- 7 Ağustos 2009
- 546
- 50
- Konu Sahibi zeynebimsilam
dunyanin en muhtesem , yaradanin en mukemmel ibret alameti yavrularimiz... ikinci bir yavru istedigimizde, Rabbim bilir ya en çok kiz olsun istemisim ki , Allah,im gonlume gore verdi...korunmayi birakali tam 11 ay olmustu ve bene hala bir bebek yoktu, açikçasi korkmaya ve endiselenmeye baslamistim... yazdi ve biz turkiye,de izindeydik, ben ikinci melegimi vatanimdan getirmistim ama haberim yoktu:asigim: buraya geldigimde acilde yatarken hamile oldugumu buyuk bir saskinlikla ogrenmistim.. ilk zamanlar oldukça mide bulantilariyla geçmisti, 4 ayimdan sonra rahatlamis ve hizla kilo almaya baslamistimcokacimcoook bu gunler ne zaman geçecek de yavrumu ne zaman, kucagima alacagim derkeeennn, 39 ve 40... iste tahmini dogum tarihine sadece 1 gun vardi ama bende tik yoktu... gununu geçecegini hiç ummuyordum hatta erken dogar diyordum, neye gore soylediysem sankikaydirigubbakcemile3 neyse bekledik bekledik , bebegim gelmiyordu sanci yada herhangi bir isaret te yoktu.. dogacagi gun doktora kontrole gittik, muayenede inanilmaz canim yandi ve sancilarim oldu... bu sekilde kanamali ve sancili tam 2 gun daha bekledim.. sancilar bi çogaliyodu bi kayboluyodu.. cumartesi gecesi çok sevdigim bir arkadasin kinasi vardi, ona gitmeye karar verdim.. eger kizimda bana çektiyse muzige dayanamaz çikar gelir dedim kendi kendimekaydirigubbakcemile3 saat 23 gibi her adim attigimda gelen bir sey hissettim , ama daha once yasamadigim için ne oldugunu anlayamamistim.. kayinvalideme soyledim anne galiba suyum geliyor benim gidelim dedim, hemen eve geldim ne var ne yok diye bi baktim hala daha gelenin suyum oldugunu anlayamamistim sancimda oldugu halde..kafamçokkarıştı esimle bas basa hastaneye gittik, kayinvalidem kizimla beraber orada bizi bekliyordular zaten.. bize kizimla annemin yukariya çikamayacaklarini soyleyince onlar eve donduler.. dogumhaneye çiktik muayenede 3cm açikligim oldugunu ve suyumun da gelmeye basladigini soylediler... saat 24.00 da dogum odasina yerlestim, sancilarim siddetli yogun.. lavman yapildi serumlar ve suni sancim takildi, sancilar birazcik daha siddetli oldu. 6cm oldugunda epiduralim yapildi, inanilmaz bir rahatlama , artik kuzucugumu bekliyorum.. saat 3 oldukça agri hissediyorum ama ne belimde ne karnimda.. asagilarda baski ve agri , ebeye soyledim bebegin basini hissediyorsun dedi... saat 3.45 te yatak dogum çatalina cevrildi ebe onume oturup beklemeye basladi tedirgin gorunuyordu, ben ne oluyor diye dusunurken içeri doktor girdi.. slm verdi gulumsedi gozleri sis..yerimseniben saat 04.00 ikiiiiinnn kocaman bir nefes alip ikindim, ikinci defa ikinnn dedi doktorum ve beebgim dogdu ... artik kucagimdaydi....:asigim::asigim: dogar dogmaz bana hosgeldim sakasi yapti.. hem çisini hemde kakasini uzerime yaptikaydirigubbakcemile3 yerim onu ben... dunyalarr bizim oldu , gobek bagini esim kesti , butun herseyi , butun animizi kameraya aldi... giyinmesini , temizlenmesini , kilo tartisini herseyi... kucagimda benim kokumu aldi yaklasik yarim saat.. inanilmaz bir duygu ilk gibi , hiç çocugun yokmus gibi.. 3 olsun 5 olsun bence hiç fark etmiyor... hepsi farkli.. Allah,ima sukurler olsun çoook rahat bir dogum geçirdim... simdi 1 haftalik gobegimiz dustu bir sorunumuz yok elhamdulillah...Allah dileyen herkese bu duyguyu yasatsin insAllah aminnn... sevgilerimle...a.s.