arkadaşlarında dediği gibi katkı kredisi hariç öğrenim kredisinden faydalanabiliyorsun
ama soracak olsan alma derim, çünkü benimki yeni bitti ve öderken baya zorlandım, alırken iyi de öderken berbat çilesi var. Devlet sana verirken 100 - 100 veriyor (laf gelimi / ki ben alırken aylık 120 milyondu) ben öderken 3 ayda 700 milyonluk taksitler halinde yatırdım.
Yurt mu ev mi diye sormuşsun. İlk sene zaten yurtta kalırsın sonraki seneleri bilemem ama bana sorarsan hep yurtta kal derim. dhilek inde dediği gibi senelerdir dost olanların eve çıkınca kanlı bıçaklı olduklarını biliyorum. Ayrıca evin temizlik derdi yemek derdi filan var. Yurtta kalırsan temizliğin yapılır, yemeğini paraylada alıyor olsan hazır pişmiş yemek olur. Odan da biriyle anlaşamıcak olursan en fazla odanı değiştirirsin.
Devlet yurdu özel yurt ayrımını bilmicem. Çünkü ben Mersinde devlet yurdunda kalıyordum kalabalık olması dışında hiç bir dezavantaj görmedim. Her gün odalar temizlenir, her odada banyo ve wc mevcuttu, her daim sıcak su vardı. Yemekler özel şirketle anlaşmalıydı ve çok güzeldi. İnş sana da böyle güzel bir yurt düşer. Çünkü şu an üniversiteye giden arkadaşlarımdan hiç iç açıcı şeyler duymuyorum :S