• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkizlere tek bakan annelerden öneriler

peki 7den 11.30 a kadar hep siz mi uyandırıyordunuz, kendilerinden uyanmıyorlar mı yani. Benimkilerden biri 11e uyanıyor mesela diğerini maalesef o vakte kadar bekletemiyorum :KK43: yani 12-6 arası beslenmemeyi öğrenmesi çok iyi ya size kesintisiz uyku olur yani, nasıl alıştırdınız? Birde emzirmeseniz bile uyandırıp kaldırıyorlar mıydı sizi sık sık? bu durum baya sorun oluyor bazı geceler.
Uyandıkları oluyordu tabi. O kadar uzun bir süreç ki bu. Şunu söyleyebilirim gitgide geç yatmaya başlıyorlar. Gece beslenmesini erken kesmemin nedeni hem ihtiyaçları yoktu. Kiloları iyiydi hemde dişleri çürümesin diye.

Uyandıkları oluyordu tabi. O kadar uzun bir süreç ki bu. Şunu söyleyebilirim gitgide geç yatmaya başlıyorlar. Gece beslenmesini erken kesmemin nedeni hem ihtiyaçları yoktu. Kiloları iyiydi hemde dişleri çürümesin diye.
Bu arada ağlasalarda yataklarında avutuyordum. Kucak olayı burada da işime yaradı.

Bizimkiler 1300-1500 doğdular. Özel bir mama verdik bir süre. Sağlıklıysalar kiloyu dert etme canım. Mama olmasa işimiz çok zordu.
Bize doktorumuz Aptamil 1 den başlattı sonra başka bir doktora gidince de aslında prematüre maması olduğunu söyledi ama kilo olarak 3 kiloya ulaşınca gerek kalmamış artık dedi.aynen mama olmasa yandık.doktor bana dert etme bu kadar diyor ama mümkün değil tabi kuuck olan a yedirmek o kadar zorki

Bize doktorumuz Aptamil 1 den başlattı sonra başka bir doktora gidince de aslında prematüre maması olduğunu söyledi ama kilo olarak 3 kiloya ulaşınca gerek kalmamış artık dedi.aynen mama olmasa yandık.doktor bana dert etme bu kadar diyor ama mümkün değil tabi kuuck olan a yedirmek o kadar zorki
Evet 3-4 kiloya gelince bizim dr da bıraktırmıştı. Ek gıdaya geçince toparlar inşallah. Biz bu arada düzeltilmiş 6 ay olunca ek gıdaya geçmiştik. Küçükte alerji olabilir mi araştırdılar mı?

anladım gece beslenmesini nasıl kestiniz, alıştırmak için neler yaptınız yani?

1600-2200 doğdular ama küçük olan nerdeyse hiç yemiyo:KK43:( öğünde 30 CC mama yiyo onuda ben zorluyorum öyle olunca da pek kilo alamıyorum:KK43:(
idrar testi yaptırsaydınız küçük olana, bizim doktor kiloalımı 1ay az olunca istemişti test. Allah korusun enfeksiyon olabilir mi diye

anladım gece beslenmesini nasıl kestiniz, alıştırmak için neler yaptınız yani?
Öncelikle gündüz iyi beslenen çocuk gece acıkmaz. Kendimiz gibi düşünmeliyiz. Gece uyandıklarında emzikle geçiştirdim. Su verdiğimde oldu. Ve kesinlikle çok ağlasalarda meme teklif etmedim.

Evet 3-4 kiloya gelince bizim dr da bıraktırmıştı. Ek gıdaya geçince toparlar inşallah. Biz bu arada düzeltilmiş 6 ay olunca ek gıdaya geçmiştik. Küçükte alerji olabilir mi araştırdılar mı?
Yok Dr daha küçük doğduğu için olabilir böyle şeyler dedi bu hafta Bask a Dr a gideceğiz bakalm

