İkinci öğretimlere yapılan haksızlık

Excuseme

uhuuu beybi
Kayıtlı Üye
8 Mart 2012
434
7
46
Bursa
Üniversite harçları kaldırıldı, kaldırılacak derken sonunda kaldırıldı.
Sevinmiştik bizede vuracak diye.
Devlet vurdu bizi.
İkinci öğretimi keyfimizden seçmedik, mecbur kaldık.
Ailelerimiz maddi yönden sıkıntıya girdi, okutabilmek için.
Kıt kanaat geçinen insanlar var, asgari ücret bulamayan.
Çoçuklarını okutabilmek için çalışan, ilerde çoçuklarım benim gibi olmasın diye düşündükleri için kendilerini çoçuklarına adayan.
Neden bizi dışladılar ki.
Buna en çok bizim ihtiyacımız vardı.
Devlet okulunda okuyup tek bizim 3 katı harç vermemiz haksızlık.
Belki çoğu öğrenci okulunu bırakmak zorunda kalıcak.
Kaldırıldığını duyunca sevinçten ağlamıştım, şimdi de ağlıyorum neden mi?
İkinci öğretim okuyoruz diye, ikinci insan muamelesi gördüğümüz için.

Asıl kaldırılması diğerlerine haksızlık olurdu.. Tamam belki bir indirim yapılabilirdi ama kaldırılması haksızlık... aynı bölüme hem daha az puanla giriyorsunuz, hem de aynı üniversitenin diplomasını alıyorsunuz. Ve sizin o diplomayı alabilmeniz için öğretim elemanları ekstra mesai yapıyor.. Onların ekstra mesaisini neden devlet versin ki? Sonuçta haftalık belli çalışma saatinin üzerinde çalışıyor sizin için.. İkinci öğretime de harç kalkarsa diğer öğrencilere haksızlık olur asıl..

İnan fazla mesai yapmıyorlar, ders saatlerini erken başlatıp, misafirleri gelicek diye erken bitiriyorlar, fazla para alıyorlar.

Tamamiyle kaldıramazlardı belki ama örgünlere kadar düşürmeleri gerekirdi harçları
Örügünüm bu arada,kendisi için savunuyo olmasın

Son düzenleme:

Dersine saatinde gelmeyipte, zaten akşam diye 1-2 saat sonra derse başlayan hocalar da var. Onlara haksızlık oluyorsa varsın olsun..

Canım sonuçta mesai bitiminde eve gitmek yerine ders vermeye devam ediyorlar. Bunun da ayrıca bir ekstra mesai ücreti olmak zorunda. Devlet keşke bunun tamamını karşılayabilse tabi ama üniversiteye daha düşük puanla okumaya hak kazanmış öğrencilerin de harç parası yüksek oluyor haliyle. İnşallah ikinci öğretimlere de indirim düzenlenir.

Son düzenleme:
İnan fazla mesai yapmıyorlar, ders saatlerini erken başlatıp, misafirleri gelicek diye erken bitiriyorlar, fazla para alıyorlar.

O onun vicdanına kalmış bir şey, ama normalde sonuçta ikinci öğretim dersleri diğerlerinden sonra ve onun için ekstra bir zaman harcanıyor, arada hak yeyip de bu şekilde davranan oluyor olabilir..
hem ayrıca dersin erken başlayıp erken bitmesi eminim sizin de işinize geliyordur..
yani hem ne olursa olsun, sonuçta aynı bölüme daha düşük puanla girip aynı diplamayı alıyorsan arada bir fark olması lazım.. nasıl ki sizden de daha düşük puanlı olan özel üniversiteye gidip çok çok çok daha fazla para veriyorsa ve nasıl onlar parasını veriyo okuyo gözüyle görülüyorsa bence mantık aynıdır..
tamam anlıyorum hayat şartları çok zor o harçları ödemek de kolay değil , aileler çok büyük fedakarlıklar yapıyor bunun için ama harcın fazla olduğunu da sonradan sürpriz deyip söylemiyorlar.. en başta girerken bilerek giriyor insanlar..
yanlış anlaşılmasın parası olmayan okumasın demiyorum, eğitim herkesin hakkı ama senden daha çok puan alanın da hakkı yenmiş olur şartlar aynı olursa..

