• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkiz Annelerinin desteğine yardımına ihtiyacım var !!!

yaseku

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
202
Puanlar
363
Arkadaşlar merahabalar...

Kısaca kendimden bahsedeyim ben 29 yaşındayım 10 yıllık evliyim ve 9 yaşında bir oğluşum var..Oğlumdan sonra 6 yıl korundum bebek sahibi olmayı düşünmedim eğitimim ve oğlum nedeniyle.. oğlum 6 yaşına girdiğinde polikistikover olduğunu tedavisiz gebe kalamayacağımı söyledi doktorum bende bu durumda bebek sahibi olmayı erteledim oğlumda okula başlamıştı.. bende çalışmayı düşündüğüm için doktorumun verdiği ilaçları kullanmadım(ilaç kullanmaktan nefret eden biriyim) aradan 1 yıl geçtikten sonra süpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim benim için şok bir durumdu tam bu şoku atlatmaya çalışırken doktorumdan ikiz bebeklere hamile olduğumu öğrendim doktorum bile hayretler içindeydi tadavisiz nasıl gebe kaldığıma inanamadı ... neyse konuya girmek istiyorum ...

Daha önceki topiğimde de bahsetmiştim bundan 1 yıl önce erken doğum nedeniyle ikiz(kız) bebeklerimi kaybettim... Bebeklerimi kaybettikten sonra çok zor günler geçirdim benim için atlatması zor bir travmaydı.. ama çok şükür ki son 2-3 aydır kendimi daha toparlanmış hissediyorum ailemin ve eşimin desteğiyle... Benim ikiz annelerimden yardım almak istediğim konu şu; ben tekrardan ikiz bebek sahibi olmak istiyorum.. yani bu içimdeki isteği tarif edemem şöyle söyleyeyim sanki tekrar ikiz bebeklere hamile kalsam ölen bebeklerimi yeniden kucağıma almış gibi hissedeceğim içimdeki sızı biraz olsun hafifleyecek halime acınmaktan vazgeçeceğim bu yüzden eşimle konuştuk normal yolla gebe kalmak yerine çoğul gebelik elde etmek için tedavi görmeye karar verdim...Bugün doktorumla konuştum bana bu konuda destek vermiyor onaylamıyor çünkü çoğul gebelikler her zaman risklidir tekrar erken doğum yapma olasılığın %90 diyor... Diyelim ki gebeliğinde herşey normal devam etti sonrası senin için zor olacak ikiz yada üçüz bebekleri büyütmek bakımı sandığın kadar kolay değil bir hekim olarak benim sözümü dinle ve çoğul gebelikten vazgeçmeni öneririm dedi.. ama duygularımı içimdeki istediği hevesi heycanı bir hekime anlatmak o kadar kolay olmuyor .. haklı olabilir hekim olarak hastasının sağlığını düşünmek zorunda tabiki ama ben çok istiyorum eşimde bana destek veriyor ben her şekilde her zaman yanında olacağım diyor.. doktorum bana bir kaç gün düşünmek için karar süresi verdi 2-3 gün sonra gel tekrar konuşalım illaki diretiyorsan olması için elimizden geleni yaparız dedi.. yani ikiz bebek büyütmek bu kadar zormu? üstesinden gelmem mümkün değil mi ?her çoğul gebelikte gebeliğin sıkıntılı geçmesi erken doğum vakası yaşanması her çoğul gebelikte görünen bir durum mu ?tekrardan aynı sıkıntıları yaşarmıyım bilemiyorum en çok korktuğumda tekrar gebe kalıp kucağımın boş kalması.. tekrar bebeklerimi yada bebeğimi kaybetmek ikinci bir travma olur atlatmam mümkün olurmu bilemiyorum! ben ikiz bebekleri olan annelerden destek ve yardım istiyorum bilgilerinizi önerilerinizi ve düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum umarım sıkıntımı sizlere doğru aktarabilmişimdir...

