Ben örgün öğretimden makina mühendisliği bitirmiş ve şimdi de örgünden hukuk fakültesi okuyan biriyim.... bazı örgünde okuyan arkadaşların''ikinci öğretim ödesin tabi'' tarzı yaklaşımını üzülerek okuyorum... ödeyecek te size mi gelecek o para;? bunlar neyin çirkefliği çözemedim gitti..... 3,5 puan farkıyla girilen devlet okulunda bir kısım öğrenci bedava okuyacak diğerlerine ikinci öğretim diye zam yapılacak? yazıklar olsun bu haksız düzene..... benle alakalı değil ben de artık harç ödemeyeceğim ama el insaf diğerleri için? günahtır yazıktır bu kadar insan haklarına aykırı davranılamaz..... çok üzücü bir durum ve ,inşallah bu yanlıştan dönülür.. ama tüm bu yanlışa hayır diyenler seslerini duyurmalı.... ikinci öğretimdeki tüm arkadaşar ve yakınları ve bu haksızlığa hayır diyenler lütfen gerektiği gibi seslerini çıkarsın..... eşitlik var ülkede birisi bedava okurken diğerine zam yapılamaz!!!!!!! en azından yarıya indirilmeli zam yapılması yerine!!!!!!!
kızlar harç kaldırıldı denildi fakat harç ne kadar dı şöyle söyleyim atıyorum dönemlik 240 tl para yatırıyordunuz bankaya harç diye bilirdik fakat bunun hepsi harç değilmiş örneğin 40 tl si harç 200 tl si öğrenim giderleri yani tamamen 240 tl ödemekten kurtulduk demeyin süprizle karşılaşmayın
kızlar harç kaldırıldı denildi fakat harç ne kadar dı şöyle söyleyim atıyorum dönemlik 240 tl para yatırıyordunuz bankaya harç diye bilirdik fakat bunun hepsi harç değilmiş örneğin 40 tl si harç 200 tl si öğrenim giderleri yani tamamen 240 tl ödemekten kurtulduk demeyin süprizle karşılaşmayın
1. İÖler daha fazla ödeyecek diye bir şey yok, olay yanlış anlaşıldı. Bizim demek istediğimiz şuydu.
Örneğin; örgün biri 200 tl harç öderken İÖ 600 ödüyordu diyelim, noluyor 3 katı. Şimdi örgünler ödemeyince siz 600 ödeyince artık fark 3 katı degil daha fazla oluyor. Aradaki fark artışından bahsedildi, yoksa artan bir harç yok.
2. Israrla indirime gitmek isteyenlerin arkasında oldugumu söylüyorum, hala tepki alıyorum. Böyle yaparak örgünleri kendinizden uzaklaştırıyorsunuz.
3. Ögleden sonra kantin, yemekhane bize kapanıyor vs. diyen İÖler, bu örgünlerin harcı kalkmadan önce de vardı, aklınıza şimdi mi geldi ? Tercih ederken bilmiyor muydunuz ? Bu sorunlar yeni ortaya çıkmış gibi örgünlere taş atmanın manası ne? Evet yanlış bir şey, kantin, yemekhane bunlardan sizin de faydalanmanız lazım, ona bir şey diyen yok eyvallah bunun için de ben arkanızdayım ama lütfen bu 2 gün önce olan bir şeymiş gibi davranmayın. Siz bunları bilerek tercihinizi yaptınız.
4. Lütfen kaş yapmaya çalışırken göz çıkarmayın. Bide kendi aramızda örgün ve iö diye bölünmeyelim, o zaman hiç bir kazanç elde edemezsiniz.
5. Bide sürekli ''sanki örgünler çok ödüyordu da onların kaldırıldı'' gibi cümleler çok itici olmaya başladı. He madem çok ödemiyorduk bizim 100 tl mi bu kadar rahatsız etti iö'leri. (lütfen bunu her iö üstüne alınmasın, ben bu gibi cümle kuran sanki örgünlerin sucu varmıs gibi davrananlara söylüyorum)
6. Artık 100 lira örgünlerin cebinde kalacak tamam belki az bir miktar ama ne olursa olsun İÖ için de indirim uygulanmalıydı. 600 veren 500 vermeliydi. <---- Ki zaten 2 gün öncesine kadar herkes bu durumu kabul etmiş, tercihini yapmıştı. Arada bir fark olacagını biliyordunuz.
.
Bahsettiğin sadece 10 puan değil, 5000 kişi demek. Ben sabahın köründe kalkıp gidiyorum şimdi bana kimse uykumu geri veremez. Bir başka örnek;
Benim arkadaşım İö mühendislik kazandı ama harç fazla diye bir sene daha hazırlanıyor. Eger İÖ harç kalkarsa ( ki öyle bişey olamaz ) o zaman arkadaşımın 1 senesini kim geri verecek?
O yüzden seni anlıyorum hak veriyorum ama İÖ'lere yapılan da haksızlık. Bizim 3 katımızı verirken artık 4 katımızı verecekler. En azından indirim almaları yine eskisi gibi 3 katını ödemeleri gerekir.
.
kendince bi' yığın açıklama yapmışsın.gerek yoktu herkesın soyledigi şeyler bunlar zaten.kimse fikirlerinden vazgeçmiyor bunu anlayamamışsın ve hep ucu acık acıklamalar yapmışsın.bılerek yazdınız falan herkes heseyın bilincinde zaten kımsenın kımseden akıl almaya ihtiyacı yok ..
burdada bi örnek vermişsin dikkatimi çekti.keşke daha uygun bişey bulsaydın.herkese burda ahkam kesiyosunuz herseyı bılerek gittininz e tercih etmeseydınız diyosunuz.keske bu nasıhatlerı arkadasınada soyleseydın.madem ıkıncı oretim harcını odeyemecektı neden yazmıs ? yani örnekleriniz bile kendinizle çelişiyo
benim de sizden akıl almaya ihtiyacım yok
.
daha duzgun bi türkceyle ifade etseydin anlaşılır olurdu.kazandı diyosun kazandı ama gitmedi.ben bundan tercihlerinde gelmiş fakat vazgecmiş gitmemiş i cıkardım.kazandı yerine ikinci ogretim geliyodu fakat tercih bile etmedi diyebilirdin.Dikkatli okursan arkadaşımın gitmediğini, bu sene örgün egitim için tekrar hazırlanacak oldugunu anlarsın. Ön yargıyla yaklaşırsan, okudugunu da anlamazsın.
?daha duzgun bi türkceyle ifade etseydin anlaşılır olurdu.kazandı diyosun kazandı ama gitmedi.ben bundan tercihlerinde gelmiş fakat vazgecmiş gitmemiş i cıkardım.kazandı yerine ikinci ogretim geliyodu fakat tercih bile etmedi diyebilirdin.
Kardeşim 2. öğretim istanbul hukukta okuyor.Öğrenim giderlerine zam yapmışlar. 1.öğretim görenlerin harçlarını çıkarıp bizimkilere eklemişler sanki resmen ticarethane gibi oldu diye söyleniyordu sabah.Haksız da değil 1 küsür öğrenim giderimi olurmuş.Bu memlekette çocuk okutmakta,okumakta gerçekten zor...
Bu duruma itiraz hakkını araştırıyor şimdi bende sizlerede sorayım dedim başka ünv. 2. öğretimlerin öğrenim giderlerine zam yapıldı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?