Benım yiğenimde down sendromlu ve kalbı delikdi 3 ay dayanabildi yavrum şimdi arkasından bir kız yiğenim oldu maşallah ne siz sorun ne ben söyliyim benden akıllı bilmediği hiçbişey yok 1.5 yasında sayı saymayı öğrendi kötü düşünmeMerhaba arkadaşlar
İlk gebeliğimde down sendromlu bebeğimi 15+4 te kaybettim. Ailemizde genetikte böyle bir farklılık yok. Yaşım henüz 23 eşimde 25.
Herhangi bir kalıplaşmış rahatsızlığımızda yok yani bu coronadan dolayı bunu araştıramadık henüz bu olaydan sonra doktor hastane olaylarına giremedik. İkinci bir gebelik için araya en az 6 koyacağız tabi ki ancak şuan da 2 ayı geçti bu olay bizi psikolojik olarak çok yıprattı. Size sorum ilk gebelikte down sendrom yaşayıp ikincide aynı şeyleri yaşayan oldu mu ya da ilk gebelikte down sendromlu bebekten sonra herhangi bir test yaptırdınız mı önlem aldınız mı?
Böyle bir şey yaşayanlar için şimdiden geçmiş olsun diliyorumbilgilendirmelerinizi merakla bekliyorum.
İnanın bende şuan görünce cevabınızı o günlere gittim. Ben de tam 9 kg verdim bulantıdan 1 gün kalkamamıştım. Allah hayırlısını nasip etsin. Bizimde 6 ay doldu ama bende aybı şekilde hala cesaretimi toplayamadım. Güzel dileklerim sizinle inşallah sağlıkla bir gebelik olur. Güzel haberlerinizi bekliyorum. Benide cesaretlendirin ne olur :) demir ve folik asit takviyesi aldım ben bu süreçte siz ekstra bir şey yaptınızmı?Çok geç gördüm kusura bakmayın. Bebeğin down sendromlu olduğunu yurt dışına yolladığımız kan testiyle öğrenmiştik bizde.. Kendimiz için herhangi bir test yaptırmadık. Doktorlar çok umut verici konuşuyor birdaha başınıza gelmez akrabalarımızda vs yok diye. Bizde bu zamana kadar bekledik atlatmak çok zor oldu.. Bu ay bebek denedik inşallah hayırlısı olsun. Sizin yazdığınız her şeyi, yanında aşırı kusma ve bulantıyla 10 kilo vererek yaşadım birde. Buda beni korkutan ikinci şeydi aslında.. Başınız sağolsun
Size yazdığım ay gebelik olmadı sonrasında da denemedik. Çok benzer durumlar yaşamışız. Kusma ve kilo kaybı benim ciddi anlamda psikolojimi bozmuştu. Açıkçası olaydan sonra çok istiyordum ama sağlığımı düşünerek erteledim şimdide korktuğum için erteliyorum hep.. Aynı şeyleri yaşamaktan sanırım. Birde hala merak ettiğim bir konu var, bebekte ki anomaliden dolayı mı o kadar mide bulantımız oldu acaba? Ben olaydan sonra demir kullandım onun dışında bir şey kullanmadım. Umarım sağlıklı evlatlarınız olur sağ sağlim kucağınıza alırsınız :) bende hayırlı haber olursa yazarım mutlaka :)İnanın bende şuan görünce cevabınızı o günlere gittim. Ben de tam 9 kg verdim bulantıdan 1 gün kalkamamıştım. Allah hayırlısını nasip etsin. Bizimde 6 ay doldu ama bende aybı şekilde hala cesaretimi toplayamadım. Güzel dileklerim sizinle inşallah sağlıkla bir gebelik olur. Güzel haberlerinizi bekliyorum. Benide cesaretlendirin ne olur :) demir ve folik asit takviyesi aldım ben bu süreçte siz ekstra bir şey yaptınızmı?