Son düzenleme:
ben daha ikiz annesi olamadım ama sayılı günlere girdik artık 32inci haftanın içindeyim.ama açıkcası çok stresli bişey heran bişey olacak erken doğacaklar diye ödüm kopuyor.her an diken üstündeyim.hamileliğimin ilk 3 ayıda kanama olduğu için çok steresli geçti.genelde bu sorunlar ikiz gebeliklerde oluyor mağlesef. çok istiyorsunuz farkındayım ama kendiliğinden olmadığı sürece ikiz düşünmeyin derim.yine ikiz hamile kalıp düşükle sonuçlanırsa daha çok yıkılırsınız.bie tane olsun garanti olsun.gerçi tek hamileliğinde garantisi yok ama risk az.ben açıkcası kimseye önermiyorum.

meraba hekimine sonsuz derecede katılıyorum bende klomenle ikiz hamile kaldım ikizlerim hiçbir erken doğum belirtisi olmadan 30 haftalık dünyaya geldiler gerçekten şuan ne kadar şükretsem az iyiler ALLAH a şükür ama yaşadıklarımı gelde bana sor oğlum beyin kanaması geçirdi 2 kere beyin ameliyatı oldu kızımda 2 kere roptan lazer oldu ömründen ömür geçti desem yalan olmaz son derece riskli ikiz gebelik rabbim verirse verir tedavide olsan ama bakımları tedavileri okadar çokki erken doğdukları için mecburen çalışmak durumundayım oğlum için fizik tedavi görüyo eve getirtiyoruz ama bu değil sadece çok çok şey var içini ferah tut ALLAH kimseye kaldıramayacağı yük vermez demekki senin için böylesi daha hayırlıymış bilemeyiz kısaca durum böle ayrıntılara insem anlatmakla bitmez...

Arkadaşlar merahabalar...

Kısaca kendimden bahsedeyim ben 29 yaşındayım 10 yıllık evliyim ve 9 yaşında bir oğluşum var..Oğlumdan sonra 6 yıl korundum bebek sahibi olmayı düşünmedim eğitimim ve oğlum nedeniyle ve oğlum 6 yaşına girdiğinde polikistikover olduğunu tedavisiz gebe kalamayacağımı söyledi doktorum bende bu durumda bebek sahibi olmayı erteledim oğlumda okula başlamışitı ve bende çalışıyordum doktorumun verdiği ilaçları bile kullanmadım(ilaç kullanmaktan nefret eden biriyim) aradan 1 yıl geçtikten sonra süpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim benim için şok bir durumdu tam bu şoku atlatmaya çalışırken doktorumdan ikiz bebeklere hamile olduğumu öğrendim doktorum bile hayretler içindeydi tadavisiz nasıl gebe kaldığıma inanamadı ... neyse konuya girmek istiyorum ...

Daha önceki topiğimde de bahsetmiştim bundan 11 ay önce erken doğum nedeniyle ikiz(kız) bebeklerimi kaybettim... Bebeklerimi kaybettikten sonra çok zor günler geçirdim benim için atlatması zor bir travmaydı.. ama çok şükür ki son 3-4 aydır kendimi daha toparlanmış hissediyorum ailemin ve eşimin desteğiyle... Benim ikiz annelerimden yardım almak istediğim konu şu ;ben tekrardan ikiz bebek sahibi bir anne olmak istiyorum.. yani bu içimdeki isteği tarif edemem belki ama şöyle söyleyeyim sanki tekrar ikiz bebeklere hamile kalsam ölen bebeklerimi yeniden kucağıma almış gibi hissedeceğim içimdeki sızı biraz olsun hafifleyecek halime acınmaktan vazgeçeceğim ve bu yüzden eşimle konuştum normal yolla gebe kalmak yerine çoğul gebelik elde etmek için tedavi görmeye karar verdim...Bugün doktorumla konuştum bana bu konuda destek vermiyor onaylamıyor çünkü çoğul gebelikler her zaman risklidir ve tekrar erken doğum yapma olasılığın %90 diyor... Diyelim ki gebeliğinde herşey normal devam etti sonrası içinde senin için zor olacak ikiz yada üçüz bebekleri büyütmek bakımı sandığın kadar kolay değil bir hekim olarak benim sözümü dinle ve çoğul gebelikten vazgeçmeni öneririm dedi.. ama duygularımı içimdeki istediği hevesi heycanı bir hekime anlatmak o kadar kolay olmuyor .. haklı olabilir hekim olarak hastasının sağlığını düşünmek zorunda ama ben çok istiyorum eşimde bana destek veriyor ben her şekilde her zaman yanında olacağım diyor.. doktorum bana bir kaç gün düşünmek için ve karar süresi verdi 2-3 gün sonra gel tekrar konuşalım illaki diretiyorsan olması için elimizden geleni yaparız dedi ve yani ikiz bebek büyütmek bu kadar zormu? üstesinden gelmem mümkün değil mi ?her çoğul gebelikte gebeliğin sıkıntılı geçmesi erken doğum vakası yaşanması her çoğul gebelikte görünen bir durum mu ?tekrardan aynı sıkıntıları yaşarmıyım bilemiyorum en çok korktuğumda tekrar gebe kalıp kucağımın boş kalması.. tekrar bebeklerimi yada bebeğimi kaybetmek ikinci bir travma atlatmam mümkün olurmu bilmiyorum! ben sizlerden destek ve yardım istiyorum bilgilerinizi önerilerinizi ve düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum umarım sıkıntımı sizlere doğru aktarabilmişimdir...

