Buluştunuz mu nasıl geçti merak ettim
evet buluştuk dün akşam
öncelikle his konusunu hemen aradan çıkarayım, öyle ilk gördüm dibim düştü, eridim bittim çok etkilendim gibi bir durum olmadı. kalbim ağzıma da gelmedi. muhtemelen o da aynı şekilde. galiba o duygular 20'li yaşların başında kaldı. kim geri getirir bilmiyorum açıkçası.
genel anlamda pozitifti. e kalbimi ağzıma getirecek bir duygu olmayınca insan, yanında huzur duydum mu, keyifli miydim, güvende hissettim mi gibi şeyleri ele alıyor bu sefer. şöyle söyleyeyim, onunla zaman geçirmekten memnun kaldım. bir detay, işi gereği aşırı iş bitirici, sorun çözme odaklı bir insan. bu da açıkçası onun olduğu bir ortamda işler yolunda havası uyandırdı bende. yani o an herhangi bir konuda (bizim dışımızda tabii) büyük bir aksilik, sorun yaşasak onun çözeceğine %100 emindim. çünkü ben beceriksiz insan sevmem. ben de sorun çözücüyümdür ama o daha aktif. bu benim, karşımdaki insanlarda sevdiğim, aradığım bir özellik.
gayet güzel sohbet ettik, rehavete ya da başka bişeye kapılıp iptal etmemişim iyi ki. çünkü tanımaya değer biri olduğunu düşünüyorum şimdilik. sohbet ettik, bişeyler içtik, güldük, konuştuk. çok uzun oturmadık köpeği sabahtan beri yalnızdı, aklı kalmıştı (benim de kedim var uzun süre yalnız bırakınca ben de aynı durumda oluyorum) o yüzden çok da geçe kalmadan kalktık. eve bıraktı vs. tekrar görüşelim konuşalım dedi, tamam dedim. belki de benim eve çok geç gitmemi istemedi aslında ama köpeği bahane etti, bilemem.
yazışırken onu çok hevesli bulmuştum. ama bana, ben zaten hemen sevgili olamıyorum, önce bişeyleri oturtmam gerekir, tanımak, güvenmek lazım gibi bir şey söyledi. açıkçası buna sevindim çünkü insanların hemen 2. gün nikahına alacakmış gibi aşırı fazla davranmalarından rahatsızım. geçen sene buluştuğum çocuk 2. buluşmaya evine çağırmıştı mesela, bu gibi şeyleri sevmiyorum. o da bunu yapmadı. en azından benden de hemen sevgili gibi davranmamı beklemez bence. ben de hemen çat diye olamıyorum çünkü kendimi biliyorum. anladığım kadarıyla biraz daha tanıyıp zaman geçirdikten sonra bir şeyler netleşecek. belki ben de yalnızlık fikrinden yavaş yavaş uzaklaşırım.
şimdilik olumsuz bir durum yok bakalım bundan sonrası nasıl olacak. bana ne kadar zaman ayıracak? eski ilgisi devam edecek mi? bakacağız.