzenimin ikizleri var, gelinimiz tek başına bakıyor. Doğduğundan beri tek başına ve kendi evinde. Sadece ilk aylar annesi arada yardım etmeye geliyordu o kadar. Kuzenimde yardım ettiği için daha rahat büyüttü. Şuan çalışmıyor. Eğer çalışacaksan bakıcı tut. Kendi evinde el evinden rahat olursun. Kamera ile evi izlersinHanımlar merhaba. 45 günlük ikizlerim var. Doğduklarından beri evimden, eşimden ayrıyım. kayınvalidemin evinde kayınvalidemle bakıyorum. Eşim işinden dolayı başka şehirde. 10-15 günde bir geliyor. Yakında kendi evime geçmeyi düşünüyorum. Yani mecburum. 2 ay sonra doğum iznim bitiyor ve işe başlayacağım. Bu yüzden kendi evime geçip tek bakmaya alışmak istiyorum. Kayınvalidemde olmak üzere çevremdekiler bakamazsın, ağlar iki gün sonra geri gelirsin diyorlar. Psikolojik olarak çok kötüyüm. İnsanların bu söylemlerinden dolayı özgüvenim iyice gitti. Kendi evime geçince de yardımcı olabilecek kimse yok. Eşim devlet memuru ve vardiyalı çalışıyor. Her gece evde olmuyor. Annem ya da kayınvalidemin yanıma gelme durumları yok. İkiz anneleri nasıl baktınız bebeklerinize ? Güzel yorumlarınıza çok ihtiyacım var
Annem dogum sonrasi 1 bucuk ay kadar benimleydi. O donem oandemi yeni patlamisti ve esim de evdeydi calismiyordu. Bir sure sonra esim isine dondu annem yardimci olmaya devam etti. Artik evine donucegi zaman cok korkmustum esim de yok gunduz ben nasi bakarim bebegime ya beceremezsem die. Fakat annnem gidince ve oglumla basbasa kalinca farkettimki hersey cok daha kolay oldu. Ben birden anne oldum sankiHanımlar merhaba. 45 günlük ikizlerim var. Doğduklarından beri evimden, eşimden ayrıyım. kayınvalidemin evinde kayınvalidemle bakıyorum. Eşim işinden dolayı başka şehirde. 10-15 günde bir geliyor. Yakında kendi evime geçmeyi düşünüyorum. Yani mecburum. 2 ay sonra doğum iznim bitiyor ve işe başlayacağım. Bu yüzden kendi evime geçip tek bakmaya alışmak istiyorum. Kayınvalidemde olmak üzere çevremdekiler bakamazsın, ağlar iki gün sonra geri gelirsin diyorlar. Psikolojik olarak çok kötüyüm. İnsanların bu söylemlerinden dolayı özgüvenim iyice gitti. Kendi evime geçince de yardımcı olabilecek kimse yok. Eşim devlet memuru ve vardiyalı çalışıyor. Her gece evde olmuyor. Annem ya da kayınvalidemin yanıma gelme durumları yok. İkiz anneleri nasıl baktınız bebeklerinize ? Güzel yorumlarınıza çok ihtiyacım var
Maşallah size taktir ettim gerçekten. Bu dediklerinizi ben de tek başıma 1 çocukla yaşıyorum. Siz 4 çocuğu birden idare etmişsiniz.Şimdi nasıl desem ki, herkesin bebeğinin huyu farklıdır. Ben hem bebeklere bakıp hemde onca insana yemek yapıp evi çekip çeviriyodum. Yalnız kalınca da 4 çocukla aynı işleri yapmaya devam ettim. Ama hep evdeydim. Sıfır sosyal hayat. Bazen telefonu elime almadığım günler oluyodu. Bazen kahvaltıyı ikindide yaptığım.
Bazen tuvalete bile gidemiyordum. Defalarca kez altıma kaçırdım.
Onları bir şekilde uyutunca kimse duymasın diye yastığı suratıma bastırıp hıçkırarak ağladım günler de. Hepsi ile mutfakta hem oyun oynayıp hem su böreği, baklava yaptığım günlerde oldu. Sağlık en önemlisi. Hasta olmamaları için ne misafirliğe gidebildim ne de eve misafir çağırabildim.
