• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikiz bebelerle tatil !!!!

zelibon

İKİZ ANASI :)
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
8.630
6.514
248
37
gü-nay-dın hanımlar..uzun zaman oldu yoktum buralarda..ikiz mikirtoşlarım oldu biraz meşguldüm :emir_bebek::emir_bebek:
şimdi biz bu sene tatile gitmek istiyoruz o_O işte ağustos sonu gibi gitsek 8.5 aylık falan olcaklar..neler lazım nasıl bir tatil yeri olmalı efendime söyleyeyim yakın yer mi yoksa uçakla uzak yere gidebilir miyiz ??..tecrübeli bayanlar sizin fikirlerinize çook ihtiyacım var.. :kahve:

bu arada anane babane gelmeyecek..eşim ben ve mikirtoşlar gideceğiz :cool:

Tek bebek olsa farklı şeyler söylerdim ama ikiz oldukları için eğer imkan varsa bebek şartları çok çok iyi olan bir otel seçerdim yerinizde olsam.
Çünkü bebeklerin ek gıda donemi de başlamış oluyor dediğiniz zamanlarda ve o zamanlar ne yedireceğim derdi sarıyor ister istemez.
Gerçi anne sütü veya mama ile de idare edebilirsiniz ama anne yüreği kesin içiniz rahat etmez.
Kimi otellerin hassasiyetleri 10 numara,mama sandalyeleri daimiye temiz, üzerleri streç filmle kapalı olur, kullanımdan önce siz açarsınız vs...kimine de çocuğu oturtmaya tiksinirsiniz :) kaldı ki yemek yiyecek orada...
Gittiğiniz otelde size pek yatak verecekler mi diye sorun. Gerçi bu çocukların alışkanlıklarına bağlı. Bizimki ile biz yatamayız mesela.mecbur park yatak. Ve ben oğlumun nevresimini yanı da götürürdüm çünkü o zaman hala bebek deterjanı kullanıyordum her şeye...
Bir de 1 yaşı hatta bizim doktora göre 2 yaşı bitene kadar çocuğa havuz önerilmiyor, deniz de problem Yok...
dolayısı ile plajı güzel bir yer olmalı. Plajı da tamamen kum olan bir yer olsa daha güzel olur.
Çocuklar zaten yüzme bezlerinden kullanacak ekstra mayo üzerinde ıslak kalması açısından ben tercih etmedim. Denize sokup çıkarıp bezini değiştirmek yeterli zaten sıcak hava.
Tuzlu su üzerinde kalmasa da iyi olur bu arada:)
Güneş kremi+şapka kesinlikle çok dikkat edin..
Tam öğlen vakti çocuklar dışarıda olmasın. Normalde nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama sıcak ve hareketli olacakları için daha sık su teklif edin.

Kocaman bir örtü götürün bebeleri yere bırakmak için.

Yatağın üstünde tutacağız diye bir günde anamız ağladı bizim, hem de sadece bir tane yani bebe.

Tek bebek olsa farklı şeyler söylerdim ama ikiz oldukları için eğer imkan varsa bebek şartları çok çok iyi olan bir otel seçerdim yerinizde olsam.
Çünkü bebeklerin ek gıda donemi de başlamış oluyor dediğiniz zamanlarda ve o zamanlar ne yedireceğim derdi sarıyor ister istemez.
Gerçi anne sütü veya mama ile de idare edebilirsiniz ama anne yüreği kesin içiniz rahat etmez.
Kimi otellerin hassasiyetleri 10 numara,mama sandalyeleri daimiye temiz, üzerleri streç filmle kapalı olur, kullanımdan önce siz açarsınız vs...kimine de çocuğu oturtmaya tiksinirsiniz :) kaldı ki yemek yiyecek orada...
Gittiğiniz otelde size pek yatak verecekler mi diye sorun. Gerçi bu çocukların alışkanlıklarına bağlı. Bizimki ile biz yatamayız mesela.mecbur park yatak. Ve ben oğlumun nevresimini yanı da götürürdüm çünkü o zaman hala bebek deterjanı kullanıyordum her şeye...
Bir de 1 yaşı hatta bizim doktora göre 2 yaşı bitene kadar çocuğa havuz önerilmiyor, deniz de problem Yok...
dolayısı ile plajı güzel bir yer olmalı. Plajı da tamamen kum olan bir yer olsa daha güzel olur.
Çocuklar zaten yüzme bezlerinden kullanacak ekstra mayo üzerinde ıslak kalması açısından ben tercih etmedim. Denize sokup çıkarıp bezini değiştirmek yeterli zaten sıcak hava.
Tuzlu su üzerinde kalmasa da iyi olur bu arada:)
Güneş kremi+şapka kesinlikle çok dikkat edin..
Tam öğlen vakti çocuklar dışarıda olmasın. Normalde nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama sıcak ve hareketli olacakları için daha sık su teklif edin.

