eşim izinli olmadığı sürece evet. Annem yada kayınvalidem oldu hep, gündüz 2 kişi bakıyoruz hep gece yalnız.Hic kendiniz bakmadiniz mi hep kayinvalideniz mi duruyor yaninizda
doğumdan önce bende öyle düşünürdüm :) şaka bir yana gözün korkmasın ama 2 bebeğin aynı anda aynı ihtiyaca sahip olması annenin kendisini yetersiz hissetmesine sebep oluyor. Benimkiler çok uyumlu bebekler olmasına rağmen zorlanıyorum, çevremdekiler tek bakmanın daha zamanı gelmediğini söylüyor. Zaten başlar gaz sancıları ile falan çok zor ilk 3-4 ay, tek bakmak aşırı zor olurdu. Neyse şimdi sen bunları düşünüp stres yapma :) tecrübeli ikiz anneleri gelip anlatsa keşkeBenimkilerde ikizde o kadar zormu gercekten ya tek bakarim diye dusunuyodum ben
Bana gore sende tecrubelisin:) ana kucagi gbi bsey alsan onda sallarken emzik verip digerinin ihtiyacini gidersen yada birinin mamasini yarim saat 1 saat once versendoğumdan önce bende öyle düşünürdüm :) şaka bir yana gözün korkmasın ama 2 bebeğin aynı anda aynı ihtiyaca sahip olması annenin kendisini yetersiz hissetmesine sebep oluyor. Benimkiler çok uyumlu bebekler olmasına rağmen zorlanıyorum, çevremdekiler tek bakmanın daha zamanı gelmediğini söylüyor. Zaten başlar gaz sancıları ile falan çok zor ilk 3-4 ay, tek bakmak aşırı zor olurdu. Neyse şimdi sen bunları düşünüp stres yapma :) tecrübeli ikiz anneleri gelip anlatsa keşke
Nasil yaptnz peki bizede oneriler verseniz benimde dogumuma az kaldidaİkizlerle Yeni hayat başlığında konuştuk aslında bu mevzuları. Benimkiler 21 aylık ben kendim bakıyorum. İznimi uzattım. Eşim gelince bana yardımcı oluyor. Zor mu evet zor. Ama çocuklarım benim düzenimde büyüyorlar. Kimsenin yönlendirmesi olmadan. İlk 3 ay çok zor oldu sonrasında araştırarak kitaplar okuyarak baya yol katettik. Ki benimkiler prematüreydiler.
Emzirmeyi başlarda sırayla yaptım. Biri emerken diğerine biberonla mama verdim. Diğer öğünde değiştirdim. Oyun halısı aldım 3. Aydan itibaren işime çok yaradı. Yerleri yorgan ve battaniyeler yastıklarla kaplayıp büyük bir oyun sahası oluşturdum. Uyku eğitimi verdim. Yemeklerini kendilerinin yemesini sağladım.( Blw) 4. Aydan sonra odalarını ayırdık. Hep aynı saatte aynı şeyleri yaptık.Nasil yaptnz peki bizede oneriler verseniz benimde dogumuma az kaldida
evet sizinle konuşmuştuk, naya da yardımcı olmuştu mesajlarınız bana ama sizin en büyük avantajınız yanılmıyorsam eşiniz öğleden sonra geliyordu. Haftasonu da 2 gün izni varsa baya rahatlatır sizi. Benim eşim öğleden sonra gelse ve haftasonu 1 değil 2 gün izin yapsa kimseye ihtiyacım olmaz hatta bazen bana bile ihtiyaç olmaz :) zira çok güzel çocuk bakar, oynar, her türlü oyalar.İkizlerle Yeni hayat başlığında konuştuk aslında bu mevzuları. Benimkiler 21 aylık ben kendim bakıyorum. İznimi uzattım. Eşim gelince bana yardımcı oluyor. Zor mu evet zor. Ama çocuklarım benim düzenimde büyüyorlar. Kimsenin yönlendirmesi olmadan. İlk 3 ay çok zor oldu sonrasında araştırarak kitaplar okuyarak baya yol katettik. Ki benimkiler prematüreydiler.