merhaba..hikayenizi okumuştum,hatırlıyorum.öncelikle başınız sağ olsun,evlat kaybının ne olduğunu ve acısının hiçbir zaman geçmeyeceğini çok iyi bilirim...tekrar ikiz istemeniz çok normal,ölen yavrularınızın yerine geçeceğini düşünmeniz de normal ama doktorunuz zaten size ikiz gebeliğin risklerini anlatmış.tek gebelikler gibi rahat olmuyor tabii ama her çoğul gebe de erken doğum yapmıyor.ben 39.haftayı gören birini biliyorum mesela ya da 38.haftada doğum yapanlar var.ama siz ikiz gebeliğinizde neden erken doğum yaptınız öncelikle bunun araştırılması lazım.acaba rahim ağzı yetmezliği miydi mesela öyleyse ikiz gebelikte yine erken doğum riskiniz olabilir.önce diğer erken doğumunuzun nedeninin araştırılması lazım bence.birde eğer doğal yollardan hamile kalabiliyorsanız sırf ikiz olsun diye onca hormaon yüklenmenize ne gerek var,çok masum ilaçlar değil onlar.ikiz büyütmeye gelince kimse kolay olduğunu söyleyemez sanırım.hele de çalışan bir anneyseniz daha zor bence.aklınız hep onlarda kalıyor.uykusuz geceler sonunda kalkıp işe gitmek,dinç kalabilmek çok zor.ayrıca büyüdükçe dertleride büyüyor.helede iki erkek çocuğunuz varsa bence herşey daha da zorlaşıyor.önceden derlerdi inamazdım ama erkekler çok daha yaramazlar gerçekten.aynı anda iki bebek büyütmek çok sabır ve hoşgörü isteyen bir durum.birde psikolojinizin çok sağlam olması gerekiyor ki hepsine yetişebilesiniz,ayrıca eşinizinde size yardımcı olması şart.ben bu konuda çok şanslıyım çünkü eşim benden bile iyi bakıyor çocuklarımıza.yoksa yalnız bakmak kişiyi tüketebilir.....ama dediğim gibi sizi çok iyi anlıyorum,hakkınızda Hayırlısı olsun..

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun Allah tekrar yaşatmasın kardeşim. Ben 5 aylık ikiz kız annesiyim ve 6 yaşında bir de kızım var:nazar:
Hiçbir şey kolay deil elbette ama Allah kolaylığını veriyor. Ben ikiz bebek sahibi olmayı çok istedim çok dua ettim şükürler olsun kabul oldu dualarım. Hamileliğim ilk aylarda kanama tehlikesi sebebiyle(tüm gebelerde bu risk var ikizlerde daha fazla) dikkatli titiz kontroller ve dinlenmeyle geçti 36. Hafta dolunca kendi isteimle doğuma gittim çünkü nefes alamamaya başlamıştım bebeklerim 2.5 kilo doğdular biri 2 digeri 4 gün hastanede kaldı hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen beslemek için doktorlar tuttu çünkü kızlarım emmedi. 2.5 ay süt sağıp verdim sonra o da gitti mamayla besleniyorlar şimdi ek gidaya geçtik........ Demek istediğim evet hiç kolay deil çoğul gebelik ..... İki bebeğe bekmak,beslemek, uykusuz kalmak......2 bebek 2 kat deil 4 kat yorgunluk demek AMA çok istediysen çok istersen herşey bir okadar kolay ve güzel. Sen tedavi olmadan bir kez daha dene kardeşim hakkında hayırllıysa yine olur. Gönlüne göre olsun herşey.