Kizlar ikizlere tek bakmak elbette cok zor ama kendi duzeninizle hareket ettiginiz icin daha rahat oluyor.yani en azindan benim icin simdilik öyle.5 aylik ikizlerim var bir de 3 yasinda kizim.annem 40i çıkınca bebeklerin gitti.kaldim ben evde 3 tane bebeyle bir basima.eger yapmam dediginiz seyleri yaparken kendinizi buldugunuzda (bebisin birini ayakta birini kucakta sallayip uyutmaya calismak gibi)bunalima girmezseniz bir de alti üstüne gelmis eve bakip bakip bi daha bunalima girmezseniz gerisi kolay :anne::anne::anne::anne::anne::anne::anne::anne::anne::anne:

Kizlar ikizlere tek bakmak elbette cok zor ama kendi duzeninizle hareket ettiginiz icin daha rahat oluyor.yani en azindan benim icin simdilik öyle.5 aylik ikizlerim var bir de 3 yasinda kizim.annem 40i çıkınca bebeklerin gitti.kaldim ben evde 3 tane bebeyle bir basima.eger yapmam dediginiz seyleri yaparken kendinizi buldugunuzda (bebisin birini ayakta birini kucakta sallayip uyutmaya calismak gibi)bunalima girmezseniz bir de alti üstüne gelmis eve bakip bakip bi daha bunalima girmezseniz gerisi kolay :anne::anne::anne::anne::anne::anne::anne::anne::anne::anne:
cemre merhaba bizimkilerde 5 aylık:) çok haklısın aslında biraz kuralcılık var bende de o yüzden de cesaret edemiyorum. İkisi birlikte ağladıgında ne yapıyorsun? beni en çok zorlayan bu, özellikle suan diş çıkarıyor birisi yalnız olsam düşünemiyorum :( pratik önerileri paylaşırsan sevinirim

Aslinda niye agladiklarina gore degisir.ikisi birden acikirsa diye her zaman elimin altinda mutlaka termosda sicak su hazirdir.bu sekilde saniyesinde mama da hazir.Diger durumlarda emzik en büyük kurtaricim aslinda.ama o da care olmazsa artik yavas yavas oyun yapmaktan falan anlamaya basladilar.sesli oyuncaklar falan işte dikkatlerini cekmeye calisiyorum.hic olmadi ikisini birden kucagima oturtuyorum.birini bir dizime oburunu diger dizime :-):-) karsidan bakinca her ne kadar komik ve acinasi gibi gorunse de keratalar cok seviyo.bu aralar en buyuk sıkıntımız hep baslarinda bekleyeyim istiyorlar.yanlarından ayrilamiyorum.evin halini de siz düşünün artik.aslinda kisacasi bebislerin o anki ruh haline gore illa ki bir çözüm bulunuyor.yeter ki kafamiz yerinde olsun :halay::halay::halay::halay::halay::halay:

Ilk mesajinda günlük planlari paylaşalım demissin ya bi de.valla o plan meselesi biz de hic tutmadi.ikiz olduklarindan mi ben mi beceremedim bilmiyorm ama birini uyuturum.oburunu uyutmaya gecerim.o gozlerini kapattigi anda oburu acar.sanki anlasmislar gibi.bu nasil is anlamdim.aralarindaki su meseleyi bi cozsem hersey kolay olacak.birbirlerine haber veriyorlar bence :sinirli::sinirli: yani 7 gün 24 saat mesaili bu is.yorgunluktan uykusuzluktan bazen kafami duvarlara vurmak istiyorum :kızgın:ama gozelrimin icine bakarak bir gülümsemeleri yetiyor.ikiz annesi olmak evet cok zor ama buyuyecekler insallah.bu gunler cok tatli anilar olarak kalacak:KK36:

