• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinciyi düşünüyor musunuz?

taha0203

EVLİ-MUTLU-ÇOCUKLU:)
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2009
354
2
96
Yalova
ben ikinci bir çocuğu düşünemiyorum bile..ben oğlumun bütün küçülen eşyalarını dağıttım bile ikincinin olacağını hiç düşünmüyorum çünkü.acaba ilerde yaşadığım bu zor yorgun uykusuz günleri unutupda fikir değiştirirmiyim sizce.
acaba benim gibi ikinci çocuğu düşünmüyorum diyen var mı????

yani bende öyle diyorum ama 2 çocuğu olan herkesde 3-4 yaşından sonra düşünmeye başlıyorsun diyorlar.genede kolay kolay düşünmem elbette bakalım hayırlısı.
ben kızımın hiç bi şeyine dokunamadım öylece kaldırdım bazanın altına..veremedim,kıyamadım.

valla ben çok zor bir ahmilelik acılar içinde bir dogum çookkk stresli bir logusalık geçirdim. şimdi kızımın bu hareketli halleri yaramazlıkları hiçbişey diil. açıkcası bende ikinci çocuk düşünmüyorum diyebilirim. ama bu benim fikrim eşim 3 tane falan çocuk istiyomuş ama daha çok ister:olmaz:eger 2, çocugu yapacak olursam kızım 5 yaşına gelince karar verir 6 yaşındayken dogururum. öyle kısa aralıklarla ne bedenim nede psikolojim kaldırmaz. ve bir kaza olmazsa düşüncem böyle. ama yaparsamda sadece kızım yanlız kalmasın diye yaparım en fazla 2 çocuk istiyorum. inşallahta öyle olur:hulya:

bende 2. çocuğu düşünmeyenlerdenim oğlum martta 3 yaşını bitirecek..
çok zor çocuk büyütmek ya heleki yardımsız kendi başına byütüyorsan..
birazda oğlum büyüdükten sonra onun o güzel zamanlarının ergenliğinin tadını çıkarmak istiyorum.. diğer çocukla sil baştan başlamak çok zor geliyor gözüme..

sadeceask sana katılıyorum gerçektende çok zor çocuk büyütmek gerçi daha 9,5 ay büyüttük ama neyse. dediğin gibi tam bişeyleri atlatıp rahata erdiğin anda sil bastan çok zor yaw. valla şu na diyorum ya ne bedenim nede psikolojim uzun bir zaman kaldırmaz diye düşünüyorum. rabbim sadece isteyenlere versin:Saruboceq:

kızlar büyük konuşmayınnnn istemesem ben istemezdim
ilk kızım doğduğunda allahım buna uzun ömürler ver bana başka çocuk verme diye dualar eden ve kızım 10 yaşına grene kadarda tövbeler eden aman aman bir tane daha büyütmekmi allah korusun allah isteyene versin bana değil diyen ben kızım 10 yaşına girdikten sonra mumla arar oldum 2 düşük yaptım sanırım allahın zoruna gitti 3 sene kadar uğraştım yanitoplm 6 sene kadar ve çok şükür şimdiki kızımı kucağıma aldım
inanın 2. ler özellikle arası fazlaysa çok daha farklı oluyor el bebek gül bebek büyüyor ve sanki elinizde oyuncak bebek oluyor ilki kadar zorlanmıyorsunuz hta büyümesede tadına iyice varsam diyorsunuz
yani deme şu ki benim yaptığım hatayı yapmayın büyük konuşmayın çok pişman olursunuz ilerde

valla ben çok zor bir ahmilelik acılar içinde bir dogum çookkk stresli bir logusalık geçirdim. şimdi kızımın bu hareketli halleri yaramazlıkları hiçbişey diil. açıkcası bende ikinci çocuk düşünmüyorum diyebilirim. ama bu benim fikrim eşim 3 tane falan çocuk istiyomuş ama daha çok ister:olmaz:eger 2, çocugu yapacak olursam kızım 5 yaşına gelince karar verir 6 yaşındayken dogururum. öyle kısa aralıklarla ne bedenim nede psikolojim kaldırmaz. ve bir kaza olmazsa düşüncem böyle. ama yaparsamda sadece kızım yanlız kalmasın diye yaparım en fazla 2 çocuk istiyorum. inşallahta öyle olur:hulya:

senin mesajında kızım yazan yerleri oğlum diyerek değiştirirsek tıpa tıp benim ve eşimin düşünceleri:)).
aslına bakarsan biz şu an evlat edinmeyi düşünüyoruz ama yine Arda biraz daha büyüsün diye bekliyoruz eğer bu fikrimizden cayarsak bir şekilde o zaman belki 3-4 sene sonra bir kardeşi olsun isterim oğlumun yalnız kalmaması için.ama ilk düşüncemiz evlat edinmek

ben ikinci bir çocuğu düşünemiyorum bile..ben oğlumun bütün küçülen eşyalarını dağıttım bile ikincinin olacağını hiç düşünmüyorum çünkü.acaba ilerde yaşadığım bu zor yorgun uykusuz günleri unutupda fikir değiştirirmiyim sizce.
acaba benim gibi ikinci çocuğu düşünmüyorum diyen var mı????

evliliğimin daha ikinci yılı dolmadı ve ben 7 aylık hamileyim eşimde şimdi askerde bir kızım oalcak mart 2010 annesiyim yani :):) ama hem içimdeki hareketlerini çok özleyeceğimi düşündüğümden hemnde bir erkek bebek çok istediimden ( eşim kız ben erkek istiyorum ilki eşimin istediği oldu ikinciside benim istediğim olur belki kaydirigubbakcemile3 ) şuan ikinciyi çok istiyorum :asigim: bakalım bu yazıyı doğumdan sonrada yazabilecek miyim delikafaduldenkaydirigubbakcemile3

ben hamile değilken 3 çocuğum kesin olmalı, hatta 4 diyordum, kardeşle büyüsünler, ilerde de birbirlerine tutunurlar diye ve tabiki çocukları çok sevdiğimden :))) şimdi meriç var, 10. aydayız, hamilelik ve doğumda hiç sorun yaşamadım ama çalışınca meriçi bakıcıya bırak, git gel, akşam yeniden al eve git yemek yap, evi topla, meriçle ilgilen, kocişle ilgilen derken şaftım kaymış durumda....kafamçokkarıştı büyük konuşmak istemiyorum ama şu anda deil 3-4 ikinciyi bile geçirmiyorum kafamdan :))))) Allah olmayanlar versin, benim ikincim olacaksada Meriç 5-6 yaşına gelmeli :)))) eşime kalsam Meriç'in doğumgününde hamile kalsam süper olacakmış :)))) tabi tabi dedim, bende süper olurum artık:))

Ben ikinci çocuğu isteyenlerdenim hemde bu yaz hamile kalmak bile istiyorum :) Eşim tam ikna olmuş değil ama Efe için de erken diyoru :)))))))))) Bizim bakıcı bulmak gibi sorunuzmuz olduğu için babaanne ve anneanne bakıyor dönüşümlü . onlarda 2 tane olsun aradan çıksın diyorlar sağolsunlar. Bende yaza hamile kalabilirm sorunsuz bir hamilelik ve doğum geçirdim ama Efe'yi kolay büyütemedim acıkcası yine de korkmuyorum :) ıkincise iyi bir şekilde sonlanır inşallah ...

ben tek çocuğum kardeşim yok ve hep özenmişimdir kardeşi olanlara o yüzden 2. çocuğu istiyorum ama şimdi değil tabii :)) 2. doğduğunda ada okula başlasın istiyorm hem büyümüş olur hem okulu olduğu için evde olmaz rahat olur gibi geliyor

ben hamile değilken 3 çocuğum kesin olmalı, hatta 4 diyordum, kardeşle büyüsünler, ilerde de birbirlerine tutunurlar diye ve tabiki çocukları çok sevdiğimden :))) şimdi meriç var, 10. aydayız, hamilelik ve doğumda hiç sorun yaşamadım ama çalışınca meriçi bakıcıya bırak, git gel, akşam yeniden al eve git yemek yap, evi topla, meriçle ilgilen, kocişle ilgilen derken şaftım kaymış durumda....kafamçokkarıştı büyük konuşmak istemiyorum ama şu anda deil 3-4 ikinciyi bile geçirmiyorum kafamdan :))))) Allah olmayanlar versin, benim ikincim olacaksada Meriç 5-6 yaşına gelmeli :)))) eşime kalsam Meriç'in doğumgününde hamile kalsam süper olacakmış :)))) tabi tabi dedim, bende süper olurum artık:))