polikistikover sendromu nedeniyle ilaç tedavisi görüm ve üçüz hamile kaldım bünyemin 3 bebeği kaldıramayacağı söylendi 5 ayrı dr muayene etti ortak kararla birini 12.haftada karnımda öldürdüler çoğul gebelikte olan kanamaları 5 ay adet görür gibi yaşadım ve 6.ayımızı doldurmadan erken doğurdum hamileliğimi hep yatarak geçirmeme rağmen
doğum sonrasına gelince 1er kilo iki bebek aylarca yoğunbakımda yaşam savaşı verdiler ameliyatlar müdahaleler geçirdiler çok zor ve uzun bir süreç yaşadım
demek istediğim her zaman hayırlısını isteyin şimdi ise tek bakıyorum işten ayrıldım yemekleri,bakımları,oyunları,evişleri,temizlik derken çok yıpranıyorum ve ikiz bakmak çok zor hele benimkiler gibi yaramazlarsa güzel yanlarıda var ama o güzellikleri anneler göremiyor evden çıkılacak mesela; babamız süslenir giyinir hadi der, ben iki bebeği giydirir hazırlarım,çantalarını hazırlarım,kendim hazırlanırım tabi bu arada gerilmiş ve yorulmuşumdur bebekler oyuncak değil giy deyince giymezler birkaç tur kovalamacanın ardından ayakkabılarda montlarda giydirilir arabaya sinir ve kan ter içinde binerim biz niye çıkıyoruz diye söylenmeye başlarım bu örnek sadece gezmeye hazırlık gün içinde yemek maceraları,banyo,kusma,hastalık onları saymıyorum bile

Öncellikle yorum yazan fikirlerini ve düşüncelerini benimle paylaşan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.. haklısınız yaşayan bilir ne çektiğini bu yüzden bunu birebir yaşayan annelerden duymak istedim.. şuan gerçekten kararsız kaldım kötü şeyler yaşayan annelerin yazdıklarını okuyunca kötü oldum ama iyi şeyler okuyuncada hevesleniyorum ama diyorum ya işte kendimce haklı nedenlerim var bunu tercih etmek için ..benimki sadece bi heves özenti değil ölen bebeklerimi yeniden kucağıma almış gibi hissetmek ahh düşüncesi bile beni mutlu ediyor çok üzülüyorum ölen bebeklerime tek tesellim bir oğlum olması onun bana ihtiyacı olması beni hayata bağlayan en önemli unsur ..aslında ilaçsız tedavisiz gebe kalabilirim hiç bir sıkıntım yok bu konuda ama önce Allahtan hayırlısını sağlıklısını diliyorum.. Birde dün doktorum bana zaten halen %50 ikiz gebelik olma şansın var çünkü genetik bir unsurun var dedi bu çoğul gebelik yaşayan tüm anneler için geçerli diyor bu şansını yükseltip riske girmenin gereği yok olacağı varsa zaten olur dedi.. Birde şöyle bir durum var oğlumda 8 aylık Dünya ya gelmişti ama kilosu ve sağlığı iyi olduğu için küveze bile almadılar kuzucuğumu ..anlayacağınız erken doğum riskim tek gebelikte te mevcut böyle bir olasılığım her zaman var yani buda genetik bir durum olabilirmiş çünkü benim sorunum rahim ağzı yetmezliği değil suyumun erken gelmesi iki gebeliğimde de aynı sorun ama oğlumda 8. ayda suyum geldi 3 gün sonra suni sancıyla doğum yaptım ikizlerde de daha erken bu sorunla karşılaştım 3.cü aydan itibaren amniyon suyu azalmaya başladı yaklaşık 2 ay hastanede yattım ve 5 aylıkken normal doğum yaptım yani önceden önlem alınabilecek bir durum değil benim ki malesef :50:

siz gerçekten çok riskliymişiniz istemek tabiki güzel ama yaşamak daha zor emin olun
Öncellikle yorum yazan fikirlerini ve düşüncelerini benimle paylaşan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.. haklısınız yaşayan bilir ne çektiğini bu yüzden bunu birebir yaşayan annelerden duymak istedim.. şuan gerçekten kararsız kaldım kötü şeyler yaşayan annelerin yazdıklarını okuyunca kötü oldum ama iyi şeyler okuyuncada hevesleniyorum ama diyorum ya işte kendimce haklı nedenlerim var bunu tercih etmek için ..benimki sadece bi heves özenti değil ölen bebeklerimi yeniden kucağıma almış gibi hissetmek ahh düşüncesi bile beni mutlu ediyor çok üzülüyorum ölen bebeklerime tek tesellim bir oğlum olması onun bana ihtiyacı olması beni hayata bağlayan en önemli unsur ..aslında ilaçsız tedavisiz gebe kalabilirim hiç bir sıkıntım yok bu konuda ama önce Allahtan hayırlısını sağlıklısını diliyorum.. Birde dün doktorum bana zaten halen %50 ikiz gebelik olma şansın var çünkü genetik bir unsurun var dedi bu çoğul gebelik yaşayan tüm anneler için geçerli diyor bu şansını yükseltip riske girmenin gereği yok olacağı varsa zaten olur dedi.. Birde şöyle bir durum var oğlumda 8 aylık Dünya ya gelmişti ama kilosu ve sağlığı iyi olduğu için küveze bile almadılar kuzucuğumu ..anlayacağınız erken doğum riskim tek gebelikte te mevcut böyle bir olasılığım her zaman var yani buda genetik bir durum olabilirmiş çünkü benim sorunum rahim ağzı yetmezliği değil suyumun erken gelmesi iki gebeliğimde de aynı sorun ama oğlumda 8. ayda suyum geldi 3 gün sonra suni sancıyla doğum yaptım ikizlerde de daha erken bu sorunla karşılaştım 3.cü aydan itibaren amniyon suyu azalmaya başladı yaklaşık 2 ay hastanede yattım ve 5 aylıkken normal doğum yaptım yani önceden önlem alınabilecek bir durum değil benim ki malesef :50:

ilk çocuğunuzda 8 aylık dünyaya gelmiş,benim oğluşlarım gibi..sorununuz genetik olabilirmiş ve belki ikizlerinizide bu genetik nedenden kaybetmiş olabilirsiniz..tekrar tedavi ile ikiz hamile kalıp belkide üçüz,bunları yaşamak çok zor olur sizin için.önceden önlem alınacak gini bir durum olmamasıda çok kötü.ben tedaviyle hamile kaldım,üç embriyo yerleştirmişlerdi ki ben iki sanıyordum.yaşım 26 idi,32 sanmışlar karışıklık olmuş ve 3 tane yerleştirilmiş.sonra karın içim dar olduğu için ve başka sebeplerden üçünüde taşıyamayacağıma karar verildi ve hatırlamak bile istemediğim şeyler yaşadım.tıpkı AYHATUN arkadaşımızın yaşadığı şeyler gibi..hamilelikte genelde evdeydim,ilk 3 ay çalıştım ama sonra erken doğum riskine karşı rapor aldım.rahim ağzı uzunluğum süperdi,tansiyonum süperdi,herşey yolundaydı ama 33.haftama girdiğim gün aniden tansiyonum fırladı ve o gece doğuma alındım.yani çoğul gebeliklerde neyin ne zaman olacağı hiç belli olmuyor.daha öncede dediğim gibi 39.haftasında hatta normal doğum yapan ikiz gebeler de var ama 28.haftasında aniden doğum yapanlarda var..herşey kader kısmet.size şöyle yapın böyle davranın diyemeyiz ama riskleri lütfen göz önünde bulundurun...

