Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne güzel Allah bağışlasın çok çocuk kardeşler için iyidir de anne baba için birazcık zor benim ev de şu an öyle napalmIki kizim var ikizlerim erkek canim.iki tane melek bize yeter.bunlara zor bakiyom zaten diye düşünürken Allah bize iki tane daha melek verdi ev konusuna gelince valla ne diyeyim kazara bi hirsiz girse benden once baskasi girmis der kapidan geri döner
seyyahhk merhaba, seni 2016 ikiz anneleri başlığından tanıyorum. İkisini aynı anda nasıl emziriyorsun, ikiz emzirme yastığın mı var. Ben hiç denemedim bunu iki aynı anda ağlarsa birini emzikle bir süre oyalıyorum.İkisi aynı anda acıktığında beraber emziriyorum bazen çok sevmiyorlar bu durumu ama aç olunca mecbur emiyorlar biraz kendilerine gelince sırayla öğünü tamamlıyoruz bizimkilerde aynı yatakta yatıyor şimdilik bu ay sonu evimize gideceğiz nasipse sonrasında ikisi de ayrı yatağa geçecekler zaten artık rahatsız olmaya başladılar birbirlerinden 6 aydan sonra aynı yatak zor sanırım yaza kadar en azından bizim odada olurlar sanırım çünkü abiyle aynı odaya alamayız gece bişey falan yapar haberimiz olmaz diye korkuyorum
canım maşallah Allah yardımcın olsun 4 çocuk çok daha yorucudur. Büyük kızın yardım ediyordur baya sana ama :)Iki kizim var ikizlerim erkek canim.iki tane melek bize yeter.bunlara zor bakiyom zaten diye düşünürken Allah bize iki tane daha melek verdi ev konusuna gelince valla ne diyeyim kazara bi hirsiz girse benden once baskasi girmis der kapidan geri döner
hmm haklı olabilirsin aslında ama nereye kadar yardımla götüreceğim ki, biran önce alışmam gerek. Gerçi büyüdükçe yürürken falan da tek bakmak daha zor deniliyor ama bilemiyorum.Canım merhaba. Benim ikizlerim 4 ayliklar suanda. Tek bakiyorum cok cok zor gerckten. Ama benim cocuklar cok zorlar hep bi mizmizlik var. Seninkiler rahatsa eger tek bakmayı dene ama eger durmuyorlarsa hic tavsiye etmiyorum benim yemek yiyecek zamnim bile olmuyor butun gun hic bisey yemedigimi biliyorum.gelen hic bir yardimi geri cevirme derim yardimci olabildikleri kadar olsunlar.
emzik alıyor mu sizinkiler? merak ediyorum sizinkiler aynı odada sorunsuz uyumaya ne kadar sürede alıştılar? ben bu zamana kadar aynı beşikte yan yana yatırdım hiç zorluk çıkarmıyorlardı ama kundak yapıyordum. kundağı bırakınca uykuya dalmaları çok zor oluyor. Çoğunlukla beraber uyutma konusunda diretiyorum ama bazen akşama kadar yorulup çokta zor uyutunca takatim kalmıyor alıp çıkıyorum uyumayanı diğerini de uyandıracak diye Aslında imkan varsa 2 bebeğin odasını ayırmayı da öneriyor uzmanlar, kişilik gelişimleri açısından ama maalesef iki ayrı odam yok şuan.Büyük çocukla küçükleri bir arada yatırmak sıkıntılı olur diye düşünüyorum. Ranza olayı zaten çok kolay değil. Kendilerini bilmeleri lazım ki kendileri korusunlar. Bu da 5-6 yaşından evvel zor olur. Bizde ilk 4 ay kendi odamızda park yatakta yatırdık dönmeye başlayınca odalarını da yataklarını da ayırdık. Ben bi süre onların odasında koltukta yattım. Kendi odalarına geçirme olayını çok uzatmamak lazım imkanlar dahilinde. Birde iki bebeğide aynı anda uyutuyordum. Tabi 3 aydan sonra denemelere başladım. Aynı anda uyutmak ilk başta çok zor olsa da sonrasında vakit kazandırıyor. Birde ne olursa olsun bebekleri ayırmayı tavsiye etmem kendiniz bakacaksanız. Odalar arası mekik dokur bulursunuz kendinizi. Birbirlerine alışıyorlar çünkü. Şimdi biri kıyamet koparsa komşular duyuyor ama kardeşi uyumaya devam. Birde hep odalarında uyuttum ben başka bir odaya geçmedik gün içinde. Yataklarına alıştılar böylece.
Biz hiç ayırmadık şimdiye kadar. Onun için şu kadar sürede alıştılar diyemem. Emziğide 1 yaşında bıraktırdık bilinçlenmeye başladılar çünkü. Birde emziği hiç gün içinde vermedik sadece uyuturken teklif ettik. Bu da alışmalarını engelledi diye düşünüyorum. İkizlerde durum tek çocuk gibi işlemiyor. Deneme yanılma oluyor bazen. 1 hafta aynı odada yatırıp dene derim. Uykusuz kalacaksın belki. Eşin de yardım etsin bu süreçte. Sonrasında çok rahat edeceksin. Kundak bende yaptım ilk zamanlar sonra güçlenince çözmeye başladılar ondan sonra da yapmadım zaten. Ama ilk zamanlar kurtarıcıydı diyebilirim.emzik alıyor mu sizinkiler? merak ediyorum sizinkiler aynı odada sorunsuz uyumaya ne kadar sürede alıştılar? ben bu zamana kadar aynı beşikte yan yana yatırdım hiç zorluk çıkarmıyorlardı ama kundak yapıyordum. kundağı bırakınca uykuya dalmaları çok zor oluyor. Çoğunlukla beraber uyutma konusunda diretiyorum ama bazen akşama kadar yorulup çokta zor uyutunca takatim kalmıyor alıp çıkıyorum uyumayanı diğerini de uyandıracak diye Aslında imkan varsa 2 bebeğin odasını ayırmayı da öneriyor uzmanlar, kişilik gelişimleri açısından ama maalesef iki ayrı odam yok şuan.