bizim mikirler kendi beşiklerinde yatıyorlar..park yatak 2 tane lazım bize..evde 1 tane var otelde temin eder heralde 1 tane..çarşaf falan kesin götürürüm..
denize sıfır bir yer olmalı o halde..yüzme bezi her denize girip çıktıktan sonra değiştiriliyor dimi..sonra normal bez kullanıyoruz..yaa mama sandalyesi konusunu hiç böyle düşünmemiştim..kesinlikle temiz bir yer olmalı..

ayy kız seni merak ettim konulardan tanirim seni naptı zelibon doğurdu mu diye. maşallah ikizler büyümüş. kız mı oğlan mi

Ayy ben tek çocukla çekiniyorum sende mikirtoslar :))
Sahil taşlı kayalıklarda olmamalı incecik kumlu olmalı
Ben yola çıkarken kızım için kek börek ve kendim mayaladigim yogurdu termosda muhafaza ederek goturucem atıştırmalık meyve falan...
Güneş kremi gözlük geniş şapka muslin bez şart
Bebekler için oteller var kendi park yatağı olan onu sorun yedek çarşaf alın
Tuzlu su vücutlarında kalmasın yanınıza 5 lt su alın durularsiniz
2 saatte bu krem tazelemeyi unutmayın :)

Zorluk derecesi size bağlı eğer dışarı gezmesine aliskinsa mikirtoslar sıkıntı olmaz. Yaniniza çift kişilik lastikli çarşaf alin. Ben size aşağıdaki yontemi onerecegim görünce çok hosuma gitmişti.

unnamed (5).webp

gü-nay-dın hanımlar..uzun zaman oldu yoktum buralarda..ikiz mikirtoşlarım oldu biraz meşguldüm :emir_bebek::emir_bebek:
şimdi biz bu sene tatile gitmek istiyoruz o_O işte ağustos sonu gibi gitsek 8.5 aylık falan olcaklar..neler lazım nasıl bir tatil yeri olmalı efendime söyleyeyim yakın yer mi yoksa uçakla uzak yere gidebilir miyiz ??..tecrübeli bayanlar sizin fikirlerinize çook ihtiyacım var.. :kahve:

bu arada anane babane gelmeyecek..eşim ben ve mikirtoşlar gideceğiz :cool:
Bence o tatil olmaz başbaşa gitme imkanınız varsa onu seçin derim :)) Mikirtoşlara öpücük :)

Ayy ben tek çocukla çekiniyorum sende mikirtoslar :))
Sahil taşlı kayalıklarda olmamalı incecik kumlu olmalı
Ben yola çıkarken kızım için kek börek ve kendim mayaladigim yogurdu termosda muhafaza ederek goturucem atıştırmalık meyve falan...
Güneş kremi gözlük geniş şapka muslin bez şart
Bebekler için oteller var kendi park yatağı olan onu sorun yedek çarşaf alın
Tuzlu su vücutlarında kalmasın yanınıza 5 lt su alın durularsiniz
2 saatte bu krem tazelemeyi unutmayın :)

yoğurt işini bende düşünüyorum ama bozulursa diye çekiniyorum..yaa güneş gözlüğü almadık bak listeme onuda ekleyeyim :cool:
ya hani şu vücüdu saran mayalor varya onlardan almayı düşünüyorum..çok iyi oluyormuş..

Zorluk derecesi size bağlı eğer dışarı gezmesine aliskinsa mikirtoslar sıkıntı olmaz. Yaniniza çift kişilik lastikli çarşaf alin. Ben size aşağıdaki yontemi onerecegim görünce çok hosuma gitmişti.

Eki Görüntüle 2008130
anammm süper bu yaaa....bana battal boy lazım..valla evde var..yüzde yüz alacağım :KK31:

Back
X