Oyun halısı işinize yaradı mı peki??Bende almayı planlıyorum ama çoğu kişi gereksiz alma boşuna diyo.sizinle daha önce de konuşmuştuk sanırım epey desteğiniz olmuştu bana teşekkürler:)Emzirmeyi başlarda sırayla yaptım. Biri emerken diğerine biberonla mama verdim. Diğer öğünde değiştirdim. Oyun halısı aldım 3. Aydan itibaren işime çok yaradı. Yerleri yorgan ve battaniyeler yastıklarla kaplayıp büyük bir oyun sahası oluşturdum. Uyku eğitimi verdim. Yemeklerini kendilerinin yemesini sağladım.( Blw) 4. Aydan sonra odalarını ayırdık. Hep aynı saatte aynı şeyleri yaptık.
Evet eşim 3 gibi geliyor 2 saatte uyuyor:) evet o yönden bende şanslıyım. Her türlü bakım, oyun konusunda yardımcı. Gecede uyanırsa kalkar.evet sizinle konuşmuştuk, naya da yardımcı olmuştu mesajlarınız bana ama sizin en büyük avantajınız yanılmıyorsam eşiniz öğleden sonra geliyordu. Haftasonu da 2 gün izni varsa baya rahatlatır sizi. Benim eşim öğleden sonra gelse ve haftasonu 1 değil 2 gün izin yapsa kimseye ihtiyacım olmaz hatta bazen bana bile ihtiyaç olmaz :) zira çok güzel çocuk bakar, oynar, her türlü oyalar.
zorunlu hallerde bunu yapıyorum yani başka bir evde kalıp beşikleri olmadığında falan ikisini aynı anda tek başıma ana kucaklarında sallayarak uyuttuyorum ama genel olarak pek sevmiyorlar anakucağında yatmayı. Doğrusu benimde içim pek rahat etmiyor onda rahatsızlar gibi, yerlerinde uyusunlar istiyorum zaten ana kucağında düzenli yatması zararlı, uyutup alınca uyanıyorlar. Yerlerine alışmaları da önemli. İkisi de emiyorlar dolayısıyla biberonu falan çok az kullanıyoruz. Ben mumkun olduğunda aynı anda besleyip aynı anda uyutmaya çalışıyorum ikizlerde senkronizasyon çok önemli.Bana gore sende tecrubelisin:) ana kucagi gbi bsey alsan onda sallarken emzik verip digerinin ihtiyacini gidersen yada birinin mamasini yarim saat 1 saat once versen
Benim çok yaradı. Prematüre bebeklerde baş tutma geride gelebiliyor. Biz sıkıntı yaşamadık bu sayede. Bana hava aldırıyordu. Ki hala kullanıyoruz. Her bir parçasını. Oyuncakları ayrı bezi ayrı. İyi ki dediklerim arasında. Bir diğeride mama sandalyemiz. İkeadan aldık. Çok memnun kaldımOyun halısı işinize yaradı mı peki??Bende almayı planlıyorum ama çoğu kişi gereksiz alma boşuna diyo.sizinle daha önce de konuşmuştuk sanırım epey desteğiniz olmuştu bana teşekkürler:)
maşallah size. Sağlıklı olarak eve gelmiş olmaları herşeye değer. azıcık daha büyüsün 3 yaşındaki minnak size çok yardımcı olur eminim. İkiz bakarken sırf düştükçe emziklerine verecek birine bile ihtiyaç var, oğlunuz bu işi üstlenebilir eminim :) Aslında bizimkiler gündüz çok uyumuyorlar, bir de belki de 2 kişinin ancak yetmesi bende de oluyor. Hani uyandılar yatsınlar şu kenarda diyemiyorum hep bi muhabbet oyun halindeyiz, sürekli efor harcıyoruz, herşeyleri dört dörtlük olsun istiyorum. Uyuyup kalktıktan sonra sırtları dinlensin biraz deyip gezdiriyorum kucakta falan mesela birini bırakıp birini alıyorum falan ama tek baktığımda bunların hepsini nasıl yapacağım bilemiyorum. Belki de biraz buyuyup oturup kendilerini biraz oyaladıklarında daha kolay olur mu, emin değilim ya bir an önce her işimi kendim yapmak istiyorum ama bir taraftan da yalnız kalmadığım için endişeliyim.Allahm bağışlarsa biri 3 yaşında ve 3 aylık ikizlerim var.ikizlerim eve geleli iki ay oldu prematüre doğdular ve küvozde kaldilar.