Allahtan hayırlısını istemelisin bence... tek ikiz üçüz farketmez akışına bırak ..sağlıksız olacağına tek olsun.... 2010 yıloında nerdeyse 20 kişi doğum yaptık..bunlardan sadece 3-5 tanesi vaktinde doğurdu.. bir çoğu günlerce hata aylarca küvezde kaldı.. kolaymı küvezde bebek beklemek her gün hastaneye taşınmak..doğurduğun bebeği kucağına alamamak.. canını sıkmak istemem ama wc de 5 aylık doğurup evlatlarının ölü fotolarını paylaşan arkadaşlarımız oldu.. şimdi biri çıkıp tek gebeiktede var böyle ihtimal diyecek...tek gebelikte erken doğum 10 da 1 ise ikizde 10 da 7 ihtimal..üçüzde 10 da 9 ihtimal... Allaha tarif vermeye gerek yok... hayırlısını isteyin.. o verir eğer hayırlıysa ikizi......

HADDİMİ AŞTIYSAM ÖZÜR DİLERİM..... hep bende senin gibi ikzi isterdim..ikizlerimi kaybetmiştim çünkü...sonra Allah bana dördüz verdi ben kendi elimle gidip vurdurdum iki tanesini ....taşıyamadım kanamam kesilmedi çok korktum hepsini kaybedeceğim diye...hala düşünür dururum ben evlat isterken hayırlısı demedimde kaybetiklerimimi istedim diye...şimdi iki kere ikiz kaybetmiş oldum... RABBİM NE VERİRSEN HAYIRLISINI VER BİZE...AMİN

Aminnn.............
allahtan hayırlısını istemelisin bence... Tek ikiz üçüz farketmez akışına bırak ..sağlıksız olacağına tek olsun.... 2010 yıloında nerdeyse 20 kişi doğum yaptık..bunlardan sadece 3-5 tanesi vaktinde doğurdu.. Bir çoğu günlerce hata aylarca küvezde kaldı.. Kolaymı küvezde bebek beklemek her gün hastaneye taşınmak..doğurduğun bebeği kucağına alamamak.. Canını sıkmak istemem ama wc de 5 aylık doğurup evlatlarının ölü fotolarını paylaşan arkadaşlarımız oldu.. şimdi biri çıkıp tek gebeiktede var böyle ihtimal diyecek...tek gebelikte erken doğum 10 da 1 ise ikizde 10 da 7 ihtimal..üçüzde 10 da 9 ihtimal... Allaha tarif vermeye gerek yok... Hayırlısını isteyin.. O verir eğer hayırlıysa ikizi......

Haddimi aştıysam özür dilerim..... Hep bende senin gibi ikzi isterdim..ikizlerimi kaybetmiştim çünkü...sonra allah bana dördüz verdi ben kendi elimle gidip vurdurdum iki tanesini ....taşıyamadım kanamam kesilmedi çok korktum hepsini kaybedeceğim diye...hala düşünür dururum ben evlat isterken hayırlısı demedimde kaybetiklerimimi istedim diye...şimdi iki kere ikiz kaybetmiş oldum... Rabbim ne verirsen hayırlısını ver bize...amin

bende tam aksine c ikizlereim olsun istemiyodum ama oldu
ben 39 haftda sanci verilerek normal dogum yaptim birisi 3 digeri 3100 dogdu
ama hamileligim hep yatarak gecti erken dogum tehlikesi var diye
bakmasi aslinda cok asiri zor degil ama tabiki hersey ikiser defa yapiyosun ordan hesapla
ama bence ikiz isteme
benim elimde olsa asla yapmazdim

