- 21 Temmuz 2018
- 987
- 805
- 103
3 bolum okuyacaksınız doğrumu anladimMesajlardan gördüm konuyu :)
Açıköğretimde aynı üniversitede iki bölüm okunamıyor maalesef
Ama aklıma şöyle bir şey geldi, sosyolojiyi diğer aöflerden birine yatay geçiş yaparsanız auzefte çocuk gelişimine kaydolma şansınız olabilir tabii açıköğretimlerde yatay geçiş var mı bilgim yok
ben de sosyal hizmetler istiyorum ne zamandır, çocuk gelişimi de açılınca kafam karışmıştı hatta ataaöften okurum diyordum sosyal hizmetleri ama auzefin dersleri daha mesleki yani az ve öz
daha önce ben de iktisat okumuştum aöfte (Anadolu uni) şu an aşçılığa kayıtlıyım orada da :) hepsinden birer bölüm okuyacağım bu sene kasmam lazım baya :)
Çalışıyorum3 bolum okuyacaksınız doğrumu anladim
Ben çalışıyorum 2ye cesaret edemedim
Calisiyormusunuz
Çok saçma değil mi ya biz zaten aynı dersi alıp okul bitirmişiz bi daha ne gereği var erken bitirme işi zor o zamanArkadaşlar aöfte (hepsinde üni ayırmaksızın), ikinci üni kapsamında okuyorsanız muaf olunan 4 tane ders var
1- Türk Dili
2- İnkılap tarihi
3- Yabancı dil
4- Bilgisayar/Temel Bilgi Teknolojisi (bilişim vs de olabilir sonuç olarak bilgisayar)
Aynı dersleri başka ünide alsanız da muaf olunamıyor
Ben hem örgünde hem aöfte iş hukuku aldım şimdi kaydolacağım bölümde de var 3. kez alacağım mecburen
Çocuk gelişimi bölümü bitince devlete atanmak isteyen tabii ki formasyon almalı sonuçta eğitimci olarak mezun olunmuyor ama özellerde öğretmenlik yapılabilir diye düşünüyorum,iki yıllıklar yaparken dört yıllık mezun hayli hayli yaparbu bölüm bitirilince formasyon almak sartmıs sanrım,lisans olsa bile okul öncesi ögretmenlıgı gibi değilmiş
Artık aöf de olsa sınavsız geçiş yok DGS şartı varKizlar ben de birşey sorabilir miyim?
Iki yıllık bilgisayar tekn.ve progr.okuyup açık öğretimden 4 yıla tamamladığımızda bu DGS mi oluyor? (3.ve 4.yili işletme okumaktan bahsediyorum)
Maalesef mümkün değil buna toplu cevap vermiştim ama yine de alıntılamak istedimE ben de sorayım o zamaneğitim fakültesi mezunu olup çocuk gelişiminden ikinci üniversite bitirmek istediğimizde ilk dönemdeki ortak dersleri düşürtüp üçüncü dönemden üstten ders alabiliyo muyuz
Evet maalesefÇok saçma değil mi ya biz zaten aynı dersi alıp okul bitirmişiz bi daha ne gereği var erken bitirme işi zor o zaman
Benim 2011de kaydım var hatta bazı dersleri geçmişim,önlisans mezuniyetim de 2009. Aof kaydımı dondurmustum,şimdi tekrar dönmek istiyorum.Yeni düzen bana vurmuyor o zaman değil mi? Bir yerden duydum,sonrasında formasyon alıp öğretmenlik yapılabiliyormuş.Dogrulugunu bilmiyorum netten bulamadimÇocuk gelişimi bölümü bitince devlete atanmak isteyen tabii ki formasyon almalı sonuçta eğitimci olarak mezun olunmuyor ama özellerde öğretmenlik yapılabilir diye düşünüyorum,iki yıllıklar yaparken dört yıllık mezun hayli hayli yapar
Bir de zaten unvan; çocuk gelişimcisi/çocuk gelişim uzmanı oluyor devlete de pedagog olarak atanıyormuş bu bölüm mezunları ya da sanırım engelli öğretmenliğinde de kodu olan bir bölüm