Evet olabilir bende düşündüm hep bunu. Ama çoğu doktor alakası yok diyor, bazıları bulantı sağlıklı bebek işareti bile diyor ama nerde hani?Size yazdığım ay gebelik olmadı sonrasında da denemedik. Çok benzer durumlar yaşamışız. Kusma ve kilo kaybı benim ciddi anlamda psikolojimi bozmuştu. Açıkçası olaydan sonra çok istiyordum ama sağlığımı düşünerek erteledim şimdide korktuğum için erteliyorum hep.. Aynı şeyleri yaşamaktan sanırım. Birde hala merak ettiğim bir konu var, bebekte ki anomaliden dolayı mı o kadar mide bulantımız oldu acaba? Ben olaydan sonra demir kullandım onun dışında bir şey kullanmadım. Umarım sağlıklı evlatlarınız olur sağ sağlim kucağınıza alırsınız :) bende hayırlı haber olursa yazarım mutlaka :)
Evet olabilir bende düşündüm hep bunu. Ama çoğu doktor alakası yok diyor, bazıları bulantı sağlıklı bebek işareti bile diyor ama nerde hani?işk gebelikte bulantı çok olsa da vücut hormonları artık tanıdığı için 2. Gebelikte daha az bulantı oluyormuş. Hem etrafımda herkes aynı şeyi söylüyor hem de çok okudum :) benim de dayanağım bu. Açıkcası biz de 1 kez denedik olmadı birdaha denemedik. Hem tatil vs girdi araya hem de ben korkmaya başladım + pandemi de beni çok yoruyor tekrar cesaret edemiyorum cidden yorulmuşuz. İnşallah zamanında en hayırlı şekilde kavuşuruz :) kendinize çok iyi bakın folik asit ihmal etmeyin, anomali riskinin azalması için yumurtalıklarımızın sağlıklı olması lazım. Yumurtalık sağlığı için de su, egzersiz, folik as
Amiiin inşallah. En güzel dileklerim sizinle, hayırlı hanerlerinizi bekliyorum :)Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, folik asite tekrar başlayayım en iyisigebelik yaşarsam size mutlaka gidişat hakkında bilgi vereceğim. Dilerim ilkinin tam tersine çok güzel bir hamilelik geçiririz, hamile olduğumuzu unuturuz falan sizde kendinize çok iyi bakın
Canım merhaba nasılsın umarım çooook iyisindirAmiiin inşallah. En güzel dileklerim sizinle, hayırlı hanerlerinizi bekliyorum :)
Canımmm iyiyim teşekkür ederim. Güzel haberini okuyunca o kadar mutlu oldum ki inan sanki ben hamile kalmışım gibi çünkü neler yaşandığını o kadar iyi biliyorum ki. Allah inşallah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bana da öyle güzel bir enerji oldun ki. Biz de iki aydır denemelere başladık. İnşallah sağlıkla hayırla bana da nasip olsun güzel dualarını eksik etme ben de sana güzel bir haber vereyim inşallah. Gidişat hakkında da mutlaka beni bilgilendir inşallah sağlıkla sıhhatle gelecek bak görürsün. Oleeey!Canım merhaba nasılsın umarım çooook iyisindirreglime 3 gün var gece kan verdim beta hcg 13 çıktı çok yeni muhtemelen sanada haber vermek istedim. Umarım değerim katlanarak devam eder haftaya tekrar kan vereceğim acele etmek istemiyorum.
