• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkiz anneleri manifestosu

nevra_t

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2008
799
11
96
İstanbul
Kızlar internette buldum,paylaşmak istedim....

1-Normal sınırlar çerçevesinde, ikiz gebeliği de ikiz anneliği de daha zordur. Lütfen yaşamadan aksini ispat etmeye, durumu kolay gösteren beyanatlar vermeye çalışmayınız.

2-ıkiz anneleri, bebeklerine övgü kurgularının, “Ne tatlı ikizler”yerine, bireysel övgülerden oluşmasını isterler. Bebeklerin, kişilik gelişimi için de bu şarttır. Lütfen dikkat ediniz.

3-ıkiz annelerinin nasihat dinleme sırasını uzmanlar, diğer ikiz anneleri ve fikrini sorduğu anneler oluşturur. Arada yer bulmaya çalışmayınız.

4-ıkiz bebekleri birbiriyle ve başka bebeklerle kıyaslamayınız. Zira ikiz annesi, prematüre bebek, düzeltilmiş ay hesabı, aynı karnı paylaşma ve aynı anda büyümenin avantajları ve dezavantajlarından bahsetmekten, bunalmış olabilir.

5-“Ben diğer türlüsünden zevk alamıyorum”deyip, sözüm ona sevme seromonilerine, birini poposundan-bacağından ısırıp, diğerine çimdik atma gibi şiddet ögeleri karıştırmayınız. Bir yavru olsa şiddetin korkusu, kucakta teskin edilebiliyor ama aynı anda ağlayan iki bebeğe, anne çaresiz kalıyor.

6-ıkiz bebekler üzerinde, iletişim yeteneklerinizi sergilemeye çalışmayınız. “Bak şimdi yabancılamayacaklar”, “Bak nasıl birbirleri ile oynatacağım”, “Bak ne güzel birlikte denize giriyorlar” vs. aksi durumda, bir üst maddedekiler geçerli olabilir.

7-Bebeğini kopya şekilde dolaştırmak istemeyen annelere, duyarsız kalmayınız. Sadece siz daha sevimli olduklarını düşündüğünüz için, aynı kıyafetleri hediye etmeyiniz.

8-ıkiz anneleri, içinde bulundukları şartlardan ötürü, bazen daha hassas, bazen daha depresif davranışlar sergileyebilir. Hoşgörü ile karşılayınız.

9-Annelik kadını daha güçlü kılar. ıkiz annesi olmak ise, çok daha güçlü… Bu nedenle ikiz annelerini hafife almayınız.

10-ıkiz anneleri genelde aşağıdaki cümlelerden hoşlanmazlar, biliniz. ıkiz doğurmuş olsalar bile, gen bilimi, çocuk gelişimi, yardımcı üreme teknikleri, pskiyatri vs. konularında uzman olmalarını beklemeyiniz.
-“a)Tüp bebek mi bunlar? (E/H) b)Şaibeli bu konular şekerim???”
-“Lan oğlum bunların biri kız, biri erkek. Hiç ikiz olur mu?”
-“ıkiz mi bunlar?” (ıkiz puseti içinde aynı boyutta iki bebek)
-“Bunlar birbirine niye benzemiyor?”
-“Ay benimkinin maşallahı var. Sizinki niye zayıf, çelimsiz ya da daha kibarcası bunlar küçük görünüyor…”
-“Lütfen yanlış anlama! Niye” diye başlayan; ikizi ile oynamıyor, ikizini dövüyor, ikizi kadar yemiyor, yürümüyor, konuşmuyor…

11-Bu manifesto ikiz annelerinin önerileri ile geliştirilebilir, değiştirilebilir, işe gelinmeyen durumlarda iptal de edilebilir.

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile2zemuszemusguclubacismile

Özlem Eren

Harikaaa,harikaaa,harikaaaa,

paylaşım için çok teşekkür ederimmm,,

ah herkese ulaşabilsekk..

dırımcım nasıl paylaşalım bunu facede?
Benim de haberim olsunn..