Tek bakıyorum yardımcı tutacak maddi gücümüz yok.kv görüşmüyoruz benim annemde çok uzakta bize.
Eşimde evde olduğu zamanlarda yardım eder ( mama yediklerinde sadece gaz çıkartarak))
Üçünüde kendim yıkıyorum
Zor evet ama biz sabah kalkınca ilk ikizlerin bezini alıp mama suyu ısınana kadar oğlana kahvaltı hazırlıyorum sonra kızları yediriyorum onlar yatınca oğlana kahvaltı yediriyorum kendi yiyo ama kardeşler olunca kıskanıyor beni istiyo yanında
Sonra zaten saate koydum herşeyi 4 saatte bir kızların bakımı kalan zamanlarda oğlumla oyun yemek temizlik yapıyorum
İnanılmaz zorlanıyorum ama ben bakacak birileri olsa da veremem zaten çok Ayrı kaldık doğduklarında ve çok küçükler:)
Birde gece beşiklerinde uyuyolar ama gündüz ben oturma odasına alıyorum gözümün önünde dursunlar diye.
Her işini sıraya koyarsan yetişiyorsun
Zor ama güzel:)
Bizimki de gece bi nöbeti üstlenir sağolsun, uyanırlarsa tekrar uyutur, emzirmeye uyandırır beni. Yani biberon da verir aslında ama ben emzirmek istediğimden kaldır diyorum, bu sayede ben kesintisiz 3 saat uyuyabilirim. Aslında sizinle konuşunca böyle yapabilirim gibi de geliyor, iyi iyi cesaret veriyorsunuz biraz :)Evet eşim 3 gibi geliyor 2 saatte uyuyor:) evet o yönden bende şanslıyım. Her türlü bakım, oyun konusunda yardımcı. Gecede uyanırsa kalkar.
Teşekkür ediyorum mama sandalyesini bende ikeadam alıcam daha kullanışlı olacaktır benim için.oyun halısı da alayım inşallahBenim çok yaradı. Prematüre bebeklerde baş tutma geride gelebiliyor. Biz sıkıntı yaşamadık bu sayede. Bana hava aldırıyordu. Ki hala kullanıyoruz. Her bir parçasını. Oyuncakları ayrı bezi ayrı. İyi ki dediklerim arasında. Bir diğeride mama sandalyemiz. İkeadan aldık. Çok memnun kaldım
Ben oğluma yalnız baktım onun alerjisi vardı kimseye emanet edemedim yediği bisküviyi bile seçmek zorundaydım zordu yani ama şükür o büyüdü ve evet bana emzik konusunda yardımcı oluyor ama ilk zamanlar olmasa da artık kızları geri götür hastaneye diyo:)) tabi ben sizin gibi tek tek kucağıma alıp çokca oyun oynayamıyorum ama yinede yalnız bakmak daha iyi bana göremaşallah size. Sağlıklı olarak eve gelmiş olmaları herşeye değer. azıcık daha büyüsün 3 yaşındaki minnak size çok yardımcı olur eminim. İkiz bakarken sırf düştükçe emziklerine verecek birine bile ihtiyaç var, oğlunuz bu işi üstlenebilir eminim :) Aslında bizimkiler gündüz çok uyumuyorlar, bir de belki de 2 kişinin ancak yetmesi bende de oluyor. Hani uyandılar yatsınlar şu kenarda diyemiyorum hep bi muhabbet oyun halindeyiz, sürekli efor harcıyoruz, herşeyleri dört dörtlük olsun istiyorum. Uyuyup kalktıktan sonra sırtları dinlensin biraz deyip gezdiriyorum kucakta falan mesela birini bırakıp birini alıyorum falan ama tek baktığımda bunların hepsini nasıl yapacağım bilemiyorum. Belki de biraz buyuyup oturup kendilerini biraz oyaladıklarında daha kolay olur mu, emin değilim ya bir an önce her işimi kendim yapmak istiyorum ama bir taraftan da yalnız kalmadığım için endişeliyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?