Canım benim birbirimizi en iyi biz anlarız biliyorum... İyi dileklerin için çok çok teşekkür ederim. Gidişat hakkında sana yazacağım mutlaka. Allah tez zamanda sanada tekrar bu güzel duyguyu en güzel şekilde yaşatsın inşallahCanımmm iyiyim teşekkür ederim. Güzel haberini okuyunca o kadar mutlu oldum ki inan sanki ben hamile kalmışım gibi çünkü neler yaşandığını o kadar iyi biliyorum ki. Allah inşallah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bana da öyle güzel bir enerji oldun ki. Biz de iki aydır denemelere başladık. İnşallah sağlıkla hayırla bana da nasip olsun güzel dualarını eksik etme ben de sana güzel bir haber vereyim inşallah. Gidişat hakkında da mutlaka beni bilgilendir inşallah sağlıkla sıhhatle gelecek bak görürsün. Oleeey!
Amiiin amiiin canım. Bu niyetlerin bu duaların dileklerin bile benim için ne kdr kıymetli olduğunu biliyorum. İnşallah Allahın bizim için hep güzel planları olsun bundan sonrası için. Hep iletişimde kalalım inşallahCanım benim birbirimizi en iyi biz anlarız biliyorum... İyi dileklerin için çok çok teşekkür ederim. Gidişat hakkında sana yazacağım mutlaka. Allah tez zamanda sanada tekrar bu güzel duyguyu en güzel şekilde yaşatsın inşallahsenden de, senin için en hayırlı, en güzel zamanda güzel haberlerini bekliyor olacağım. Sana çok çok dua edeceğim. Umarım ilk kötü tecrübemizden sonra önümüzde hep mutlu güzeeeel tecrübeler olur..
Amiiiiiin çok teşekkür ederimAmiiin amiiin canım. Bu niyetlerin bu duaların dileklerin bile benim için ne kdr kıymetli olduğunu biliyorum. İnşallah Allahın bizim için hep güzel planları olsun bundan sonrası için. Hep iletişimde kalalım inşallahSağlıkla sıhhatle en güzel şekilde geçir inşallah bu hamileliğini
Merhaba bir kaç gün önce genetik test sonucumuz geldi çok şükür her şey yolunda bebek sağlıklıCanımmm iyiyim teşekkür ederim. Güzel haberini okuyunca o kadar mutlu oldum ki inan sanki ben hamile kalmışım gibi çünkü neler yaşandığını o kadar iyi biliyorum ki. Allah inşallah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bana da öyle güzel bir enerji oldun ki. Biz de iki aydır denemelere başladık. İnşallah sağlıkla hayırla bana da nasip olsun güzel dualarını eksik etme ben de sana güzel bir haber vereyim inşallah. Gidişat hakkında da mutlaka beni bilgilendir inşallah sağlıkla sıhhatle gelecek bak görürsün. Oleeey!
Ayyy şahane haberrr! Nasıl mutlu olduğumu bir bilseniz. Allahıma şükürler olsun. Rabbim inşallah darısı başımaMerhaba bir kaç gün önce genetik test sonucumuz geldi çok şükür her şey yolunda bebek sağlıklısize haber vermek istedim
Canımmm! Emin ol seni de en iyi biz anlarız. Benim 1 sene geride kaldı. Allaha şükürler olsun Allah sabrını veriyor. Ne olur önce ilk önce en başta kendine iyi bak. Akıl ve beden sağlığı çok çok önemli. İnşallah hemen toparlanırsın. Kaç haftalıktı? Korunma süresi verdi mi doktorun? Benim mesela nerdeyse 1 sene sonra denemelere başlayabildim ona rağmen insan hayata adapte oluyor. İnşallah sen daha da erken güzel haberler alırsın. Sana önerebileceğim en mühim şey çok düşünmemek olacaktır. İnan yanlız değilsin ne olur çok düşünme üstünde durma kendini oyalamaya ve ilerlemeye çalış.Arkadaşlar mesajlarınız bana umut verdi Allah hepimize saglikli bebekler nasip etsin insallah. Ben de kaybettim bebegimi trizomi teşhisiyle çok yeni daha atlatmaya uğraşıyorum. Sizin kaygılarınızı çok derinden yaşıyorum suan bana umut oldunuz daha Çok yeni yaşadıklarım henüz yolun basındayım ama saglikli bebek haberleriniz duydukça da umudum artarak devam edecek. Bana da destek olursanız çok sevinirim. Çünkü sanırım birbirimizi en iyi biz anlarız.