Bende facede paylaşmayı düşündüm ama nasıl yapacağımı bilemedim kızlar,paylaşırsanız bana da haber verin,sevinirim.....

kızlar paylaştım ama her satırı ayrı ayrı toplu olarak olmadı ama msj gitti gideceği yere

bir de diyorlar ki ,

"ay ben de ikiz gibi büyüttüm,
bu bir yaşındayken bu vardı"
hadi yaaaaguclubacismile

hevesmi bu,hafife alma mı,ben de varım,ben de yaptım,ben de bilirim mi ne bu yaaa..

bir de diyorlar ki ,

"ay ben de ikiz gibi büyüttüm,
bu bir yaşındayken bu vardı"
hadi yaaaaguclubacismile

hevesmi bu,hafife alma mı,ben de varım,ben de yaptım,ben de bilirim mi ne bu yaaa..

Aynen ya uyuz oluyorum bu tiplerealsanaalsanasmile bence biraz hafife alma var bu tutumlarında...

[ı]ayyy en çokda benim kaynanam yapıyor ben karar verdim kadın 70 yaşında ama beni kısknaıyor daha doğrusu tüm gelinlerini

iki oğlunun arası 3 yaŞ eşimlde abisi arası biri ile 9 biri ile 6 yaş

kadın çocuklarını 14 kişinin yaşadığı 3 katlı ahşap bir vede büyütmüş...ve eltisi ile yaşıyolarmış...eltisinin kızlarıda kocamamış...bana bende x.y ikiz gibi büyüttüm diyip beni sinir ediyordu....bide eskiden böyle su olmadığını bez olmadığını ima ederek gerekli, gereksiz bez harcadığımı söylerdi...

Sonra bigün başkasına anlatıyor ayyy ben doğurdum ama benim x eltimin kızı baktı bende y bebek diye onla ilgilendim dedi...
Bende lafı çaktım hani sen ikiz gibi bakmıştın....
Tabi bişey diyemedi....nefret ediyorummmmmmmmmmmmmmmmmm böyle diyenlerden
ben geçen 3 gün ömerle yanlız kaldım mçımla bakarım ben tek çocuğu be dedim....misafirler ağırladım evim temiz ve düzenli kaldı....düşünün...

Ama bazı kişiler tek bebekle ay iş yapamıyorum yemek yapamıyorum diyor.
Bende acaba benim görmediğim ellerim ayaklarımmı var diyorum ...
Annem bile yapıyor sinirleniyorum ben bu iki çocukla yemek yapıyorum..ev temizliyorum..çamaşırını yıka katla uğraşıyorum bide çocukların bakımını yapıyorum....bizi bizden başka kimse anlayamazzzzzzzzzzzzzzzzzzz
[/ı]

Son düzenleme:
[ı]ayyy en çokda benim kaynanam yapıyor ben karar verdim kadın 70 yaşında ama beni kısknaıyor daha doğrusu tüm gelinlerini

iki oğlunun arası 3 yaŞ eşimlde abisi arası biri ile 9 biri ile 6 yaş

kadın çocuklarını 14 kişinin yaşadığı 3 katlı ahşap bir vede büyütmüş...ve eltisi ile yaşıyolarmış...eltisinin kızlarıda kocamamış...bana bende x.y ikiz gibi büyüttüm diyip beni sinir ediyordu....bide eskiden böyle su olmadığını bez olmadığını ima ederek gerekli, gereksiz bez harcadığımı söylerdi...

Sonra bigün başkasına anlatıyor ayyy ben doğurdum ama benim x eltimin kızı baktı bende y bebek diye onla ilgilendim dedi...
Bende lafı çaktım hani sen ikiz gibi bakmıştın....
Tabi bişey diyemedi....nefret ediyorummmmmmmmmmmmmmmmmm böyle diyenlerden
ben geçen 3 gün ömerle yanlız kaldım mçımla bakarım ben tek çocuğu be dedim....misafirler ağırladım evim temiz ve düzenli kaldı....düşünün...

