How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

İkinci evlilikte düğün nasıl olur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaslar merak ediyorum sormak istedim ikinci evliliğini yapan var mı genç yaşta ve düğün nasıl oldu ilk evlilikte sözde nişanda düğünde içimde kalan yapamadıgım çok şey oldu şimdi bunlar yapılır mı altın takılır mı? çok merak ediyorum
Eşinle anlasmana bağlı bunları ilk defa gibi yapabilirsin.buna engel birşey yokki.sende ve eşinde bitiyor

Nasıl istiyorsanız öyle yapılır. Takı konusunda ise tekrar takmalarini beklemek yersiz olur tabii ki😄
Bana göre takı evlenen kişinin hayatını kolaylaştırmak adına maddi yardım yapmak .
Ben insanlardaki bu takı zihniyetini anlamıyorum. Kim ne taktı diye borç muhabbeti yapmak çok saçma geliyor. Benim durumum ne ölçüdeyse onu karşılık beklemeden yapma kafasındayım. O yüzden 2. Evlenene de karşılık beklemeden destekte bulunurdum.

ben kuzenlerimin arkadaşlarımın 2. Evliliklerinde takı taktım nikahlarında ama genelde takmıyor kimse . Hatta hem erkek tarafının hem kız tarafının 2. Evliliği ise damat tarafı da pek bilezik vs yapmak istemiyor.
Onun haricinde geri kalan sizin isteğinize kalmış. Kuzenim 2. Evliliğinde nişanda organizasyonda tuttu kına da yaptı her şeyi yaptı oda ilkinde yapamamıştı.

Merhaba arkadaslar merak ediyorum sormak istedim ikinci evliliğini yapan var mı genç yaşta ve düğün nasıl oldu ilk evlilikte sözde nişanda düğünde içimde kalan yapamadıgım çok şey oldu şimdi bunlar yapılır mı altın takılır mı? çok merak ediyorum
Gelin nasil istiyorsa oyle olur 🙂Niye takilmasin?İlkinde takildi sana gerek yok mu dicekler🙈

Takı konusuna yorumsuzum. İkinci olduğu için yakın akrabalarin samimiyetine ve bakış açısına kalmış bir durum bu olay. Ama organizasyon tamamı ile size kalmış canınız nasıl istiyorsa öyle yapın.
İnşallah gönlünüzden geçen gibi olur her şey mutluluklar.🌸

Aaa aaa neden olmasın. İnsan kendisi nasıl isterse öyle olur hemde

Çiftler nasıl uygun görüyorsa öyle olur. Belli bir kuralı yok sanırım . Kim yaşadığı ilk evlilikte ne tecrübeler edindiyse ..

Çok gösterişli düğün çok gösterişli eşyalar, kusursuz ev düzme , alışveriş yapma, takılar bilezikler...

Bunlar geçinmek için gerekli olan şeyler değil... İnsan bir kere evlenince anlamalı,
bütün eşyaların var da olsa huzur anlaşmak başka bir şey..

Amaan eşyam oldu da ne oldu.
Düğün yaptım da ne oldu.
Kafasına gelirsin.

önceliğin geçim anlaşmak olur.
Geri kalanı daha minimal tutarsin. .

O yüzden bence genelde ikinci düğünler daha sade oluyor.. çünkü herkes dersini almış 😁

Haaa tabi ki de, ilkinde görmedim ki içinde kaldı diyen için durum başka oluyordur.
O da düğünü yapar, ondan sonra görür 🤣

Herkes er ya da geç görür..
Mühim olan geçim 🌸🤗

Eğer bir daha evlenirsem isteklerime önem veren biriyle evlenmek isterim ve ben tekrar düğün ve kına istiyorum gerçekten bir daha 😅 ilk evliliğimde bir çok şey usulüne uygun yapıldı ama yapılan şeyler benim isteklerimden çok karşı tarafın yönlendirmeleriyle oldu. Evimi de falan çok güzel döşemek isterim. Öncekinde hiç öyle değildi. Olur da karşıma biri çıkarsa falan diye her şeyim güzel olması için para biriktirmeye başladım bile 😅 Fakat takı konusunda ben kendi akrabalarımdan hediye kabul etmeyeceğim diye bildiririm. Bu pahalılıkta kimse tekrar masraf yapsın istemem bana. Ha içinden gelen zaten yine yapar sormaz bile. Ama ben ailem aracılığıyla hediye kabul etmiyoruz diye haber salarım.

Bana göre takı evlenen kişinin hayatını kolaylaştırmak adına maddi yardım yapmak .
Ben insanlardaki bu takı zihniyetini anlamıyorum. Kim ne taktı diye borç muhabbeti yapmak çok saçma geliyor. Benim durumum ne ölçüdeyse onu karşılık beklemeden yapma kafasındayım. O yüzden 2. Evlenene de karşılık beklemeden destekte bulunurdum.
Anlamayacak bir şey yok çünkü toplumumuzda takı olayı farklı nedenlerle var. Sizden bambaşka düşünenler de olduğu için özellikle bu koşullarda tekrar takı ummak gereksiz olur. Herkes akrabalarıyla yakın değil. Bazen evlenen çift için değil ana babasının hatrı için bazen de iade için takılır.
Birim altın tercihinin nedeni de budur zaten, değeri paraya göre sabit ve ölçülebilir olduğundan alımı verimi kolaydır.
Ama keşke herkes karşılık beklemeyecek imkanda olup desteklemek için takıyor olsaydı...
Hatta bana kalırsa bu destek için birinin nikah kıymasına değil ailesinden ayrılmasına özel yapılmalı. Ayrı eve çıkacağında şehir değiştireceğinde vs

İlk evlilikte de nişan kına düğün gibi organizasyonlar sadeleşti ya da yapılmıyor artık. Çok büyük paralar gerekiyor. İkinci evlilikte eş adaylarının daha olgun davranmasını beklerim ben.

Ben nikahın ardından yakın akrabalar ve arkdaşlarla güzel bir mekanda yemenin daha uygun olduğunu düşünüyorum. İçimde kaldı diye o kadar masraf yapmazdım. Yeni evliliğime de ekonomik olarak daha sağlam başlamış olurdum.

Erkeğin ilk evliliği ise, maddi imkanları iyiyse ve düğünü çok istiyorlarsa, bu defa onun ve ailesinin gönlünden geçen bir düğün olması için çabalardım.

Erkeğin ve kadının ikinci evliliği ise, eski eşlere bir mesaj çakma hesabı varmış gibi geliyor.

Not: Altın takılır mı derken, akrabalardan ve arkadaşlardan bahsediliyorsa, bu ekonomik krizde takılmaz. Hiç takılmaz demek değil bu ama çok az olur. Maddi durumları benzer kişiler bunu borç olarak görüyor. Maddi durumun iyiyse çok da önemsemiyorsun. Ben bazen diyorum ki keşke x y z takmasaydı. Hem bana altın takanlara hem de yeni arkadaş çevreme altın takmaktan içim şişti. Siz ilk evliliğinizde size altın takmış yakınlarınızın altınlarına ek olarak bir de yeni evlilikte takılanlar gelecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back