Tabiki Allahtan hayırlısını istiyorum bunu her mesajımda belirtiyorum hep böyle dua ediyorum önce sağlıklı olsun hayırlı evlat olsun en önemlisi bu bir anne evladı için daha ne ister ki..şuanda karar aşamasında olduğum için sizlerinden yardım almak istedim doktoruma gidicem yarın bir kaç gün düşün öyle gel tekrar konuşalım dedi yani benim vereceğim karara göre tek gebelik yada ikiz gebelik için çalışmalara başlıycaz ama belki tedavi olmasamda ikiz olacak belkide tedavi görmeme rağmen tek gebelik olacak nasip Allah bilir ...ama bu aşamada doktorum benden karar bekliyor :44:

bende tam aksine c ikizlereim olsun istemiyodum ama oldu
ben 39 haftda sanci verilerek normal dogum yaptim birisi 3 digeri 3100 dogdu
ama hamileligim hep yatarak gecti erken dogum tehlikesi var diye
bakmasi aslinda cok asiri zor degil ama tabiki hersey ikiser defa yapiyosun ordan hesapla
ama bence ikiz isteme
benim elimde olsa asla yapmazdim

bakması çok aşırı zor değil mi..... yapma gülüm bunu söylemek için daha yolun başındasın sanırım.... yada sana yardım eden biri var

Cidden bu kadar zor mu yaa :44: hiç güzel ve özel tarafı yokmu ikiz bebeklere sahip olmanın ..yani şöyle söylim maddi yönden hiç bir sıkıntımız yok durumumuz iyi yardımcı birini tutabilirim annem ve kayınvalidem de var bu arada hamile kalırsam çalışmayı düşünmüyorum bebeğim oluncada bir süre çalışmıycam oğlumda büyüdü 9 yaşında gebelik sürecinde yaşanabilecek olumsuzlukarı saymazsak idare edebilirim gibi geliyor ama yinede bilemiyorum... :44:

Cidden bu kadar zor mu yaa :44: hiç güzel ve özel tarafı yokmu ikiz bebeklere sahip olmanın ..yani şöyle söylim maddi yönden hiç bir sıkıntımız yok durumumuz iyi yardımcı birini tutabilirim annem ve kayınvalidem de var bu arada hamile kalırsam çalışmayı düşünmüyorum bebeğim oluncada bir süre çalışmıycam oğlumda büyüdü 9 yaşında gebelik sürecinde yaşanabilecek olumsuzlukarı saymazsak idare edebilirim gibi geliyor ama yinede bilemiyorum... :44:

arkadaşım tabii ki güzel yönleri var,olmaz mı?zorluğu nasıl iki katsa güzelliği de 2 kat:)ama sizin durumunuz çok özel,daha önce bir kayıp yaşamışsınız ve tekrarlama riski var.burada güzelliklerini anlatıp da böyle bir vebalin altına girmeyi istemedik sanırım..evet bakımı zor,kolay değil.bizimde maddi durumumuz çok iyi ve çok iyi birde bakıcımız var.ama yinede ikiz büyütmek zor..ben doğumdan 5 ay sonra işime döndüm ve hamilelikte ilk 3 ay dışında hep raporla geçirdim.evet oğlunuz zaten kendini idare edebilecek duruma gelmiş o konuda sorun yaşamazsınız.ama bence doğduktan sonrasından ziyede hamilelik dönemindeki riskleri iyi düşünün..demek istediğim bu.

tek başına bakanlar için aşırı zor yardımcısı olanlar için yük biraz hafifler çalışan annelerde zorlanır ama sorumluluğu ev kazaları sürekli tettikte olmak gerçekten tek bebeğe kıyaslanamayacak kadar yorucu
birde ikiz annelerine en son söylenecek sözler ''benimki çok yaramaz 5 bebeğe bedel''cevap:hiç 5 bebek birarada gördünmü? ve en kızdırıcı olanı arada 1-2 yaş vardır ''benimkilerde ikiz gibi büyüdü çok zorlandım''
cevap:ikiz gibi diye birşey yok ikiz var aynı anda aşılı iki bebek,aynı anda açıkan,uyuyuyan,yıkanan ve hastalanan sen birini bezden bile kurtarmışsındır boş boş konuşuyorsun
haksızmıyım ikiz anneleri?