Ama bazı kişiler tek bebekle ay iş yapamıyorum yemek yapamıyorum diyor.
Bende acaba benim görmediğim ellerim ayaklarımmı var diyorum ...
Annem bile yapıyor sinirleniyorum ben bu iki çocukla yemek yapıyorum..ev temizliyorum..çamaşırını yıka katla uğraşıyorum bide çocukların bakımını yapıyorum....bizi bizden başka kimse anlayamazzzzzzzzzzzzzzzzzzz
[/ı]

aynı düşüncelere katılıyorm bencede kayınvalideler çok yapıyor bu işi benim başımdada var çünkü 4 oğlu var araları 2 yaş bence şimdiki çocuklar daha yaramaz benim kızım çok ağlıyor ilgi istiyor devamli oğlumsa sessiz kıza bakmak zorunda kaldımı oy bu çok yaramaz diyor benim çocuklarım böyle değildi diyor bende o zaman lafı yapıştırıyorum işte bende oğlum gibi 10 tane çocuğa bakarım diyorum maksat yaramaz çocuğa bakmak bide herşeye karışırlar ya o sinir bozucu çocuk benim çocuğum ya

şimdi de sokakta başladı,
yanımızdan geçerken,
"üşür bu ayyy,
ay bunu başına güneş geçecek birşey örtseydin,
ay o çocuğu çok güneşte tutmaa"..............

ya sana ne yaa,size ne yaaa size neeeeeeeeeeeeeeeeeealsanaalsanasmile

evet tekle çift bir olmuyor ben bunu yaşadım..kızım çok haşarıydı kucakçıydı ama tek elimle onu taşır tek elimle çorba karıştırabiliyordum yada çamaşır asıp toplayabiliyordum..ev süpürebiliyordum hatta ütü bile yaptım.... ama şimdi nerde birini alsan diğeri bağırıyor... kabul ediyorum çocuk fenaysa yani sürekli ağlayan tek çocuksa kiiiii benim yeğenim 4 aylık kızlarım onun gibi değiller şükür.... çocuk sürekli ağlıyor... markete bile götüremiyorlar basıyor sıpa yaygarayı... o nedenle gelinimiz bana diyorki ne varki senin kızlarına bakmaya... ama öyle değil işte... o gezmye giderken giydiriyor hazırlanıyor alıp kucağına çıkıyor.. biz öylemi birini hazırlarken diğeri ağlıyor... birini doyururken diğeri.. hadi eşin yokken ev gezmesine git bakalım nasıl gidecen.. çocukların ikisinide kucağa alamazsın. alsan çanta nolcek.. kıyaslarken iyi düşünmüyorlar

biz öylemi birini hazırlarken diğeri ağlıyor... birini doyururken diğeri.. hadi eşin yokken ev gezmesine git bakalım nasıl gidecen.. çocukların ikisinide kucağa alamazsın. alsan çanta nolcek.. kıyaslarken iyi düşünmüyorlar

bu bölüme kesinlikle katılıyorum.....

şimdi de sokakta başladı,
yanımızdan geçerken,
"üşür bu ayyy,
ay bunu başına güneş geçecek birşey örtseydin,
ay o çocuğu çok güneşte tutmaa"..............

ya sana ne yaa,size ne yaaa size neeeeeeeeeeeeeeeeeealsanaalsanasmile

aaaaaaaaaaayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ben de sinir,gıcık,oha falan oluyom bu tiplere yaa:oklava: nereye gitsek bu tiplerden karşımıza en az1-2 tane çıkıo! klasik soru 'aaa ikiz mi bunlar' eşim diyo ki yok üçüğzler birini evde bıraktıkkaydirigubbakcemile3 klasik işe karışma' aaaa üşür bunlar ayol'lülülülülülü vs. vs. tam çıldırmalıksempatiksalakcinni bigün kipada gezerken benim kızlar yüzleri örtülmeden uytumadıklar için yüzünü örttüm elfinin uyutmaya çalışıyom teyzenin birii aaaaaaa boğcan çocuğu ayol aç yüzünü dedi ama beni dövcek sandım teyze karışma sanane sen mi bakıyon ben bakıyom tek başıma bu çocuklara diye bi bağırmışım kadın pis pis bakıp gitti deli mi ne yahu:mymeka:

Back
X