Artık aöf de olsa sınavsız geçiş yok DGS şartı var
Ve alan dışı işletmeye geçişlerde intibak uygulanıyor
Maalesef mümkün değil buna toplu cevap vermiştim ama yine de alıntılamak istedim
Bu dediğiniz gibi olsa ohooo ben şimdiye kaç üni bitirirdim
Mesela benim örgün okuduğum okul kesinlikle aöf kabul etmiyordu
Bazı dikey geçişle geçenlerin yazdıkları okullar da aöf kabul etmiyormuş çok saçma ama DGS ile geçip hiç muafiyet alamayan da varmış
Evet maalesef
Bir de ilk dönem üstten ders alınamıyr sanırım ama ikinci dönem alınabiliyor
Şimdi muafiyet 4 dersten başka yapılamıyorOrtalama gerekiyo onu biliyorum üstten ders için ama muaf derslerin kredisini düşünce geriye kalan 3 dersle ortalama nasıl olur onu bilemedim muaf derslerin kredileri yeni bölğm ortalamasına katılıyo mu acaba alınması gereken kredide de eksik çıkıyo üstelik o dersleri düşünce üstten almayınca kredi tamamlanmıyo işin içinden çıkamadım kaç gündür
Nasıl yani yeni düzen?Benim 2011de kaydım var hatta bazı dersleri geçmişim,önlisans mezuniyetim de 2009. Aof kaydımı dondurmustum,şimdi tekrar dönmek istiyorum.Yeni düzen bana vurmuyor o zaman değil mi? Bir yerden duydum,sonrasında formasyon alıp öğretmenlik yapılabiliyormuş.Dogrulugunu bilmiyorum netten bulamadim
Çok kararsızım üstelik takıntım var başladığım işi bitiremezsem hasta olup yataklara düşebilirim bunla uğraşmaktansa yüksek yapmak daha mı mantıklı diyorum bi taraftan da iş alanı açılır en azından okul bitene kadar bölümün akibetini kestirmek zor eğitimin de önü açıktı zamanInda ben bitirene kadar atı alan üsküdarı geçti biz kaldık dönem arkadaşlarımdan atanan sayısı bi elin beş parmağını geçmez belki de çoğu polis oldu bu ülkede geleceği kestirmek marifet işi ciddenŞimdi muafiyet 4 dersten başka yapılamıyor
o derslerin de ortalamaları zaten sistemde kayıtlı
Birinci sınıfta ikisi, ikinci sınıfta ikisi muaf tutuluyor kalan derslerden alınan notlarla birlikte ortalama belirleniyor
Yani sistemde zaten muaf olunanlar hesaba katılmış oluyor benim bildiğim bu ya da böyle olur diye düşünüyorum diyeyim
Nasıl yani yeni düzen?
Artık aof de olsa sınavsız geçiş yok dgs şartı var dediniz ya,ben 2011de sınavsız gecis yaptırıp bazı dersleri geçmişim. Sonrasında kayıt yenilemeyip dondurmusum. Bu konulara o kadar uzak kaldim ki tekrar nasıl dönecem kafam karıştı. Misal kayıt yenileme tarihini bile anlamadım,dgs kayıt tarihi farklı,işletme kayıt tarihi vs.var.Ben sadece akademik takvime göre 24 eylülde kayıt yenileme yapacagim galiba,ins.karistirmamŞimdi muafiyet 4 dersten başka yapılamıyor
o derslerin de ortalamaları zaten sistemde kayıtlı
Birinci sınıfta ikisi, ikinci sınıfta ikisi muaf tutuluyor kalan derslerden alınan notlarla birlikte ortalama belirleniyor
Yani sistemde zaten muaf olunanlar hesaba katılmış oluyor benim bildiğim bu ya da böyle olur diye düşünüyorum diyeyim
Nasıl yani yeni düzen?