cidden bu kadar zor ama cidden bir o kadar da tatli.iki kat zor iki kat tatlı...hiç ahkam kesmeyeyim üçüz dördüzleri düşünemiyorum bile.... ben tek başıma büyütüyorum Allahın yardımıyla ....birde 8 yaşında kızım var.. geçen yıl okula başladı sen düşün okuma yama öğrenmeye çalışan bir çocukla iki tane bebeği... senin annen var kayınvaliden var bakıcıda tutarsın ne güzel keşke bizimde böyle imkanlarımız olsaydı tabi..herşey çok kolaylaşırdı... sırtından bir kat yük azalır tabi.. en azından evinin işini birileri yapar yada bebeklere bakar sen kendine evine ve eşine zaman ayırırsın... uykunu uyursun..bu yönleriyle tabiki çok daha şanslısın bizden... aylarca 2 saat uykuyu hiç kalkmadan uyumadım..hep 10 dk 15 dk... yürüyünce yetebiliyorsun ama yürümeden iki tane cıyak cıyak ağlayan bebeğe yetemiyorsun..ikisinide kucağına alamıyorsun alsan da çok işe yaramıyor..birini doyur biri ağlar birini bezle öbürü çıldırır..akşama yemek olmaz ev alır başını gider üstüne misafir gelir..saymakla bitmez... yani yardım edecek biri şart..olmazsa sen kafayı yiyorsun sinir küpü olup hırsını çıkartacak adam arıyorsun...gerçi anne kayınvalideyle nereye kendi çocuğunu kendin büyütürsün diyenlerdenim... çünkü kendinden başkasının yaptığını beğenmez oluyorsun....benim sıpalar haftada bir görüyorlar o bile yetiyor huy değiştirmelerine...

vesselam Allah gönlüne göre versin .. herşeyin evladında hayırlısını versin.... bugün mübarek gün çok dua et ama ederken hep hayırlılı diye iste.....

tek başına bakanlar için aşırı zor yardımcısı olanlar için yük biraz hafifler çalışan annelerde zorlanır ama sorumluluğu ev kazaları sürekli tettikte olmak gerçekten tek bebeğe kıyaslanamayacak kadar yorucu
birde ikiz annelerine en son söylenecek sözler ''benimki çok yaramaz 5 bebeğe bedel''cevap:hiç 5 bebek birarada gördünmü? ve en kızdırıcı olanı arada 1-2 yaş vardır ''benimkilerde ikiz gibi büyüdü çok zorlandım''
cevap:ikiz gibi diye birşey yok ikiz var aynı anda aşılı iki bebek,aynı anda açıkan,uyuyuyan,yıkanan ve hastalanan sen birini bezden bile kurtarmışsındır boş boş konuşuyorsun
haksızmıyım ikiz anneleri?

sonuna kadar haklısın arkadaşım...ikiz gibi diyenlere ben hep biri mutlaka yürüyordur sen ona yada kardeşine yemek hazırlarken yanında durabiliyordur diyorum... sen mama hazırlarken 2 bebeğe dur biraz desene bakalım kolaysa...

AYHATUN canım sonuna kadar katılıyorum sana,tek bamak elbette çok zordur.insan bir süre sonra kendini çok yıpranmış ve tükenmiş hisseder.nefes almaya çok ihtiyacı olur ve bence tek bakmaktaki en büyük dezavantaj annenin çok yıpranması sonucu bebeklerine de gereken sabrı gösteremeyecek hale gelmesidir.çalışan anne olmakta ayrı bir zor,hiç tanımadığın bir yabancıya güvenmek ve yavrularını emanet etmek zorundasın.ben aklıma kötü birşey getirmemeye çalışıyorum yoksa kafayı yerim düşün düşün..ikiz büyütmeyen biri için kıyaslama yapmakda ayrı bir komik zaten,aralarında 1 yaş bile olsa aynı zamanda doğan iki bebeğe hele de bu bebekler prematüreyse bakmak çok farklı..bende senin gibi bu konuda ahkam kesenlere sinir oluyorum..

KAYRA dediğin gibi herşeyin hayırlısını istemek lazım.bende ilk hamileliğimde bir hamile kalayım gerisi kolay diyordum ama 6 haftalıkken kaybettim bebeklerimi..o zamandan beri herşeyin hayırlısı olsun diyorum..

bu arada hepinizin Kandili mübarek olsun.Rabbim Dualarımızı kabul etsin.

Back