Tuvalet Eğitimi İkiz çocukları tuvalete alıştıranlar

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Twinsmom1

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Temmuz 2008
912
211
Merhaba arkadaşlar 24 aylık ikiz çocuklara sahibim tuvalet eğitimi vermiş ve hali hazırda çabalayan annelerin tecrübelerine ihtiyacım var bu olay gözümü çok korkutuyor anneler bir çocukla zorlanırken ben ikisiyle birden nasıl baş edicem. Henüz bizim icin tuvalet eğitimi erken ama bu ise sizinde yardımlarınızla bilincli baslamak istiyorum tecrübelerinizi esirgemezseniz sevinirim.

Ayyy ben geçen eylül ayında açtım ikizlerinin altını bin pişman oldum niyetiniz varsa tam zamanı acın ama şu kadarını söyliyeyim ben sinirimden oturtup ağladığımı biliyorum birini temizlerken diğeri yatağında kakasini yapıyordu korkunç bir dönemdi ve eskiye nazar şimdi daha iyiler fakat hala daha olmadi oğlum geceleri hep altını islatiyor

Slm benim de ikizlerim var yaza 24 aylık olacaklar ben de endişeliyim ne yapacagimi bilemiyorum

Allah yardımcımız olsun senin ikizler kac aylikken basladın simdi ne kadar oldular ilk basladiginda gece bezledinmi

Allah yardımcımız olsun senin ikizler kac aylikken basladın simdi ne kadar oldular ilk basladiginda gece bezledinmi
23-24 ay arasıydı gece bağlamadım şuan 30 aylık kızım bazen kaçırmasa daha iyi toparlıyor.aslında şöyle diyeyim dönem dön-m bi kızım yapmıyordu bi oğlum. şuan oğlum gece gündüz altına kaçırıyor. hamile olduğum için gece ben kaldirmiyorum babaları kaldırıyor onun için biraz düzenleri bozuldu sanirim

inşallah bir an önce düzene girersiniz ikiz bebek cok zor Allahım sana güç kuvvet versin inşallah sağlıkla bebegini kucagina al.

Allah kolaylık versin benimde 33 aylık paşalarıma bugün 19.gün başlayalı cidden zordu ilk günler çok korktular hele birisi daha fazlaydı korkusu. büyük tuvaleti geldigi zaman ilk iki hafta diyeyim sürekli üstlerine yaptılar çişi yavaşça anlamaya başlamışlardı ama ben başlamadan önce tuvaleti arabalı yapışkanlarla süsledim motorlarla baya dikkatlerini çekti sonra suyla oynayıp tuvalette vakit geçirmelerini sagladım denk gele tuvaletlerini yaparlarsa ödüller birde en çok bende işe yarayan üfleyince baloncuk oluyor ya köpüklü sulu küçük oyuncak onları tuvalete koydum onlarla oynarken yaptıklarında çişlerini yavaş yavaş alıştılar ama tabi üstlerine de kaçırmalar oluyor biri daha sık çiş yaparken digeri daha geç yapıyor çocugu keşfedip yapmadan tuvalette vakit geçirmek iyi fikir oldu ilk gün 2 makina çamaşır yıkadım zor ama olacak inşallah tamamen olmasa da baya ögrendiler şükür

Allah kolaylık versin gercekten cok zor gözüküyor geceleri nasıl yapıyorsunuz? Tuvalet olarak lazımlıkmı aldınız yoksa klozete takılan aparat mı?

Lazımlık aldık ama ikiside hiç oturmadı malesef bizde klozet te var diger normal tuvalette var ve biz normali kullandıgımız için klozetide kabul etmediler bizim kullandıgımızı kullanıyorlar geceleri ne olur ne olmaz diye beşiklerinin altına koruyucu muşamba serdim üstüne çarşaf 2 kat ama çok şükür sabah kuru kalkıyorlar zaten çocugun tuvalet egitimine hazır oldugu gösteren ilk işaretlerden biri sabah kalktıgında bezinin kuru olması diye okumuştum bizimde öyleydi son zamanlar

Çocuğun altının kirli oduğunu anlayıp rahatsız oması için ucuz bebek bezi kullanılması gerekiyormuş farkındalık yaratmak adına tuvalet eğitimine bu şekilde başlayan oldumu?

Çocuğun altının kirli oduğunu anlayıp rahatsız oması için ucuz bebek bezi kullanılması gerekiyormuş farkındalık yaratmak adına tuvalet eğitimine bu şekilde başlayan oldumu?
Ben denemedim ama tecrübeme dayanarak bir iki gün deneyin bir bakın hazirmi deil ve istemiyorsa devam etmeyin.ben direttim hala ugrasiyorum 9 aydir.insablarin laflara deil haberinize bakın. Kolay gelsin

Lavista ,çok doğru söylüyorsun insanların laflarıyla hareket etmemek lazım, bana sürekli etrafımdakiler diyor ayy bide tuvalet öğreteceksin bu yaz başlarsın,yüreklendireceklerine korkutuyorlar bende diyorum henüz farkında değiller belirtiler yok vs. Cahile laf anlatmakda zor oluyor Allah yardımcımız olsun,hamileyim demiştin senin daha çok olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…