ya allahaşkına yazmadan edemiyorum bu konuya. birinci öğretimler ne kadar ödüyo doğru düzgün harç mı ödüyodu sanki kalkınca o ödedikleri harç zengin mi olcaklar asıl ikinci öğretimin kalkması veya birinci öğretimlerin ödediği kadar bi harç belirlenmeliydi. öyle olsa kimse de kalkıp da birinci öğretimin harcı kalktı diye konuşmazdı
İkinci öğretimlere haksızlık falan yok.
Bu sebepten okulu bırakacak kimse de olduğunu sanmıyorum çünkü herkes bu durumu bilerek yazdı o bölümleri.
Hocaların fazla mesai yapması ya da yapmaması ayrı bir durumdur, ama ek efor harcandığı kesin.
Bunun kabul edilmesi gerek, ikinci öğretim vakıf üniversitelerinin ya da özel üniversitelerin bir alt basamağıdır.
Evet örgün eğitimlerin harcı kaldırılırken ikinci öğretime de indirim yapılmalıydı ama yapılmayacağı en baştan belliydi...
Not: harcımda herhangi bir indirim falan olmadı, gayet de fazla fazla ödeyeceğim.
Bu hayalden öteye gidemez
valla bu bize iyi mi oldu kötü mü oldu harçların kalkması bilemedim kızlar, bankaya gitme eziyeti bitti ancak üniversiteye de belli bir gelir lazım devlet karşılayacaksa eyvallah da zannetmiyorum şimdi para toplamaya başlarlarsa şaşmam ben buna takıldım :26: eğitim kalitesini arttırsınlar bence harçları kaldıracaklarına, üniversitelere laboratuvar vs bir sürü şey lazım, hala eksiklikler var...
yahu yukarıda da yazdım, ikinci öğretimlerin bir şey yapılmayacağı belliydi. Kaz gelecek yerden tavuğu esirgemediler işte. Şimdi sokaktan adam çevirsen "harçlar kalktı helal olsun devletimize!" diyecek. E amaç da buydu zaten.
Ben de uzaktan eğitim'im. İkinci öğretimle aynı harcı ödüyorum. Bizde de tık yok.
Bi tarafı kırık açıköğretim ve örgünü kaldırıyorlar çünkü getirisi zaten çok değil.
Ama yapınca iş yapmış oluyorlar işte
yahu yukarıda da yazdım, ikinci öğretimlerin bir şey yapılmayacağı belliydi. Kaz gelecek yerden tavuğu esirgemediler işte. Şimdi sokaktan adam çevirsen "harçlar kalktı helal olsun devletimize!" diyecek. E amaç da buydu zaten.
Ben de uzaktan eğitim'im. İkinci öğretimle aynı harcı ödüyorum. Bizde de tık yok.
Bi tarafı kırık açıköğretim ve örgünü kaldırıyorlar çünkü getirisi zaten çok değil.
Üniversitenin sitesine baktım ödeyeceğim haraçta 30 lira indirim yapmışlar, Allah bereket versin.
Açık öğretimin getirisinin hiçte düşük olduğunu düşünmüyorum
Çok fazla öğrenci var açıkta okuyan 7'den 77'ye neredeyse
Bende daha önce kk'da yazmıştım harçlar kalkarsa karanlık sınıflarda ders işleriz diye
O açığı kapatacak bişey bulurlar illa ki
harçlar kalktı başlığına yazdığımı buraya da kopyalıyorum..
Kalkan açık öğretimdeki katkı payı..
bunun yanında 1. öğretimlerin harçları -ki bu çok büyük bir gelişme
2. öğretimlerden hiçbirşey kalkmadı
bunun mantığı da 2. öğretimlerin puanları daha düşük.. 1. öğretim çalışıp üniversiteyi kazanacak
ama 2. öğretimle aynı diplomayı alacak bence asıl haksızlık bu olur
bu nedenle arada bir fark olması gayet normal
ama bence 2. öğretimde de bir indirim yapılabilirdi
umarım bu nedenle hapiste olan öğrencilere de af gelir...
Kusura bakmayın ama i.ö'ler daha düşük puanla kapatıyor diyorlar,hakediyor diyorlar çok merak ediyorum siz aradaki puanı 50-60 puan filan mı sanıyorsunuz ?
Madem kaldırıyorlar adam gibi bir iş yapıp,adaletlice davransınlar.
Ha ek ders veriyoruz karşılayamayız diyorlarsa bari birinci öğretimin parasını ödeyelim yazık günah ya.
Ne biçim muamele bu üvey evlatmışız gibi..
Ayrıca ikinci öğretime gidenleri de para içinde filan yüzüyor sanıyorlar galiba,öyle olsak devlet üniersiteleride sürünmez kimse..
E malum önümüzde seçimler öğrencinin gözü pek mi olsun demişler ne yapmışlar bilmiyorum ama bu işte hiç adalet yok..
Birde ücretsiz eğitim slagonu attığı için hapse tıktıkları o öğrenciler ne olacak ?
Ona da bir çözüm bulsunlar madem 16 yıl boşuna yatıyorlar
Üniversiteye başladığım yıl örgünle aramda 10 puan vardı.
En azından az para ödeyebilirdik, harç ödemeyecekler rahat tabi.Para çok olduğu için değil bir çoğumuz işte çalışırız diye seçtik yalan mı?
İşte yok.
Biz napalım? En azından indirim yapılmalıydı ya.
Devlet üniversitesinde okuyorsak buna hakkımız vardı.
Hapiste yatan öğrencilere lafım yok.Pek çoğumuzun sorunu olan bir durumu eylem yaptıklarını için tutuklanıyorlar, buna mecbur bırakan kim? Devlet.
düşük puanlarla, kendinden çok daha yüksek puan alanlarla aynı bölümden mezun olacaksın
gündüz tam zamanlı işlerde çalışma imkanın olacak, millet part time iş bulamadığı için sürünürken
bir bedeli olmayacaktı da ne olacaktı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?