İkizlere tek bakan annelerden öneriler

oyun halısı ve mama sandalyesini kullanmaya kaçıncı ayda başladınız? Bende ikeadan alacağım ama henüz erken mi ben pek oturtmuyorum henüz gerçi doktor 5. ayda destekli oturabilir demişti ama. Oyun halınızın markası nedir? Burada gece uyukuları bizim iyi baya ama uykuya erken yatıyorlar.

Birde benimkiler ikisi bir ağladıklarında hangisi daha açsa onu kucağıma alıp emziriyorum diğerini dizlerime alıyorum ((ama sallamıyorum alışmasınlar diye sadece dizlerimde duruyo daha sakinleşiyor))

5 te destekli oturuyorlar evet. Oyun halısı 3. Ayda aldım ebebekten tiny love marka. Erken yatıp uyanmıyorlarsa ne güzel.

hmm evet tek bakarken kucak olayının sorun yaratabileceğinin bilincindeydim aslında ama yine de kucağa almayı tercih ettim ya. Bilemiyorum tamamen iç güdüsel gelişti alışırsa alışsın deyip içimden geldiği gibi davrandım. Gittiğimiz bir doktor da ağladıkça falan alınmasının faydalı olduğu görüşünü bildirmişti o şekilde davrandım bende. Aslında birlikte muhabbet ederkende çok güzel oyalanıyor ama ikisi birlikte ağladıkları zaman sorun işte. O zaman tek olsam kendimi çok yetersiz hissediyorum, aslında ikiz büyütürken yetersizlik hissi bence hiç kaybolmuyor.

Birde benimkiler ikisi bir ağladıklarında hangisi daha açsa onu kucağıma alıp emziriyorum diğerini dizlerime alıyorum ((ama sallamıyorum alışmasınlar diye sadece dizlerimde duruyo daha sakinleşiyor))
Hangisinin daha aç olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Ben sırayı değiştirmiyordum haksızlık olmasın diye. 1 yaştan sonra da mama takviyesini bıraktık. Emzirmeye devam hala.

Hala o yetersizlik hissi var. Drlar güven gelişimi için öneriyorlar kucağı doğru ama tek bakmak için ben kucağıma almamayı tercih ettim. Yoksa 12 kiloluk bu canavarlar canıma okurlardı şimdi:)

5 te destekli oturuyorlar evet. Oyun halısı 3. Ayda aldım ebebekten tiny love marka. Erken yatıp uyanmıyorlarsa ne güzel.
akşam 6-7 gibi yatıyorlar ondan sonra sadece beslenmeye kalıyorlar. sabah 6ya kadar falan 3 bazen 4 kez kalkıyorlar ama bazen deliksiz olmuyor uykuları. sürekli bir mızırdanma hali oluyor geceleri, emzik istiyorlar ara ara uyanıyor falan, hele birisi bazen 3 saatten önce emmek istiyor onu emzikle oyalıyorum falan uykum 3-4 den daha fazla bölünüyor haliyle. Gece beslenmesi ne zaman bitti sizde? Yani ne zaman tamamen kesintisiz uyudular, bir de 5 aylıkken sizinkiler gece uykusuna kaçta yatıp kaçta kalkıyorlardı? yani sabah 5-6 da uyanmaları çok zorluyor beni ama çocuklara da ne diyeceksin 12 saat uyumuş oluyorlar :) Gece uykusuna geçişi geç saate almak istiyorum biraz aslında hem sabah da daha geç kalkarlar diye ama dayanamayıp huysuzlanıyorlar çok alıştılar bende alıştıkları düzenle oynama taraftarı değilim pek.

Hangisinin daha aç olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Ben sırayı değiştirmiyordum haksızlık olmasın diye. 1 yaştan sonra da mama takviyesini bıraktık. Emzirmeye devam hala.
Aslında bende ona net olarak karar veremiyorum ama büyük olan uyanınca maması hemen gelmezse çok ağlıyor küçük olana zaten zar zor çay kaşığı ile içiriyorum o yüzden önce büyüğüne veriyorum ki küçüğe daha çok vakit kalsın diye.Bende emziriyorum ama sütüm kızlar küvözdeyken kesildi benim şimdi de damla damla geliyor Pekde yok gibi(

6. Aydan sonra 12-6 arası beslemedim. 7 de uyuyup 11:30 gibi beslemek için uyandırıyordum. Sonrasında uyansalarda beslemedim. Emzikten yardım aldım. Deliksiz uyku hala yok bizde. Uyudukları oluyor arada ama bu bir düzene oturmadı. Çünkü diş var hastalık var. Düzenleri sürekli bozuluyor. Sürekli düzen oluşturmaya çalışıyorsunuz.

Benimkiler 1 ay kaldı küvezde. Pompa ile sağıp götürdüm. Eve geldiler 1 ay daha pompa yaptım öyle verdim. Sonra memeye alıştırdım. Ama sütüm öyle çok çıkmıyordu. Emzirme konusunda çok uğraştım. Şükür karşılığını aldım. Ama maalesef ikiz annelerinde sütü azalıp kesilen çok oluyor

Benim küçük olan için hiç ümitli konuşmadılar Rabbime binlerce kez şükür ki yanımda ikisinde bende 1 ay hastaneye sağanak götürdüm evdede sağıyordum ama maalesef yetmiyo bazen boş boş emziriyorum belki gelir diye.İkiz olunca stresde iki kat oluyo Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın

Amin inşallah. Stres, uykusuzluk zor ama değiyor her bir anına.

Hala o yetersizlik hissi var. Drlar güven gelişimi için öneriyorlar kucağı doğru ama tek bakmak için ben kucağıma almamayı tercih ettim. Yoksa 12 kiloluk bu canavarlar canıma okurlardı şimdi:)
evet şuan zor olur kucak taşımak sizinkileri eminim :) Ama ben bebişlerime biraz biraz güvenmeyi öğrendim ya, yani çok stres yaptığım değişen kimi koşullara tahminimden çok çabuk adapte oldular, uslu diyemesem de sanırım kısmen uyumlu bebekler benimkiler. Yada ben öyle düşünmek istiyorum :) İnşallah yalnız bakarken de çok mağdur etmezler beni

peki 7den 11.30 a kadar hep siz mi uyandırıyordunuz, kendilerinden uyanmıyorlar mı yani. Benimkilerden biri 11e uyanıyor mesela diğerini maalesef o vakte kadar bekletemiyorum yani 12-6 arası beslenmemeyi öğrenmesi çok iyi ya size kesintisiz uyku olur yani, nasıl alıştırdınız? Birde emzirmeseniz bile uyandırıp kaldırıyorlar mıydı sizi sık sık? bu durum baya sorun oluyor bazı geceler.

emzirme kampı diye birşey okumuştum, biraz araştır istersen. Bir de sağsan sürekli fayda etmez mi ki, ben benim bebeklerin çok az emdiği dönemde göğüsü boşaltmak için sağmamın sütü çok arttığına inanırım.

Benim üzüntü ile kesildi ama çok uğraştım artmadı şimdi de artık pes ettim en önemli zamanimizi geçiriyoruz diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…