Dediğim gibi herkesin dinamiği, hayat standardı, yaşantısı farklı.
Merhabalar. 4.5 aylık ikiz annesiyimHanımlar merhaba. 45 günlük ikizlerim var. Doğduklarından beri evimden, eşimden ayrıyım. kayınvalidemin evinde kayınvalidemle bakıyorum. Eşim işinden dolayı başka şehirde. 10-15 günde bir geliyor. Yakında kendi evime geçmeyi düşünüyorum. Yani mecburum. 2 ay sonra doğum iznim bitiyor ve işe başlayacağım. Bu yüzden kendi evime geçip tek bakmaya alışmak istiyorum. Kayınvalidemde olmak üzere çevremdekiler bakamazsın, ağlar iki gün sonra geri gelirsin diyorlar. Psikolojik olarak çok kötüyüm. İnsanların bu söylemlerinden dolayı özgüvenim iyice gitti. Kendi evime geçince de yardımcı olabilecek kimse yok. Eşim devlet memuru ve vardiyalı çalışıyor. Her gece evde olmuyor. Annem ya da kayınvalidemin yanıma gelme durumları yok. İkiz anneleri nasıl baktınız bebeklerinize ? Güzel yorumlarınıza çok ihtiyacım var
Şimdiden birini bulup alıştırmanız lazım. Her şeyden önce gözlemlemeniz lazım güvenilir mi diye.İşe başlayınca mecbur bakıcıya vereceğim
İki bebek olunca ister istemez çok gözüm korkuyorAnnem dogum sonrasi 1 bucuk ay kadar benimleydi. O donem oandemi yeni patlamisti ve esim de evdeydi calismiyordu. Bir sure sonra esim isine dondu annem yardimci olmaya devam etti. Artik evine donucegi zaman cok korkmustum esim de yok gunduz ben nasi bakarim bebegime ya beceremezsem die. Fakat annnem gidince ve oglumla basbasa kalinca farkettimki hersey cok daha kolay oldu. Ben birden anne oldum sankihic de zorlanmadim ne yapicagimi nasil yapicagimi icgudusel olarak hep biliyordum. Duzenimi kurabildim bebegimle yalniz kalinca ve daha iyi hissettim. Hic gozunuz korkmasin tek bakmak emin olun daha iyi..
Şimdi nasıl desem ki, herkesin bebeğinin huyu farklıdır. Ben hem bebeklere bakıp hemde onca insana yemek yapıp evi çekip çeviriyodum. Yalnız kalınca da 4 çocukla aynı işleri yapmaya devam ettim. Ama hep evdeydim. Sıfır sosyal hayat. Bazen telefonu elime almadığım günler oluyodu. Bazen kahvaltıyı ikindide yaptığım.
Bazen tuvalete bile gidemiyordum. Defalarca kez altıma kaçırdım.
Onları bir şekilde uyutunca kimse duymasın diye yastığı suratıma bastırıp hıçkırarak ağladım günler de. Hepsi ile mutfakta hem oyun oynayıp hem su böreği, baklava yaptığım günlerde oldu. Sağlık en önemlisi. Hasta olmamaları için ne misafirliğe gidebildim ne de eve misafir çağırabildim.
Dediğim gibi herkesin dinamiği, hayat standardı, yaşantısı farklı.
Allah razı olsun. Ne zaman dara düşsem derim ki Allah'm nice nice isteyenler var yıllarca bekleyenler var, sen bana güvendin inandın 4 çocuk verdin. Sabrını da ver gücünü de ver. Böyle diye diye aylar geçti işte.Maşallah size taktir ettim gerçekten. Bu dediklerinizi ben de tek başıma 1 çocukla yaşıyorum. Siz 4 çocuğu birden idare etmişsiniz.
Allah razı olsun. İnsan yetiştirmenin her hali zorMaşallah bizler 1 bebekle vakit geçirirken tebrik ederim sizi.
Allah razı olsun. İnsan yetiştirmenin her hali zorAllah analara sağlık ve uzun ömür versin valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?