Dondurulduğu zaman bi süre vardı o sürede yenilenmeyen kayıt iptal oluyodu sanırımArtık aof de olsa sınavsız geçiş yok dgs şartı var dediniz ya,ben 2011de sınavsız gecis yaptırıp bazı dersleri geçmişim. Sonrasında kayıt yenilemeyip dondurmusum. Bu konulara o kadar uzak kaldim ki tekrar nasıl dönecem kafam karıştı. Misal kayıt yenileme tarihini bile anlamadım,dgs kayıt tarihi farklı,işletme kayıt tarihi vs.var.Ben sadece akademik takvime göre 24 eylülde kayıt yenileme yapacagim galiba,ins.karistirmam
Öğrenci girişi yaptığımda kayıt durumumda pasif yazıyor.Bir de mesaj da geldi,kayit yenilemek icin diplomanı yükledim sisteme.Dondurulduğu zaman bi süre vardı o sürede yenilenmeyen kayıt iptal oluyodu sanırım
Hangi bölüm mezunusunuz? (önceki sayfalarda yazmıştınız sanırım işletme miydi emin olamadım)Çok kararsızım üstelik takıntım var başladığım işi bitiremezsem hasta olup yataklara düşebilirim bunla uğraşmaktansa yüksek yapmak daha mı mantıklı diyorum bi taraftan da iş alanı açılır en azından okul bitene kadar bölümün akibetini kestirmek zor eğitimin de önü açıktı zamanInda ben bitirene kadar atı alan üsküdarı geçti biz kaldık dönem arkadaşlarımdan atanan sayısı bi elin beş parmağını geçmez belki de çoğu polis oldu bu ülkede geleceği kestirmek marifet işi cidden
Sizin DGSye girmenize gerek yok zaten geçiş yapmışsınız hatta bazı derslerivermişsiniz ama pasif dediniz, ben de geçen dönem sınavlara giremedim sisteme de girememiştim tc ve şifre için böyle bir öğrenci kaydı bulunmamaktadır yazıyordu e-devlette pasif görünüyor benimki deArtık aof de olsa sınavsız geçiş yok dgs şartı var dediniz ya,ben 2011de sınavsız gecis yaptırıp bazı dersleri geçmişim. Sonrasında kayıt yenilemeyip dondurmusum. Bu konulara o kadar uzak kaldim ki tekrar nasıl dönecem kafam karıştı. Misal kayıt yenileme tarihini bile anlamadım,dgs kayıt tarihi farklı,işletme kayıt tarihi vs.var.Ben sadece akademik takvime göre 24 eylülde kayıt yenileme yapacagim galiba,ins.karistirmam
Evet öyleÖğrenci girişi yaptığımda kayıt durumumda pasif yazıyor.Bir de mesaj da geldi,kayit yenilemek icin diplomanı yükledim sisteme.
Sanırım beni aof büroları paklar
Öğrenci girişi yaptığımda kayıt durumumda pasif yazıyor.Bir de mesaj da geldi,kayit yenilemek icin diplomanı yükledim sisteme.
Sanırım beni aof büroları paklar
Kayıt yenilemek için mesaj geldiyse öğrenciliğin düşmemiştir harç yatınca işlemleri yapıp aktif hale getirirsin diye düşünüyorum ama tabi arayıp garantilemen daha iyi olur senin için
İşletmeye tamamlayınca lisans işletme oluyor, formasyon alınsa bile sadece işletme mezunlarının verebileceği derslere giriyorlarMissAmor Ojeli ejderha
Teşekkür ederim cevaplarınız icin:)
Peki bu şekilde önlisans bilgisayar programciligi okuyup sonra aof ile 2 yıl daha isletmeyle 4yila tamamlayip,1 yıl da formasyon alıp bilgisayar öğretmeni olmayı hiç duydunuz mu?
Evet,sınav kazanan eğitim fakültesi okuyanlara haksızlık gibi görünüyor ama böyle bir hakkım varsa değerlendirmek isterim
Etiketlemeyi ben neden yapamıyorum ya gören kesin der daha bunu beceremiyo hala okul okuyacakmış :) ben ordan oraya 5 sene uğraşmaktansa dümdüz sınavla eğitim fakültesi düşünürdüm şartlar uygunsa formasyon için söylentiler vardı sürekli bu sene son diye ama en son ne oldu bilgim yok eğitim fakültesi mezunuyum bu arada sistemin en büyük hatalarından biri bu şekilde formasyon vermek o derslerin çoğuna gidilmiyor arkadaşlarımdan biliyprum staj göstermelik ki benim dönemim de iki yıl staj yaptık şu an bir dönem yapıyo eğitimciler de sonuç olarak birikme yaşanıyo kalifiye işsiz yetiştirmiş oluyolar olan insanlara oluyor o bölümğn özelde de pek imkanı yok bildiğim kadarıylaMissAmor Ojeli ejderha
Teşekkür ederim cevaplarınız icin:)
Peki bu şekilde önlisans bilgisayar programciligi okuyup sonra aof ile 2 yıl daha isletmeyle 4yila tamamlayip,1 yıl da formasyon alıp bilgisayar öğretmeni olmayı hiç duydunuz mu?
Evet,sınav kazanan eğitim fakültesi okuyanlara haksızlık gibi görünüyor ama böyle bir hakkım varsa değerlendirmek isterim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?