Ilk mesajinda günlük planlari paylaşalım demissin ya bi de.valla o plan meselesi biz de hic tutmadi.ikiz olduklarindan mi ben mi beceremedim bilmiyorm ama birini uyuturum.oburunu uyutmaya gecerim.o gozlerini kapattigi anda oburu acar.sanki anlasmislar gibi.bu nasil is anlamdim.aralarindaki su meseleyi bi cozsem hersey kolay olacak.birbirlerine haber veriyorlar bence :sinirli::sinirli: yani 7 gün 24 saat mesaili bu is.yorgunluktan uykusuzluktan bazen kafami duvarlara vurmak istiyorum :kızgın:ama gozelrimin icine bakarak bir gülümsemeleri yetiyor.ikiz annesi olmak evet cok zor ama buyuyecekler insallah.bu gunler cok tatli anilar olarak kalacak:KK36:
kesinlikle öyle onlara bize gönderene şükürler olsun, varlıkları tüm zorluklara değer. uyku konusunda biz baya istikrarlı gidiyorduk aslında ama birinin diş sancısı başladı aynı odada uyutup yatırmakta çok zorluk çekiyorum uyandırıyorlar birbirlerini, sen nasıl yapıyorsun aynı odada mı kalıyorlar bebişler? yatak odanda mı yoksa kendi odalarında mı? bir de şöyle bir konu varki kundak yapıyorduk biz sadece kolları tabi, şimdi ondan vazgeçiyorum alıştırmak içinde bir süre tek kollarını çıkarıp kundaklayacağım sonra 2 kolunu da serbest bırakacağım. Ama bu durum sandığımdan çok zor olacak öyle alışmışlar ki kundaklanmaya emziklerini ağızlarından çekip alıyorlar ne yapacağımı şaşırdım :( günülük plan derken hangi kaçta yatıp kaçta kalkarlar, gece kaç kez emmek için kalkarlar, gün içinde kaç saat uyurlar gibi.

Yatak odasindalar simdilik.aslında iki tane kizim var benim.biri 3 yaşında digeri 2.sinifa gidiyor.onların odasini hemen ayirmistim ama ikizleri öyle yapamam sanirim.mecburen ayni odada yatacagiz.birbirlerinin sesine alistilar bence.uyandirmiyorlar birbirlerini ama gece cok sık uyaniyorlar.bir tanesi sagolsun her uyandiginda mama istiyor bi de.2 saatte bir.ek gida olayina gecince gece mama vermeyi bi sekilde birakacagim.saat 9 gibi gece uykusuna yatiyorlar.sabah 9 gibi tam olarak ayaktalar.tabii gece uyku arasinda sürekli uyanip mama istemeler emzik dusurmeler anne nerdesin dercesine miziklanmalar.ama hep uyku halinde bunlar.e onlar uyaninca ben bitmis oluyorum tabi.sabah esim ise gittikten sonra aliyorum ikisini yanima.yatagin kenarlarıni bi guzel yastiklarla kapatiyorum.onlar birbirleriyle sohbet ediyor gıiygıiy nidalariyla.ben de benim diger bidiklar uyanana kadar sekerleme yapiyom:KK76::KK76::KK76: gunduleri

Yatak odasindalar simdilik.aslında iki tane kizim var benim.biri 3 yaşında digeri 2.sinifa gidiyor.onların odasini hemen ayirmistim ama ikizleri öyle yapamam sanirim.mecburen ayni odada yatacagiz.birbirlerinin sesine alistilar bence.uyandirmiyorlar birbirlerini ama gece cok sık uyaniyorlar.bir tanesi sagolsun her uyandiginda mama istiyor bi de.2 saatte bir.ek gida olayina gecince gece mama vermeyi bi sekilde birakacagim.saat 9 gibi gece uykusuna yatiyorlar.sabah 9 gibi tam olarak ayaktalar.tabii gece uyku arasinda sürekli uyanip mama istemeler emzik dusurmeler anne nerdesin dercesine miziklanmalar.ama hep uyku halinde bunlar.e onlar uyaninca ben bitmis oluyorum tabi.sabah esim ise gittikten sonra aliyorum ikisini yanima.yatagin kenarlarıni bi guzel yastiklarla kapatiyorum.onlar birbirleriyle sohbet ediyor gıiygıiy nidalariyla.ben de benim diger bidiklar uyanana kadar sekerleme yapiyom:KK76::KK76::KK76: gunduleri
4 kızınızmı var :KK200::KK200:allah bağışlasın ne kadar güzeldir şimdi eviniz tabi bide karmaşık:KK46:

Back