- 14 Ağustos 2013
- 954
- 1.106
- 113
Aslında ben de formasyon almak istemiştim ama benim bölüme formasyon verilmiyormuşEtiketlemeyi ben neden yapamıyorum ya gören kesin der daha bunu beceremiyo hala okul okuyacakmış :) ben ordan oraya 5 sene uğraşmaktansa dümdüz sınavla eğitim fakültesi düşünürdüm şartlar uygunsa formasyon için söylentiler vardı sürekli bu sene son diye ama en son ne oldu bilgim yok eğitim fakültesi mezunuyum bu arada sistemin en büyük hatalarından biri bu şekilde formasyon vermek o derslerin çoğuna gidilmiyor arkadaşlarımdan biliyprum staj göstermelik ki benim dönemim de iki yıl staj yaptık şu an bir dönem yapıyo eğitimciler de sonuç olarak birikme yaşanıyo kalifiye işsiz yetiştirmiş oluyolar olan insanlara oluyor o bölümğn özelde de pek imkanı yok bildiğim kadarıyla
ben de bir üniversitenin sürekli eğitim merkezinde eğiticinin eğitimi kursuna gittim
Aslında insanlar mesleklere, para kazanılacak araç olarak bakıyorlar
yani mesela ben öğretmen olmayı lise döneminde düşünmemiştim kendimi tanımıyormuşum çünkü
şimdi herkes bana psikolog gibisin, öğretmen gibisin der.
Bunun sadece okulla olduğunu düşünmüyorum, insan okudukça, geliştikçe kendine yeni özellikler katabiliyor mesela konuşmayı çok seven bir insanken artık dinlemeyi de öğrendim. Bir de öğretmenlik önce öğrenmek sonra o bilgiyi aktarabilmektir ve bence kişi kendi bilmediği bir şeyi nasıl öğretsin.
O açıdan bakınca da diplomalı işsizler çoğalıyor herkes işe girme derdinde çünkü.