erkekler hep öyle zaten.benim eşime hamileyim desem şimdi havalara uçar.
bende senle aynı durumdayım.sürekli bir koşuşturma hali.işden gel çocuğu al yemeğini yedi ,evi topla,kocanın ihtiyaçları.artık kendimi unuttum.vallahi en son ne zaman aynaya baktım hatırlamıyorum.kendimi özledim.sessizliği özledim.

bebişim cok zor bı bebek ılk 3 ay şiddetlı gaz sıkısması sonucu nefes bıle alamadım cok cok cok zor gunler gcırdım devamlı kucakta uyudu yere bıle koydurtmazdı şimdide kucakta yarım saat sallıyorum sonrada beşikte ama hal böyleyken bıle 2. düşünmeden gecemıyorum :D:D ılk bebegım 3 yıl sonra oldu evlat hasretı cok cektım vede oglum kardessız büyüsün ıstewmıyorum suandan bıle düşünüyorum ama olmuyo :roflol:

Ben de ikinciyi düşünenlerdenim. Can biraz daha büyürse hiçbir zaman cesaret edemem gibi geliyor. genelde arkadaşlar da bu yönde tavsiye veriyorlar. ya şimdi yap ya da ilerde cesaret edemezsin diyorlar. gerçekten de iki yaşındaki bebekleri izlerken bile yoruluyorum. asıl zor günler yeni başlıyor sanırım. çok çok zor bir karar. bir yandan birlikte büyür giderler, paylaşmayı öğrenir, ilgi şımarığı olmaz diyorum. öte yandan benim halim nice olur diye düşünüyorum... kafamçokkarıştı

erkekler hep öyle zaten.benim eşime hamileyim desem şimdi havalara uçar.
bende senle aynı durumdayım.sürekli bir koşuşturma hali.işden gel çocuğu al yemeğini yedi ,evi topla,kocanın ihtiyaçları.artık kendimi unuttum.vallahi en son ne zaman aynaya baktım hatırlamıyorum.kendimi özledim.sessizliği özledim.

evet canım erkekler için hiç sorun yok ki, herşeyi yaşayan kadın, karnı şişen, top gibi yuvarlanacak kıvama gelen, ayakları elleri şişen, göğüsleri yara olan, 9 ayda yirmi küsür kilo alan benim, 9 ayda 20 kilo veren benim:))))) dengem bozuldu artık ya, herşeyi acele yapmaktan, (yemeği, duşu, temizliği, ütüyü, gezmeyi, hazırlanmayı, alışverişi....vs) yoruluyorum, çalışmayı eklemiyorum bile... sabah eşim ellini kolunu sallayarak çıkıyor evden, ben arkasından kocaman bi çanta, meriçle bakıcı, iş, öğlen git emzir gel akşam yine git al markete uğra eve git........ derken gecenin körü oluyor... eşim napıyor, tv seyrediyor ya da uyuyor yemekten sonra, ben olsam bende isterim tabi ikinciyi, ona göre ne varda:))))) yattığı yerden çocuk sahibi oluyor :))))))))))))))))))))) duymasın bunları, tamam kabul ediyorum saolsun yardımcı olmaya çalışıyor bana ama bi yere kadar işte..... velhasıl şu anda düşünmüyorum, (büyük konuşmayım) Allah olmayanalara versin, ilerde inşallah, kardeşsiz olmaz tabi...

merhaba ben 2010 mart anne adayıyım henüz ilk bebeğimi kucağıma almamışken 1 sene aradan sonra 2.yi yaparım diyorumkaydirigubbakcemile5

bakalım bi ilki gelsinde belki korkup değiştiririm kararımı:)

Ben ıkıncıyı dusunuyorum ama oglum bıraz buyumelı tek basına buyuttum ben oglumu ve bundan çok memnunum ılk 4 ay felaket geçıyor ama herseye ragmen guzel

Back