İkinci öğretimlere yapılan haksızlık

Keşke herkes böyle sizin gibi duyarlı olabilse.
Şuanda kendileri okumuyor olabilir ama yarın öbür gün kardeşi veya bir yakını okuyabiilir.
En azından onlarınki kadar bi indirim beklerken onlardan alınacak harçlarıda bize kitleyecekler.
Bunun adınıda ücretsiz eğitim veriyoruz diyecekler.
Sadece bencillikten biraz çıkmalarını diliyorum.

Yeri ve şehri yeni belli olan :

ANTALYA: 31 AĞUSTOS CUMA, SAAT: 17.00 / ANTALYA CUMHURİYET MEYDANI

herkes örgünlere zaten 50-70 ödüyolardı ne gerek vardı kalkmasına diyor

harç parası 400-500 olanlar uzayda yaşıyorlardı değil mi ?

3,5 puan için o kadar para ödemek kötü ama daha gerilerdeki için ?

o kadar yüksek olmamalı kabul. yazık günah herkes zengin değil ama bu bir anda ortaya da çıkmadı. belliydi.

vakıf üniversitelerinde okuyan öğrencilere "ohh daha az puanla parasını verip okuyorlar kardeşim sonrada diploma alıyolar oh valla" diyenler var. bu çok mu farklı ?

kızlar harç kaldırıldı denildi fakat harç ne kadar dı şöyle söyleyim atıyorum dönemlik 240 tl para yatırıyordunuz bankaya harç diye bilirdik fakat bunun hepsi harç değilmiş örneğin 40 tl si harç 200 tl si öğrenim giderleri yani tamamen 240 tl ödemekten kurtulduk demeyin süprizle karşılaşmayın

gerçekten mi bunu bilmiyordum,
o zaman kaldırdık demenin ne anlamı var ki..

Öyle bişey yok 1. öğretim parasız okycak.

1. İÖler daha fazla ödeyecek diye bir şey yok, olay yanlış anlaşıldı. Bizim demek istediğimiz şuydu.
Örneğin; örgün biri 200 tl harç öderken İÖ 600 ödüyordu diyelim, noluyor 3 katı. Şimdi örgünler ödemeyince siz 600 ödeyince artık fark 3 katı degil daha fazla oluyor. Aradaki fark artışından bahsedildi, yoksa artan bir harç yok.

2. Israrla indirime gitmek isteyenlerin arkasında oldugumu söylüyorum, hala tepki alıyorum. Böyle yaparak örgünleri kendinizden uzaklaştırıyorsunuz.

3. Ögleden sonra kantin, yemekhane bize kapanıyor vs. diyen İÖler, bu örgünlerin harcı kalkmadan önce de vardı, aklınıza şimdi mi geldi ? Tercih ederken bilmiyor muydunuz ? Bu sorunlar yeni ortaya çıkmış gibi örgünlere taş atmanın manası ne? Evet yanlış bir şey, kantin, yemekhane bunlardan sizin de faydalanmanız lazım, ona bir şey diyen yok eyvallah bunun için de ben arkanızdayım ama lütfen bu 2 gün önce olan bir şeymiş gibi davranmayın. Siz bunları bilerek tercihinizi yaptınız.

4. Lütfen kaş yapmaya çalışırken göz çıkarmayın. Bide kendi aramızda örgün ve iö diye bölünmeyelim, o zaman hiç bir kazanç elde edemezsiniz.

5. Bide sürekli ''sanki örgünler çok ödüyordu da onların kaldırıldı'' gibi cümleler çok itici olmaya başladı. He madem çok ödemiyorduk bizim 100 tl mi bu kadar rahatsız etti iö'leri. (lütfen bunu her iö üstüne alınmasın, ben bu gibi cümle kuran sanki örgünlerin sucu varmıs gibi davrananlara söylüyorum)

6. Artık 100 lira örgünlerin cebinde kalacak tamam belki az bir miktar ama ne olursa olsun İÖ için de indirim uygulanmalıydı. 600 veren 500 vermeliydi. <---- Ki zaten 2 gün öncesine kadar herkes bu durumu kabul etmiş, tercihini yapmıştı. Arada bir fark olacagını biliyordunuz.

.