Sizin için bol bol dua edeceğim inşallah en yakın zamanda beklediğiniz sevinçli haberi alırsınız sizdeAyyy şahane haberrr! Nasıl mutlu olduğumu bir bilseniz. Allahıma şükürler olsun. Rabbim inşallah darısı başımabiz de 3 aydır denemelere başladık ama olmadı henüz, yeniden bi cesaret dualarla valla inşallah sağlıklı bir bebiş bana da nasip olsun Dualarınızı eksik etmeyin hemen size haber vercem inşallah sağlıkla kavuşalım bebeklerimize. Heyecanınız neşeniz daim olsun. Herşey yolunda gitsin.
Canım benim evet şuan çok zorlanıyorsun biliyorum hiç geçmeyecek gibi geliyor, boşluk hemen dolsun istiyorsun ama kendine zaman tanı üzüntünüde yaşa ama geride bırakmaya çalış. Kendine sağlığına çok dikkat et.. Çok güzel gebeliklerin hayırlı evlatların olsun inşallah..Arkadaşlar mesajlarınız bana umut verdi Allah hepimize saglikli bebekler nasip etsin insallah. Ben de kaybettim bebegimi trizomi teşhisiyle çok yeni daha atlatmaya uğraşıyorum. Sizin kaygılarınızı çok derinden yaşıyorum suan bana umut oldunuz daha Çok yeni yaşadıklarım henüz yolun basındayım ama saglikli bebek haberleriniz duydukça da umudum artarak devam edecek. Bana da destek olursanız çok sevinirim. Çünkü sanırım birbirimizi en iyi biz anlarız.
Canımmm! Emin ol seni de en iyi biz anlarız. Benim 1 sene geride kaldı. Allaha şükürler olsun Allah sabrını veriyor. Ne olur önce ilk önce en başta kendine iyi bak. Akıl ve beden sağlığı çok çok önemli. İnşallah hemen toparlanırsın. Kaç haftalıktı? Korunma süresi verdi mi doktorun? Benim mesela nerdeyse 1 sene sonra denemelere başlayabildim ona rağmen insan hayata adapte oluyor. İnşallah sen daha da erken güzel haberler alırsın. Sana önerebileceğim en mühim şey çok düşünmemek olacaktır. İnan yanlız değilsin ne olur çok düşünme üstünde durma kendini oyalamaya ve ilerlemeye çalıştık
Çok çok teşekkür ederim 12 haftalıktı 2 ay sonra deneyebilirsiniz dedi doktorumuz. Şimdilik o gücüm yok ama zaman her şeyin ilacı sanırım düşünmemek suan icin pek mümkün olmuyor yalnız olmadığımı bilmek ve de sizlerden de yeni sağlıklı bebek haberlerini alıyor ve alacak olmak güç veriyor. Umarim bu çektiğimiz sıkıntılar üzüntüler geçer gider Allah kimseye yaşatmasın çok zor.Canımmm! Emin ol seni de en iyi biz anlarız. Benim 1 sene geride kaldı. Allaha şükürler olsun Allah sabrını veriyor. Ne olur önce ilk önce en başta kendine iyi bak. Akıl ve beden sağlığı çok çok önemli. İnşallah hemen toparlanırsın. Kaç haftalıktı? Korunma süresi verdi mi doktorun? Benim mesela nerdeyse 1 sene sonra denemelere başlayabildim ona rağmen insan hayata adapte oluyor. İnşallah sen daha da erken güzel haberler alırsın. Sana önerebileceğim en mühim şey çok düşünmemek olacaktır. İnan yanlız değilsin ne olur çok düşünme üstünde durma kendini oyalamaya ve ilerlemeye çalış.