Aslında para farkı olacağına diploma farkı olsun,daha mantıklı olur
Eğitim aynı yerleşilen puanlar farklı olduğuna göre diplomada belirtilsin fark
Mantıklı gibi geldi şimdi bana

en azından indirim yapılmalıydı. birinci öğretimin ödediği harç ne ki zaten lütfedip de onu kaldırdılar sanki ikinci öğretimler gibi binlerce lira ödeniyodu. resmen çocuk kandırır gibi bi olay. siyasi şeyler söylememek için zor tutuyorum kendimi. her zamanki gibi yine gayet lüzumsuzca ve yarım yamalak yapılacak bi olaya imza attılar. kim ne derse desin bunun adı sadece haksızlık. başka bişey değil.

Dersine saatinde gelmeyipte, zaten akşam diye 1-2 saat sonra derse başlayan hocalar da var. Onlara haksızlık oluyorsa varsın olsun..

Buna ek olarak, bir hocamız fakültenin çoğunu yaz okuluna bıraktı, ev alıcakmış, paraya ihtiyacı varmış.

ben haksızlık hocalara oluyor demiyorum ki..o hocanın insafına, vicdanına kalmış.. haksızlık yüksek puanla giren öğrencilere olur.. hem daha düşük puanla aynı bölüme gireceksiniz hem de mezun olunca onlarla aynı diplomayla mezun olacaksınız.. ve o hoca ister o saatte yapsın ister başka saatte sonuçta normal mesaisi dışında ekstra bir mesai ücreti alıyor ve bunu da devletin ödemesini bekleyemeyiz..

Buna ek olarak, bir hocamız fakültenin çoğunu yaz okuluna bıraktı, ev alıcakmış, paraya ihtiyacı varmış.

Eee siz de şikayet edin madem.. gerçekten öyle bir şey varsa sınav kağıtlarına bakılır ve hocaya da gereken işlem yapılır.. madem var böyle bir şey sessiz kalarak onun üçkağıtçılıgına ortak olmuş olur öğrenciler...
şahsen ben geçecek notu aldığımı düşündüğüm halde dersten kalsam ortalığı birbirine karıştırırm.. her şey belgeli yani.. ortada sınav kağıdı var..

İkinci öğretimlere haksızlık falan yok.

Bu sebepten okulu bırakacak kimse de olduğunu sanmıyorum çünkü herkes bu durumu bilerek yazdı o bölümleri.

Hocaların fazla mesai yapması ya da yapmaması ayrı bir durumdur, ama ek efor harcandığı kesin.

Bunun kabul edilmesi gerek, ikinci öğretim vakıf üniversitelerinin ya da özel üniversitelerin bir alt basamağıdır.

Evet örgün eğitimlerin harcı kaldırılırken ikinci öğretime de indirim yapılmalıydı ama yapılmayacağı en baştan belliydi...

Not: harcımda herhangi bir indirim falan olmadı, gayet de fazla fazla ödeyeceğim.

İkinci öğretimlerin kaldırılması taraftarıyım ama nerde o günler.

Eğitim fakültelerinde durum içler acısı.

Zaten binlerce öğretmen var bekleyen.

Birinci öğretimlere de yazık.

Ben okula 5 bin küsür sıralarda girdim.

Ek yerleştirmede ikinci öğretime 50.000 adamlar girdi öğretmenliğe.

Benimle aynı diplomayı alacak.

Bu ne peki ? Ben kimlere gideyim ?

şikayet edince ne işe yarıyo ki sanki bizim okulda benzer durumlardan dolayı bi hoca şikayet edildi cesaretli 1 kız tarafından dekanlığa. sınıftan tek 5 kişi geçmişti dersi ve resmen egosunu tatmin etmin etmek için yaptı o adam bunu. yardımcı doçentti şikayentten sonra doçent oldu. şikayet ne işe yarıyo ben o zaman öğrendim

ya allahaşkına yazmadan edemiyorum bu konuya. birinci öğretimler ne kadar ödüyo doğru düzgün harç mı ödüyodu sanki kalkınca o ödedikleri harç zengin mi olcaklar asıl ikinci öğretimin kalkması veya birinci öğretimlerin ödediği kadar bi harç belirlenmeliydi. öyle olsa kimse de kalkıp da birinci öğretimin harcı kalktı diye konuşmazdı

Bu hayalden öteye gidemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…