Son düzenleme:

Evet ama bu dediğin açıkögretim ögrencileri için geçerli.

kendince bi' yığın açıklama yapmışsın.gerek yoktu herkesın soyledigi şeyler bunlar zaten.kimse fikirlerinden vazgeçmiyor bunu anlayamamışsın ve hep ucu acık acıklamalar yapmışsın.bılerek yazdınız falan herkes heseyın bilincinde zaten kımsenın kımseden akıl almaya ihtiyacı yok ..

burdada bi örnek vermişsin dikkatimi çekti.keşke daha uygun bişey bulsaydın.herkese burda ahkam kesiyosunuz herseyı bılerek gittininz e tercih etmeseydınız diyosunuz.keske bu nasıhatlerı arkadasınada soyleseydın.madem ıkıncı oretim harcını odeyemecektı neden yazmıs ? yani örnekleriniz bile kendinizle çelişiyo

benim de sizden akıl almaya ihtiyacım yok

Ben kimseye akıl vermiyorum, düşüncelerimi paylaşıyorum ve sanırım burdaki binlerce üye gibi benim de bunu yapmaya hakkım var.

Son düzenleme:

Dikkatli okursan arkadaşımın gitmediğini, bu sene örgün egitim için tekrar hazırlanacak oldugunu anlarsın. Ön yargıyla yaklaşırsan, okudugunu da anlamazsın.

Ben kimseye akıl vermiyorum, düşüncelerimi paylaşıyorum ve sanırım burdaki binlerce üye gibi benim de bunu yapmaya hakkım var.[/QUOTE]
tabi var ama hep aynı seylerın maddeler halınde toplanmıs şeklini goz onune getiriyosun yanı senın yaptıgın cok ta farklı bişey değil ne yazık ki.

Dikkatli okursan arkadaşımın gitmediğini, bu sene örgün egitim için tekrar hazırlanacak oldugunu anlarsın. Ön yargıyla yaklaşırsan, okudugunu da anlamazsın.
daha duzgun bi türkceyle ifade etseydin anlaşılır olurdu.kazandı diyosun kazandı ama gitmedi.ben bundan tercihlerinde gelmiş fakat vazgecmiş gitmemiş i cıkardım.kazandı yerine ikinci ogretim geliyodu fakat tercih bile etmedi diyebilirdin.

?

Benim Türkçe'm gayet düzgün. Neden tercih etmedi diyim ki? Tercihlerine yazmasa gelmezdi zaten. Ne olur n'olmaz diye tercihlerine İÖ ekledi gelmesini beklemiyordu, sonra evdeki maddi durumlar yüzünden çıkınca da gitmedi.

Sizi rahatsız eden maddeler halinde yazmış olmam mı? Anlam karısıklıgı yaratmasın, okuması kolay olsun diye öyle yazdım. Daha önce benzer şeyler yazıldıysa da ortaya toplamak istedim. Herkesin her sayfayı okuyacak vakti olmuyor. Konuya yeni bakan birine kolaylık saglasın diye bir araya getirip düşüncelerimi paylaştım. Bunun insanları rahatsız edici bir tarafı oldugunu düşünmüyorum, aynı şeyleri görmekten sıkıldıysanız yazdıklarımı okumayabilirsiniz, ben sadece sizin için yazmadım.

.

Son düzenleme:
Kardeşim 2. öğretim istanbul hukukta okuyor.Öğrenim giderlerine zam yapmışlar. 1.öğretim görenlerin harçlarını çıkarıp bizimkilere eklemişler sanki resmen ticarethane gibi oldu diye söyleniyordu sabah.Haksız da değil 1 küsür öğrenim giderimi olurmuş.Bu memlekette çocuk okutmakta,okumakta gerçekten zor...
Bu duruma itiraz hakkını araştırıyor şimdi bende sizlerede sorayım dedim başka ünv. 2. öğretimlerin öğrenim giderlerine zam yapıldı mı?

kım ne derse desın haksızlık oldugunu dusunmuyorum bırıncı ogretımım
ve hatta kalkması tam ısabet oldu
neden mı ?
-1. ogretımlerın aldıgı puan 2. ogretımlere gore daha yuksek basasrı sıraları da daha ılerıde tabıkı arada fark olucak
-(lafım 2. ogretımlere )yaw kardesım madem bu kadar sıkayetcısın ne dıye tercıh edıyosun etmeseydın

Bunu bilmiyordum, resmi gazeteyi takip ediyorum öyle bir şey görmedim. Demin kuzeniminkine baktı koü-fen ögretmenliğinde ama onda artış yok, maalesef indirim de yok. Eger zam yapacaklarsa kıyamet kopar haklı olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…