İkinci öğretimlere yapılan haksızlık

Açık öğretimi nedne küçümsüyor herkes anlamış değilim??

Açıktan okuyan kişi kimseden ders almadan kendi imkanıyla kazanmaya çalışıyor üniversiteyi...

Sanki torpille geçiyorlarmış gibi kaale almıyor kimse...

İndirim yapılabilirdi bence de ama kaldırılması doğru olmazdı. Akşamın 22sinde profesörler giriyor derslere herşeyin bir bedeli var. Unutmayın ki Türkiye genelinde 2. öğretimler kaldırılsa istediğiniz bölüme zor girerdiniz.

2. öğretimlerde harcın kalkması asıl haksızlık indirim yapılır falan bilemem ama binlerce kişi geride olmasına rağmen ilerideki insanla aynı diplomayı alıp hemde onunla her konuda eşit olmayı istemek bencillik sadece üstelik birinci öğretimlerin gün oluyo bi dersi sabah biri akşam sürünüp duruyoruz ikinci öğretimler iki üç saat blok yapıp eve gidiyolar doğru bi uygulama yapıldığnı düşünüyorum

İndirim yapılmalıydı!!!!

Pek çok kişi sırf maddi yetersizlikten kendi şehrimde okuyayım diye ikinci öğretim seçmek zorunda kalıyor.Devlet bunları görüyor mu???
Bizim örgünler gibi okul çıkışı çalışma imkanımız da yok.Barlarda mı çalışalım okuyabilmek için???Devlet bunu da görmüyor,görmezden geliyor!

Neymiş bizim puanlarımız daha düşükmüş.İstanbul,İzmir,Ankara gibi şehirlerin ikinci öğretim puanlarının bile diğer üniversitelerin pek çok örgün puanlarından yüksek olduğunun bilincinde misiniz???Açıköğretimlerin puanları biz ikinci öğretimlerden daha mı yüksek?Bi de bu taraftan baktınız mı???

Tamam ekstra mesai iyi güzel hoş ama bir sene içinde 1.000 harç almak haram zıkkım değil mi???Adalet bunun neresinde!Madem böyle bir kafadaydı devlet neden ikinci öğretim diye bir şey çıkarttı ortaya?Daha fazla üniversite daha fazla kontejan açsaydı herkes örgün okuyabilseydi madem.Parasız eğitim evet,ailelerimizde bizim cebimizde para kalmayınca böyle oluyor!Üniversite hocası kazansın devlet kazansın ne güzel.

Ve bu arada ne hikmetse(!)ne zaman ülke karışsa ortaya atılcak bir şey çıkıyor.Başörtüsüydü,kürtajdı,harç parasıydı.Gerçekten zekice.

Valla kendi adıma konuşayım akşam 10da hiç dersim olmadı, profesörler girmedi.Blok derslerim 15 dk, yarım saatte bitti, bazende hiç başlamadı.6 gibi çıkıyordum.
Kaldırılmasa bile harç ücretini düşürmeleri gerekiyordu.

Doğru bir uygulama mı ?
Bence fazlasıyla bencilsiniz.
Resmen 2 tarafa ayrıldılar şuanda.
Onlardan banane biz bizi düşünüyruz fikrinde olanlar,
yarın öbür gün sizde haksızlığa uğradığınızda aynı muameleyi görürsünüz.

Bu ülke bundan kaybediyor işte,
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın huyu var ki sormayın gitsin.
Hiç bir haksızlıkta birleşip tek ses olamıyoruz bu bizene,hakediyorlar tavırları yüzünden.

Biz yıllardır haksızlığa uğruyoruz o zaman.

Televizyonda örgün okuyan öğrenciler ikinci öğretimlere haksızlık yapılmış diyordu, biride çıkıp hakediyorlar demedi.

Televizyonda örgün okuyan öğrenciler ikinci öğretimlere haksızlık yapılmış diyordu, biride çıkıp hakediyorlar demedi.

Ne hikmetse bende medyada hiç göremedim bunu,neden acaba ?
Her sitenin yorumlarında da,burada da okursan gayet görebilirsin
Yeter ki görmek isteyin

valla sizden binlerce kişi önde olanlarla aynı diplomayı alırken hiç haksızlık yoktu herşey iyidi yani insanlar yarım puanla istediği okulu bölümü kaçırıyo siz 4 yılda totelde 8 bin tl ödediğinizi düşünelim bunu devlette sadece 4 ayda kazanırken ikinci öğretimi olmayan tıp diş hekimliği gibi yerleri hayal edenlerin parayı basıp geriden yerleşme şansı yok malesef

Her üniversitenin sistemini bilemem tabii bende kendi okulum adına konuştum. Akşam 10da ders olduğunu biliyorum ve hocaların büyük çoğunluğu da aynıydı. Düşürülmesi konusunda bende hemfikirim.

Derken?
Yorum yaparken sözlerimize dikkat etsek?
Ki sizde uzaktan eğitim okuyormuşsunuz.
Yani kırık olan bölümlerden fazla bir vasfınız yok.
Neyse tartışma çıkmasın.

ben bölümümü ya da uzaktan eğitimi övmedim farkındaysanız. Sanırım değilsiniz. Hani sizde sorun yoktur da bende vardır.

evet açıköğretim saçma sapan bir şey, zira uzaktan eğitim de.

açıköğretimi seçenler de, ikinci öğretimler de, bir yandan çalışmak için seçiyor. ben de örgün eğitimi bu sebeple bıraktım zaten. dil öğrenicem, çalışıcam...

bu arada açıköğretimin harcı devlet ünilerde 71 lira gibi bir şeydi, ben onu düşünerek getirisi olmadığını düşünmüştüm.

aklımdayken yazayım en çok da bunu seviyorum ya, sataşıp "neyse tartışma çıkmasın şimdi" tribine girmek. beğenmiyorsan daha doğrusu ortada bir aksilik varsa sana göre, şikayet edebilirsin değil mi? pardon "neyse tartışma çıkmasın...'dı"

Kesinlikle haklısın bu göz göre göre öteki insan muamelesi yapılması oluyor !

biz bu konuyu harçlar kalktı konusunda tartışmıştık ve sonuç olarak burada tartışarak sorun çözülmüyor, herkesin doğrusu kendine..
benim gibi ikinci öğretim olup adaletsiz miktarda harç ödemek istemeyen arkadaşlar lütfen başbakanlığa cumhurbaşkanlığına içişleri bakanlığına şikayet mailleri atınız..

İmza toplama sitelerinede(İsim vermiyorum reklama girer sanırım) imzalarını bırakırlarsa memnun olurum.
Şuanda baya bi toplandı zaten..

71 lira olan üniversiteyi bilemem.
Ben örgünde 504 tl ödüyordum.
Yani fakültemde böyleydi...
Keşke o zaman kaldırsalardı ne zorluklar çekmiştim.
Şimdi haksızlık olduğuna inanan yazmaz 2. öğretimi eşitlenmiş oluruz...

Aradaki puan farkı 10 var yada yok.
İş imkanı var diye seçtik bir çoğumuz, ama yok üniversite mezunu iş bulmakta zorlanıyor, öğrenciye iş heryerde var mı sanıyorsun?

iş imkanı var diye seçtik diyosun
hem de öğrenciye her yerde iş var mı sanıyosun diyosun
kendinle çeliştiğinin farkında mısın?

10 puan az mı?
kaç kişiye tekabül ediyo kilit bölümlerde haberin var mı
millet 1 puanla ideallerinden oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…