İkizlere tek bakma ?

berilr12334

Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2023
36
53
8
25
Hanımlar merhaba. 45 günlük ikizlerim var. Doğduklarından beri evimden, eşimden ayrıyım. kayınvalidemin evinde kayınvalidemle bakıyorum. Eşim işinden dolayı başka şehirde. 10-15 günde bir geliyor. Yakında kendi evime geçmeyi düşünüyorum. Yani mecburum. 2 ay sonra doğum iznim bitiyor ve işe başlayacağım. Bu yüzden kendi evime geçip tek bakmaya alışmak istiyorum. Kayınvalidemde olmak üzere çevremdekiler bakamazsın, ağlar iki gün sonra geri gelirsin diyorlar. Psikolojik olarak çok kötüyüm. İnsanların bu söylemlerinden dolayı özgüvenim iyice gitti. Kendi evime geçince de yardımcı olabilecek kimse yok. Eşim devlet memuru ve vardiyalı çalışıyor. Her gece evde olmuyor. Annem ya da kayınvalidemin yanıma gelme durumları yok. İkiz anneleri nasıl baktınız bebeklerinize ? Güzel yorumlarınıza çok ihtiyacım var

İkizlerimi doğuruca oğlum 2 kızım 1 yaşındaydı. İlk 3 ay yanımda sürekli birileri vardı. Sonrasında 8 ay tek baktım.

2 ay sonra siz işteyken çocuklara kim bakacaksa bu 2 ay içinde o kişiyi bulun çocuklar da alışsın. Herkesin evinde annesi kaynanası olmuyor, bir şekilde bakarsınız.

Nasıl baktınız, çok zorlandınız mı
Şimdi nasıl desem ki, herkesin bebeğinin huyu farklıdır. Ben hem bebeklere bakıp hemde onca insana yemek yapıp evi çekip çeviriyodum. Yalnız kalınca da 4 çocukla aynı işleri yapmaya devam ettim. Ama hep evdeydim. Sıfır sosyal hayat. Bazen telefonu elime almadığım günler oluyodu. Bazen kahvaltıyı ikindide yaptığım.
Bazen tuvalete bile gidemiyordum. Defalarca kez altıma kaçırdım.
Onları bir şekilde uyutunca kimse duymasın diye yastığı suratıma bastırıp hıçkırarak ağladım günler de. Hepsi ile mutfakta hem oyun oynayıp hem su böreği, baklava yaptığım günlerde oldu. Sağlık en önemlisi. Hasta olmamaları için ne misafirliğe gidebildim ne de eve misafir çağırabildim.
Dediğim gibi herkesin dinamiği, hayat standardı, yaşantısı farklı.

Kuzenimin ikizleri var, gelinimiz tek başına bakıyor. Doğduğundan beri tek başına ve kendi evinde. Sadece ilk aylar annesi arada yardım etmeye geliyordu o kadar. Kuzenimde yardım ettiği için daha rahat büyüttü. Şuan çalışmıyor. Eğer çalışacaksan bakıcı tut. Kendi evinde el evinden rahat olursun. Kamera ile evi izlersin

Annem dogum sonrasi 1 bucuk ay kadar benimleydi. O donem oandemi yeni patlamisti ve esim de evdeydi calismiyordu. Bir sure sonra esim isine dondu annem yardimci olmaya devam etti. Artik evine donucegi zaman cok korkmustum esim de yok gunduz ben nasi bakarim bebegime ya beceremezsem die. Fakat annnem gidince ve oglumla basbasa kalinca farkettimki hersey cok daha kolay oldu. Ben birden anne oldum sanki hic de zorlanmadim ne yapicagimi nasil yapicagimi icgudusel olarak hep biliyordum. Duzenimi kurabildim bebegimle yalniz kalinca ve daha iyi hissettim. Hic gozunuz korkmasin tek bakmak emin olun daha iyi..

Maşallah size taktir ettim gerçekten. Bu dediklerinizi ben de tek başıma 1 çocukla yaşıyorum. Siz 4 çocuğu birden idare etmişsiniz.

Merhabalar. 4.5 aylık ikiz annesiyim ben de tek bakmak istiyorum ama aynı anda ağladıkları zamanlar da cesaret edemiyorum tek bakmaya annem çok destek oluyor. Gerçekten ikiz bebeklere tek bakanları çok takdir ediyorum bende kolay değil kesinlikle

İki bebek olunca ister istemez çok gözüm korkuyor

Maşallah bizler 1 bebekle vakit geçirirken tebrik ederim sizi.

Maşallah size taktir ettim gerçekten. Bu dediklerinizi ben de tek başıma 1 çocukla yaşıyorum. Siz 4 çocuğu birden idare etmişsiniz.
Allah razı olsun. Ne zaman dara düşsem derim ki Allah'm nice nice isteyenler var yıllarca bekleyenler var, sen bana güvendin inandın 4 çocuk verdin. Sabrını da ver gücünü de ver. Böyle diye diye aylar geçti işte.
Belki ilerde daha büyük dertler sıkıntılar olacak çünkü hepsinin okulu, giderleri vs ama şuan elimden gelen tek şey bu çatının onlar için dünyanın en eğlenceli ve huzurlu bir yer olmasını sağlamak. İnşallah Allah ömür verir.

Ben tek büyütüyorum birtek kırkım çıkana kadar yanımdaydı ama zaten ilk ay ikisi yoktu yanımda oğlum önce çıktı 10 gün sonra kuvezden hiç kaynanama elletmedim zaten sonra kızım çıktı 20 gün kaynanamla çıkardık 39ncu gitti kaynanam.
Kolay değil ama bir dinamik oluşturacaksiniz kendinize ben çalışmadığım için evimdeyim büyütüyorum çocuklarım esimde çoğu gece yok şuan cslisiyor mesela. Kolay diyemem ama kademe kademe herşey sabır zaman.
Zor tarafı da iyi tarafı da olacak diyeceğim bakabilirsiniz niye bakamayasiniz kendinizden odun vereceksiniz ama eşiniz de babaligini gösterecek.. siz çalısıcakmissiniz ama bu konuda başka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…